Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684245 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2235 dnia: Września 27, 2010, 23:44:24 »
    Jest jakiś sposób aby dodać do skrzyń więcej qualis gemów? Mam już ponad 220 dzień i nie umiem zdobyć drugiego gema. Bohaterów też żadnych nie spotkałem... ;/

To jesteś największym pechowcem w świecie Pendoru:)

A na poważniej; sposobów nie znam(zapewne to się wiąże z edytowaniem scriptów), natomiast sam pomysł jest kiepski, bo w gruncie rzeczy to własnie zdobywanie gemm(a tym samym walka z wielkimi niezależnymi armiami) jest esencją PoP-a.
    Tu masz link do unique respawn, wprawdzie dotyczy to PoP-a  2.5, ale niewiele się pod tym względem zmieniło.
    No, może poza jednym-brak bohaterów noldorskich, co dla mnie jest fundamentalną słabością "trójki".
    http://popmod.wetpaint.com/page/Heroic+Characters+and+Minor+Factions

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2236 dnia: Września 27, 2010, 23:47:42 »
    Dodać się da, nawet bardzo prosto...
    (click to show/hide)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2237 dnia: Września 28, 2010, 09:40:23 »
    Nie wiem czemu gdy w nowym Popie ustawię batelsizer na 300 jednostek to mam problemy z wywalaniem błędu typu "unable to lock vertex buffer". W poprzednim popie tego problemu nie miałem... Komp dobry, w miarę nowy(Phenom 550, HD 4870, 4GB Ram) ustawienia graficzne zredukowane - czy można jakoś temu zaradzić?
    Walka w popie z batelsizerem 100 chłopa to bezsens... obrona zamku - wróg ok 1k chłopa ja ok 300 - zaczyna się bitwa a tu 2 małe grupki ludzi i bitwa trwa kilka "tur" - traci się całą frajdę z dużych nawalanek...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2238 dnia: Września 28, 2010, 11:15:16 »
    Pop ma niestety dziwnie większe wymagania. Ustaw żeby nie pozostawiało ciał, obniż trochę jakość tekstur, powinno pomóc.

Albo zwiększ pamięć wirtualną, ale to tak całkiem sporo, bo to z braku pamięci ten błąd wyskakuje. M&B nie ma super silnika i niestety potrzebuje dużo tego.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2239 dnia: Września 28, 2010, 12:07:20 »
    ło matko... 3,25 bo tyle widzi XP 32 bitowy to jeszcze mu mało...? Co ciekawe nie czuje że gra zwalnia, zacina, muli po prostu w pewnym momencie lekka przycinka, "pik" i "pograne... ;)" Tekstury fakt mam na maxa ale cienie, wszystkie mało istotne rzeczy mam na minimum, wydajność 116%.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2240 dnia: Września 28, 2010, 15:07:34 »
    No niestety to za mało... Tak dwa albo i więcej już jest lepiej, tylko, że to trzeba pokombinować, jak ci się chcę to kieruj się tu: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,77442.msg2025532/topicseen.html#msg2025532

Ja gram na 4-letnim kompie z battlesizerem na 150, bez ciał, tekstury na 50%, z 2GB wirtualnej i tylko raz miałem tego errora...

PS. wersja z grudnia 2009, z exe ważącym 1,97 MB jest stabilniejsza

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2241 dnia: Września 29, 2010, 08:12:48 »
    Czy w zamkach gdzie założyliście zakon produkują się Wam jednostki zakonne? U mnie w garnizonie co jakiś czas pojawiają się pojedyncze jednostki centurionów legionu cienia :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2242 dnia: Września 29, 2010, 08:23:13 »
    Czy w zamkach gdzie założyliście zakon produkują się Wam jednostki zakonne? U mnie w garnizonie co jakiś czas pojawiają się pojedyncze jednostki centurionów legionu cienia :)

Jasne,np w dwóch najlepszych zamkach, w których najwięcej zainwestowałem w budowlankę, wypełniłem masę questów,szkoliłem kasztelana i miałem megadodatnie relacje,pod koniec gry( już nie gram w PoP-a) w ciągu 2 tyg miałem minimum 10 samorodnych zakonników(w pełni wyszkolonych).
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2010, 11:22:35 wysłana przez Liveon »

Offline Jamolin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2243 dnia: Września 29, 2010, 12:07:51 »
    Mam taki problem.Zdrowie u mojego bohatera po bitwie ustawiło się na jakąś dziwnie długą liczbę i zmienia się co jakiś czas ale bohater "leczy rany"
    Więc nie mogę brać udziału w bitwach czy wie ktoś jak ten problem rozwiązać?(akurat ścigam króla Sarleonu z Syla Uzasem czy jak mu tam i chciałem zdobyć gema a tu taka lipa,w bitwie bym ich rozwalił ale muszę rozkaz wydać coby walczyli beze mnie) ):

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2244 dnia: Września 29, 2010, 13:07:21 »
    spróbuj odpocząć jakiś czas w zamku/mieście/obozie lub wczytaj wcześniejszy save jak masz

Offline Jamolin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2245 dnia: Września 29, 2010, 15:12:02 »
    sejva nie mam a odpoczywanie nic nie daje (no mam wcześniejszy ale 100 dni wcześniej robiony)
    lipa trzeba częściej sejvovać
    jakieś inne pomysły????

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2246 dnia: Września 29, 2010, 15:26:27 »
    Nie jestem teraz przy grze ale może da się coś zrobić z plikiem postaci. Najpierw eksportować postać do pliku notatnika, następnie zmodyfikować i importować z powrotem do gry. Nie wiem czy to działa to czysta teoria i moje dywagacje.

Oczywiście na wszelki wypadek zrób kopię plików

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2247 dnia: Września 30, 2010, 08:44:54 »
    sejva nie mam a odpoczywanie nic nie daje (no mam wcześniejszy ale 100 dni wcześniej robiony)
    lipa trzeba częściej sejvovać
    jakieś inne pomysły????
    Chyba na forum TaleWorlds czytałem, że odpoczywać trzeba przez tydzień. Spróbuj, przeczytasz jakąś  księgę, więc czasu nie zmarnujesz. Z eksportem postaci może być tak, że poprawisz staty na właściwe za za dzień czy dwa problem wróci.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2248 dnia: Września 30, 2010, 13:16:17 »
    chciałem wczytać zapisany save i ......... runtime error ,wczytałem save z przed kilku dni (w grze) jest ok ,gram dalej i znowu zapisuje na innym slocie ,i kiedy chcę go wczytać jest to samo ,a ten wcześniejszy save bez problemu się wczytuje :/

nvm ,bo przypadkowo nadpisałem zapisy wersji 3.01 zapisami wersji 2.5 :P jak by ktoś mógł na priv podesłać jakiś save tuż przed założeniem własnego królestwa byłbym wdzięczny
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2010, 23:07:25 wysłana przez malyboy »

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2249 dnia: Października 01, 2010, 12:10:58 »
    Jak wypadają jakościowo wojska Pendoru w stosunku do innych frakcji? Ogłosiłem niedawno niepodległość po zdobyciu Singal i póki co muszę opierać się na armii bez rycerzy pendorskich. Do zbudowania Training Grounds mam jeszcze kilka dni, więc trzon stanowią Hero Adventurers oraz konni i piesi zbrojni pendorscy.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.