Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688095 razy)

Opis tematu:

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1545 dnia: Sierpnia 04, 2010, 22:52:32 »
    Em zaraz... Bóstwo?? Gdzie to coś znaleźć? ;>
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1546 dnia: Sierpnia 04, 2010, 23:11:18 »
    Cavaron : To "coś" samo cię znajdzie :P o ile posiadasz jakąś wiochę znaczy się masz królestwo.

Kalpokor : Też dostałem rubinowy łuk chyba nie ma lepszego.

Zauważyliście ,że niektóre armie w "warunki zwycięstwa" są dołączone od momentu powstania do któregoś z królów. Tak np. król D'Sharu łazi teraz z armią liczącą 600 chłopa i to nie są byle pionki na jeden mach :p.

Podrasowali moda i odbierając nam możliwość odbijania tych lepszych jednostek utrudnili ciężej jest bez zamku skompletować konkretny oddział.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1547 dnia: Sierpnia 04, 2010, 23:32:40 »
    jest ciężej i pewnie po czasie doświadczony gracz stwierdzi, że lepiej

mając jednak w pamięci możliwość kompletowania fajnej armii z wysoko lvlowych jeńców czuję się pewien niedosyt
    nie chodzi tylko o Noldorów, ale np o Demonic Warriosów (teraz inaczej się nazywają) i innej elitarne jednostki z niezależnych
    armii

więcej budynków itd itp w sumie nie wpływa znacząco na rozgrywkę, ale jedna zmiana jest bardzo widoczna
    agresywność frakcji -> w tej wersji po chwili luzu (kilka dni) mamy mega ofensywę wszystkich na wszystkich

zamki przejmowane w dużym oddaleniu od ojczyzny;
    przejmowane przez wielkie wielolordowe armie

szok

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1548 dnia: Sierpnia 04, 2010, 23:46:35 »
    Jest spis  bohaterów których można zwerbować z ich statystykami?
    Którzy teraz są najlepsi. Nadal Sigismund Sinclair?
    Zwerbowałem w tawernie jakiegoś Lethaldirana. Chyba Noldor ale nie jestem pewien bo przelcialem dialogi nie czytając :( Bez konia, ze zbroją noldorską, łukiem noldorskim kompozytowym i długim mieczem noldorskim

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1549 dnia: Sierpnia 04, 2010, 23:56:06 »
    Ja tam w sumie niewiele patrze, ktory najlepszy, jak mi sie morda podoba to werbuje :D

Pragne zauwazyc, ze teraz jakos tak dluzej zamki odbudowuja garnizony, spory plus do realistycznosci, gdzie poprzednio w jednej chwili powstawaly wielkie garnizony :D

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1550 dnia: Sierpnia 05, 2010, 00:07:03 »
    Teraz w grze panuje wojna totalna jedni przejmują to zaraz następni wysyłają armie składająca się z np. 6 lordów i w tym taki król ,który ma 600 chłopa... i w takim momencie ta nasza 100 choćby najlepsza w grze ma mały problem :P. Przydałaby się możliwość rekrutacji najemnych wojsk bo szczerzę zwiększyli poziom trudności nie dając nam takich konkretnych kół ratunkowych mogliby być milsi chyb ,że chcą żebyśmy się męczyli :P.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1551 dnia: Sierpnia 05, 2010, 10:39:04 »
    Co do najemników to podoba mi się informacja, że Królowie sobie przywołują taki oddział. U mnie np król tych co na pustyni mieszkają [za trudna nazwa by pisać xD] przywołał sobie Vankerańskich najemników. Jatu faktycznie mają staty podkręcone.....i weź tu teraz pobij armię co ma 800 typa :P ..... chyba, że jako marszałek ale to długa droga do tego....

Co do łuku od bóstwa to dostałem go podczas podróży, ale wtedy nie należałem jeszcze do żadnej frakcji ani nie miałem żadnej wiochy.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1552 dnia: Sierpnia 05, 2010, 10:53:52 »
    Fajna sprawa sa tez osiagniecia, poki co mam dwa, za zabicie 50 wrogow i za dostanie sie do niewoli 10 razy (ikonka faceta w sukience), opisy wymiataja :D

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1553 dnia: Sierpnia 05, 2010, 10:58:15 »
    Kalpokor : Znaczy się ja dostałem łuk po przejęciu zamku czyli to nie jest reguła jak widać.
    A ci z pustyni to D'Shar zapamiętałem bo leją sarleon z ,którym mam -100 :P.

