Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Kaulder Cross  (Przeczytany 10085 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona prywatnie między Kaulderem Crossem a GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Kaulder Cross
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 13, 2016, 22:37:05 »
    To długa historia jak się poznałam z Panią, Panie - odpowiedziała Eva - A czemu nas tak nazywają? Nie znam historii tego słowa, ale jest ono pokrewne z tym, że jesteśmy niewolnikami swoich Stwórców. - Po czym Eva przerwała, napiła się swojego drinka i kontynuowała - Służymy do śmierci, zawsze lojalni, akceptujemy każdą nagrodę i każdą karę. Tak było od... - po czym przerwała, bo zauważyła schodzącą Dianę. Ubrana była tym razem w czarną suknię i czarne szpilki.
    - Jak Ci się podobam? - spytała Ciebie, po czym spojrzała na Eve i powiedziała - Eve, ja nigdy Cię nie traktowałam jak niewolnicę. No może na początku naszej znajomości - po czym zaśmiała się i pocałowała dziewczynę w czoło - A teraz idź i przekaż chłopakom, by szykowali samochód.
    - Dobrze, Pani - i dziewczyna oddaliła się z salonu i po chwili wyszła głównymi drzwiami. Diana spojrzała na Ciebie, oceniła twoje ubranie i powiedziała:
    - Widzę, że ubranie pasuje. Eva ma świetne oko do oceniania wymiarów ludzi. Jeżeli będziesz chciał porady o modzie, pytaj ją. A teraz jak mnie oceniasz?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 13, 2016, 22:42:17 »
    Gdybym był człowiekiem, to bym się cały zgrzał patrząc na Ciebie moja droga.

Odpowiedział Kaulder ciepło spoglądając na Dianę, pròbując wymusić rumieniec zawstydzenia.

- Samochòd? Dokąd się wybieramy?

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 13, 2016, 23:11:39 »
    - Musimy załatwić dzisiaj ważne sprawy dla nas jako dla klanu. Muszę Cię przedstawić Księciu oraz reszcie naszego klanu, który zapewne będzie w Elizjum. Może nie uda nam się spotkać Primogena, ale Protegowany zawsze jest pod ręką - po czym wzięła Cię pod ramię i poprowadziła do wyjścia. Po chwili zjechaliście windą na parter i zauważyłeś pewnych znajomych ochroniarzy, którzy teraz was odprowadzali do Mercedesa. Wsiedliście, Eva siedziała z przodu a jeden z ochroniarzy zasiadł za kierownicą i ruszyliście.
    - Musisz wiele się nauczyć Kaulder - powiedziała Diana i spojrzała na Ciebie - Nasz klan, Ventrue należy do Camarilli. Camarilla to największa grupa zjednująca nas, wampiry pod jednym sztandarem. Tym miastem rządzi jeden z przedstawicieli naszego klanu, nazywa się Scott Blackburn i uwierz, nie chciałbyś mu zajść za skórę. Trzyma to miasto twardą ręką, nie pozwalając dochodzić do większych tarć między klanami Camarilli. Camarilla składa się z klanów Ventrue, Brujah, Gangrel, Nosferatu, Tremere, Torreadorów i Malkavian. Każdy z tych klanów ma swojego przedstawiciela w Radzie, zwanych potocznie Primogenem oraz Protegowanego, którym to zostaje najczęściej najsilniejszy z danego klanu. Naszych przedstawicieli poznasz później, o reszcie dowiesz się innym razem. Oprócz Camarilli są jeszcze klany niezależne, do których zaliczają się Assamici, Ravnosi, Giovanni i Wyznawcy Seta. Naszym głównym przeciwnikiem jest Sabat, do którego należą klany Lasombra i Tzimisce, jak i również odszczepieńcy Camarilli. Jesteś moim potomkiem, więc formalnie jesteś neonatą. Odpowiadam za Ciebie przed Księciem i naszym klanem, więc proszę Cię, nie przynieś mi wstydu, a wszyscy będą szczęśliwi. Chcesz o coś zapytać?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 14, 2016, 07:40:50 »
    -Po prostu jedźmy... Matko - uśmiechnął się Kaulder.

