Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683652 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pokolak13

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2955 dnia: Maja 01, 2011, 20:22:40 »
    widziałem u kolegi, że miał 62 bez kodów

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2956 dnia: Maja 05, 2011, 00:28:21 »
    Ja mam coś koło 50, również bez kodów. Ale w Popie się szybciej expi niż w Nativie, bo bodajże za berserkra / gladiatora jest ponad 400 expa.

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2957 dnia: Maja 07, 2011, 13:52:36 »
    Witam, po 500 dniu nie mogę uruchomić save'a i wydaje mi się że jest to wina zbyt dużej ilości oddziałów na mapie i tu ponawiam pytanie:

Czy jest jakiś sposób na usunięcie jakichś mało ważnych oddziałów nie uruchamiając gry?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2958 dnia: Maja 07, 2011, 18:00:24 »
    Jeżeli masz wcześniejszego save'a spróbuj wczytać i pokonać parę grup.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2959 dnia: Maja 07, 2011, 18:05:45 »
    Problem w tym że gram na ,,realistycznym" także nie mam opcji wczytać wcześniejszego save'a.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2960 dnia: Maja 08, 2011, 15:20:04 »
    Zawsze mozesz zaczac od nowa, to sporo frajdy. Jesli zalezy ci na swoim herosie to jesli kiedystam go juz exportowales to poszukaj w folderze z gra "Characters", otworz, znajdz twojego i zmien mu statystyki na takie, jakie miales przed jego utrata. Edytowac mozna rowniez zloto, wiec o ekwipunek sie nie martw.

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2961 dnia: Maja 08, 2011, 23:41:16 »
    Chciałem przejść POP'a ale nie od początku znów, nagrałem się już jeśli chodzi o M&B chyba :D

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2962 dnia: Maja 09, 2011, 13:16:37 »
    Małe pytanko do szanownych kolegów - właśnie skończyłem PoPa... No właśnie chyba skończyłem - pojawił się obrazek, podobny do tego z archivmenta, wraz z napisem, że wypełniła sie jakaś tam przepowiednia, jedno państwo rządzi Pendorem itp. W tle muzyczka i potem brawa. Potem mogę grać dalej. czy to finał czy może coś jeszcze przede mną? Mocno odwlekałem moment zakończenia a sam finisz troche rozczarowujący... Oczywiście wykończyłem wszystko co żywe na mapie ;-)

Dzięki Krakatau za odpowiedź. Rzeczywiście szkoda, że zakończenie jest takie nijakie... Ale trochę odpocznę od MB i za niedługi czas  znowu ruszę w pole - witaj wesoła przygodo, witaj PoP Warband ;-)))
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2011, 11:24:07 wysłana przez Rall »

Offline Krakatau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2963 dnia: Maja 10, 2011, 22:23:20 »
    Małe pytanko do szanownych kolegów - właśnie skończyłem PoPa... No właśnie chyba skończyłem - pojawił się obrazek, podobny do tego z archivmenta, wraz z napisem, że wypełniła sie jakaś tam przepowiednia, jedno państwo rządzi Pendorem itp. W tle muzyczka i potem brawa. Potem mogę grać dalej. czy to finał czy może coś jeszcze przede mną? Mocno odwlekałem moment zakończenia a sam finisz troche rozczarowujący... Oczywiście wykończyłem wszystko co żywe na mapie ;-)

To jest niestety właśnie zakończenie PoP'a... Szkoda, że nie ma czegoś więcej, prawda? Nie wiem, jak w Pop'ie do Warbanda, bo nie grałem :P

Offline bartek2894

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2964 dnia: Maja 13, 2011, 14:36:07 »
    Witam
    Przepraszam od razu jeśli ktoś już to pisał... Ja znaleźć tego nie mogłem

Chodzi mi o skrzynię z Qualis Gemem
    Kupiłem mapę u podróżnika... Jadę do Rane ale tam nico. Nigdzie skrzyni nie ma... Jak czytam te opisy "1 uliczka w lewo" to wydaje mi się że złe miasto mam... Podobno w stosie siana ma być, tylko że w mieście jest śnieg...

Wytłumaczę dlaczego
    Nie wiem czy to u mnie czy u reszty też, nie mam nazwa z modu typu Rane itp. tylko mam miasta z podstawki czyli Sargoth, Rivarcheg itd.
    Według mapy modu to Rane u mnie nazywa się Curaw, tylko że tam nie ma żadnego siana...
    I mam pytanie czy to inne miasto po prostu czy źle szukam jakoś?

