Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684229 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2760 dnia: Stycznia 16, 2011, 23:04:55 »
    Kaes <- przecież jest FAQ po polsku...

Zobacz to(2 i 3 spoiler) - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,147727.msg3711138/topicseen.html#msg3711138

Offline KaeS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2761 dnia: Stycznia 16, 2011, 23:17:21 »
    5K jednostek :O i jak tu pokonac takich :) Huth rzeczywiscie znalazlem te faqu dziekowka

Offline stugiewa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2762 dnia: Stycznia 16, 2011, 23:31:48 »
    czy ten mod jest na zwykla wersje M&B czy na warbanda? bo w linku do pobierania pisze ze na warbanda? a na forum jest w teamcie "Mody do Mount&Blade"

Offline JayLee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2763 dnia: Stycznia 17, 2011, 01:23:52 »
    siema mam takie pytanie zdobyłem Qualis Gem
    i co lepiej z nim zrobić lepiej założyć zakon czy  Miecz dwuręczny z kopalni Al-Aziz
    jak coś dołączyłem do Fierdsvain

Offline huth

« Odpowiedź #2764 dnia: Stycznia 17, 2011, 02:52:48 »
    czy ten mod jest na zwykla wersje M&B czy na warbanda? bo w linku do pobierania pisze ze na warbanda? a na forum jest w teamcie "Mody do Mount&Blade"
    3.01 jest na M&B(link we FAQu - na mbrespository nie ma, a autor pierwszego postu chyba już nie zagląda tutaj, na PW nie reaguje)
    3.205 jest na WB, link w obrazku w sygnaturce.

siema mam takie pytanie zdobyłem Qualis Gem
    i co lepiej z nim zrobić lepiej założyć zakon czy  Miecz dwuręczny z kopalni Al-Aziz
    jak coś dołączyłem do Fierdsvain
    Do miecza potrzebujesz jeszcze dwóch kolejnych(Al-Aziz + miecz runiczny + ulepszenie). Są też zakony, do których nie trzeba qualisa. Jeśli zbierzesz armię bez zakonników, która da radę walczyć z unikalnymi armiami, to możesz tego qualisa zaoszczędzić, wtedy broń będziesz miał szybciej. We FAQu masz też napisane jak można zdobyć qualisa.

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2765 dnia: Stycznia 17, 2011, 06:35:10 »
    HutH, a wiesz jaki jest link do mount and blade 2.5?

Offline huth

« Odpowiedź #2766 dnia: Stycznia 17, 2011, 13:36:06 »
    Też jest we FAQu :)

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2767 dnia: Stycznia 17, 2011, 14:54:27 »
    wielkie dzięki

Offline stugiewa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2768 dnia: Stycznia 18, 2011, 00:02:37 »
    moze ja glupi jestem albo czegos nie rozumie ale jak zalozyc zakon dokladnie:
    Immortals Chapter(Bractwo Nieśmiertelnych)
    posiadam juz Janos i co dalej?

Offline huth

« Odpowiedź #2769 dnia: Stycznia 18, 2011, 02:11:41 »
    Jeśli zdobyłeś Janos, to już tam masz Immortali i nie musisz nic zakładać. Pogadaj tam z zarządcą.

Offline Aivar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2770 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:14:12 »
    ale jeśli zdarzyło ci się walczyć z ich patrolem i mają do ciebie stosunki na minusie, to lepiej nie rozmawiać z zarządcą o sprawach wojennych :) jeśli Zakon Cię nie lubi i porozmawiasz z zarządcą to Zakon w tym momencie odejdzie z miasta. A jeśli będziesz unikał tej rozmowy to pozostaną w mieście i będą systematycznie zwiększać swoją liczebność w koszarach. W między czasie trzeba postarać się polepszyć stosunki z zakonem wspierając ich patrole w walce.
    Tak mam z Zakonem Zmierzchu w Singal, już ponad 40 czeka w koszarach a ciągle stosunki z nimi mam na minusie i nie mogę z tamtejszym zarządcą rozmawiać o sprawach wojennych.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2771 dnia: Stycznia 18, 2011, 16:36:13 »
    Witam!
    Otóż mam kulturę pendoru i nie wiem jaki zakon powołać. Czy hebanową rękawicę czy srebną mgłę. Doradzicie>

Offline huth

« Odpowiedź #2772 dnia: Stycznia 18, 2011, 17:29:51 »
    Aivar <- mi się nie chciało pomagać i niwelować -40 relacji, poszli sobie i dobrze :P

Witam!
    Otóż mam kulturę pendoru i nie wiem jaki zakon powołać. Czy hebanową rękawicę czy srebną mgłę. Doradzicie>
    Jak już chcesz pieszy zakon(trudniej), to według mnie bardziej się opłaca Ebony Gantlet ze względu na najlepszy pancerz oraz resztę uzbrojenia w tym oczywiście kusze oblężnicze. Po ulepszenieniu to takie chodzące twierdze.
    Silvermiści noszą Fine silver mail hauberk, która daje 41 ochrony, co jest kpiną :P Jedyne co dobre to, że po ulepszeniu bardzo dobrze strzelają(właściwie to jest to deszcz śmierci) i mają dużo strzał(bo mają zwykłe strzały - największy kołczan).

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2773 dnia: Stycznia 18, 2011, 18:55:00 »
    A ma znaczenie położenie siedziby? Bo mam zamiar założyć go niedaleko puszczy noldorskiej. Dokładnie w zamku Valorshield.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2774 dnia: Stycznia 18, 2011, 20:16:52 »
    Raczej nie, tylko zamek musi należeć do ciebie no i musisz mieć qualis gema jeśli chcesz powołać hebanowych czy mglistych. Ja osobiście doradziłbym hebanowych. Jak kolega wyżej pisał mają najlepszy pancerz, ale za to grad strzał mglistych jest zabójczy. Lecz tu już chodzi o to, który zakon bardziej ci się podoba.