Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turcja  (Przeczytany 7000 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SuchaSzmata

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • If your profile picture is from an anime, your opi
    Odp: Turcja
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 16, 2016, 12:50:18 »
    @Ive
    Oczywiście że zdrajców trzeba wsadzić do więzienia ale zauważ że do tego więzienia mogą nie tylko pójść zdrajcy ale także wojskowi nie przychylni Erdoganowi.Na wszystkich się coś znajdzie tylko że teraz może zlikwidować całkowicie całą opozycję w Armii dzięki temu puczowi. Pucz zapewne nie był zaplanowany przez Erdogana ale jest dla niego na rękę.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 16, 2016, 12:54:28 »
    To przecież normalne następstwa. Czego innego się spodziewać? Erdogan musiałby być kompletnie głupi żeby nie wykorzystać takiej zesłanej przez los okazji na czystki w białych rękawiczkach.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 16, 2016, 12:55:52 »
    Inteligentni ludzie zwykle nie wmawiają sobie że są inteligentni.
    Głupek nie pisze, że jest głupkiem. Człowiek inteligentny rozpozna głupka, ale głupek już nie rozpozna człowieka inteligentnego, uznając wcześniej, że każdy musi być taki jak on.

I to oznacza że jego teoria wyssana z palca na podstawie ŻADNYCH dowodów jest prawdziwa.. ok
    To są jedynie domysły, jedna teoria może być bliżej prawdy, druga może być od niej dalej, ale nigdy w takich sytuacjach nie jest nic proste. Ale ty już w pierwszym poście przedstawiłeś całą sytuację, a innych nawet nie dopuszczasz do siebie. Wiesz, on może być dla kogoś autorytetem ze względu na swoje wykształcenie + doświadczenie a ty? Hmm, raczej nigdy ;)

Nieźle że mnie znasz, pewnie masz całą ścianę wypełnioną moimi zdjęciami. Jeszcze raz kończę jakąkolwiek dyskusję z tobą bo po przeczytaniu tego zdania jestem już utwierdzony że nie jesteś zbyt mądrą ani ogarniętą osobą. Cholera, jesteś po prostu żałosny.
    Od dawna mam już zrobiony twój portret psychologiczny, dzisiaj ty mnie rozszyfrowałeś kim jestem (tak, jestem arcymistrzem szachowym). Poza tym, nie mam ochoty wstawiać tu liczb i opierać się na faktach z innych stron internetowych, skoro po ostatniej dyskusji w temacie EURO 2016 kiedy opierałem się na statystykach i liczbach, ty uciekłeś z płaczem xD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 16, 2016, 12:56:30 »
    @SuchaSzmata

Takie są realia polityki. Urodziłeś się wczoraj?

Pucz był realny, żadnego islamic statu nie ma na horyzoncie. Tyle z faktów. Teraz pozbędzie się niepożądanych elementów i będzie na plus - to prawda. To chyba logiczne a co ma z nimi zrobić zostawić ich i odznaczyć medalami za męstwo?

Offline Hieronim114

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • bd w pułku
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 16, 2016, 12:59:07 »
    Szkoda, bo myślałem, że coś wyjdzie z tego więcej, może, że nawet skasują Erdogana, który jak wiadomo wspierał IS.

Pn wspierał syryjską opozycję przeciwko asadowi a nie IS, IS jest stworzone przez asada i amerykę ZROZUMCIE TO WRESZCIE, on chciał pokoju na południu bo mogliby zaatakować ich też ale to są jedynie obawy bo Turcja włożyła wielkie pieniądze w to aby miała siłę militarną.
    "Kite plane hit steel must"

Dzieci z Georgem Bushem przed zamachem z 11 września 2001 roku

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 16, 2016, 13:09:22 »
    skoro po ostatniej dyskusji w temacie EURO 2016 kiedy opierałem się na statystykach i liczbach, ty uciekłeś z płaczem xD
    Z płaczem? Nieźle sobie produkujesz wspomnienia wydarzeń które nie miały miejsca. Już wtedy podkreśliłem - nie tylko ja, że z tobą się nie da dyskutować bo od razu wyzywasz i atakujesz personalnie. Chcesz mieć ostatnie zdanie w dyskusji to je sobie miej, nieważne jak słabe jest i tak uznasz że wygrałeś. Ja po prostu nie chcę tracić czasu na kłótnie z toksycznym dzieciakiem z przerostem ego który wmawia sobie jaki jest elitarny i inteligentny w tym samym czasie wklejając gify z menelami. Pisz już co chcesz, uznaj że wygrałeś - pochwal się mamie i tacie i swoim inteligentnym kolegom którymi chwalisz się na prawo i lewo. Nie potrafisz szanować rozmówcy i zachowujesz się jak cham to żadnej dyskusji nie będzie i tyle. Zaakceptuj tą konsekwencję bo skutecznie odrzucasz od jakiejkolwiek wymiany zdań swoją bezczelnością i szczeniactwem. Oczywiście naturalną koleją rzeczy jest to że odpiszesz na ten post żeby poczuć się zwycięzcą bo wiesz że już więcej ci w tej dyskusji nie odpisze. No i się czuj. Nie zabiera się dziecku zabawki, szczególnie takiemu które gryzie, kopie i stawia kloca w pampersa.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 16, 2016, 14:04:34 »
    Najpierw psychopata rozjeżdża ludzi we Francji, teraz wojsko strzela do ludzi, co to za świat?...
    Czy jest choć cień szansy na spokój na świecie?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 16, 2016, 14:43:57 »
    Najpierw psychopata rozjeżdża ludzi we Francji, teraz wojsko strzela do ludzi, co to za świat?...
    Nigdy nie bedzie sie dalo pozbyc wszystkich wadliwych jednostek c:

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 16, 2016, 15:30:18 »
      Żelazna Logika, podała, że Erdogan obok wojskowych aresztuje także wielu sędziów. Bardzo konsekwentnie rozprawia się z Puczem, który przyszedł w odpowiednim momencie, tuż po szczycie nato, po porozumieniach z UE w których Erdogan odegrał olbrzymią rolę.
       Nie twierdzę, że Ci wszyscy ludzie byli powiązani z Erdoganem, jego agentami. Ale na bank, Erdogan wiedział o tym co się święci i doskonale to rozegrał.
       A nawet jeśli nie wiedział, to trafiło mu się coś co można porównać z pożarem Reichstagu.

