Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684197 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mab0913

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1575 dnia: Sierpnia 06, 2010, 10:12:37 »
    HUtH : to nie Bug oni też mają ograniczoną amunicję tak jak i moi ,którym skończyła się po jakimś czasie np. na arenie nigdy nie zauważyłeś ,że koleś z oszczepami jak straci już wszystkie stoi przy barierce jak słup to takie drobnostki do wykorzystania zwłaszcza ,że szybko takiemu ammo schodzi.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1576 dnia: Sierpnia 06, 2010, 10:29:33 »
    tyle, ze jak wybijesz juz ich odpowiednia ilosc to pojawiaja sie nastepni, z pelnymi kolczanami ;p A twoi lucznicy tez amunicje traca...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1577 dnia: Sierpnia 06, 2010, 12:12:15 »
    Z tego co się orientuję to amunicja powinna się uzupełniać w odstępach minutowych w PoPie...

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1578 dnia: Sierpnia 06, 2010, 13:09:46 »
    No tak moim się skończyła amunicja tamci doszli i wycofałem się po czym znowu zaatakowałem i znowu to samo tylko tym razem zostali im prawie sami piesi więc to była czysta egzekucja :) zapewniam zero Bugów wszystko do wytłumaczenia.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1579 dnia: Sierpnia 06, 2010, 14:16:46 »
    Jest gdzieś spis wszystkich zakonów i ich opis? Jakie zakony nowe pojawiły się? Czy zmieniły się ich statystyki? Ten stary opis znam. A nowego nie ma na stronie PoP v.3.0

W karczmie pojawiają się jakies nowe zakony tylko nie wiem czy mozna ich zwerbować. Dwa razy ich spotykalem i mialem pelny skład. Jak wyszedłem z karczmy i zwolnilem kilku ludzi to po wejsciu do karczmy nie bylo ich :( Mial ktos cos takiego? Najemnicy nigdy nie znikają tak nagle po wyjsciu z karczmy.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1580 dnia: Sierpnia 06, 2010, 14:19:24 »
    Tych zakonników co spotykasz w karczmach nie możesz zwerbować. Oni służą jedynie do opowiedzenia historii zakonu.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1581 dnia: Sierpnia 06, 2010, 14:54:39 »
    Tak to wszystko pięknie wygląda jak piszecie,a mi nie działa :(. To znaczy u mnie jest tak, po założeniu nowej postaci mogę grać ile chcę. Gdy uruchamiam grę 2 raz na tym profilu zawsze w bitwie pojawia się komunikat, że program Mount&Blade przestał działać i winda szuka rozwiązania. Mam 7, Native chodzi bezproblemowo. Co zrobić ? Stability Pack czy jak się to zwało, pomaga tylko trochę. Bez tego po włączeniu bitwy nie mija nawet pół sekundy i error, a z paczką wywala błąd dopiero, gdy moi ludzie zabiją od 3 do 5 wrogów, lub gdy ja jakiegoś zdejmę. Zmniejszyłem też liczbę rag dolli, jak kto już radził, ale nie pomaga ;/

PS. Sporadycznie zamiast "przestał działać" mam Runtime Error.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2010, 16:35:53 wysłana przez Gedbard »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1582 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:38:24 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,124322.0.html

Polecam szczególnie screeny z osiągnięciami.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1583 dnia: Sierpnia 06, 2010, 17:54:10 »
    Jest gdzieś spis wszystkich zakonów i ich opis? Jakie zakony nowe pojawiły się? Czy zmieniły się ich statystyki? Ten stary opis znam. A nowego nie ma na stronie PoP v.3.0

Podpinam się pod pytanie znalazł ktoś aktualny spis zakonów ?
    Ma ktoś linka do starego spisu ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1584 dnia: Sierpnia 06, 2010, 18:57:10 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,128767.0.html

To jest taka jakby relacja podróżnika in english... jak jest z tym problem to niech ktoś przetłumaczy, ja teraz nie mam czasu.

Gedbard <- hmm, spróbuj obniżyć jakość tekstur, może też inne rzeczy... Jak to nie pomoże to nie wiem... może jakby na forum PoPa napisać to by coś poradził devteam. 

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1585 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:36:41 »
    Ja już mam 3 osiągniecia:
    - 50 zabitych w bitwie
    - 25 wygrane turnieje
    - 30 wykonanych misji

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1586 dnia: Sierpnia 06, 2010, 22:14:59 »
    HUtH : Thx o to właśnie chodziło szkoda tylko ,że koleś nie napisał tam all statów do każdego zakonu :/.

Kalpokor : A mi odbili zamek :P 200 chłopa w zamku moja straż 100 i król Urlic z Sarleonu napadł mnie z cała swoją ekipą 1130+ chłopa :P.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1587 dnia: Sierpnia 07, 2010, 02:22:28 »
    Można jakoś zwerbować bohaterów z tymi duzymi armiami jesli jest się królem? Widziałem króla D'Shar, który mial ze sobą jakiegoś bohatera z jego bandą i w sumie jego armia miala ok. 700 osób

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1588 dnia: Sierpnia 07, 2010, 09:39:44 »
     Dzisiaj o 02:22:28 <--- WOW
    artulos : W tamtym linku o zakonach jest lokalizacja może jak zdobędziesz miasto danego zakonu będziesz mógł ich rekrutować bo każda z tych band pochodzi z miasta innej frakcji ,ale i tak wydaje mi się to zbyt piękne powiedziałbym wtedy ,że twórcy jednak dali nam jakieś koło ratunkowe :p

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1589 dnia: Sierpnia 07, 2010, 10:46:37 »
    Zakon Eventide zastąpił Zakon Jednorożca. Zniknął też Sir Timothy. Szkoda. Myślałem że nie będą zastępować tylko dołożą coś nowego.

Ciągle mnie wkurzają oblężenia miast, zamków i to wspinanie się po jednej drabinie. Mogliby dodać ze 3 wejścia.
    I jak obronić się przed inwazją 700-800? Oczywiscie przy normalnych otrzymywanych obrazeniach a nie zmniejszonych bo wtedy nie ma problemu. Obronilem się raz, własnie na obnizonych ustawieniach ale po tym jak lordowie Sarleonu uzbierali amie znowu zaatakowali kupą :(  Niemozliwa jet obrona mając ok 100 luda. Gdybym nie uwięził króla Sarleonu to pewnie zaatakowałoby mnie z 1000 ludzi.

Co jakiś czas gra wykrzacz mi się i pojawia się okienko "unable to load vertex buffor" Co mozna zrobić zeby tego nie było? Ilośc ciał ograniczyłem do minimum (20). Inne rzeczy raczej tez obnizylem
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2010, 11:06:27 wysłana przez artulos »