Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson  (Przeczytany 27022 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Davidem Jacksonem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - David Jackson
    « Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 20, 2016, 01:41:26 »
    David zaczął od zaspokojenia swojego głodu. Następnie dokonał przeglądu zdobycznego ekwipunku i, cóż, swojego ciała. Pamiętał co przeżył w oblężonym domostwie. Jeśli wszystko jest jako tako w porządku, zabrał co potrzebniejszy sprzęt, karabin, po czym ruszył na motocyklu kanałami w stronę Chinatown. Czas dowiedzieć się, kto urządza tam sobie łowy.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 20, 2016, 02:04:45 »
    Zabierając cały zdobyty sprzęt poprzedniej nocy oraz zabierając resztę vitae w butelce wsiadłeś na motocykl i pojechałeś w kierunku Chinatown. Po pewnym czasie dotarłeś do miejsca, skąd możesz wyjechać na powierzchnię motocyklem (wykorzystując system kanałów) bądź możesz go zostawić w pewnym zaułku i wybrać się na powierzchnię bez niego.

Co wybierasz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 20, 2016, 14:20:02 »
    David postanowił pozostawić motocykl w zaułku. Dość przeżył wczorajszej nocy, by dojść do wniosku, że lepiej pokonywać dzielnicę w ciszy, choćby i kosztem prędkości.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 20, 2016, 19:47:46 »
    Upewniwszy się, że motocykl nie "wystaje" ani nie kusi złodzieja, zostawiłeś go w zaułku i wyszedłeś na powierzchnię. Niebo było bezchmurne, gwiazdy pięknie świeciły. Na ulicy przy wylocie cisza, ale taka jakby... niezdrowa. Przypominając sobie co przeżyłeś poprzedniej nocy wiesz, że każdy krok może być tym.... ostatnim. Powoli, wykorzystując cienie kluczysz między uliczkami tak, by nie być widocznym przy samej ulicy ale tak, byś sam miał odpowiedni zakres widoku. Po chwili usłyszałeś (i zobaczyłeś), że z dużym impetem wchodzi w zakręt samochód. Niestety, przecenił on prędkość i z dużą siłą wbił się w lampę uliczną, przewracając ją na siebie.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 20, 2016, 23:34:55 »
    David powoli i ostrożnie zaczął podchodzić w stronę rozbitego samochodu, starając się pozostać cały czas w mroku lub chować się za rzeczami zasłaniającymi jego postać pasażerom auta. Być może były to gruzy ze stojących wzdłuż ulicy, a uszkodzonych w czasie walk budynków, być może poprzewracane śmietniki, być może inne pojazdy, zdewastowane lub też nie. W każdym razie, starał się pozostać niezauważonym tak długo, jak to możliwe. Najpierw krył się tylko przed wzrokiem potencjalnych ofiar wypadku, jeśli takie żyją jeszcze, lecz po chwili doszedł do wniosku, że przed kimś lub czymś kierowca auta musiał uciekać, postanowił więc również chować się przed wzrokiem kogokolwiek, kto mógł nadejść ze strony, z której nadjechał samochód nim uderzył w sygnalizację świetlną.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 21, 2016, 12:47:15 »
    Wykorzystując cień spokojnie dotarłeś do miejsca, z którego dobrze widziałeś samochód oraz ulicę, z której wyjechał. Zauważyłeś, że w środku są dwie osoby - kobieta i mężczyzna. Nie wiesz czy żyją, ponieważ nie widzisz żadnego od nich ruchu. Po chwili z kierunku, z którego uciekali wyjechał znajomy Ci czarny suv, który powoli podjechał do zniszczonego środku transportu. Zatrzymał się, po czym dwaj mężczyźni ubrani na czarno wyszli z niego. Jeden kierował się bezpośrednio do wraku, drugi rozglądał się i wyglądało na to, że ubezpiecza swojego "partnera".

