Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686206 razy)

Opis tematu:

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2190 dnia: Września 20, 2010, 16:33:27 »
    129 stron mówi chyba samo za siebie... Pewnie, że warto zagrać w PoPa! Moim skromnym zdaniem jest to najlepszy mod w historii M&B :) Szczerze polecam.

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2191 dnia: Września 20, 2010, 19:13:31 »
    wie ktoś co to za zbroja którą noszą d'sharscy wodzowie banitów i chyba podobną ma król d'sharu ale głowy nie dam uciąć ;p w sklepie przez blisko 300 dni nie spotkałem jej

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2192 dnia: Września 20, 2010, 21:13:17 »
    to zaatakuj saranidów czy jakoś tak ci co w d'shaze biegaja, u nich często to miałem, albo to było w sklepie? hmm

co do d'sharu to nigdy nie lubiłem z nimi walczyć, bitwy trwają za długo a w większości składają się z ganiania za ich szybka jazdą ;/ co do zbalansowania to ja jestem oczywiście za revensternem, tutaj kiery wyglądają dobrze i są troszkę słabsi od huskarlów, rycerze smoka to już w ogóle wymiatają, nie wspominając o konnym i pieszym zwiadzie.

w tym pathu najgorszy moim i zdecydowanym zdaniem jest seleron oczywiście, bawiłem się w ratowania tego królestwa ale mimo tego oni są w stanie mieć wojnę ze wszystkimi jednocześnie. Zawsze ratowała ich ciężka jazda a tutaj to imperium lub zieloni co biegali tylko z buta maja więcej konnych ;/ trochę to nie uczciwe bo bez ingerencji seleron znika w 400 dni

wyżej coś było ze cobry są najlepsze, może tani i oni są i maja dobre konie ale są bez tarcz niestety i nie za wysoki lvl, u mnie nie wiem jak u was to oni są rozgrzewka dla łuczników zanim nadjada anakondy lub kapłani którzy też są bez tarcz ale za to więcej maja życia
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2010, 21:22:27 wysłana przez wachu »
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2193 dnia: Września 20, 2010, 21:18:03 »
    u mnie sarleon znikł w jakieś 230 dni ,tylko z ravensternem wojny nie mieli ;d a w dodatku w najnowszej wersji są strasznie słabi

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2194 dnia: Września 20, 2010, 21:24:03 »
    Nie wiem jak nazywa się ta zbroja, ale z pewnością nie daje bardzo dużo do obrony.

U mnie Sarleon ma się świetnie :P Ale mój Pendor jest dość spokojną krainą. Oprócz zgniecenia D'Shar przez trzy nacje i krótkie wojenki między resztą, nic większego się nie dzieje.  No teraz zaczyna się dziać, jako marszałek Empire próbuję podbić Ravenstern, ale niestety lordowie nie są zbyt chętni mi pomagać i skończyło się na 4 zamkach :(

PS. szturmowanie Poinsbrucku = epic fail.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2195 dnia: Września 21, 2010, 08:36:19 »
    Ja gram jako wolny strzelec, nie związałem się z żadną frakcją, gram tylko od czasu do czasu w ramach relaksu - dopiero 150 dzień w grze - dwa zamki zdobyte od Imperium (te na granicy z D'Shar), założony zakon legionu cienia (około 80 legionistów cienia) reszta kompanii to wysokolewelowa konnica np. lansjerzy jatu, nikczemni rycerze itp... mam jakąś zbroję D'Shar - z tego co pamiętam to takie statystyki: +7 głowa, +58 ciało, +21 nogi

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2196 dnia: Września 21, 2010, 09:46:27 »
    Ja zaś zostałem najemnikiem Empire, nie składałem żadnych hołdów i wybrali mnie niedawno marszałkiem. Nie wiedziałem że tak można. W porównaniu do poprzedniej wersji najwięcej wzmocniło się właśnie Empire, samo rozsmarowało prawie cały Sarleon, zostało im 3 miasta i zamek. Do tego wojny z D'Shar i Ravenstern i żadnych strat terytorialnych, mimo że ja się nie angażuję za bardzo. Co mnie bardzo boli to to, że żółte armie mają w swoim składzie po 70-80 Empire Knights. Poprzednio jazda miała tylko funkcje pomocnicze, a trzon stanowiła ciężka piechota. Trochę stracili przez to swój urok.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2197 dnia: Września 21, 2010, 11:07:08 »
    granie na własną rękę staje się strasznie nudna w 300 dniu ;/ teraz bawię siew najemnika, wasalstwa odrzucam ;] przynajmniej opłacają mi 3/4 wojska ;]

w wszystkich modach w których można rekrutować lordów, denerwuje mnie jedno ;/ gdy się rekrutuje np. lorda z miastem no to miasto idzie razem z nim ;/ dlatego zawsze rekrutuje tych tylko z wioskami które zostają w swoich pierwotnych nacjach, bo przez to był bym w stanie podbić wszystkie miasta w hmm około 200 dni?  których CP już by nie odbił gra jest przez to mało atrakcyjna, i uniemożliwia walkę na każdej fortyfikacji ;/ a to chyba jest jedna z największych frajd w grze bo bitwy konnicy też szybko się nudzą ;/

Tryb realistyczny powinien wnosić coś więcej niż brak opcji wczytywania i zapisywania w dowolnej części gry, ale też np. to z tymi miastami i zamkami, więcej eventów dostępnych dla graczy którzy jeszcze nie mają własnego królestwa itp. gra była by o wiele atrakcyjniejsza xD

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2198 dnia: Września 21, 2010, 11:30:24 »
    spotkał się ktoś z takim błędem ,że podczas wchodzenia do zbrojmistrza w obojętnie jakim mieście gra wywala ,a konkretnie pojawia się czarny ekran a po chwili wyskakuje wszystkim znane okienko wysyłaj/nie wysyłaj ,jak wchodzę do kupca czy np. płatnerza nie ma problemu ;/

Offline huth

« Odpowiedź #2199 dnia: Września 21, 2010, 14:38:44 »
    w wszystkich modach w których można rekrutować lordów, denerwuje mnie jedno ;/ gdy się rekrutuje np. lorda z miastem no to miasto idzie razem z nim ;/ dlatego zawsze rekrutuje tych tylko z wioskami które zostają w swoich pierwotnych nacjach, bo przez to był bym w stanie podbić wszystkie miasta w hmm około 200 dni?  których CP już by nie odbił gra jest przez to mało atrakcyjna, i uniemożliwia walkę na każdej fortyfikacji ;/ a to chyba jest jedna z największych frajd w grze bo bitwy konnicy też szybko się nudzą ;/

Mi się tam takie ułatwienie podoba ::D Nowe miast za darmochę dla króla, coś pięknego.

Malyboy <- dziwne... nie słyszałem o czymś takim, może mod się źle ściągnął, czy coś.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2200 dnia: Września 21, 2010, 17:34:35 »
    podmieniłem plik item kinds na stary bo ,odblokowałem kilka przedmiotów wcześniej i po kilku dniach ten problem zaczął występować  a po podmianie było ok po kilku dniach

założyłem właśnie własne królestwo i mam tam opcje żeby podpisać pakt przyjaźni czy jakoś tak ,są z tego jakieś profity ? czy tylko podpisanie tego paktu powoduje to ,że dana frakcja nie może mojemu królestwu wypowiedzieć wojny ?

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2201 dnia: Września 21, 2010, 18:29:20 »
    Mam pytanie, dopiero zacząłem grać w tego moda i nie wiem które królestwo ma większą siłę militarną Sarleonu czy Ravensternu?

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2202 dnia: Września 21, 2010, 19:56:00 »
    Moim zdaniem Ravestarnu (nie wiem jak sie to dokładnie pisze)

Offline huth

« Odpowiedź #2203 dnia: Września 21, 2010, 20:57:30 »
    podmieniłem plik item kinds na stary bo ,odblokowałem kilka przedmiotów wcześniej i po kilku dniach ten problem zaczął występować  a po podmianie było ok po kilku dniach
    grzebanie może się skończyc bugami itp, trzeba wszystko uważnie robić

założyłem właśnie własne królestwo i mam tam opcje żeby podpisać pakt przyjaźni czy jakoś tak ,są z tego jakieś profity ? czy tylko podpisanie tego paktu powoduje to ,że dana frakcja nie może mojemu królestwu wypowiedzieć wojny ?
    O ile myślę o tym samy, to chodzi o akt o nieagresji chroniący cię przez wojną przez jakiś czas. Raczej się to stosuje gdy już wojna wybuchnie.

Mam pytanie, dopiero zacząłem grać w tego moda i nie wiem które królestwo ma większą siłę militarną Sarleonu czy Ravensternu?
    Ravenstern - świetni łucznicy, którzy równie świetnie sprawdzają się w walce wręcz(dwuręczne bronie) - główny trzon armii; lekka konnica; konni łucznicy i ciężka jazda + jeden typ średnio-ciężkiej piechoty. Najlepiej wewnętrznie zbalansowana nacja. Początkowo gra się łatwiej, bo ma się dostęp do kawalerii, do której nie trzeba szlacheckich rekrutów. Dodatkowo świetny wygląd :)
    Sarleon - świetni łucznicy, ale gorsi w walce wręcz, piechota - rekruci i milicja jako mięso armatnie, ale dwa ostatnie poziomy to świetni piechurzy - zbrojni z morgensternami oraz totalnie niszczący halabardnicy. Brak dostępu do kawalerii bez szlacheckich rekrutów, co może być malutkim problemem początkowo. Ale posiadając już zamek, mamy super ciężką jazdę miażdżącą prawie wszystko.

Ja wolę Sarleon, ze względu na halabarników, którym brak tarczy rekompensuje halabarda, rozwalają w oblężeniach, radzą sobie doskonale z kawalerią, cud miód generalnie

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2204 dnia: Września 21, 2010, 21:03:47 »
    też jestem za revensternem, wyżej napisałem ze nie maja słabych stron bo każda ich jednostka jest ponad przeciętna. Ale w rankigu wszystkich nacji to moim zdaniem tabelka wyglądała by tak
    1. Imperium (przez tą konnicę na którą wszyscy narzekają) xD
    2. Zieloni  Valkirie i huskarlowie 3mają poziom ;]
    2. Revenstern są dwie drugie pozycje bo nie wiem która jest lepsza bo na wojnie jest 1:1 w podbitych zamkach) są bardzo podobni
    4. d'shar strzelcy konni są upierdliwi
    5. Seleron za mało konnicy i za dużo nisko levelowej piechoty