podmieniłem plik item kinds na stary bo ,odblokowałem kilka przedmiotów wcześniej i po kilku dniach ten problem zaczął występować a po podmianie było ok po kilku dniach
grzebanie może się skończyc bugami itp, trzeba wszystko uważnie robić
założyłem właśnie własne królestwo i mam tam opcje żeby podpisać pakt przyjaźni czy jakoś tak ,są z tego jakieś profity ? czy tylko podpisanie tego paktu powoduje to ,że dana frakcja nie może mojemu królestwu wypowiedzieć wojny ?
O ile myślę o tym samy, to chodzi o akt o nieagresji chroniący cię przez wojną przez jakiś czas. Raczej się to stosuje gdy już wojna wybuchnie.
Mam pytanie, dopiero zacząłem grać w tego moda i nie wiem które królestwo ma większą siłę militarną Sarleonu czy Ravensternu?
Ravenstern - świetni łucznicy, którzy równie świetnie sprawdzają się w walce wręcz(dwuręczne bronie) - główny trzon armii; lekka konnica; konni łucznicy i ciężka jazda + jeden typ średnio-ciężkiej piechoty. Najlepiej wewnętrznie zbalansowana nacja. Początkowo gra się łatwiej, bo ma się dostęp do kawalerii, do której nie trzeba szlacheckich rekrutów. Dodatkowo świetny wygląd :)
Sarleon - świetni łucznicy, ale gorsi w walce wręcz, piechota - rekruci i milicja jako mięso armatnie, ale dwa ostatnie poziomy to świetni piechurzy - zbrojni z morgensternami oraz totalnie niszczący halabardnicy. Brak dostępu do kawalerii bez szlacheckich rekrutów, co może być malutkim problemem początkowo. Ale posiadając już zamek, mamy super ciężką jazdę miażdżącą prawie wszystko.
Ja wolę Sarleon, ze względu na halabarników, którym brak tarczy rekompensuje halabarda, rozwalają w oblężeniach, radzą sobie doskonale z kawalerią, cud miód generalnie