-Czas pokaże czy będę miał pytania. - Odrzekł. Po czym położył dłoń na kolanie Diany. Mija chwila ciszy, a Kaulder wpatruje się w światła latarni, które raz za razem mijają auto. By przełamać tę ciszę zaczyna rozmowę - Elizjum? Nie słyszałem o tym miejscu?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2016, 10:39:02 wysłana przez Peterov »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 14, 2016, 18:00:32 »
    Diana spojrzała Ci głęboko w oczy, lecz twoją rękę przesunęła z kolana na siedzenie.
    - Przyjemności później, Kaulder - odpowiedziała, po czym uśmiechnęła się do Ciebie i kontynuowała - Elizjum dla nas, kainitów to miejsce neutralne. Miejsce, w którym nawet najgorsi wrogowie mogą się zjawić i wypić spokojnie kilka kieliszków bądź pobawić się bez narażenia utraty życia. A o samym klubie może słyszałeś, dla ludzi nazywa się ono "Odkupienie". Książę sam nim nie zarządza, ma swoich ludzi od tego ale uwierz mi, jest to najlepszy i najbardziej dochodowy klub w mieście. Książę ma również udziały w moim Remedium, ale nie na tyle duże, by wtrącać się w moją politykę. Ale jeżeli by chciał, to mógłby go przejąć na własność ot tak - po czym pstryknęła palcami i kontynuowała - w Odkupieniu bawią się nie tylko kainici, ale i również ludzie. Owszem, jest kategoryczny zakaz spokrewniania ludzi w samym klubie, a ludzi obsługuje ludzka obsługa. Nas obsługują specjalni do tego wyznaczeni kandydaci, są to ghule zarządcy Elizjum. O, jesteśmy już na miejscu - powiedziała Diana, po czym faktycznie samochód się zatrzymał. Drzwi zostały otwarte i wysiedliście z samochodu. Diana poczekała na Ciebie, po czym wzięła Cię pod rękę i zaczęła prowadzić do środka.
    - Tylko nie zatrać się w potędze "Odkupienia". Jest to niezwykły klub, nie tylko dla nas - po czym weszliście do środka. Gdy byliście w środku, zostawiliście płaszcze w szatni oraz całą broń, jaką posiadała ochrona. Diana odwróciła się do Evy i ochroniarza, po czym powiedziała :
    - Nie będziecie już dzisiaj potrzebni, pojedźcie do domu i bądźcie pod telefonem.
    - Tak Pani - powiedzieli oboje, po czym zabrali swoje rzeczy i wyszli z klubu. Wy tymczasem weszliście do środka i usłyszeliście taką melodię puszczaną przez Dj'a. Rozpoznałeś w nim kainitę, dużo słabszego od siebie. Również na parkiecie, który zajmował centralną część klubu zauważyłeś, że wśród ludzi bawią się inni kainici. Po bokach klubu były wnęki z lożami do siedzenia, które można było odgrodzić niebiesko-czarnymi zasłonami, by poczuć trochę prywatności. Na pierwsze piętro prowadziły schody, również w podobnym oświetleniu. Na pierwszym piętrze znajdował się bar oraz luźno stojące stoliki z krzesłami, które można było dostawiać i przestawiać wedle uznania. Diana poprowadziła Cię do wind, przed którymi stało dwóch ochroniarzy.
    - To są ochroniarze z klanu Brujah - powiedziała Diana - Strażnicy Camarilli i wierni sojusznicy, lecz wszyscy mają krótki lont. Bardzo łatwo ich wnerwić, a gorzej udobruchać i przeprosić - po chwili podeszliście do nich i jeden Was zatrzymał, po czym spytał:
    - Państwo do Księcia?
    - Tak - odpowiedziała Diana, ty wolałeś zachować milczenie - Proszę przekazać Księciu, że Diana Hook oraz Kaulder Cross bardzo proszą o audiencję.
    - Chwileczkę - po czym zauważyliście, że drugi z nich przycisnął koralik do ucha. Po chwili drzwi się otworzyły i drugi powiedział:
    - Książę was oczekuje - i weszliście do windy. Diana poprawiła ostatni raz swoją suknię i powiedziała:
    - Książę jest bardzo starym i potężnym kainitą. Dużo silniejszy ode mnie, więc proszę Cię, nie narób mi wstydu - po czym pocałowała Cię w usta ostatni raz i zmieniła swój nastrój. Po chwili winda dojechała na miejsce przeznaczenia, a wy wysiedliście z niej. Zobaczyłeś Księcia, który faktycznie okazał się dużo potężniejszy od Ciebie. Niemal czułeś jego potęgę w tym pomieszczeniu. Książę spojrzał na Was i powiedział:
    - Witajcie moi drodzy, proszę siadajcie. A więc to jest twój potomek, Diano.
    - Tak, to jest Kaulder Cross, o którym opowiadałam Ci, Książę.
    - Cóż, nic tylko pogratulować Ci Kaulderze. Diana to niezwykła kainitka, bardzo pracowała na zgodę. Ale to dobrze, im więcej porządnych Ventrue w tym mieście, tym lepiej. Chcesz coś powiedzieć, neonato?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 14, 2016, 19:29:53 »
    Kaulder siedział w milczeniu spoglądając poważnym wzrokiem na Księcia. Po chwili namysłu odezwał się.

-Moja matka już nas sobie przedstawiła. Jestem na wasze usługi - wstał i skłonił się najlepiej jak umiał.