Offline Dragan

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -14
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 16, 2016, 16:27:45 »
    Ja mam z kolei pytanie, nie jestem znawcą w tej kategorii, ale czy określenie "wojskowy zamach stanu" którego używają teraz wszystkie media jest poprawne? Takie coś w ogóle istnieje?

Nie istnieje, nie jest poprawne. Ot, język dziennikarzyn z Onetu i im podobnych.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 16, 2016, 17:44:23 »
    Urodziłeś się wczoraj albo jak dotąd spałeś na wszystkich lekcjach historii i pokrewnych nauk?
    Btw zapomniałeś wspomnieć o tych wszystkich wypadkach samochodowych ze skutkiem smiertelnym, może nawet ulicę od twojego domu.
    Aha, i czy muszę przypominać, że media nie relacjonują głośno spraw, które tracą swój 'sensacyjny' charakter, czyli jak się w świecie arabskim ciągle są walki i zamachy albo płoną przedmieścia Paryża, to jest już normalka i za słaba siła, żeby ludzie to oglądali.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 16, 2016, 17:48:00 »
    Nie istnieje, nie jest poprawne. Ot, język dziennikarzyn z Onetu i im podobnych.

Dlaczego nie? Wojskowy zamach stanu, to po prostu zamach stanu dokonany przez wojsko, przy użyciu wojska.  Kabus ibn Sa’id, odsunął od władzy swego ojca, co bez wątpienia było zamachem stanu. Takie zachowanie, przywykło się jednak nazywać przewrotem pałacowym.

PS.
    Huth. Nie próbuj, bo to nie ma sensu xD

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 16, 2016, 19:06:07 »
    W kwestii wojskowego zamachu stanu dodam, że w słowniku PWN przy haśle "pucz" napisane jest: zamach stanu dokonany przez wojskowych, natomiast przy haśle "zamach stanu": próba przejęcia władzy w państwie siłą. W takim wypadku, zamach stanu niekoniecznie musi być dokonany przez wojskowych, więc forma "wojskowy zamach stanu" powinna być poprawna.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 16, 2016, 19:10:23 »
    Urodziłeś się wczoraj albo jak dotąd spałeś na wszystkich lekcjach historii i pokrewnych nauk?
    Btw zapomniałeś wspomnieć o tych wszystkich wypadkach samochodowych ze skutkiem smiertelnym, może nawet ulicę od twojego domu.
    Aha, i czy muszę przypominać, że media nie relacjonują głośno spraw, które tracą swój 'sensacyjny' charakter, czyli jak się w świecie arabskim ciągle są walki i zamachy albo płoną przedmieścia Paryża, to jest już normalka i za słaba siła, żeby ludzie to oglądali.

Co miała znaczyć taka wypowiedź do mej osoby co? Kiedy czytam dla przykładu twoje wypowiedzi to czasami mnie krew zalewa, i sam mam ochotę napisać coś ciężkiego,  to jednak wolę się wstrzymać. Ja staram szanować innego użytkownika i jego wypowiedź ale widzę że inni są tymi lepszymi i mogą komuś szarpać opinię do woli.. Nie będę zaskoczony że ktoś teraz mnie będzie cytował i napisze co mi od.....o, co będzie dowodem na moje słowa.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 16, 2016, 19:31:45 »
    [quote author=Haazheel link=topic=17945.msg338789#msg338789 date=1468670674]
    [/quote]

Przeczytaj raz jeszcze, to co napisałeś. A teraz pomyśl, o czymś co jest oczywiste, tak bardzo, że to olewamy, nie przejmujemy się tym - a mianowicie, o tym, że my tu sobie gadu-gadu, ale, że mamy sobotę wieczór, to najprawdopodobniej jakaś kobieta jest teraz gwałcona. Gdzieś jakiś facet, polazł na dziwki, tu problemem jest handel żywym towarem, jakąś kobietę sprzedano, kazano się prostytuować i my tu sobie kliku-kliku, a tam bara-bara.
         I co Pan zrobisz? Chuj Pan zrobisz.
         Potem wyskoczy jakiś głośny przypadek, że ktoś kogoś zabił. To tragedia, ale nie ma co wyolbrzymiać problemu, bo zderzą się dwa autobusy pełne dzieci, gdzieś na krańcu świata, dajmy w Ugandzie i nikt z tego nie robi afery. Tak działa ten świat, a takie użalanie się "Czy jest choć cień szans na spokój na świecie", nie ma sensu. Cień jest. Jak ludzie do reszty, sami siebie wymordują, wyatomują się do cna, to będziesz miał spokój na świecie.
          Wojna to naturalny stan dla ludzi, nie wiem, czy znajdziesz w naszej historii choć rok, w którym nigdzie na świecie nie prowadzono żadnej wojny.

PS.

Odebrałeś piwo Huthowi, za dyskryminację na forum. Na jakim niby tle, jesteś dyskryminowany?