Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2520 dnia: Listopada 02, 2010, 15:55:28 »
    Ale przecież tam ten zakon już jest, nie trzeba go zakładać.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2521 dnia: Listopada 02, 2010, 16:08:54 »
    Ale przecież tam ten zakon już jest, nie trzeba go zakładać.

Potwierdzam! Zdobyłem Janos i nawet nie zaglądałem do info o zakonach. Zwróciłem na to uwagę dopiero gdy wróciłem do miasta po dłuższym czasie i w garnizonie pokazały się jednostki Nieśmiertelnych.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2522 dnia: Listopada 02, 2010, 16:16:58 »
    same Ci sie pojawiaja?? to jak mam zamek to powinny mi sie pojawiac jednostki rycerzy lwa?

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2523 dnia: Listopada 02, 2010, 16:47:20 »
    Ja mam zakon rycerzy Gryfa w swoim zamku i co jakiś czas widzę nowych Rycerzy Gryfa, a więc myślę że tak.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2524 dnia: Listopada 02, 2010, 17:16:09 »
    nic nowego od najnowszej wersji POP , a ilość tych darmowych jednostek zależy pewnie od stosunku z zakonem i danym zamkiem/miastem lub też od koniunktury

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2525 dnia: Listopada 02, 2010, 17:29:52 »
    a jeszcze jedno pytanko..

jak moge odejsc od saleronu bez urazy króla i utrzymaniu len czy tylko musze zbodyc zamek i tak odejsc?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2526 dnia: Listopada 02, 2010, 17:34:46 »
    Najlepiej prosperujące fabryki zakonników miałem w zamkach/miastach w których najwięcej zainwestowałem w infrastrukturę/reagowałem w terminach na  pilne wezwania i poprawnie na wszystkie questy zamkowe/ oraz miałem maksymalnie wysoko wyszkolonego Kasztelana.
    W oczywisty sposób to  zamki/miasta , które zdobyłem najwcześniej. Dlatego ,IMHO, tak jest ważne , co zdobywamy w pierwszej kolejności.
    W ostatniej fazie gry, bez kiwnięcia palcem, miałem (po kilkudniowej wizytacji włości) kilkudziesięciu zakonników(mój rekord to 37 rycerzy zakonnych zebranych w tydzień).

@up
    Milicja
    Zwyczajnie-zdobywasz, rozmawiasz z kasztelanem , ogłaszasz powstanie swojego królestwa i wsjo. Nic nie tracisz(chyba)- na 100% pewien nie jestem, bo tylko raz(i to w 2.5) byłem w takiej sytuacji, jak Ty, ale że to był mój pierwszy zdobyty zamek, zatem i tak nic nie ryzykowałem.
    PS Uraza jakaś tam będzie, ale bardziej się martw tą frakcją, której ten zamek zabrałeś-oni są pierwsi w kolejce z pretensjami(i pod murami) do Ciebie:)
    a nie jest tak ze nie moge oglosic niepodleglosci dopoki jestem lordem??
    Tak dobrze to jeszcze nie ma, nawet w cudownej krainie Pendoru, żeby równocześnie zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko- albo jesteś wasalem, albo królem- stanów pośrednich nie ma(tzn są, ale nie odnośnie tej akurat sytuacji, w której musisz podjąć decyzję albo-albo).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2010, 18:46:48 wysłana przez Liveon »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2527 dnia: Listopada 02, 2010, 17:54:19 »
    he no mam juz tam ochronke 300 ludu wiec jakos 1 fale przezyje mam nadzieje jak tylko połowa lordow przyjdzie:P no wlasnie juz dawno bym odszedl ale szkoda bylo mi tych ludzi...

« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2010, 17:59:45 wysłana przez milicja »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2528 dnia: Listopada 02, 2010, 18:26:26 »
    Nie mialem takiej sytuacji, ale skoro oglaszasz niepodleglosc bedac lordem to chyba automatycznie oswiadczasz, ze wasalem juz nie jestes.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2529 dnia: Listopada 02, 2010, 18:45:00 »
    he no mam juz tam ochronke 300 ludu wiec jakos 1 fale przezyje mam nadzieje jak tylko połowa lordow przyjdzie:P no wlasnie juz dawno bym odszedl ale szkoda bylo mi tych ludzi...

w 2.5 po zrezygnowania z wasalstwa zamek i wioska przeszły na moją stronę ,w 3.0 zapisywałem grę przed zrezygnowaniem z wasalstwa i za każdym razem traciłem zamek  ,więc pewnie to zależy od stosunków z królem lub też jest losowe

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2530 dnia: Listopada 02, 2010, 18:48:03 »
    ale dopoki jestem lordem nie moge oglosic niepodległość sam musze zdobyc zamek i se ojde ok ...

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2531 dnia: Listopada 02, 2010, 19:42:53 »
    Mam do was pytanie: Czy wykonaliście zadanie o pokój u wójta? Bo wykonałem i dostałem kase oraz doświadczenie, ale nie było pokoju tzn. nadal mieliśmy wojnę ze sobą. Czy to jest bug? Bo myśle że tak.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2532 dnia: Listopada 02, 2010, 20:01:50 »
    pokój nie bd zawarty odrazu tylko po paru dniach

a co do pokoju to stowrzylem wlasne panstwo i mam 3 wojny naraz a wysylanie poslanika z kasa nic nie daja czy jest inna szans na pokoj:D?

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2533 dnia: Listopada 02, 2010, 21:53:11 »
    Nie przejmuj się. Ja miałem gorzej bo, aż  z 4 frakcjami. Wysyłałem im propozycje pokoju, ale nic z tego nadal mnie kasowali. Rada jest jedna tłuc ich ile wlezie i przejąć pare miast i zamków, a może się zgodzą. Poprostu to jest łud szczęścia.

Dzięki za odpowiedz. Teraz niestety nie prowadzę wojny wogóle.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2534 dnia: Listopada 02, 2010, 22:47:39 »
    zawsze łatwo  mozna ja wypowiedziec wystarczy pobiegac po lordach;)