Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89212 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FILOOT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 14, 2009, 21:58:31 »
    Nordami nie lubię grać bo dla mnie to wszystko grając nimi dzieje się za wolno xDDD ja lubie atakować z konia i tak samo lubie armię konną ^^ ... lecz pewnie masz rację gdybym nimi zagrał to byłoby łatwo ... no mi się wydaję że trudniej byłoby pokonać Vaegirów ... ich lucznicy są okropni ... nie lubię ich ... zwłaszcza gdy ściągają moich pięknych lancjerów z konia :PP ... Jedyna wadą Nordów jak dla mnie są słabi łucznicy .... już lepsi są nawet Ci Swadiańscy kusznicy ... choć tak Rhodoccy kusznicy są wg mnie najlepsi ^^

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 15, 2009, 17:30:04 »
    Dla mnie khergici zawsze byli zawsze najtrudniejszym przeciwnikiem..przyłączałem sie do nacji , które z nimi nie walczą, może prócz swadian ,których nie cierpie. Wczoraj postanowiłem sobie zagrać jako wasal Sanjar Chana , zrobiłem nową postać..zacząłem werbować nordów do teamu mając w perspektywie zdobywanie swadiańskich zamków ewentualnie miast. Nie będę sie dużo rozpisywał ale z nordyckich wojów i khergickich lansjerów powstał niesamowity melanż siły , szybkości i wszystkiego czego potrzeba do starcia swadian z mapy))
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 15, 2009, 18:17:49 »
    Swadię najlepiej tylko trochę "pomęczyć" (rozwalić z 5-8 armii i po krzyku), a zaraz lordowie będą chadzać z rekrutami, karawany zbiednieją, a inni wrogowie obrabują wszystkie wysunięte wioski. Tak jest ze wszystkimi, tylko zależy czas takiego "męczenia". Np. Najdłużej opierają się Rhodokowie, potem są Khergici, Veagirzy i Swadianie. Gdyby nie siedzieli w centrum mapy, to utrzymywali by się z mniejszymi problemami. Ale najłatwiej zmęczyć Nordów. Wystarczy zaatakować jakąś większą wyprawę wojenną i po krzyku. Ale za to dobrze bronią zamki. Rhodoków najtrudniej zmęczyć, bo ci ich lordowie to TCHÓRZE i znalezienie jakiegoś nie raz graniczy z cudem. Jak robią wyprawy wojenne, to biorą 15 lordów i walą do najbardziej wysuniętej prowincji, aby ją jak najszybciej zająć. A jeśli jakiś silniejszy lord akurat obok przejeżdża, walą to jakiegoś zamku, do którego zresztą mają blisko (bo atakują wysunięte prowincje), a ponieważ jest ich masa, to każdy weźmie ok. 60-70 woja a resztę dopełnią pozostali, dzięki czemu szybko zwalają. A gdy (nieraz tak było) się wkurzyłem nie na żarty i poleciałem za nimi to tego ich zamku i zacząłem go oblegać, to te tchórze po prostu grupowo zwiali! Jechało sobie 15 lordów+ król do stolicy z prędkością 5.0 i goń takich! Do prawdy, nikt tak mnie nie potrafi (żadna nacja) tak zdenerwować jak oni.
    pozdro

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 15, 2009, 20:06:20 »
    Swadię najlepiej tylko trochę "pomęczyć" (rozwalić z 5-8 armii i po krzyku), a zaraz lordowie będą chadzać z rekrutami, karawany zbiednieją, a inni wrogowie obrabują wszystkie wysunięte wioski.
    Przybor - jakoś nie zauważyłem tego o czym piszesz.
    Dam Ci przykład.
    Mam jeden jedyny Swadiańśki zamek i wszyscy Lordowie Swadii w nim siedzą. Co jakiś czas (chyba żeby łyknąć świeżego powietrza?!) wyskakuje jakiś Lord z tego zamku i hajda na łowy. A że postanowiłem sprawdzić jak to jest z tym łapaniem do niewoli Lordów, wiec siedziałem pod tym zamkiem jak kołek jakieś 2-3 miesiące gry.
    I cóż ja zauważyłem, że ci Lordowie, którym rozwaliłem armię, a nie dorwałem do niewoli (uciekli :P) w ciągu doby znajdują się w tym jedynym zamku z oddziałem 40 żołnierzy. A pomimo nie wyjeżdżania z niego cały czas przybywa im ludzi, a także doświadczenia i awansują dużo szybciej niż moi żołnierze.

Jaki z tego morał?
    Że może Twój sposób sprawdza się na niskich levelach, a ja grałem na wyższym, ale rozpirzanie armii na niewiele się zda.
    Tym bardziej więzienie Lordów to fikcja i można ją miedzy bajki włożyć, bo nie ma szans na wyłąpanie choćby 80% tych Lordów.

Zaś co do Rhodoków i kolejności słabości, to myślę, że Vaegirzy są sensowniejsi od Rhodoków, ale może się mylę, bo ich rozwaliłem jako pierwszych, zanim rozpocząłem Rebelię, a dopiero przy Rebelii wychodzą plusy i minusy Królestw.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 20:09:32 wysłana przez pc_maniac »

Offline FILOOT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Kwietnia 15, 2009, 23:05:36 »
    Zgodzę się z Twoim ostatnim zdaniem Pc_Maniac .... Dopiero przy rebelii naprawdę można zauważyć czy dane królestwo tak naprawdę jest słabe .... silne ... czy tylko sprawia pozory silnego a tak naprawdę jest słabe ... j jak już pisałem rebelię przeprowadzałem tylko u Khergitów i powie szczerze .... walki na otwartej przestrzeni i oblężenia zamków w ich wypadku to czysta loteria .... oczywiście jak ma się już " wprawę " w graniu w M&B to znacznie ułatwia sprawę ... Raz miałem tak że przy jednej bitwie ( na średnim poziomie trudności ) udało mi się wygrać bitwę 78 moich vs 97 inny Lord ... i wyszedłem praktycznie bez poważniejszych strat ... a po jakimś czasie zmierzyłem się z podobną armią i .... straty było o wiele większe .... Zdobywanie zamków to już inaczej ... bo jak pisałem mam zawsze oddział szturmowy który trzymam w swoim zamku ... ( głównie najemne ostrza ) .... to wtedy jest łatwiej zdobyć zamek ... ale gdybym już posłał moje regularne wojsko ... Lansjerów .... to zapewne nie wyglądałoby to tak ciekawie ...

A co do Lordów zawsze mam problem ... iż nawet gdy mama dobre stosunki z Lordami to podczas rebelii zawsze przekabacę na swoją stronę ok 60% .... może za mało się staram ... a jak z tym u Was????

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 17, 2009, 12:30:52 »
    Prawdę mówiąc pc maniac mam wrażenie, że ty się bardzo długo przygotowujesz do zajmowania zamków i miast. Jak ja np. rozwalam Swadię, to atakuję zamek jeden po drugim ze stratami 10-50 i kiedy zostaje im 1 zamek, to lordowie nie mogą ZDĄŻYĆ do niego wejść, bo ja już go atakuję, dlatego nie mam problemu z masowymi armiami. Najtrudniejszym przeciwnikiem w polu są dla mnie Rhodocy, a najtrudniejszym w zamkach i miastach zdecydowanie Khergici. Generalnie cała gra M&B opiera się na Nordyckich Huskarlach. Jak ma się ich 150 to zajmie się każdy zamek w grze oprócz zamku z lordami z całej gry :D. Trudność gry zaczyna się, gdy się nie gra Nordycką piechotą. Wtedy zajęcie jakiegokolwiek miasta/zamku Khergitów jest tragicznie trudne (mówię o sytuacjach z battlesizerem na 1000). Co do walki w polu, to jak walczę ze Swadią lub Vaegirami na nizinie to każę swojej piechocie stanąć i bardzo mocno się zgrupować. Wtedy kawaleria przeciwnika nie może się przebić, a gdy staje w miejscu ginie baaaaardzo szybko. Z kawalerią Khergitami walczy się tak samo, po prostu stoi się w miejscu i w końcu Łucznicy konni wpakowują się w piechotę i giną momentalnie. Problem jest, gdy walczy się piechotą przeciwko armii łuczników. Wtedy jedynym wyjściem jest własna armia łuczników lub duża kawaleria.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 17, 2009, 20:06:41 »
    Lych, nie odkopuj starych tematów!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 17, 2009, 20:09:59 »
    Przybor chyba przesadzasz już z tym......chłopak jest nowy i chciałby się wypowiedzieć, a temat akurat jest taki, że każdy może się dopisać bez względu na czas jaki minął od założenia

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 18, 2009, 10:28:03 »
    Lych, nie odkopuj starych tematów!
    Skoro temat nie jest zamknięty to znaczy że można sie wypowiadać koniec kropka

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 18, 2009, 17:33:52 »
    Tematy są po to, żeby w nich rozmawiać, to, że nikt nie pisał przez miesiąc, nic a nic nie znaczy. Dopóki nie jest zamknięty, dopóty pisać można.

Lycho drogi, tylko przy niskich poziomach trudności można bez przygotowań pokonać jak leci dużo zamków, inaczej trzeba kurować rany.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 18, 2009, 18:54:57 »
    No może tak, chociaż w sumie nawet na wysokim poziomie trudności mając 150 Rhodockich Sierżantów zajmiesz każdy Swadiański zamek 200+-300 ludu ze stratami 10-20.

Offline Verlan the Gray

• Użytkownik
    • Alea iacta est
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 18, 2009, 21:18:36 »
    Ja osobiście uwielbiam rhodoków i swadyjczyków. Dla mnie połączenie tych dwóch nacji stanowi potęgę. Swadyjska ciężka kawaleria i rhodocka cięka piechota. Nordowie są nacją której eliminowanie nie przychodzi mi z trudem, a raczej z łatwością.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 19, 2009, 08:43:31 »
    Chyba Svadiańska a nie Svadyjska.....a co do eliminowania frakcji to na pewno najłatwiej szło z Veagirami, posiadając dużą liczbę piechoty Nordów, oczywiście do oblężeń zamków, jeśli chciałem pobawić się w polu to trenowałem kawalerię Svadian.....

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 19, 2009, 12:30:44 »
    Kiedyś grałem chyba khaergitami nie pamiętam, bo było to dawno i podbiłem wszystkie zamki Rhodoków. Został mi jeden lord - Lord Esrtok (czy jak to tam się pisze). Kiedy wreszcie go zobaczyłem na mapie to się zdziwiłem. Miał tylko 3 sierżantów i 11 więźniów. Położyłem go jednym małym palcem. I wreszcie wyskoczył komunikat, że Rhodocy zostali pokonani. Ale czemu miał aż tylu ludzi? Zdaje mi się że jakiś inny lord go pokonał i 3 sierżantów zostało ogłuszonych, ale nie jestem pewien.

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 19, 2009, 15:32:31 »
    Ja spotkałem lorda Aedina z 4 piechurami ,zauważyłeś ,że jeśli lord nie ma kontaktu z zamkiem ,miastem lub wsią to liczba jego żołnieży nie rośnie. Pokonany lord który uciekł z podbitego przez ciebie zamku będzie chodził od wioski do wioski zbierając żołnierzy.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój