Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turcja  (Przeczytany 7063 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Turcja
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 16, 2016, 12:06:02 »
    Przepraszam za post pod postem, ale to bardzo ważne. Dziennikarz Witold Szabłowski, blisko związany z Gazetą Wyborczą (szmatławiec prawicowy co nie Trebron?) również wyraża się podobnie ws sytuacji wewnętrznej Turcji.

https://www.facebook.com/witold.szablowski/posts/10208879020986415

Ale widocznie GW również lubi spiski, na całe szczęście mamy Trebrona i IvE, którzy mają lepsze dane niż szanujący dziennikarz. Gratulacje XD

Rozmawiałem z kumplem, który mieszka od roku w Polsce, ale przez 22 lata żył w Turcji i stwierdził, że kontaktował się ze znajomymi z kraju i według nich to jedna wielka ściema by jeszcze bardziej podporządkować sobie wojsko. Walić opinie typowego Turka, Witolda Szabłowskiego, dziennikarza z wielką wiedzą nt Turcji i jej sytuacji, tutaj są lepsi eksperci.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 16, 2016, 12:10:22 »
    Weź Prusak się nie kompromituj bo sam pleciesz głupoty i w końcu nie wiadomo o co ci chodzi bo raz piszesz że "to robota Erdogana" a teraz kręcisz że niby popierasz co pisze Warder i SuchaSzmata. Skończ się ośmieszać.
    lepiej do szkoły się uczyć byś ją skończył w ogóle
    Won na drzewo z takimi tekstami. Do szkoły to wysyłaj swoje dzieci jeśli je kiedyś będziesz miał. Czy ty potrafisz dyskutować bez debilnych personalnych ataków? Skończ z tym pretensjonalnym stylem internetowego kozaka bo kiedyś z dyńki wyrwiesz i się skończy.
    Mam już dwa hasła które krzyczy Trebron i które podświadomie określają osobę - WSZĘDZIE SPISKI WĘSZĄ / CEBULACY xD
    Więcej "XDXDXDXDD" bo ludzie dookoła nie zrozumieją jaki z ciebie inteligentny i niesamowicie śmieszny śmieszek. ohohohoh ojejej

Przepraszam za post pod postem, ale to bardzo ważne. Dziennikarz Witold Szabłowski, blisko związany z Gazetą Wyborczą (szmatławiec prawicowy co nie Trebron?) również wyraża się podobnie ws sytuacji wewnętrznej Turcji.

https://www.facebook.com/witold.szablowski/posts/10208879020986415

Ale widocznie GW również lubi spiski, na całe szczęście mamy Trebrona i IvE, którzy mają lepsze dane niż szanujący dziennikarz. Gratulacje XD
    Czy ja kiedykolwiek zaprzeczyłem że 'zamach stanu' był Erdoganowi na rękę? To że był to fakt ale nie znaczy że go wywołał.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 16, 2016, 12:10:58 »
     Opozycja w armii była widoczna. Ludzie zginęli - jednak nie według was to Erdogan wyreżyserował pucz. No i oczywiście gdybyście wy rządzili to po zamachu byście zostawili zdrajców u władzy rozumiem? Do tego bredzenie o islamskich reformach i nie potrafienie wymienić ani jednej. No gratuluję pomyślunku. Nauczcie się wyciągać logicznie wnioski a nie powielać brednie miernych dziennikarzyn. I to nie ma znaczenia czy z lewej i prawej strony (chociaż nie widziałem jeszcze opinii prawej strony, PiS to przypomnę lewica)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 16, 2016, 12:17:23 »
    Weź Prusak się nie kompromituj bo sam pleciesz głupoty i w końcu nie wiadomo o co ci chodzi bo raz piszesz że "to robota Erdogana" a teraz kręcisz że niby popierasz co pisze Warder i SuchaSzmata. Skończ się ośmieszać.
    Widocznie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale rozumiem że jedynki miałeś z tego w szkole, więc jeśli nauczyciel ciebie tego nie nauczył, to już na pewno ja tego nie zrobię przez internet xD
    Won na drzewo z takimi tekstami. Do szkoły to wysyłaj swoje dzieci jeśli je kiedyś będziesz miał. Czy ty potrafisz dyskutować bez debilnych personalnych ataków? Skończ z tym pretensjonalnym stylem internetowego kozaka bo kiedyś z dyńki wyrwiesz i się skończy.
    Ciężko z tym będzie bo obracam się w bardzo inteligentnym towarzystwie, może u ciebie na wsi decyduje siła i kto ma silniejszą głowę, ale to nie miejsca wszędzie. Więc proszę bez żadnych gróźb, bo jeszcze widłami mnie zaatakujesz xD

Czy ja kiedykolwiek zaprzeczyłem że 'zamach stanu' był Erdoganowi na rękę? To że był to fakt ale nie znaczy że go wywołał.
    Ohoho, widzę, że już tworzysz spiski!!! Proszę wyjaśnij mi całą sytuacje, czuje się taki zagubiony, zapewne masz lepsze źródła informacji niż Witold Szabłowski, więc prosiłbym o podzielenie się z nimi. Bardzo dziękuje.

Nauczcie się wyciągać logicznie wnioski a nie powielać brednie miernych dziennikarzyn.
    Logiczne wnioski IvEgo - przecież to oksymoron xD
    Jak on pisze głupoty i jest marnym dziennikarzem, to kim ty jesteś przy nim? XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 16, 2016, 12:22:38 »
    Szkoda, bo myślałem, że coś wyjdzie z tego więcej, może, że nawet skasują Erdogana, który jak wiadomo wspierał IS. No nic, mam tylko nadzieje, że takie akcje raz na zawsze zamkną Turcji drogę do Unii Europejskiej, bo ciapaków już w UE jest za dużo dzięki pewnej pani na "M".

Tak swoją drogą jak myślicie, czy w geście solidarności z Turcją, FB wprowadzi możliwość dodania tła do swojego zdjęcia profilowego jak to było po zamachach w Paryżu ? Kebaba to nie wprowadzą, bo czy ktoś się z tym zgadza czy nie, kebabem jest tworem Persów, a nie Turków ;)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 16, 2016, 12:23:07 »
      Pucz był zorganizowany, w sposób, dla którego określenie "nieudolny", jest bardzo delikatne. Dla Erdogana, jest on po prostu na rękę, niezależnie od tego czy sam za nim stoi czy ktoś wyświadczył mu taką przysługę. Podobnie Car Rosji, liczył na wybuch powstania listopadowego by móc potem zwiększyć swą władzę.
      Czy Turcja zmierza w stronę Iranu? Nie do końca. Erdogan jest bardzo wierzącą i konserwatywną w kwestiach wiary osobą, ale jemu chodzi o przechwycenie pełni władzy. Nie bez powodu, szydzą z niego, że jest sułtanem xD

PS.
       Co do kebabów - zawsze gdy zamawiałem u Turków, nie narzekałem na obsługę. Byli bardzo mili i widzieli, we mnie klienta, uśmiechali się. Wiem, że mieli mnie w dupie, ale dla nich skoro przylazłem to trzeba było potraktować mnie tak abym chciał wrócić. W polskich knajpkach, takiego klimatu nie ma. Niektóre bary to można nazwać jedynie budą z kebsem, gdzie jakaś dresbaba traktuje to tylko jako robotę od 8 do 16, nawet nie będzie dla Ciebie w połowie tak sympatyczna jak Turek, w pracy.   

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 16, 2016, 12:25:57 »
    Ty to Prusak jesteś mistrzem samomasakrowania co naklepiesz w klawiaturę to się pogrążysz.

1) Bredzenie o spisku bez pokrycia,
    2) Bredzenie o islamskich reformach bez pokrycia, nie potrafienie wymienienia żadnej,
    3) Wstawianie dziennikarzyny z GW, i ukazywanie go jako autorytet,
    4) Mówienie, że owa dziennikarzyna ma źródła, podczas gdy wstawiony post to jego luźne dywagację i żadnych tez tam on nie stawia i nawet on sam (!) o tym wspomina.

Ja prld. Gościu.

@Warder

Oczywiście, w pewien sposób jest mu na rękę. Co nie zmienia faktu, że go nie wywowyłał. Po spisku na władzę, spiskowców się zwalnia to przecież tak jasne jak słońce na niebie. No chyba, że Wy byście ich spiskowców na waszą władzę jeszcze awansowali według waszej pokrętnej logiki. Długo byście nie porządzili.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 16, 2016, 12:27:56 »
    O czym Wy ludzie bredzicie powtarzacie jakieś papkowate brednie rodem z TVN czy niezależnej.

