Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688283 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1515 dnia: Sierpnia 03, 2010, 11:22:06 »
    nowe banery mi sie wlasnie podobaja i dla jednego z nich zrezygnowalem z mojego dotychczasowego (Gryfa na czerwonym polu)...a teraz wszedzie go ogladam "bokiem", co troche denerwuje, w poprzedniej wersji chyba tego nie bylo, nie pamietam. Nowa wersja powrocila mnie do M&B po paru miesiacach nie grania.

Pół Pendoru? Ja miałem prawie cały Pendor, zostawiłem tylko Revestenom (do ktorych mialem najdalej z mojego ojczystego Empire) jeden zamek wokol ktorego ustawilem patrol dziesieciu lordow...ale niestety niedlugo potem jakis samozwanczy lord ten zamek zdobyl, wiec mialem caly Pendor...i powialo nuda :(

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1516 dnia: Sierpnia 03, 2010, 11:48:04 »
    Turin <- bug jest już znany, zostało to naprawione, ale patch dopiero będzie. Hmm a nie możesz tak obrócić kamery, żeby móc kliknąć na kopalnię, żeby tam dojechać mimo, że jest to jakby "poza mapą'(bo przypuszczam, że o to chodzi). Tak miałem w 2.5.
    Niestety, nie o to chodzi. Kopalnia jest na mapie, tylko umiejscowiona wśród małych wzniesień, które są po prostu nieprzejezdne. Znajdują się one tuż przy kopalni, więc teleport nic nie daje.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1517 dnia: Sierpnia 03, 2010, 12:43:06 »
    ^ aha. No to chyba jedyne rozwiązanie to ponowne kupienie "mapy" do kopalń, wtedy chyba kopalnia pojawi się gdzieś indziej. Ale bez sensu tak marnować qualisa :P

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1518 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:02:01 »
    Brak przejmowania wysoko lvlowych więźniów wroga, to duży minus.

Oczywiście eliminuje swego rodzaju exploit, ale też bardzo fajny element rozgrywki; wielka szkoda :/

Czy ctrl + t też skutkuje cheaterem?

Offline Kordrag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1519 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:14:51 »
    Ja tam miałem krzyż biały na czarnym tle :) teraz gram w SoD'a ale jak miałem pół pendoru to też osiągnięcie no wez przecierz samo zaczęcie jest trudne i tłuc tych lordów na nowo :)

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1520 dnia: Sierpnia 03, 2010, 15:18:38 »
    ctrl + t nie skutkuje cheatem.
    podwyższanie lvli towarzyszy ctrl + x i importowanie postaci również działa, podobnie jak teleporty. tylko podczas bitwy nie używałem dotąd cheatów.

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1521 dnia: Sierpnia 03, 2010, 15:44:51 »
    Ponawiam moje pytania:

Mam problemik (jeszcze przy wersji 2.5) otóż w trakcie bitew , zwłaszcza w zamkach czasem gra się zwiesza na amen, pozostaje tylko reset kompa. Miał ktoś podobny problem i jakoś go rozwiązał? Bardzo wkurzające bo zamraża nieraz pod koniec bitwy.

Druga sprawa, chciałbym pomóc pretendentowi do tronu Pendoru, ale nie chcę by całkiem znikła inna frakcja da się gdzieś ustawić inne warunki dla zwycięstwa takiej rebelii (pretendentowi)? Czyli chcę przy pomocy pretendenta utworzyć jeszcze jeden kraik - Pendor (wiem że sam mogę założyć).

Offline Kordrag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1522 dnia: Sierpnia 03, 2010, 16:25:48 »
    tak mi się tak wieszał na wersji 2.5 kolory sie zaczeły mieszać i mnie wywaliło ale to tylko przy oblężenich

Offline Jamolin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1523 dnia: Sierpnia 03, 2010, 16:42:31 »
    Witam wszystkich
    Specjalnie się zarejestrowałęm coby o modziku pogadać.
    Ale mnie załamaliście tą kopalnią bo jeżeli nie da się do niej dojechać to trzeba na patcha czekać , a potem znowu sejvy nie będą chodzić i od nowa Polska Ludowa.

Offline kitty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1524 dnia: Sierpnia 03, 2010, 16:53:54 »
    Ja natomiast nie mogę w ogóle atakować. Za każdym razem kiedy próbuję zaatakować jakaś jednostkę wyskakuje przecudny błędzik: "Program Mount&Blade przestał działać: system poszukuje błędów" po czym wywala do visty.

3ci raz robię reinstalkę, jak tym razem też coś nie pójdzie to wracam do 2.5, ewentualnie przekopiuję sobie jakieś itemy.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1525 dnia: Sierpnia 03, 2010, 17:20:54 »
    A wgrałeś tego bufixa dla Visty?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline kitty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1526 dnia: Sierpnia 03, 2010, 18:01:40 »
    A on nie jest dla 64-bitowych systemów? ja mam 32.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1527 dnia: Sierpnia 03, 2010, 18:30:25 »
    On jest na 64 bitowce ale spróbuj może pójdzie
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1528 dnia: Sierpnia 03, 2010, 20:13:56 »
    Kogoś tam wywalało w trakcie bitwy? Jak masz za wysoko ustawiony battle sizert to jest jedna przyczyna, a druga to zmniejsz całkowicie ilośc rag doll i liczbę ciał zabitych. Ponawiam natomiast moje pytanie czy ktoś kupuje od noldorskiego handlarza lub zdobył łzy smoka (Dragon Tears)

Oj sorasy widze że już ktoś mi włożył ten problem wcześniej ;) nie miałem pojęcia że to zwyczajnie gemmy są oO
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2010, 20:17:36 wysłana przez Egzorcysta »
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1529 dnia: Sierpnia 03, 2010, 20:51:48 »
    Ale mnie załamaliście tą kopalnią bo jeżeli nie da się do niej dojechać to trzeba na patcha czekać , a potem znowu sejvy nie będą chodzić i od nowa Polska Ludowa.
    Nie przejmuj się tak, tylko po tym, jak Ci handlarz powie, gdzie jest kopalnia, nie zapisuj, a szybko teleportem sprawdź, czy da się wjechać (bo chyba w różnych miejscach się pojawia ona, prawda?). Jak nie, to wczytaj grę i spróbuj jeszcze raz, w końcu może jakieś dobre miejsce się trafi. Ja za to spieprzyłem sprawę, no ale co tam.