- Nie jestem z zasady rozmowny książę, wolę mniej powiedzieć, wcześniej kilka razy przemyślając następny ruch

Kaulder znòw zamilkł... Zastanowił się siadając na krzesło i opierając się plecami znòw zaczął dialog.

-Wnioskuję z zachowania mojej stwòrczyni zgaduję iż jest jakiś powòd dla ktòrego mam zaszczyt poznać osobiście samego Księcia tego wspaniałego miasta

Kaulder spojrzał w oczy Księciu starając się wywrzeć jak największe wrażenie swoim stoickim spokojem i odwagą utrzymując niezakłócalny kontakt wzrokowy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2016, 21:58:16 wysłana przez Peterov »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 14, 2016, 22:33:34 »
    Książę spojrzał na Ciebie z uwagą, lecz gdy myślałeś, że pokonasz go wzrokiem zacząłeś odczuwać gęstość atmosfery, a w tobie zaczął się uaktywniać pierwotny lęk. W końcu zerwałeś spojrzenie z Księcia i spojrzałeś na Dianę. Książę po chwili powiedział:
    - Zadziornego kandydata znalazłaś, Diano. W pewnym sensie to dobrze. Ale widocznie nie zdążyłaś jeszcze wyjaśnić mu wszystkich praw i jego obowiązków.
    - Przepraszam Cię Pa... - chciała powiedzieć Diana, lecz Książę jej przerwał ruchem ręki.
    - Widzę, że nie zdążyła Ci twoja stwórczyni wyjaśnić wszystkich tradycji. Powiem w skrócie. Jeżeli w ciągu tygodnia by Cię nie przedstawiła mnie, a dowiedziałbym się, że Cię spokrewniła, zostałby wezwany Egzekutor, który by osądził nie tylko Ciebie, ale i również twoją matkę, Cross. Miej to na uwadze, bo za każdy twój grzech to Diana odpowiada - powiedział, po czym wcisnął guzik a z biurka wysunęła się podstawa z księgą.  Książę przystawił do niej klucz, który również wysunął się z biurka i księga sama się otworzyła. Po chwili przerzucił kilkadziesiąt kartek i zauważyłeś, że księga otworzyła się na rozdziale z napisem Ventrue. Książę przerzucił kilkanaście kartek, po czym wypełnił kolejną pustą rubrykę i zamknął ją, po czym znów przycisnął guzik i księga schowała się jednocześnie się zamykając. Po chwili Książę spojrzał na Dianę i rzekł:
    - Nie obwiniaj się moja droga. Neonata musi dorosnąć i pojąć wszelkie prawa i obowiązki, jakie zostały mu narzucone.
    - Tak...Tak Książę - odpowiedziała Diana - po prostu to wszystko... Pierwszy raz stałam się matką.
    - Nie będę wam dłużej zajmował czasu. Idźcie i bawcie się, dzieci - powiedział Książę i wrócił do swych spraw. Diana wstała i bardzo szybko udała się do windy, ty poszedłeś za nią. Drzwi windy otworzyły się i weszliście do środka. Gdy winda się zamknęła i zaczęła jechać na dół zauważyłeś, że Diana płacze krwawymi łzami. Po chwili gdy winda była na parterze, wyszliście z niej i szybkim krokiem udała się do jednej z wolnych lóż.

Co robisz?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 15, 2016, 06:43:39 »
    Ukłonił się księciu na odchodne, po czym spokojnym ktokiem udał się do windy. Gdy jechali, Cross zauważył, że Diana płacze. Szybko wyciągnął chustkę i z możliwie największą delikatnością zaczął jej te łzy ocierać mòwiąc  do niej spokojnie.
    -Kochanie... Nie płacz... Krew to nie łzy i ciężej schodzą od tych drugich.
    Po tych słowach ucałował ją i puścił przodem gdy winda się otworzyła. Nie odstępował jej na krok, wiedząc, że teraz będzie jej bardziej potrzebny. Usiadł przy niej w loży i ruchem ręki zamòwił obsługę.
    - Poproszę malibu z Vitae i Whiskey z vitae. Proporcje 1:1. - Gdy obsługa odeszła Kaulder złapał swoją dłonią dłoń Diany i rzekł.
    - Mój skarbie. Wiem jaki to był dla Ciebie stres... Proszę nie przejmuj się. Książę zaakceptował mnie w naszej rodzinie. Wypij dziś, wyluzuj, ja zajmę się naszym powrotem. Dziś jest Twój dzień - po czym przysłonił zasłonę i pocałował Dianę.
    Kaulder wstał, odsłonił zasłonę i zapytał Dianę wstając od stołu, podając jej dłoń.
    - Zatańczysz?
    Nie czekając na odpowiedź porwał ją za dłoń i zaprowadził na parkiet.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2016, 08:06:16 wysłana przez Peterov »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 15, 2016, 18:44:33 »
    Widocznie byłeś ciągle pod wpływem potęgi Księcia, bo wszystko co zrobiłeś, wydawało Ci się. Ani nie złożyłeś zamówienia, ani nie poprosiłeś swojej Matki do tańca. Stałeś ciągle w miejscu, w którym ona Cię opuściła. Zauważyłeś, że siedzi sama w loży i robi coś przy monitorku, który wysunął się z blatu podobnie jak księga w pokoju Księcia.

