Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 687746 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2445 dnia: Października 25, 2010, 00:08:13 »
    Spróbuj w nocy, lordowie mają słaby 'spotting'. Trzeba trochę pobiegać, może lord wpadnie na jakiś mniejszy oddział itp. Trochę jest to problematyczne, ale ja specjalnie jechałem na Jatu z lordami po jeńców dwa razy i dwa razy się udało.

Offline Ryuuzaki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • !!! METAL !!!
    « Odpowiedź #2446 dnia: Października 25, 2010, 06:52:30 »
    Witam ponownie mam jeszzce 1 pytanie. Ściągam sobie właśnie teraz gre spolszczenie i patcha. Gdzie trzeba tego patcha umieścić? W jakim folderze?

Offline huth

« Odpowiedź #2447 dnia: Października 25, 2010, 12:55:34 »
    Ale jakiego patcha? Na MBrepository jest pełna wersja 3.1 i nie trzeba żadnego patcha.

Offline Castus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2448 dnia: Października 25, 2010, 14:35:10 »
    Powiem szczerze, że nie mam ochoty czytać stu stron, by znaleźć odpowiedź na moje pytanie, toteż je po prostu zadam: Z jakiego powodu, podczas większych bitew, tak do dwustu (200) osób gra po prostu wywala do Windowsa? Chwilę wcześniej pokazuje się błąd, ale zaraz znika i nie mogę go odczytać. Odpowiedzcie, albo dajcie linka do odpowiedzi. Z góry będę wdzięczny...

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2449 dnia: Października 25, 2010, 16:50:46 »
    Uzywasz battlesizera? Jesli tak, to on sie drazni z gra i przez to ja moglbym na moim kompie grac na battle sizzerze 300 bez problemu a musze na 100 normalnie

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2450 dnia: Października 25, 2010, 17:26:58 »
    spróboj takze zmniejszyc ilosc cial z nieograniczonej, na np 50/20, albo nic, to zawsze mniej modeli do tworzenia dla gry wiec wiecej woja moze sie bic. Mi i kilku osobom to pomogło

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2451 dnia: Października 25, 2010, 18:23:42 »
    Zainstalowałeś Stability Pack? Nie? Zrób to. Zmniejsz ilość ragdolli, ewentualnie ustawienia graficzne.

PS. Mortis PW

Offline Ryuuzaki

• Użytkownik
    • !!! METAL !!!
    « Odpowiedź #2452 dnia: Października 27, 2010, 07:46:20 »
    A można by było podać link do tego Stability Pack? Ja mam podobną sytuację tylko sie nie wyłącza ale strasznie tnie przy 200

Offline Kamil19st

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2453 dnia: Października 27, 2010, 18:42:14 »
    czy ktoś mi napiszę gdzie (dokładnie) znajduję się ten kamyk,ta niby łza smoka.Jedna mam,z Rane chyba.A druga wiem ze w Valonbray ale nie potrafie jej tam znalesc...

Offline huth

« Odpowiedź #2454 dnia: Października 27, 2010, 19:17:31 »
    @ Ryuuzaki
    link -> http://www.filefront.com/17214224/POP3-Stability-Pack.rar/

@ Kamil19st
    Qualis Gem jest w skrzyni w Rane, w skrzyni w Valonbray nie ma go.
    Dodatkowo zobacz FAQ(link niżej w sygn.) punkt 18.

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2455 dnia: Października 28, 2010, 05:21:08 »
    Jak się rekrutuje Lordów ? mam już 3 zamek i ledwo ledwo co je utrzymuję ... w każdym mam po około 150 ludzi + mój oddział 70 konnych ale jest bardzo ciężko bez żadnego lorda...

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2456 dnia: Października 28, 2010, 06:18:28 »
    Musisz zaatakować (lub pozwolić, by on cię zaatakował) dowolnego lorda, z którym masz stosunki co najmniej 20...lub moze 30? Nie pamietam juz bo dawno nie rekrutowalem. W kazdym razie musisz dbac o pozytywne stosunki z lordami i gdy juz go zlapiesz i bedzie u ciebie w niewoli, wchodzisz do okienka party (p), rozmawiasz z lordem i on ci proponuje okup albo przysięgę wierności. Wybór nalezy do ciebie ;p

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2457 dnia: Października 28, 2010, 08:23:04 »
    Cześć

W ramach uzupełnienia tego co napisał Mortis to możesz rekrutować lordów gdy masz ich w niewoli a stosunki między Wami są dodatnie. Wówczas wchodzisz w zakładkę oddział rozmawiasz z więźniem (lordem) i w jednej z opcji oprócz sprzedaży masz wybór wasalstwa. Inną metodą "nabycia" lorda jest likwidacja danej nacji a wówczas jej lordowie przydzielani są do pozostałych królestw.

Powyższe ma zastosowanie tylko i wyłącznie gdy masz założone własne królestwo.

Tak na marginesie: Aby zwiększyć relacje z własnymi lordami to oprócz pomagania im w bitwach można przekazać im wioskę, zamek lub miasto w rozmowie z zarządcą własnego zamku w opcji sprawy państwowe.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2458 dnia: Października 28, 2010, 09:30:41 »
    Mod bardzo ciekawy, niestety coraz częściej mi się wysypuje, już nie tylko podczas walki, ale również na mapie strategicznej. O dużych bitwach można zapomnieć, zawsze przy pojawianiu się posiłków w dalszych falach wywala... Szkoda zniechęca to strasznie...

Z ciekawości zmieniłem moją taktykę i przerzuciłem się na 2r miecz za waszą namową... mieliście rację na oblężeniach świetna sprawa :) Gorzej wychodzi mi atakowanie z konia ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia.

Która nacja u was pada jako pierwsza? U mnie Ravenstern(czy jak to się pisze) ma już tylko połowę włości. Zieloni i Imperium ostro ich leją. 

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2459 dnia: Października 28, 2010, 14:30:32 »
    Jak się rekrutuje Lordów ? mam już 3 zamek i ledwo ledwo co je utrzymuję ... w każdym mam po około 150 ludzi + mój oddział 70 konnych ale jest bardzo ciężko bez żadnego lorda...
    Przeczytaj u HUtHa :    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg108046#msg108046

Crims : dziwne, może przeinstaluj? U mnie gra cięła się tradycyjnie w lasach, i wywalało przy BS-ie, ale poza tym hulała że hej, może coś przekombinowałeś?
    Co do nacji to los:), widziałem jak Imperium dostało wcir od Sarleonu, Wikingi od D sharu, Sarleon od reszty:) Przypadek.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx