Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza broń :)  (Przeczytany 93889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anonimgonim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #165 dnia: Maja 21, 2009, 16:35:33 »
    Ja mam miecz jednoręczny, prawie zawsze i coś miotanego, jedynie kamieni nie używam jakieś zjebane, a kusze da się przeładowywać na koniu

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #166 dnia: Maja 21, 2009, 17:46:34 »
    a kusze da się przeładowywać na koniu
    Da się ale tylko najgorszy typ kuszy. Jeżeli chcesz strzelać z konia to tylko łuk bo jak wytrenujesz umiejętności strzelania to jest i szybszy i mocniejszy od kuszy (niestety)
    Co do kamieni to prawie nikt ich nie używa bo słabe toto, niecelne i jakoś dziwnie się rzuca :)
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Maja 24, 2009, 16:17:10 »
    Jak prawdziwy Khergit czyli na rumaku, z ciężką szablą, najlepszą jeździecką tarczą, khergeckim łukiem no i oczywiście khergeckimi strzałami do kompletu ;] Czasem do obrony zamków biorę zamiast łuku i strzał pawęż i jakiś dwuręczny miecz.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #168 dnia: Maja 25, 2009, 21:16:21 »
    U Mnie wygląda to tak:
    -Koń
    -Łuk bodaj Wojenny
    -2x Strzały Khee...Kher...Khen?...Khergicki?(nie mam głowy do tej nazwy)
    -dwuręczny topór bojowy

i wio na batalie ^^

Offline fnc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 26, 2009, 00:28:13 »
    Jak na razie to> Koń jakaś dobra broń drzewcowa, dobry mieczyk i dwie tarcze, w razie jakby jedna okazała się za słaba. Kampowanie mnie nie bawi. Jakoś mi to nie idzie, ale może jeszcze kiedyś popróbuję.

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 26, 2009, 14:15:10 »
    Ja zależnie od tego kim gram - jak konnym to konik masywny cały w żelazie, jakaś pika czy cóś drzewcowego, długi miecz (półtoraręczny) i heraldyczna tarcza jeździecka . Jeśli pieszym lecę na toporku jednoręcznym (dmg 39c) , kuszy oblężniczej i tarczy heraldycznej . :)

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Czerwca 10, 2009, 15:23:25 »
    Jaki iż jestem Nordem preferuje wielki dwuręczny Topór do tego Wojenny Łuk, Khergickie Strzały oraz tarcze Huskarli (najlepsza wg mnie) takiego zestawu używam zawsze i o każdej porze. Koń służy mi tylko do przemieszczania się.

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Czerwca 10, 2009, 21:13:07 »
    U mnie to tak wyglada: dobrej jakości luk wojenny,heraldyczna tarcz kawaleryjska,dwuręczny topór bojowy i ciężka włócznia ;]
    (ach trzeba było oszczędzać :)).
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:00:56 »
    U mnie to tak wyglada: dobrej jakości luk wojenny,heraldyczna tarcz kawaleryjska,dwuręczny topór bojowy i ciężka włócznia ;]
    (ach trzeba było oszczędzać :)).

Co do broni w grze ,to mam taką zasadę, że w jakiej jestem frakcji takiego ekwipunku używam (czyli np Swadia=lanca i koń, Rhodokowie=Kusza i Glevia itd).

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:12:17 »
    Tak i zapewne większość ma najlepszą zbroje płytową w komplecie, najlepszy łuk wojenny, 2 kołczany najlepszych strzał i wielki najlepszy miecz dwuręczny...A gdzie realizm?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #175 dnia: Czerwca 10, 2009, 23:05:06 »
    Tak i zapewne większość ma najlepszą zbroje płytową w komplecie, najlepszy łuk wojenny, 2 kołczany najlepszych strzał i wielki najlepszy miecz dwuręczny...A gdzie realizm?
    Wątpię... owszem sam na początku wybrałem taki "zestaw"... ale tego save'a już od dawna na dysku nie mam... i strzelanie ze grzbietu konia przestało mnie kręcić, póki nie zacząłem doceniać walki pieszej.

Obecnie gram z (szok!): idealnej wagi buzdyganem (ten z drewnianą rączką... taki klasyczny i krótki jak #$@#&), rycerską heraldyczną tarczą (żeby się osłaniać), mistrzowskiego wykonania kuszą oblężniczą, stalowymi bełtami w dużej ilości (i tak słaba jak na najlepszą kuszę z gry). Zatrzymałem sobie również (z łupu) kamienie... tak dla odskoczni porzucać sobie w looter-sów dla rozrywki...
    Płytówki od dawna nie noszę.. wcześniej nakładałem zbroję krytą, ale obecnie zmieniłem na heraldyczną z surcotem (dla "herbu").
    Tak... gram konno, ale gdy zostaje kilku przeciwników, czy też walka toczy się na górzystym terenie, to schodzę z Chargera i walę z kuszy i jest fajnie.

Wg. mnie przy odpowiednich umiejętnościach każda broń może wymiatać (no ok, z wyjątkiem tych kusz... chyba, że ktoś non-stop headshot-y wali...)

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2009, 23:14:19 wysłana przez NIFN »

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #176 dnia: Czerwca 10, 2009, 23:12:02 »
    Więc no tak miecz półtoraręczny tarcza,koń opancerzony(to też wkońcu jakaś swoista broń do ogłuszania :p),włócznie do rzucania i jakaś lanca lub włocznia do szarży

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #177 dnia: Czerwca 12, 2009, 13:55:31 »
    Emm... Ja biore standardowe wyposażenie, czyli na początek wystarczy początkowy miecz, tarcza i kusza z bełtami. Jak mam więcej kasy to kupuje lepszy miecz jedno/dwuręczny albo jednoręczny, wytrzymalszą tarczę łuk, strzały i nowego konia (najczęściej Huntera).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #178 dnia: Czerwca 13, 2009, 10:27:27 »
    U mnie w grze jest dopiero 30 dzień. Obecnie posiadam Rumaka (myślę o zmianie na Huntera), wielki skrzydlaty hełm, heraldyczną kolczugę z sucortem, buty i rękawice kolcze, rycerską heraldyczną tarczą, lancę turniejową, buzdygan (zamiennie), oraz lekką kuszę. Podczas oblężeń używam "wielkiego dziwnego miecza", który znalazłem na początku gry.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 02:18:40 wysłana przez Nevader »

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #179 dnia: Czerwca 13, 2009, 11:00:06 »
    Ten wielki dziwny miecz to jest miecz samuraja i założe się, że znalazłeś go w Thir w skrzynce gdzieś w krzakach z dziwnym hełmem. Ten miecz nigdzie indziej nie występuje tylko w tej skrzynce.
    Mały offtop
    Możesz znaleźć też cały komplet, czyli zbroję z małym dziwnym mieczem w Rivacheg oraz dziwne buty z dziwnym mieczem półtoraręcznym. Niby to jest w Jelkali ale to nie prawda skrzynkę trzeba sobie zespawnować więcej masz tu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=276.msg31490#msg31490 .

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.