Pucz był realny a pogrążanie się w islamizmie? Erdogan cały czas konsekwentnie  brnie w stronę Unii Europejskiej a nie w stronę islamskiego państwa. Jakie niby reformy wprowadziły, które przekształcają Turcję w islamskie państwo? Jakiś szariacik, noszenie burek? Podatek dla niewiernych? Gdzie? Potraficie wymienić chociaż jedną? Bo jak dla mnie to tylko powielacie jakąś medialną papkę z niewiadomego mi źródła.

http://wyborcza.pl/1,76842,16452008,Erdogan_dzieli_Turcje__Ale_i_tak_zostanie_prezydentem.html
    http://www.nacjonalista.pl/2014/08/11/erdogan-prezydentem-turcji/

Dwa różne źródła, ale i tak Erdogan krul, bo tak pan janusz powiedział.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 16, 2016, 12:31:14 »
    Widocznie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale rozumiem że jedynki miałeś z tego w szkole, więc jeśli nauczyciel ciebie tego nie nauczył, to już na pewno ja tego nie zrobię przez internet xD
    Nie ja mam problemy z czytaniem tylko ty masz problemy ze zrozumiałym pisaniem.
    zapewne masz lepsze źródła informacji niż Witold Szabłowski
    Jedyne co twój wielki autorytet robi to teoretyzuje malując mało prawdopodobny scenariusz a popierając to argumentami "Czy mógłby aż tak? Tak. Mógłby. Jest mistrzem jazdy po bandzie.
    ". Normalnie super, wszystko potwierdzone!
    Ciężko z tym będzie bo obracam się w bardzo inteligentnym towarzystwie
    Łał. Ojej. Musisz być chłopcem z naprawdę dobrego domu. Pewnie też dzień dobry mówisz codziennie a zamiast na imprezę idziecie grać w szachy.

Kończę tą bezowocną dyskusję z tobą bo jedyne co potrafisz to rzucać marne ironie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 16, 2016, 12:34:33 »
    @Lejba

No i co to za linki? I do czego się odnoszą?

Nacjonalista.pl I GW - oba portale podał informację o zwycięstwie Erdogana (W WYBORACH PREZYDNECKICH 2 LATA TEMU) a co mieli napisać na złość drugiej stronie, że nie wygrał i skłamać? Retoryka podobna bo GW nie lubi Erdogana bo autorytaryzm a Nacjonaliści nie lubią wszystkiego co inne niż ortokatolicyzm. A oba teksty i tak na bazie papu. Co to jednak ma do aktualnego tematu zamachu stanu  ?!?!?!?!

Myślałem, że już bardziej masakrować się niż Prusak się nie da.

Jesus.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 16, 2016, 12:40:36 »
    Łał. Ojej. Musisz być chłopcem z naprawdę dobrego domu. Pewnie też dzień dobry mówisz codziennie a zamiast na imprezę idziecie grać w szachy.
    Mówi to koleś który ma 4k w Warbandzie, no naprawdę, dusza towarzystwa na FBTR xD Tak, gramy sobie w szachy, robimy smoki z papieru udając że jesteśmy łowcami, a do tego pijemy Tymbarki, a naszym grzechem jest jedynie to, że jesteśmy tak piekielnie inteligentni.

Jedyne co twój wielki autorytet robi to teoretyzuje malując mało prawdopodobny scenariusz a popierając to argumentami "Czy mógłby aż tak? Tak. Mógłby. Jest mistrzem jazdy po bandzie.
    ". Normalnie super, wszystko potwierdzone!
    Ukończył studia, jest szanowanym dziennikarzem który pracuje w GW, a ty kim jesteś w porównaniu do niego? Szkoła nie skończona, same jedynki, skończy jako zwykły robol, bez żadnych perspektyw w życiu, ale krytykuj innych i uważaj się za alfę i omegę na forum internetowym. Gratulacje, odnalazłeś swoje miejsce na ziemi.

3) Wstawianie dziennikarzyny z GW, i ukazywanie go jako autorytet,
    Autorytet IvEgo - Janusz "Za Hitlera było lepiej oraz zawsze się troche gwałci" Korwin Mikke i pijak Wipler. Wzory do naśladowania jeśli chcesz być osobą, z której wszyscy dookoła się śmieją xD

IvE - mam ci wypominać tony twoich debilnych postów? XD Pierwszy z brzegu jaki pamiętam to ten, kiedy stwierdziłeś, że jak kiedyś 12 latki wychodziły za mąż, to teraz też można by było to robić (nie pamiętam dokładnie jak to było sformułowane, bo aż żal było czytać taki bełkot xD)

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 16, 2016, 12:41:40 »
    Jak dobry kuc nie przeczytałeś, bo po co.
    Tu masz odwołanie do analityka Garetha Jenkinsa (http://ceftus.org/2014/08/18/gareth-jenkins/). Ten człowiek ma doświadczenie, mieszka w Turcji od 25 lat i wie jak tam jest. Ale ty najwidoczniej wiesz lepiej.
    Artykuł z GW jest lepiej napisany niż twój komentarz oparty tylko i wyłącznie na czym ? I nawet nie pisz o masakrowaniu, bo takie teksty są żałosne.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 16, 2016, 12:44:05 »
    Tu masz odwołanie do analityka Garetha Jenkinsa (http://ceftus.org/2014/08/18/gareth-jenkins/). Ten człowiek ma doświadczenie, mieszka w Turcji od 25 lat i wie jak tam jest. Ale ty najwidoczniej wiesz lepiej.
    Artykuł z GW jest lepiej napisany niż twój komentarz oparty tylko i wyłącznie na czym ? I nawet nie pisz o masakrowaniu, bo takie teksty są żałosne.
    Bez herezji kolego, Jenkins żyje od 25 lat w Turcji, a IvE pamięta jeszcze dobrze czasy Imperium Osmańskiego, a historie nowoczesnej Turcji ma w małym paluszku xD

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 16, 2016, 12:48:07 »
    Mówi to koleś który ma 4k w Warbandzie, no naprawdę, dusza towarzystwa na FBTR xD Tak, gramy sobie w szachy, robimy smoki z papieru udając że jesteśmy łowcami, a do tego pijemy Tymbarki, a naszym grzechem jest jedynie to, że jesteśmy tak piekielnie inteligentni.
    Inteligentni ludzie zwykle nie wmawiają sobie że są inteligentni.
    Ukończył studia, jest szanowanym dziennikarzem który pracuje w GW
    I to oznacza że jego teoria wyssana z palca na podstawie ŻADNYCH dowodów jest prawdziwa.. ok
    a ty kim jesteś w porównaniu do niego? Szkoła nie skończona, same jedynki, skończy jako zwykły robol, bez żadnych perspektyw w życiu, ale krytykuj innych i uważaj się za alfę i omegę na forum internetowym. Gratulacje, odnalazłeś swoje miejsce na ziemi.
    Nieźle że mnie znasz, pewnie masz całą ścianę wypełnioną moimi zdjęciami. Jeszcze raz kończę jakąkolwiek dyskusję z tobą bo po przeczytaniu tego zdania jestem już utwierdzony że nie jesteś zbyt mądrą ani ogarniętą osobą. Cholera, jesteś po prostu żałosny.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 16, 2016, 12:49:42 »

Ziomeczku przeczytałem oba artykuły dwa razy. Widocznie ten w wyborczej jest dłuższy ale mi go nie otwiera całego bo nie mam prenumeraty. Wstaw mi jego tekst tutaj to z miłą z chęcią się ustosunkuję. Przypomnę tylko, że oba te linki dotyczą wyniku wyborów prezydenckich 2 lata temu i co to ma niby do sprawy.

@Prusak

Nie ustosunkowałeś się do niczego i stawiasz tylko jakieś wycieczki osobiste. Bystry to ty nie jesteś. Mniejsza o to, ja nie będę Cię cisnął bo nie jesteś warty uwagi.

Co do tego dziennikarza. Nie uważam go za autorytet i nie muszę szczególnie, że to dziennikarz wyborczej. Jednak w tym konkretnym przypadku nawet pomijając go czy ma ten autorytet czy nie - W tym linku w którym podałeś on luźno dywaguję i sam o tym wspomina i nie stawia żadnych tez czy wniosków i sam sugeruję ostrożność. A więc wkładasz mu w usta coś czego nie powiedział i na podstawie swoich własnych bredni, które mu przypisujesz opierasz argumentację, której nawet nie stosujesz bo wypluwasz tylko jad na innych? No cóż to chyba przesada :) To jak dyskutowanie, że ścianą.