Ja mam fajne osiągnięcie :P "Nikczemny król" +1 do przywództwa za rebelianckie państwo :PP

Jak wam ogólnie idzie ?? Ja próbuje dobrze do siebie nastawić pewnych lordów żeby potem zebrać ekipę gdy im wypowiem wojny :P
    bo te 800 chłopa w pojedynkę to mi się nie widzi ogólnie ciężko coś zdobyć i utrzymać aktualnie prawie wszyscy na wszystkich  :P chociaż sarleon i ci na F mają najbardziej przewalone.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1554 dnia: Sierpnia 05, 2010, 14:25:16 »
    O co chodzi z tym trenerem i workiem soli? Dalem mu 1 i dostalem 10 noldorów. Gdybym mu dal 3 worki to dostalbym 30? :)

Ktoś wie czy jest jakies szczegolnie miejsce gdzie mozna spotkać nowego kompana sir Jocelyn? Chciałem go sprawdzić bo moze gdy się go ma mozna zalozyc jakis nowy zakon. Szkoda ze nie mozna miec wszystkich sirów :) We wczesniejszej wersji mialem wszystkich, teraz niektorzy nie lubią się :( Da się ich miec razem mimo ze nie lubią się czy raczej prędzej czy później odejdzie któryś? Chciałem mieć sir Rayne, sir Allistair, sir Jocelyn, sir Roland, Sigismund Sinclaira, Lethaldirana i Fredericka. Same czołgi :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2010, 14:53:29 wysłana przez artulos »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1555 dnia: Sierpnia 05, 2010, 14:32:49 »
    A gdzie masz tego trenera ?
    Na pierwszej stronie masz odnośnik do wiki i tam spis kto się lubi ,a kto nie i początkowe miejsce przebywania danego typka.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2010, 14:35:56 wysłana przez mab0913 »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1556 dnia: Sierpnia 05, 2010, 14:55:48 »
    Jak to gdzie, w obozie treningowym. :)
    Po tym jak się dostanie tych noldorów (Twilight Knight i Maiden Rangers) obozy znikają, dlatego nie wiem czy nie zrobilem błędu, poniewaz mialem tylko 1 worek i dostalem tylko 10. Mozna dostac wiecej jesli da sie wiecej worków?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1557 dnia: Sierpnia 05, 2010, 15:18:13 »
    Mógłby mi ktoś po krótce wytłumaczyć jak teraz się szkoli rycerstwo?? Ze zwykłych rekrutów się nie da.. W zamku coś jest, że 500 koron kosztuje szlachta, ale trzeba mieć Training Fielda w danym obszarze. Wytłumaczcie mi ten cały mechanizm :D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1558 dnia: Sierpnia 05, 2010, 16:23:39 »
    W sprawie towarzyszy to jest o nich tutaj http://www.stormwind.co.uk/category/10
    Oraz kilka propozycji ich dobierania w zależności od naszego sposobu gry w przedostatnim spoilerze tutaj: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,124716.0.html
    Z tym, że nie ma tam opisane jak mieć największą pewną liczbę towarzyszy ;)

To jak szkolić rycerstwo tez jest opisane w powyżej podlinkowanym FAQu. Trzeba mieć jakąkolwiek włość, trzeba mieć tam zbudowane training ground i trzeba mieć 500 na każdego szlachcica.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2010, 16:37:10 wysłana przez HUtH »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1559 dnia: Sierpnia 05, 2010, 16:52:51 »
    artulos : A myślałem ,że chodzi ci o coś całkiem nowego  ;P

Kasa to nie problem mam 180k z łapanki ,ale gorzej jest z zamkami obstawiają je teraz ,że hoho :P .
    Jak wam idzie zdobywanie gemów  ?? :PP zwłaszcza kosząc Jatu swoją drogą u mnie ucieka od nich nawet ten król z 700 woja :PPP i są już 3 armie Jatu ciekawe co będzie dalej zaraz na całą mapę się rozlazą i każdy będzie siedział w zamku :P u mnie aktualnie jest 9 odrodzonych armii ,a było 11.