Pozdrawiam

Offline Krakatau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2965 dnia: Maja 14, 2011, 18:24:03 »
    Witam
    Przepraszam od razu jeśli ktoś już to pisał... Ja znaleźć tego nie mogłem

Chodzi mi o skrzynię z Qualis Gemem
    Kupiłem mapę u podróżnika... Jadę do Rane ale tam nico. Nigdzie skrzyni nie ma... Jak czytam te opisy "1 uliczka w lewo" to wydaje mi się że złe miasto mam... Podobno w stosie siana ma być, tylko że w mieście jest śnieg...

Wytłumaczę dlaczego
    Nie wiem czy to u mnie czy u reszty też, nie mam nazwa z modu typu Rane itp. tylko mam miasta z podstawki czyli Sargoth, Rivarcheg itd.
    Według mapy modu to Rane u mnie nazywa się Curaw, tylko że tam nie ma żadnego siana...
    I mam pytanie czy to inne miasto po prostu czy źle szukam jakoś?

Rane jest odpowiednikiem Rivacheg z Native'a, może tam poszukaj. Dziwne swoją drogą, że masz takie nazwy miast. Może to kwestia kiepskiego spolszczenia?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2966 dnia: Maja 15, 2011, 19:36:45 »
    Przed grą w PoPa musisz wywalić spolszczenie Nativ'a. Skrzynia jest, uwierz mi. I tak, w sianie.

Offline bartek2894

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2967 dnia: Maja 16, 2011, 19:29:54 »
    W Rivacheg rzeczywiście było... Usunałem spolszczenie z Native'a ale nazwy i tak zostały :( Trudno się mówi, da się z tym żyć...

Mam jeszcze jedno pytanko... Po wielu dniach grania udało mi się osiągnąć dobre stosunki z Noldorami i ten Quifgien (nie wiem jak się to pisze) poprosił mnie o zniszczenie tej armii Jatu w "Laria woods"
    Na szczęście było tam tylko 200 chłopa ;)

W nagrodę dowiedziałem się gdzie jest zamek noldorów i mam pytanie odnośnie turniejów. Wiem że są na początku miesiąca bo ten gość w zamku to powiedział
    Ale nie wiem czy za zwycięstwo ewentualne jakieś nagrody specjalne są przewidziane? Zawsze lepiej wygrać jakąś zbroję czy coś bo u tego Quifigena strasznie drogo jest... kupiłem zbroję tylko i ledwo mi na żołd starczyło potem...

I jeszcze odnośnie Al-Aziz

Kupiłem tam łuk i potem go "Stuningowałem" i wyszedł gorszy niż był zaraz po kupieniu. Deczko się zirytowałem bo Dragon Tears poszły... I mam pytanie co najbardziej opłaca się tam brać? Teraz Dragon Tears roli nie grają bo odkryłem że w kryjówkach bandytów są w skrzyniach. Trzeba tylko u podróżnika tego się dowiedzieć. Dzięki temu mam już 7 dragon tears w ekwipunku, ale nie chce zmarnować na kiepską broń więc was się pytam o porady

Pozdrawiam

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2968 dnia: Maja 17, 2011, 00:21:10 »
    Szczerze to zagiąłeś mnie z tym zamkiem noldorów. Właściwie mało czasu poświęciłem im w grze, nawet nie pomagają walczyć, bo tylko uciekają przed większymi hordami. A najlepszą zbroję już kupiłem wiec i do kupca nie chodzę.

W jaki sposób stuningowałeś łuk? Też pierwszy raz słysze o czymś takim....
    Okazuje się, że moja wiedza o PoPie jest dość uboga, hmm...
    Swoją drogą ja, o ile mnie pamięc nie myli, używałem łuku od bóstwa. Miał średnią celność, ale niemal wszystko brał na hita, chodźbym trafił w nogę.

Offline bartek2894

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2969 dnia: Maja 17, 2011, 16:32:34 »
    Stuningowałem w następujący sposób:

Pojechałem do Al-Azis
    Kupiłem za Qualis Gema u tego kupca łuk. Miał on 38 obrażeń... Podszedłem do tego co broń ulepsza i miałem do wyboru trzy opcje nowego łuku (nie pamiętam jak się nazywał), wybrałem pierwszą opcję i obrażenia spadły do 36 obrażeń a parametry zostały bez zmian... Dwa Qualis Gemy zniknęły i łuk w zasadzie nie najlepszy... Dlatego pytałem się kogoś "obeznanego" co powinienem wybierać...

A co do noldorów to już wiem
    Udało mi się wygrać turniej (ledwo co bo ci Noldor Noble potrafią walczyć) i w nagrodę dostałem konia Noldor Step Pony czy jakoś tak... Nie najgorzej bo dużo warty