Trochę pojeździłem po pendorze patrze a tu Maltaise ze swoim legionem i... 600 więźniami z czego 1/3 to szlachta imperium. Próbowałem ich chapnąć z moim lordem i zjechaliśmy jej 200 luda. No tylko pozostało kolejne 700 woja z czego 300 to kawaleria. Z piechotą to ja sobie poradzę tylko gorzej kawaleria. Biją mocna w miejscu to mi miecz ich zbroi nie przebija z łuku wyjdzie ale nie wygodnie i niebezpiecznie bo jak wjedzie we mnie ktoś z nachylona włócznią to nie za dobrze. Myślałem, żeby ich do noldorów doprowadzić ale przestają mnie gonić przy zamku maras. Lordowie imperium uciekają więc nie ma szans żeby mi pomogli. Macie na ten głupi legion jakiś sposób, bo mi ślinka cieknie na myśl tych 150 imperialnych rycerzy. :)
kawaleria kultu węża jest bardzo "ciężka" i może się przejechać nawet po elitarnej piechocie... Cobra Warriors są podatni na ostrzał bo nie mają tarcz, kapłanki też, bo mają słabą zbroję, Anakondy trzeba albo samemu odciągać i tłuc albo otoczyć piechotą z halabardami lub dwuręczniakami.
Generalnie na unikalne armie potrzebne są najlepsze jednostki, bo inaczej się nie da.
Na Maltise wziąłbym jak najwięcej różnych rycerzy i adventurerów, do tego hebanowe rekawice i wsparcie halabardników. W sumie konni łucznicy mogliby się sprawdzić też(Ravensterńscy).
Aha, co do ich zbroi... spróbuj znaleźć Warhammera(taki złoty) albo Spiked Mace(taka szara), ogólnie coś, co będzie zadawać obrażenia obuchowe albo kłute.
Wysłałem ci PW z linkiem do wersji bez limitu slotów, udało się znaleźć :) Do FAQ też dodałem.
Witam. Może ktoś podać spolszczenie do PoP v.2.5 . Nie mogę znalesc aktywnego linku.A z moim netem ściągać inna to porażka;D Czekam na szybka pomoc;D
Pisz do Raven'a w tej sprawie, ale może spolszczenie do 3.01 tez będzie działać na 2.5.
W ogóle czemu chcesz grać w 2.5?