Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686440 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1590 dnia: Sierpnia 07, 2010, 11:22:59 »
    Tak to wszystko pięknie wygląda jak piszecie,a mi nie działa :(. To znaczy u mnie jest tak, po założeniu nowej postaci mogę grać ile chcę. Gdy uruchamiam grę 2 raz na tym profilu zawsze w bitwie pojawia się komunikat, że program Mount&Blade przestał działać i winda szuka rozwiązania. Mam 7, Native chodzi bezproblemowo. Co zrobić ? Stability Pack czy jak się to zwało, pomaga tylko trochę. Bez tego po włączeniu bitwy nie mija nawet pół sekundy i error, a z paczką wywala błąd dopiero, gdy moi ludzie zabiją od 3 do 5 wrogów, lub gdy ja jakiegoś zdejmę. Zmniejszyłem też liczbę rag dolli, jak kto już radził, ale nie pomaga ;/

PS. Sporadycznie zamiast "przestał działać" mam Runtime Error.
    Poszperałem jeszcze trochę w necie i znalazłem rozwiązanie ! To rozwiało wszystkie moje problemy : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=7b9ba261-7a9c-43e7-9117-f673077ffb3c&displaylang=en. Teraz podbiję cały Pendor i zagarnę wszelkie skarby jego ! Hahahahah!

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1591 dnia: Sierpnia 07, 2010, 11:31:53 »
    Te przegiete w ilosci zolnierzy armie sa denerwujace. Zagarnalem zamek i postanowilem pojsc na zywiol, czyli zostaje krolem. I tak zostalem sam, z jednym zamkiem +150 chlopa na cztery wrogie krolestwa...tylko D'sharowie sa neutralni. Oczywiscie, nie minal tydzien a juz goscilem u siebie krola Sarleonu (800+ chlopa) i 3-4 lordow, kazdy od 100 do 250 zolnierzy...i wez sie obron, nawet na zmniejszonych oblezeniach (tu nalezy dodac, ze moj hero ma duzo int i charyzmy, czyli duzy oddzial ktory szybko sie szkoli...a mniej sily i zwinnosci, czyli sam nie rozwale 1000+ chlopa niestety). Do tego dostane byle strzala w klate i juz nie mam 1/3 hp, o headshocie juz nie wspominajac...

Offline mab0913

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1592 dnia: Sierpnia 07, 2010, 12:27:37 »
    I jeszcze fakt ,że nie możemy odbijać jeńców na wysokich poziomach :/ trochę przesadzili ta gra ma sprawiać przyjemność ,a nie irytować... mam to samo przejmuje zamek mija tydzień w grze i 1000 chłopa pod murami w ten sposób nigdy nie uda się podbić całej mapy... nawet połowy na max obrażeniach... zaczyna mnie to lekko mówiąc denerwować :) przez usunięcie możliwości odbijania jeńców na wysokim poziomie stracą część fanów PoPa jestem tego pewien. Chyba wrócę do starszej wersji.

I jeszcze coś nie mogę założyć zakonu w zamku mam 25 punktów honoru i 25 k kasy ,a dając u zarządcy załóż zakon nic się nie dzieje nie odbiera mi pieniędzy dziwne... ocb. ??
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2010, 16:16:02 wysłana przez mab0913 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1593 dnia: Sierpnia 07, 2010, 16:36:25 »
    artulos <- zainstaluj to http://www.mbrepository.com/file.php?id=1143 - jest kompatybilne z PoPem

Nie rozumiem tego narzekania na poziom trudności, bardzo dobrze, że jest taki wysoki, nie jest też irytujący, po prostu trzeba się do gry przyłożyć i wykorzystywać wszystkie możliwości. Odbijanie jeńców o wysokim poziomie dobrze, że zniknęło, poprawiło to balans, bo nie można raz-dwa zdobyć zarąbistej armii, co właściwie zależało tylko od szczęśliwego znalezienia łatwego oddziału z wysokolewelowymi jeńcami.
    Jasne jest, że jeśli chce się zdobyć zamek to trzeba od razu pomyśleć o tym, żeby później go móc obronić, ludzie to nie jest jakiś konsolowy shooter gdzie jesteśmy prowadzeni za rączkę. Poza tym w poprzedniej wersji również po tygodniu czy miesiącu od zdobycia zamku miało się pod murami 1k woja, żadna nowość :)

edit: jeszcze news: dzisiaj powinien zostać wydany patch 3.01. I to w dodatku save-compatible :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2010, 16:49:21 wysłana przez HUtH »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1594 dnia: Sierpnia 07, 2010, 17:00:16 »
    artulos <- zainstaluj to http://www.mbrepository.com/file.php?id=1143 - jest kompatybilne z PoPem