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 21, 2016, 14:05:17 »
    David przyjrzał się całej sytuacji i spróbował ocenić, czy ma szansę podkraść się do ubezpieczającego niezauważony. Jeśli tak, próbuje to zrobić. Jeśli brak tam osłon lub przeciwnik zdaniem Davida jest zbyt czujny, by tak ryzykować, wówczas strzela do niego, upewniając się wcześniej, czy sam zasłonięty jest przed wzrokiem drugiego z oponentów.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 21, 2016, 15:24:38 »
    W czasie krótkotrwałej obserwacji stwierdzasz, że nie masz jak podkraść się do tego, co ubezpiecza. Tymczasem "pierwszy" podszedł już do samochodu i niczym nie przejmując się podszedł do bagażniku samochodu i zaczął się z nim mocować. "Drugi" w tym samym czasie odwracał się co chwilę omiatając swoim AKM'em wszystkie potencjalne niebezpieczeństwa. Ty w międzyczasie zachowując uwagę przesunąłeś swój karabinek z pleców do rąk i postanowiłeś oddać strzał. Niestety, miałeś tę broń drugi raz w swoich rękach, a doświadczenie z gier komputerowych to nie to samo co strzelanie z prawdziwych i zapomniałeś przerzucić tryb strzelania z automatu na pojedynczy i puściłeś serię w przeciwnika. Ten szarpnięty "szóstym zmysłem" w ostatniej chwili rzucił się w bok uciekając przed kulami. Ten przy samochodzie słysząc twoje strzały szybko schował się za samochodem i odbezpieczył swoją broń, po czym zwrócił się w twoją stronę i zaczął celować w kierunku, z którego strzelałeś.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 22, 2016, 11:08:26 »
    - Cholera... Wiedziałem, że tak się to skończy... - wyszeptał po części wściekły na siebie, a po części przestraszony David. Postanowił spróbować wycofać się w cień bocznych uliczek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 22, 2016, 19:00:10 »
    Niestety wycofując się potrąciłeś puszkę, która nienaturalnie głośno zabrzmiała i zdradziła twoją pozycję. "Pierwszy" najemnik od razu otworzył ogień w twoją stronę, "drugi" tymczasem dopiero zaczął ustawiać się tak, by pewnie złapać Cię w krzyżowy ogień.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 24, 2016, 09:27:01 »
    David spróbował uskoczyć w bok. Jeśli starczy mu czasu, otwiera ogień do bliżej znajdującego się przeciwnika.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 24, 2016, 22:55:22 »
    Pociski wystrzelone przez najemnika poszły nad Tobą, ale ty spokojnie i pewnie przeturlałeś się tak, że zająłeś dobrą pozycję strzelecką przeciwko swojemu oponentowi, który chował się za wrakiem. Przestawiłeś tryb strzelania na pojedynczy ogień i otworzyłeś ogień w jego stronę. Twój przeciwnik na swoje nieszczęście nie zdążył się schować i dostał prosto w głowę. Zauważyłeś jeszcze jak jego mózg rozprysł się i zachlapał troszeczkę okolicy wokół siebie. Tymczasem "drugi" zachowywał się podejrzanie cicho.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 25, 2016, 11:57:48 »
    David skrzywił się tylko na widok tego, co stało się z wrogiem i wyrzucił tę sytuację z głowy, skupiając się na drugim z przeciwników. Dokładnie rozejrzał się, lecz nic nie widząc, postanowił podejść w stronę, z której oponent wcześniej do niego strzelał. Powoli, na ugiętych kolanach ruszył, cały czas trzymając AK w pogotowiu. Próbował zorientować się, gdzie podział się mężczyzna, szczególnie skupiając się na zmyśle słuchu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 25, 2016, 17:45:39 »
    Skradając się podszedłeś do samochodu, za którym prawdopodobnie chował się drugi z najemników. Powoli zacząłeś obchodzić samochód od tyłu, mając ciągle broń w pogotowiu. Gdy wyszedłeś zza bagażnika najemnik rzucił się na Ciebie, przewracając Cię na podłoże. Broń wyleciała Ci z rąk i razem przeturlaliście się po ulicy. Po krótkiej chwili poczułeś silne kopnięcie w brzuch, po czym najemnik odturlał się od Ciebie i zaczął wyciągać pistolet z kabury.

Co robisz?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 25, 2016, 19:37:12 »
    David skrzywił się z silnego bólu, który go przeszył. Widząc przeciwnika chwytającego za broń, nim zdał sobie sprawę z tego co robi, instynktownie rzucił się na przeciwnika.