Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36498 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #150 dnia: Września 19, 2016, 11:55:16 »
    Jak dla mnie wyczyścić temat choć też wydaje mi się, że gdy drużyny mają tyle samo punktów to później powinno być liczone od ilości wygranych do przegranych rund, a drużyna z największą ilością powinna być ostatnia. To moje zdanie proszę nie brać tego jako "płakania". Powracam do początku wpisu aby wyczyścić temat.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #151 dnia: Września 19, 2016, 12:00:03 »
    Ludzie już nasrali, pośmierdziało, więc teraz niech ktoś już wyczyści temat.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #152 dnia: Września 19, 2016, 12:05:56 »
    Niestety Prusak nie masz racji do tego sam siebie kompromitujesz.

1) Primo i najważniejsze to płakanie po fakcie - dobrze wiedziałeś na co się zapisujesz. A jak nie umiesz czytać to nie siej zamętu post factum. Teraz zasady są już doklepane i nikt tego nie będzie zmieniał. Trzeba było dawać swoje propozycje przed PP było na to duuuużo czasu.
    2) Twoje dywagacje zakładają jeden wariant pickowania. A tych wariantów może być wiele i jeszcze więcej. W zależności od tego jak potoczą się mecze.
    3) Nigdy nie będzie idealnie ale pickowanie przynajmniej daję szansę na wygranie meczu czy zagranie wyrównanego każdemu. A nie dostania łomotu od każdego po kolei tak jak kiedyś było w WNL i do domu.
    4) Twoja kultura i styl wypowiedzi są karygodne w ogóle powinno cię to dyskwalifikować.

A  i nikt, niczego nie będzie usuwał przeniesiemy to do dyskusji o PP.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2016, 12:17:07 wysłana przez ^IvE »

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Września 19, 2016, 12:17:13 »
    Ive napisałeś dwa razy słowo usuwać mimo, że nikt tego słowa nie użył ;/
    PS. Dzięki za wyczyszczenie picknight'ów.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #154 dnia: Września 19, 2016, 12:17:36 »
    W WMT PE też przegrało wysoko z AE, jesteśmy na 9 miejscu, a dziś pickujemy jako 4 drużyna od końca. Nigdy tych pick nightów nie rozumiałem, jak to się układa :D I chyba większość osób tak ma :P

Offline PriNce17

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #155 dnia: Września 19, 2016, 12:21:31 »
    Może po prostu ktoś w sposób zrozumiały dla ogółu (bo sam też już się pogubiłem) wytłumaczy jak to działa?

Też mnie trochę to denerwuje, bo w WMT PE po przegranym meczu z AE spadło na 8 pozycje z 2 w tabeli, a mimo to zostaliśmy rozstawieni jako 4 zespół od końca (czyli tak jak ostatnio). Wiem, że kiedyś Dyktator jakoś mi to tłumaczył, ale ja nie widzę sprawiedliwości w tym, że teamy które są wyżej w tabeli i mają generalnie więcej punktów wybierają przed nami i spokojnie mogą stać się Agnicourt... Może czegoś nie widzę, ale faktycznie takie PE z pewnością jest w stanie rozwalić do 0 Random Force czy inne IR (nie)...

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Września 19, 2016, 12:29:09 »
    Może po prostu ktoś w sposób zrozumiały dla ogółu (bo sam też już się pogubiłem) wytłumaczy jak to działa?

Też mnie trochę to denerwuje, bo w WMT PE po przegranym meczu z AE spadło na 8 pozycje z 2 w tabeli, a mimo to zostaliśmy rozstawieni jako 4 zespół od końca (czyli tak jak ostatnio). Wiem, że kiedyś Dyktator jakoś mi to tłumaczył, ale ja nie widzę sprawiedliwości w tym, że teamy które są wyżej w tabeli i mają generalnie więcej punktów wybierają przed nami i spokojnie mogą stać się Agnicourt... Może czegoś nie widzę, ale faktycznie takie PE z pewnością jest w stanie rozwalić do 0 Random Force czy inne IR (nie)...

W WMT oni liczą od wygranych, a gdy jest równo to pierwszeństwo ma ta drużyna co ma więcej punktów w tabeli, a gdy wygrane i punkty są równe idzie losowo. Na start 10 drużyn są przed wami. Następnie są drużyny, które mają tyle samo wygranych co wy ( czyyli 2  ), drużyn jest 10 a skoro pierwszeństwo mają drużyny z większą ilością punktów to tylko DoF jest za wami, a 3 drużyny w tym wy byliście przydzieleni losowo. Na końcu ci co mają 3 wygrane AE i IR.

