Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684089 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2640 dnia: Grudnia 06, 2010, 15:26:42 »
    Założyłem nowy wątek w dziale mody WB

Rall - widywałem go generalnie i w centrum, i na północy, najlepiej to zapisz, użyj ctrl+T, poszukaj gdzie jest, jak znajdziesz to wczytaj(żeby nie dostać achievementa cheater) i już

Co do Maltise - no to się wyjaśniło.

Offline Axel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2641 dnia: Grudnia 06, 2010, 19:53:11 »
    Ostatnio znalazłem fajny sposób na zrobienie sobie niepokonanych lordów, a więc:
    Wokół cez często pojawiają się armie kultu węża, po około roku-dwóch od pojawienia armie te mogą albo zniknąć, albo (jak w moim przypadku) być bardzo potężne z olbrzymią ilością więźniów, wiem że gdy dostałem od jakiegoś boga rozkaz na wybicie tego kultu, pojechałem z lordami pod Cez i zobaczyłem tą armię , liczyła z 1000 ludzi + około 3000 (!) więźniów, i to nie byle jakich bo było tam około 200 empire knightów. Odrazu zebrałem wszystkich wasali i ruszyliśmy, oczywiście większość uciekła na sam widok armii, ale 3 lordów dołączyło i udało się jakoś rozwalić tą armię. Po walce, nie wziąłem żadnych jeńców bo ich nie potrzebowałem, ale za to moi lordowie wzięli i jeden posiadał ~800, drugi ~1000 i trzeci ~1200 :D Z takimi lordami udało mi się zająć Larie,Marleons i 3 zamki sarleonu w kilka dnii, niestety po jakimś czasie Ci lordowie zaczęli ostro wojować i teraz mają gdzieś po 400 ludzi, ale to i tak dużo :D.

PS. Ktoś wie gdzie można znaleźć kult węża oprócz okolic Cez i lasku obok Janos, bo wybiłem już ich wszystkie armię i odziały jakie widziałem, a mimo to nadal istnieją i są "Osłabieni"

@Dół : Gram na realistycznym =(
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2010, 20:44:40 wysłana przez Axel »

Offline huth

« Odpowiedź #2642 dnia: Grudnia 06, 2010, 20:33:23 »
    Strategia jest świetna, sam też tak 'pomogłem' lordom, ale przeciwko Jatu.

Co do kultu węża - to samo co w moim wczesniejszym poście - zapisać - ctrl+T - poszukać i znaleźć - wczytać i walczyć.

Dodałem to FAQ rozwiązanie dotyczące uszkodzonych sejwów po 500 dniu.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2643 dnia: Grudnia 08, 2010, 15:03:58 »
    akurat uwalnianie jeńców i przyłączanie ich do armii swojej /sojuszników to nic nowego :P będąc marszałkiem sarleonu z około 1100 wojska podniosłem liczbę do 3500+ ,w kilka dni po objechaniu jatu,węży i jakiejś armii heretyków ,tylko trzeba odpowiednio kierować wojskiem na początku ,bo lordowie są dość bojaźliwi ;p

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2644 dnia: Grudnia 08, 2010, 16:55:50 »
    Udało mi się wybić wszystkie armie i oddziały kultu węża (użyłem ctrl + t :O), ich stan był pokazywany jako Weakned, po tygodniu gry zrobili się Healthy (pojawiło się mnóstwo odziałów obok Janos i Cez), więc mam pytanie , czy poprostu muszę ich tak zabijać aż się wogóle nie odrodzą, czy może pominąłem coś(odziały wszystkie są na 100% wybite, mam tylko wątpliwości co do armii Syla cośtam, nie jestem pewien kto to jest i czy on może mieć jakiś związek z kultem węża, nie ma gdzieś przypadkiem jakiejś listy armii?)

Offline huth

« Odpowiedź #2645 dnia: Grudnia 08, 2010, 19:37:47 »
    Syla to nie kult węża, tylko unikalny spawn z shadow centurionami i innymi żołnierzami Empire. I owszem musisz się przejechać jeszcze raz po kulcie węża, bo ten system z ich "zdrowiem" działa jakoś tak, że jeśli na raz szybko wszystkich skosimy, to za mało, trzeba ich tępić równomiernie aż do 'Destroyed', choć nie wiem czy 'Obliterated' nie wystarcza do wygranej.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #2646 dnia: Grudnia 10, 2010, 22:51:24 »
    a ja mam pytanie o bogów- bowiem przemówił do mnie bóg łuczników i dał mi rubinowy runiczny łuk i właściwie zaczołem zastanawiać się jacy są inni bogowie i co mogą nam dać

Offline Eaffi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2647 dnia: Grudnia 11, 2010, 08:05:53 »
    Też tak miałem ale bogowie to losowe wydarzenia i nie zawsze ci coś dają

a ta wersja 3.2 będzie pod podstawkę czy pod WB i czy będzie kompatybilna z 3.01?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2648 dnia: Grudnia 11, 2010, 10:15:34 »
    Wersja 3.2 jest już i to pod warbanda.Prawdopodobnie savy z wersji 3.01 nie będą kompatybilne z wersją 3.2 .

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2649 dnia: Grudnia 11, 2010, 10:38:14 »
    Sejwy już nie są nawet kompatybilne z pierwotną wersją 3.2/WB, bo wyszedł patch, który powoduje, że grę należy zaczynać od nowa.
    Ale wszystko o PoP 3.2 po Warbanda jest już w oddzielnym wątku:

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2650 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:20:49 »
    A czy jeśli gram z włączonymi kodami (lubię ctrl+T czasem sobie włączyć) to bogowie i tak będą działać? I gdzie można ich spotkać? Coś czytałem, że w górach Ravensternu, ale nie jestem pewien, bo chodzę tam i chodzę i nic.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #2651 dnia: Grudnia 11, 2010, 17:50:33 »
    no mnie właśnie bóg nawiedził i dał łuk w królestwie Revensternu

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2652 dnia: Grudnia 14, 2010, 12:17:45 »
    Witam ponownie szanownych Wojów,
    mam pytanie odnośnie przedmiotów, które mogę otrzymać (?) przy zakładaniu państwa w czasie rozmowy z seneszalem - powiem szczerze, że przeklikałem ten moment i teraz żałuję. Było tam coś o kielichu ( chalice ) mieczu , toporze i chyba czymnś jeszcze... Wybrałem chalice i nic nie dostałem? o co chodzi? to jakieś konkretne przedmioty czy co?

sory jeśli to już gdzieś było ale po krótkim poszukiwaniu nic nie znalazłem...

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2653 dnia: Grudnia 14, 2010, 17:22:01 »
    To o kielichu toporze  i czymś jeszcze jest to wybór kultury Królestwa,nic po tym nie dostajesz tylko koronę królewską(Jeśli rzeczywiście ci o to chodzi)

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2654 dnia: Grudnia 15, 2010, 12:44:20 »
    Ktoś już próbował wykonać jakieś zadanie od bogów? Te obiboki czasami mówią "rozkazuję ci zniszczyć [nazwa pomniejszej frakcji]", zastanawiam się czy po wykonaniu tego "questa" są jakieś nagrody.