Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Kaulder Cross  (Przeczytany 10120 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Kaulderem Crossem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Kaulder Cross
    « dnia: Marca 30, 2016, 19:17:27 »
    Noc, jakiś czas przed północą. Klub Remedium.

Impreza okolicznościowa z okazji dziesięciolecia istnienia klubu trwa w najlepsze. Alkohol leje się bez ustanku, widać bawiących się ludzi na parkiecie, jak i również w lożach. DJ, który został specjalnie wynajęty na tę imprezę cały czas trzyma odpowiedni poziom. Ochrona również nie śpi, już byłeś świadkiem, jak wyprowadzali pewnego jegomościa. Pewnie tak jak zwykle do najbliższej bramy obić mu mordę i przestrzec, by więcej się nie pokazywał swoich czterech liter w klubie. Niestety, właścicielki do tej pory nie spotkałeś. Być może jeszcze się nie pojawiła na własnej imprezie, a może ukrywa się przed tobą? Znajdujesz się przy barze, sączysz kolejnego drinka z minimalną ilością alkoholu, by zachować trzeźwy umysł. Co robisz?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2016, 00:59:26 wysłana przez Corleone »

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Kaulder Cross
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2016, 10:52:58 »
    Kaulder wyciąga z płaszcza telefon komórkowy i sprawdza godzinę.

-Niech to szlag - mówi sam do siebie w myślach -Tyle czasu już siedzę i nadal jej nie wypatrzyłem, a interes sam się nie ubije - Dopija drinka i idzie na parkiet trochę potańczyć. Może bezładny taniec wśród pijanej młodzieży trochę go rozluźni. Będąc jednak w drodze na parkiet zatrzymuje się momentalnie... - Zaraz zaraz. Nie będę tańczył w tym płaszczu - Stwierdza i kieruje swe kroki do szatni, by tam oddać płaszcz na przechowanie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2016, 15:04:44 »
    Sprawdzając telefon komórkowy zauważasz, że bateria Ci w nim padła. A byłeś przekonany, że ładowałeś go jeszcze rano. Zawracając prawie z parkietu skierowałeś się do szatni. Zauważyłeś, że dzisiaj obsługuje tam jakaś nowa dziewczyna, którą pierwszy raz tutaj widzisz. Uśmiechnęła się niewinnie do Ciebie, po czym zabrała płaszcz i dała Ci blaszkę z jakimś numerem.
    - Czeka pan na panią Hook? - spytała dziewczyna.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2016, 17:43:13 »
    -Zgadza się. - Odpowiedział Kaulder.
    (click to show/hide)
    -Mam gdzieś na nią poczekać? Czy przyjść w innym terminie - Puścił oczko.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 10, 2016, 13:45:10 »
    Dziewczyna cały czas uśmiechając się do Ciebie odpowiada:
    - Pani Hook czeka u siebie w gabinecie. Poinformowała mnie, by pana tam przysłać, jak tylko się pan zjawi. Zadzwonić do niej?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 10, 2016, 21:59:28 »
    -Tak, poproszę..

Jeżeli zachodzi potrzeba, idzie tak, gdzie wskaże szatniarka.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 10, 2016, 23:09:41 »
    Dziewczyna podniosła zza lady słuchawkę telefonu i wykręciła numer. Po chwili słyszysz:
    - Dobry wieczór pani Hook. Chciałam przekazać, że pan Cross już przybył do klubu... Tak... Tak... Dobrze, przekażę mu. - po czym położyła słuchawkę i mówi do Ciebie:
    - Tak jak wspomniałam wcześniej, pani Hook czeka na pana u siebie w gabinecie. Proszę przekazać strażnikowi przed jej drzwiami, że oczekuje pana. Życzę panu dobrej nocy - po czym usiadła na krzesełku i zaczęła coś robić na swoim smartfonie.

Co robisz? Będziesz kierował się bezpośrednio do gabinetu pani Hook, czy jednak wstąpisz na chwilę pod bar, by wzmocnić się alkoholem?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 11, 2016, 07:19:12 »
    Kaulder poprosił o płaszcz od szatniarki.

-Proszę o wybaczenie, jednak zabiorę mój prochowiec. Wyjdę jeszcze na chwilę, lecz wrócę... ooo taaak...

Odebrał płaszcz i z wymuszonym uśmiechem wyszedł na zewnątrz.

-Pogoda jeszcze się pogorszyła... Szlag by to - Burknął do siebie. -Dlaczego mam samochód, skoro nim nie jeżdżę... - Dopiero teraz zaczął zauważać plusy posiadania auta.

Nie chcąc wystawiać się na deszcz, wszedł pod daszek koło wejścia, gdzie i tak już ściśnięci byli mokrzy od deszczu lub tańca imprezowicze. Włożył dłoń do kieszeni, poszperał chwilę i wyciągnął papierosa(z paczki).

-Dlaczego ja tyle jaram? - Zadał to pytanie pod nosem nie licząc na odpowiedź. Nie zastanawiając się, włożył wyrób tytoniowy do ust i odpalił swoim zipperkiem. Dym tytoniowy wypełnił jego płuca, jak zwykle lekko go przyduszając, lecz sprawiając przyjemność. Nikotyna na niego zawsze tak działała. Lekko zamroczony wrócił do klubu i już z płaszczem poszedł na piętro, sprawdzają zawartość portfela.
    -Zaraz, zaraz... Gdzie ja to położyłem - Zaczął się macać po sobie, co wyglądało dosyć komicznie. W końcu znalazł... Stary Colt Navy. Słyszał, że pani Hook zbiera starą broń i lubuje się w tego typu prezentach. Nie czekając dłużej, schował broń do prochowca i podszedł do ochroniarza.