Offline Wojownik

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #157 dnia: Września 19, 2016, 13:14:27 »
    *** zrozumiałem lol
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2016, 14:37:56 wysłana przez ^IvE »

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #158 dnia: Września 19, 2016, 14:42:05 »
    Zgodzę się, że zasady pickowania są dosyć dziwne, ale one naprawdę nie mają aż tak dużego wpływu na przebieg turnieju. Poza tym, jak napisał Dyktator, dzięki tym zasadom nie będzie celowego przegrywania rund, żeby mieć lepsze miejsce w pick-nightach.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline qweszaq

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #159 dnia: Września 19, 2016, 14:59:56 »
    Cały trik jest by ludzie chcieli i wygrać mecz (punkty) i wybierać pierwsi. A zasady dają nam do zrozumienia że chcemy punkty Za zwycięstwo otrzymuje się 4 punkty a kolejne że chcemy wybierać pierwsi, ale to nam nie po drodze bo chcemy punkty pierwsze wybierają drużyny z mniejszą liczbą punktów. Stajemy na pozycji gdzie normalnie wystarczy że wygramy 3 spawny i za przeproszeniem odjebać 4tego spawna by szybciej pickować, a i jeszcze oddać 2 rundy na każdym ze spawnów bo póóóóźniej gdy jakoś będziemy wyrównani w punktacji będą pickować pierwsi bo mają więcej rund(które im oddaliśmy specjalnie) a organizatorzy tego nie chcą bo to potem źle wygląda w tabelkach. Więc wchodzi w przypadku takiej samej liczby punktów, pierwszeństwo mają ci, którzy mają więcej wygranych rund, no to trzeba się postarać, i po pierwsze wbić wygraną na każdym spawnie (jak najbliżej do 12), a i jeszcze nie oddać za dużo rywalom to nie będą pickować jak ww. przed nami.

Deal jest by grać na całego do samego końca.

Jedyna wada systemu jest że nie jest to najlepsze dla tych co ledwo wygrali swój mecz, ale nie da się tego wszystkiego idealnie ułożyć, ale rekompensata to punkty no nie, a ci przegrani dostają pierwsze wybieranie.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #160 dnia: Września 19, 2016, 16:18:10 »
    Tak, jak qweszaq wyjaśnił. To samo zresztą pisałem na poprzedniej stronie, wystarczyło przeczytać całą dzisiejszą dyskusję.

Pozostaje mi tylko dodać, że ten system został stworzony w ten sposób, by każdy coś z tego miał. Główny szkielet opiera się na punktach i to faworyzuje słabszych, by dać szanse. Ale czemu mamy ich w pełni i cały czas nagradzać za przegrywanie? Tutaj (oprócz aspektu przeciwdziałania oszustwom) mamy więc również bonus dla tych, którzy walczą o każdą rundę - im więcej ich wygrasz, tym większa szansa, że będziesz pickował przed innymi, którzy mają taką samą liczbę punktów.

I głupie są teksty typu "bo tamci mieli łatwiejszego przeciwnika, to wygrali więcej rund". No mieli. To jest turniej między różnymi drużynami. Jak chce ktoś grać za każdym razem na tym samym poziomie, to najlepiej umówić serię sparingów z jednym klanem, wtedy będzie sprawiedliwie. Tutaj czasem trzeba się zmierzyć z silniejszym zespołem, a czasem ze słabszym. Proste.

A ja tobie Prusak przypominam raz jeszcze - to jest I kolejka i wyniki są zero-jedynkowe. Dlatego jest taki rozstrzał. On będzie redukowany z kolejki na kolejkę. Znając ciebie, to przy systemie, jaki proponujesz, też byś się zaczął pluć, tylko rundę/dwie później. Bo to za to jest "karanie" wszystkich dobrych drużyn i pełne faworyzowanie przegranych w pick nightach. Nie wspominając o oszustach, którym w ten sposób się otwiera furtkę. Jakbyś wygrał teraz kolejny mecz, albo i 2 następne, to byś przy takim systemie miał pretensje, że ciągle ostatni jesteście i karzemy was za to, że wygrywacie, lol.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #161 dnia: Września 19, 2016, 16:51:15 »
    Dlaczego BS jest przed SRC w tabelce picknightu skoro SRC ugrało znacznie więcej rund od BS które ugrało tylko jedną rundę?

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #162 dnia: Września 19, 2016, 17:23:30 »
    Bo BS ma mniej punktów
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #163 dnia: Września 19, 2016, 17:38:52 »
    Bo BS ma mniej punktów

EDIT: Już ogarnąłem, ale mimo wszytko to jest bezsensu żeby drużyna która poddaje mecz dostaje nr. 1 w tabeli picknightu.
    Rozumiem, nie dostają punktu do tabeli, ale w tym przypadku jest to bezsensu bo dzięki temu że się poddali, dostali walkowera i punkty za zwycięstwo do tabeli.
    Nagradzanie gracza za to że poddał mecz jest bezcelowe.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2016, 17:49:20 wysłana przez ManGo »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #164 dnia: Września 19, 2016, 17:41:22 »
    BS wyszło w ostatniej rundzie i w ten sposób nie otrzymali 1 pkt za dogranie meczu do końca. Takie przynajmniej mam informacje. Czyli mają 0 pkt uprawnia ich to więc do pickowania jako 1. Bo pickuje się w 1 kolejności od drużyn, która mają najmniej punktów. Gdy mają tyle samo liczy się liczba ugranych rund.