Nie rozumiem tego narzekania na poziom trudności, bardzo dobrze, że jest taki wysoki, nie jest też irytujący, po prostu trzeba się do gry przyłożyć i wykorzystywać wszystkie możliwości. Odbijanie jeńców o wysokim poziomie dobrze, że zniknęło, poprawiło to balans, bo nie można raz-dwa zdobyć zarąbistej armii, co właściwie zależało tylko od szczęśliwego znalezienia łatwego oddziału z wysokolewelowymi jeńcami.
    Jasne jest, że jeśli chce się zdobyć zamek to trzeba od razu pomyśleć o tym, żeby później go móc obronić, ludzie to nie jest jakiś konsolowy shooter gdzie jesteśmy prowadzeni za rączkę. Poza tym w poprzedniej wersji również po tygodniu czy miesiącu od zdobycia zamku miało się pod murami 1k woja, żadna nowość :)

edit: jeszcze news: dzisiaj powinien zostać wydany patch 3.01. I to w dodatku save-compatible :P
    Tylko co mozna zrobic zeby obronic zamek jesli armia 1000 chlopa przychodzi pod zamek w ciagu 5-10 dni od zdobycia?. Ja i tak mam tylko jedną wojnę z tymi, od których zdobyłem zamek. Gdybym wojował ze wszystkim to byłoby już zupełnie beznadziejnie. Mam nadzieję, że inni nie wypowiedzą jeszcze wojny.
    I jak zdobyć zamek/miasto przy ustawieniach normalnych na obrazeniach i przy limicie jednostek 200-250? Moim zdaniem niemozliwe. No chyba, ze ktoś ma armie z samych Hero Adventure. Tylko ile trzeba czekac na  oddzial z takimi 80-100 :)
    Przyznam się, że ja przy zdobywaniu muszę trochę sobie ułatwić. To znaczy ustawiam limit na 25.

Wiadomo jakie bedą zmiany w wersji 3.01?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2010, 17:03:18 wysłana przez artulos »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1595 dnia: Sierpnia 07, 2010, 17:20:39 »
    HUtH : To powiedz jak ty się bronisz przed taką inwazją ?? Masz przykładowo 200 chłopa (zamek+oddział) i co zrobisz żeby przetrwać ? Wcześniej może i też tak było ,ale mając oddział złożony z samych "koksów" nikt nie przechodził drabinki ;D ,a teraz to trzeba mieć samych hero adventure żeby przetrwać taką jazdę.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1596 dnia: Sierpnia 07, 2010, 19:30:25 »
    powiem Wam jak ja się bronię:

(oczywiście sposób jest uzależniony od mojego położenia i szczypty szczęścia)

pierwszy zamek jaki udało się mi zdobyć to Evasolde (ten niedaleko Pointsbruk, za rzeką)
    respią się tam armie Jatu i to one bronią mojego pierwszego zamku :)

drugi zamek zdobyłem obok Avendoru, Mistrude bodajże; tu zadziałało szczęście i resp
    The Three Seers który krąży w okolicy

trzeci zamek to ten na skraju Ravensternu też przy Pointsbruk

moja sytuacja wygląda tak, że mam wojne z Sarleonem, Fiersvandem
    bardzo dobre relacje z Ravensterenem; da Shar i Imperium nieznacznie na plus

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1597 dnia: Sierpnia 07, 2010, 19:53:46 »
    detour : Wykorzystujesz położenie zamku ,że jest blisko respa jatu ja mam taka samą sytuację też wojna Sarleonem, Fiersvandem i bardzo dobre stosunki z resztą tyle tylko ,że Sarleone i Fie dostaje takie baty od reszty ,że nie przejmuje tam zamków tylko na mnie są wstanie się jakoś konkretniej zmobilizować :P trzeba poczekać aż zajmą coś tak daleko :/ .

HUtH : Gdzieś wyczytał o tym patchu ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2010, 20:02:36 wysłana przez mab0913 »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1598 dnia: Sierpnia 07, 2010, 20:12:23 »
    Mi sie udalo z trudem zajac trzy zamki (zajalem zamek, tracilem go, zajmowalem inny, tracilem...). Teraz niedawno stracilem trzeci zamek i mam 70 srednio wyszkolonego woja przy sobie. Kazda frakcja oprocz D'sharow ma ze mna wojne...i to tak beznadziejnie, bo nie lubie D'sharow wiec nie chce ich rekrutowac :( Poki co jezdze po wioskach wrogich nacji i probuje wykonywac questy, aby moc ich jednostki rekrutowac. Ale poki co prawie nikt nie chce mi nic zlecic :(

Ustawienia poczatkowe: Gracz 1/4, sojusznicy normal, ai good.
    Ustawienia obecne: Gracz 1/2, sojusznicy 1/4, ai good

Ciezko jest, ale jaka frajda gdy sie uda jakis zamek zdobyc :D

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1599 dnia: Sierpnia 07, 2010, 20:44:46 »
    Mortis ,a ja od początku grałem na max wszystko i tak nie idzie na dłuższą metę zmniejszę obrażenia dla jednostek wie ktoś co z tym patchem o ,którym mówił HUtH ? I co w nim będzie i kiedy jakiś link ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1600 dnia: Sierpnia 07, 2010, 21:34:01 »

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1601 dnia: Sierpnia 07, 2010, 21:45:15 »
    Świetna wiadomość z tym patchem! Wrócę może do gry, jeśli poprawią tego buga z kopalnią :).

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1602 dnia: Sierpnia 07, 2010, 23:11:49 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011 - Samego patcha nie znalazłem ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1603 dnia: Sierpnia 07, 2010, 23:24:02 »
    Nie pomyśleli o tych ,którzy mają już ściągniętą wersje 3.0 :P miło .Mi to lotto gorzej z tymi osobami ,które mają neta ,któremu daleko do ideału :P .

Offline mrn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1604 dnia: Sierpnia 08, 2010, 00:22:02 »
    Link do samego patcha dla wszystkich zainteresowanych:
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2161