-Witam, ma godność to Kaulder Kross. Jestem umówiony z twoją przełożoną. - Zaznaczył lekko władczym głosem. Jeżeli puści Kauldera, on idzie do gabinetu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2016, 08:04:55 wysłana przez Peterov »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 11, 2016, 18:36:14 »
    Ochroniarz spojrzał po tobie z góry (nigdy w życiu nie widziałeś tak wysokiego faceta. Na oko ma przynajmniej z 2,5m wzrostu, waży pewnie z tonę a biceps ma tak szeroki, jak połowa twojego ciała), uśmiechnął się tylko i powiedział:
    - Z prochowcem Ciebie do środka nie wpuszczę. Albo zawracasz i oddajesz szatniarce okrycie, albo darujesz sobie wizytę.

Co robisz? Próbujesz się przebić, czy zastosujesz się do polecenia?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 11, 2016, 18:50:13 »
    - Słuchaj Panie. Jestem tu w interesach i nie możesz mnie zmusić do zdjęcia wizytowego płaszcza. Mam tam za dużo rzeczy, które mógłbym bezpowrotnie stracić. Albo mnie puszczasz, albo Twoja szefowa się pogniewa, że nie ubiła interesu ze mną - W tonie głosu Kauldera można wyczuć delikatną nutkę irytacji.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 11, 2016, 18:55:55 »
    Ochroniarz jeszcze raz spojrzał po tobie, uśmiech mu zszedł z twarzy i powiedział ostrzejszym tonem:
    - Nie interesuje mnie kim jesteś i jak bardzo znasz szefową. Regulamin obowiązuje każdego, nawet samego papieża. Albo się dostosujesz, albo w*pierdalaj.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 11, 2016, 18:58:17 »
    Kaulder wstrząśnięty słowami ochroniarza zaczyna schodzić na dół. Zaszedł do szatni i powiedział szatniarce:
    -Proszę przekazać moje przeprosiny pani Hook i zaproszenie do mojej restauracji. - Po tych słowach wychodzi z klubu i łapie taryfę.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 11, 2016, 19:18:27 »
    Tymczasem wewnątrz klubu Remedium...

Drzwi będące za ochroniarzem otworzyły się, po czym z pomieszczenia wyszła Diana Hook.
    - Nie wpuściłeś go? - spytała ochroniarza.
    - Jak widać, szefowo. Regulamin obowiązuje każdego - odpowiedział.
    - Czyżbym się pomyliła co do niego?
    - Nie mnie oceniać. Jakby jeszcze raz podkreślił swoje zdanie, to z wielką niechęcią, ale wpuściłbym go.
    - Nic, poczekamy teraz na jego... - jej odpowiedź przerwał brzęczyk telefonu. Diana obróciła się na pięcie i podeszła do aparatu, a ochroniarz zamknął za nią drzwi, pozostając jednak na zewnątrz. Podniosła słuchawkę i wysłuchała nowin, które przekazała jej dziewczyna. Uśmiechnęła się tylko, podziękowała jej i odłożyła słuchawkę. Po czym podeszła do swojej małej szafy, wyciągnęła długi płaszcz i ubrała go. Szybkim spojrzeniem w lustro oceniła swój wygląd. Uśmiechnęła się i wyszła z gabinetu. Ochroniarz spojrzał na nią, uśmiechnął się i powiedział:
    - Szefowa wygląda jeszcze lepiej niż poprzednim razem.
    - Dzięki Johnny. Przekaż Truce'owi, by podstawił samochód.
    - Kogoś szefowa jeszcze zabiera?
    - Tak, przekaż Olivierowi by też stawił się w samochodzie.
    - Jak rozkażesz - odpowiedział i rozpoczął przekazywanie instrukcji swoim podległym przez słuchawkę. Tymczasem Diana przeszła przez tłum bawiących się ludzi, uśmiechnęła się i wyszła na zewnątrz. Pogoda nic się nie poprawiła. Można stwierdzić, że jest jeszcze gorzej niż wcześniej. Samochód już oczekiwał na nią, tak jak i ochroniarz z rozłożonym parasolem. Ochroniarz podszedł do niej i odprowadził kobietę do samochodu, po czym otworzył i jak już wsiadła, zamknął za nią drzwi. Ochroniarz wsiadł na miejscu pasażera z przodu i samochód ruszył przed siebie...

-------------------------------------------------------------------------------

Złapałeś taryfę i poinstruowałeś kierowcę, by zawiózł Cię pod wskazany adres. Kierowca z wielkim uśmiechem na twarzy powiedział, że nie ma sprawy po czym włączył radio. Z głośnika dobiegała piosenka a sam kierowca zaczął łamanym angielskim i hiszpańskim opowiadać o pogodzie, polityce, kierowcach, pasażerach - gęba mu się po prostu nie zamykała. Po kilkudziesięciu minutach (a byłeś prawie pewien, że zaliczył wszystkie możliwe objazdy po drodze) taksówka podjechała pod twoją restaurację. Kierowca zażądał kosmiczną sumę 40$, ale nie chcąc się z nim użerać zapłaciłeś mu, po czym wysiadłeś z taryfy. Samochód odjechał w swoją stronę...

Co robisz?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 11, 2016, 19:28:49 »
    Kaulder wszedł do swej restauracji. Rozejrzał się dookoła, ruch nie był za duży. Usiadł przy stole i poczekał na Michel, kierowniczkę zmiany.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 11, 2016, 20:26:42 »
    Michel gdy tylko zauważyła, że przyszedłeś do restauracji podeszła do twojego stolika i spytała się:
    - W czymś można pomóc szefie?