Co robisz?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 15, 2016, 18:57:52 »
    Ponawiam sekwencję

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 15, 2016, 19:08:34 »
    - Diana uśmiechnęła się do Ciebie i powiedziała:
    - Nie mam nastroju na tańce... Chciałam... Chciałam Cię przeprosić. Byłam zbyt mocno zaintrygowana twoim spokrewnieniem, nie zdążyłam wyjaśnić Ci wszystkich praw. Książę wybitnie mi pokazał, że zaczęłam od złej strony... Ale to nic. Dzięki temu otrzeźwieniu widzę już pod szerszym kątem. Ale przed zabawą jeszcze czeka nas jeden obowiązek. Muszę Cię przedstawić reszcie klanu. Dopiero potem możemy świętować. Idziemy? - spytała, po czym wstała i czekała na Ciebie.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 15, 2016, 19:11:26 »
    Nie przepraszaj mnie, bo to przeprosiny powinny należeć się Tobie. Chciałem wywrzeć na księciu wrażenie, żeby nie miał mnie za kolejny "słaby" nabytek naszego klanu. Przepraszam Cię Diano.

Kaulder powstał i rzekł:
    A co z naszymi napitkami? Będą tu jak wrócimy?

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 15, 2016, 19:38:53 »
    - Jakimi napitkami? - spytała Diana - przecież nic nie zdążyliśmy zamówić. Nie ważne, chodź - po czym wzięła Cię pod ramię i poprowadziła schodami na piętro. Weszliście na piętro, gdzie było trochę spokojniej, Minęliście kilka grup kainitów, starałeś się zapamiętać ich ruchy, zachowania, wygląd a Diana Ci tłumaczyła kto kim jest. Po dłuższej chwili dotarliście do grupy, w której przodował ten kainita. Wyczułeś, że jest podobnej siły co twoja matka. Gdy Was zobaczył, wstał i powiedział:
    - No proszę, kogo nam tutaj przyprowadzasz Diano?
    - Witaj Marcusie. Marcusie, proszę poznaj mojego syna, Kauldera Crossa. Kaulder, poznaj proszę Marcusa de la Sabrę, naszego Protegowanego i jednego z najważniejszych Ventrue w tym mieście.
    - Nie przesadzaj Diano.
    - Ale to prawda - odpowiedziała
    - Dobra dobra, no nic. Jason - nie spuszczając z Ciebie wzroku zwrócił się do jednego z kainitów, słabszego od Ciebie - Rusz zadek do baru i załatw sporo dobrego alkoholu. Dzisiaj świętujemy, a musimy przebić Tremere, bo widocznie też powiększyli swoje szeregi.
    - Dobrze Marcusie - powiedział Jason, po czym ruszył do baru. Tymczasem Marcus kontynuował - Jeżeli można wiedzieć, to jak poznałeś nasz mały skarbek? - po czym chwycił Cię za ramię i przeszliście kawałek drogi do barierki. Zauważyłeś, że wszyscy gratulują Dianie i pierwszy raz tego wieczoru wyraźnie  zaczęła się bawić.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 15, 2016, 19:56:22 »
    Długo by gadać... Jesteśmy... byliśmy partnerami biznesowymi... Przyszedłem do niej na spotkanie i się jakoś potoczyło... - Uśmiechnął się Kaulder odczuwając ulgę, że może z kimś pogadać jakoś normalnie.

-Jestem jej ogólnie wdzięczny za to co zrobiła... No i zaszczytem jest poznać prawdziwych władców tego miasta - Kaulder uparł się o filar/słup. - Pytaj w wszystko... w końcu rodzina musi się jakoś poznać

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 15, 2016, 20:26:52 »
    - Prawdziwym władcą miasta jest Książę - powiedział Marcus -On sprawuje władzę absolutną. To, że są wybrani Protegowani i szanuje wolę Primogennu nie oznacza, że jest słaby. Rządzi miastem od jego założenia i przeżył naprawdę niezłe gówna. Jeżeli zadrzesz z nim, nikt Cię nie obroni. Zapamiętaj te słowa - po czym klepnął Cię w ramię i kontynuował - Witamy w rodzince. Pracuj dobrze, będą nagrody. Pracuj źle... To wiesz co się może stać - po czym odszedł od Ciebie i wrócił do grupy.

Co robisz?