Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684172 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2220 dnia: Września 24, 2010, 10:18:15 »
    Ahaha, zdane egzaminki, można graaać :P

Offline Ermland

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2221 dnia: Września 24, 2010, 12:26:11 »
    100 huscarlów to jeszcze nic, najlepsze jest jak taka armia łazi połączona z jakimś bohaterem niezależnym, razem 800 luda albo i więcej. Z czego 1/4 to jednostki elitarne albo wysokopoziomowe, do tego >300 jeńców. Próbowałem to ugryźć swoją 150 osobową kompanią, ale Demonic Magnusy rozjechały mnie w pierwszej rundzie. Czasem mam wrażenie, że twórcy przedobrzyli w niektórych miejscach, ale mod i tak jest świetny.

no nie wiem czy takie nic ostatnio szarża kilkudziesięciu huskarli na koniach bardzo źle dla mojej armii już nie mówiąc o zwykłych huskarlach czy walkiriach i ogólnie lordowie cpu mają bardzo dużo elitarnych jednostek kiedy ja muszę czekać całe wieki żeby wyszkolić jakiegoś zabójce skorpiona :P ,dlatego szkolę poszukiwaczy przygód jak mogę bo z dostępnością różnie jest
    Nie twierdzę, że 100 huscarlów to słabeusze, chodziło mi o to że jedna wypakowana armia łączy się z drugą wypakowaną. Ja nie mogę pokonać tej jednej, więc żeby rozbić obie musiałbym jako marszałek bić się w towarzystwie kilku moich lordów, na przykład. Albo czekać, aż się wykrwawi na innej armii.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2222 dnia: Września 24, 2010, 14:30:58 »
    z tym czekanem to nie za bardzo się opłaca  bo oni też rekrutują jeńców u mnie jedna z 4 armia jatu ma około 3000 ;/ i weź takich rusz nawet jak bym zebrał wszystkich swoich lordów + noldorów było by ciężko
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2223 dnia: Września 24, 2010, 15:06:19 »
    Wie ktoś co zrobić bo mi się gra wyłącza (crash) Mam system 32 bit :-) A założyciel moda dał tylko programik na 64 bit'y.
    A co do rekrutowania Armi to jest moim zdaniem nie opłacalne,więcej stracisz na ich wynajem niż ci zyski przyniosą,takie jest ot moje skromne zdanie :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2224 dnia: Września 24, 2010, 15:14:17 »

Ważne jakie "stosunki" masz z nimi . Jak lejesz ich w polu, to nici z tego, nikt się nie zgłosi, a nawet zakon ucieknie Ci z miasta... Ja tak miałem ze "zmierzchunami" z Singal.

Ze "zmierzchunam/wieczernikami" to wszyscy tak mają i to bez bicia ich.
    Na dzień dobry dostaje się -40 do relacji z nimi i mimo, że ich wcześniej na oczy się nie widziało, to i tak Ci się zwiną  z zakonem, święcie oburzeni, dlatego Singal warto podbijać na koniec, po poprawieniu relacji z Order of Eventide.
    Wie ktoś co zrobić bo mi się gra wyłącza (crash) Mam system 32 bit :-) A założyciel moda dał tylko programik na 64 bit'y.
    A co do rekrutowania Armi to jest moim zdaniem nie opłacalne,więcej stracisz na ich wynajem niż ci zyski przyniosą,takie jest ot moje skromne zdanie :)

POP trzy jest tylko na 32-bit, był tylko patch 64-bit do 3.0, ale od 3.1 chyba już zbędny.
    Za 10k dostać 200 wyszkolonych wojaków to zły interes? Nie dla mnie:)
    EDIT: I żeby postawić kropkę nad "i" to napiszę jaki zysk: nie musiałem włóczyć się po wsiach i tawernach żeby ich rekrutować, nie musiałem ich nastepnie szkolić, zdobyłem z nimi dwa zamki i w tym drugim ich zostawilem jako obsadę.
    Teraz Sobie pomyśl; ile czasu w grze zaoszczędziłem dzięki tej armii,  i miałem realny fun w boju, a  nie  mitrężenie i przynudzanki z jazdą od wiochy do wiochy.
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2010, 15:33:29 wysłana przez Liveon »

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2225 dnia: Września 24, 2010, 17:33:34 »
    Gratulacje! I jak mawiał Gorn w Gothicu : do boju!

A co do tych miłośników zmierzchu,  Liveon, to tak zaznaczyłem , dla ilustracji zależności od relacji. (Kurde, ale mi zdanie wyszło!) Osobiście ich nie lubię i zakładam z reguły zakon centurionów, co by nie mówić, jeśli nie najlepszy, to na pewno pierwsza trójka.

Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

« Odpowiedź #2226 dnia: Września 25, 2010, 18:23:40 »
    Gratulacje! I jak mawiał Gorn w Gothicu : do boju!

Oj jest "do boju", nowe Królestwo Pendoru, połowa z hakiem Raensternu i spora część Empire zdobyta, a po ostatnich walkach z armiami Jatu moi lordowie biegąją z 500-osobowymi armiami, więc nie powinno być większych problemów ze szturmami, w których inteligencja moich ludzi i małe możliwości taktyczne mnie irytują.

Zdziwiłem się, że po rebelii został przy mnie mój zamek ze wsią, myślałem, że traci się wszystko oprócz tego, z powodu czego się buntuje.

zakładam z reguły zakon centurionów, co by nie mówić, jeśli nie najlepszy, to na pewno pierwsza trójka.
    Centurioni nie dość, że mają najlepsze statystyki, to jeszcze bardzo łatwo o Empire Knightów. Nie podoba mi się to, za łatwo by było, dlatego nie zrobiłem ich :P Ja powoli rekrutuję Gauntletsów, rekruci powoli się robią, powoli awansują, a i straty przy oblężeniach robią swoje.
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 18:30:16 wysłana przez HUtH »

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2227 dnia: Września 25, 2010, 18:36:31 »
    Wiesz,  jakoś nie lubię piechoty... Centusie to zaś jedyna jazda z którą naprawdę ciężko się walczy, może jeszcze anakondy, no i demoniczne magnusy, ale to już szczyt.
    Poza tym kocham M&B za walkę z konia , pierwsza ,jedyna i niepowtarzalna :) i jak tu ztego rezygnować... Może kiedyś...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

« Odpowiedź #2228 dnia: Września 25, 2010, 22:36:21 »
    Fakt, kawaleria miażdży, ale nie ma to jak widok "zjadanych" konnych przez masę piechoty :) Jest jeszcze aspekt ekonomiczny - żołd konnego jest chyba z dwa razy większy od odpowiednika pieszego.
    W popie 2.x piechota oprócz super elity rzeczywiście była zbędna, ale w 3.1 już jest mocniejsza, a grupa nawet słabych jednostek z bronią drzewcową to pewna śmierć dla konnicy.

Teraz, kiedy już mam wypakowanego bohatera ze świetnym uzbrojeniem, armię głównie z piechoty, gram pieszo z Polehammerem albo halabardą i kuszą oblężniczą. I powiem, że walka w skotłowanym tłumie jest o wiele bardziej emocjonująca, brak możliwości manewrowania, zajęcia dobrej pozycji, szybkiej ucieczki, świstające strzały i pojawiająca się znienacka kawaleria mogą w każdej chwili skończyć zabawę, no i brak tej perspektywy patrzenia na wszystko z góry, również dającej pewien komfort. Najważniejsza zasada - w kupie siła :P

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2229 dnia: Września 26, 2010, 15:40:40 »
    Mam kolejne pytania, skąd można rekrutować szlachciców i rycerzy zakonnych i o co chodzi z tymi archiwmentami w zakładce obóz.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2230 dnia: Września 26, 2010, 15:48:32 »
    Szlachciców rekrutować możesz jedynie, gdy masz swoje włości. Robisz to u zarządcy. By nająć rycerzy zakonnych musisz mieć założony jakiś zakon w mieście/zamku, posiadać rycerza np. Sarleońskiego czy Imperialnego i pójść do zarządcy. Znajdziesz opcję najęcia ich bez problemu. Acziki są to osiągnięcia, za zabicie np. 50 wrogów w jednej bitwie. Dostajesz tytuł i zazwyczaj jakąś dodatkową nagrodę w postaci podniesienia którejś ze statystyk.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2231 dnia: Września 26, 2010, 17:43:04 »
    Mam kolejne pytania, skąd można rekrutować szlachciców i rycerzy zakonnych i o co chodzi z tymi archiwmentami w zakładce obóz.

Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana (odnośnie rekrutacji rycerzy zakonnych), niż to opisał Gedbard, najlepiej zerknij na pierwszą stronę do FAQ-a , lub na skróty- kliknij w sygnaturkę HUTHA-a, który tego FAQ-a, ku pożytkowi nas wszystkich, "podgatowił".

Offline huth

« Odpowiedź #2232 dnia: Września 26, 2010, 18:00:37 »

TO wszystko jest we FAQu, link masz w mojej sygnaturce.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2233 dnia: Września 27, 2010, 14:04:14 »
    Aha dziękuje za odpowiedzi.

Offline ananas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2234 dnia: Września 27, 2010, 20:58:44 »
    Jest jakiś sposób aby dodać do skrzyń więcej qualis gemów? Mam już ponad 220 dzień i nie umiem zdobyć drugiego gema. Bohaterów też żadnych nie spotkałem... ;/