Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2745 dnia: Stycznia 15, 2011, 13:52:37 »
    Wie ktoś ile mniej więcej ma być odrodzonych armii  (w raporcie) aby save'y przestały działać ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2746 dnia: Stycznia 15, 2011, 13:57:20 »
    To nie zależy od samych armii, ale od wszystkich spawnów... Po 500 dniu jest więcej wszystkiego, więc najlepiej byłoby, gdyby choć jedna pomniejsza frakcja została całkowicie wyeliminowana, bo to już jest sporo drużyn mniej

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2747 dnia: Stycznia 15, 2011, 14:00:19 »
    Aha rozumiem, czyli ważne jest aby eliminować wszystkich ? Nawet bandytów, czerwone bractwo, karawany itp ?

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2748 dnia: Stycznia 15, 2011, 15:58:40 »
    Oglądałem wątek PoPa na WB i znalazłem takiego posta...

Wyszło coś nowego :)
    Alternatywne kobiece głosy rozkazów przy wydawaniu komend:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,154117.0.html

Pliki te zastępują całkowicie głos męski, więc wcześniej trzeba zrobić back-up tych plików.

Czy są może pliki dodające komendy męskim głosem wydawane które w Prophesy of Penor v3.01 na podstawce M&B by działały? Jeśli są proszę o linka.
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline huth

« Odpowiedź #2749 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:06:48 »
    Ja się w tym nie orientuję, tzn. na pewno da się coś takiego zrobić, ale jak, to może dowiesz się w dziale modding.

Offline pokolak13

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2750 dnia: Stycznia 15, 2011, 20:07:13 »
    Mam pytanie
    czy da się obejść barierę 40 lvl jednostek zmieniając coś w plikach gry?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2751 dnia: Stycznia 16, 2011, 11:05:06 »
    Nie wiem czy się da ale w starszej wersji 2.5 nie ma bariery 40 lvl. Link do 2.5 masz w faq Hutha.

Offline huth

« Odpowiedź #2752 dnia: Stycznia 16, 2011, 12:06:55 »
    Obejść się jakoś da, ale musiałbyś to znaleźć w kodzie(z module system) i tam dopiero pozmieniać coś/pousuwać.

Offline KaeS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2753 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:43:55 »
    Jednemu z Lordow towarzyszyl 200setny zakon ktory jezdzil za nim , teraz pytanie czy tez moge miec taka armie u mego boku ktora by jezdzila za mna?

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2754 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:45:39 »
    Cześć! Znowu... ;)
    Przeglądałem sobie z ciekawości FAQ i znalazem informację o tym, że po ok. 500dniach gry spawnów jest za dużo na mapie i save'y się psują. Otóż mam dopiero 150 dzień, ale jak zadziałam teraz to będę miał spokój. A więc:
    -Postanowiłem zniszczyć Kult Węża, opisani byli tylko jako "silni" i nie mieli żadnej odrodzonej armii, więc pomyślałem, że będzie łatwo ich pokonać. Rozwaliłem wszystkie oddziały kultu węża (sprawdzałem Ctrl+T)a frakcja nadal istnieje

Jak zniszczyć jakąś pomniejszą frakcję? Czy muszą wszystkie ich armie najpierw się "odrodzić" i trzeba je załatwić, czy wystarczy załatwić wszystko co wężowe na mapie w danym momencie co już zrobiłem (mam buga?) a może coś innego?

Odp KaeS: Możesz, jakaś armia musi mieć z tobą relacje co najmniej na 0, wtedy jest szansa, że ci wyślą taką propozycję. Jeśli sytuacja zaistnieje to zarządca cię poinformuje i będzie można zrekrutować kompaniję. Musisz mieć własne królestwo

Offline KaeS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2755 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:51:21 »
    aha dzieki mam wlasnie swoje krolestwo i 545 dzien i save sie jak narazie nie psuje

Offline huth

« Odpowiedź #2756 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:20:21 »
    Piotr <- Nie znam dokładnie mechanizmu, w każdym razie działa to mniej więcej tak, że niszczenie małych drużyn tylko trochę osłabia nację, dopiero niszczenie armii zabiera nacji dużo "życia". Więc ponieważ te mniejsze nacje zaczynają grę z określoną siłą, trzeba dopiero poczekać na armie, żeby po zniszczeniu ich siła znacząco spadła.

Edit: Tutaj cos o tym jest: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,146794.msg3536054.html#msg3536054

Kaes <- odpowiedź masz we FAQu

Offline KaeS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2757 dnia: Stycznia 16, 2011, 20:20:12 »
    no ciezko u mnie z angielskim ale dzieki jakos sobie poradze

ps. Justus dux z EMPIRE ma 3078 jednostek :O
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2011, 20:43:41 wysłana przez KaeS »

Offline Aivar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2758 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:56:39 »
    Kult Węża jakoś strasznie ciężko szybko zniszczyć.
    Myślę ze stracie frakcji z powierzchni ziemi jest możliwe dopiero po powstaniu i zniszczeniu kilku jego armii.
    Rozwaliłem wszystkie oddziały i armie węża, biegałem po mapie i nie mogłem żadnych nowych znaleźć a Kult ciągle istniał.
    Później pojawiła się kolejna wężowa armia i po jej rozwaleniu (oraz ze 3 mniejszych oddziałów które przy okazji się odrodziły) nareszcie pojawiła się informacja ze Kult przestał istnieć.
    Chyba najszybciej można zniszczyć Jatu oraz Heretyków. Przynajmniej w mojej rozgrywce ich armie najszybciej się pojawiały a więc szybciej frakcja została wymazana. Gdy nadszedł 500 dzień a Jatu i Heretycy już nie istnieli, to nie miałem żadnych problemów z zapisanymi stanami gry.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #2759 dnia: Stycznia 16, 2011, 22:11:10 »
    Heretyków nie za bardzo chcę eksterminować, bo mają demonicznych magnusów, których chętnie sobie wcielam do armii. Jatu ciężkie do załatwienia, bo tam sami jeźdźcy, u mnie mają 3 armie, jedna 900jednostek, a dwie pozostałe ok. 400-500 (dawno nie spotkałem). Spróbuję z barbarzyńcami, mają już trzy armie ;)