Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2016 - temat ogólny  (Przeczytany 36506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    Odp: Puchar Polski 2016 - temat ogólny
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 26, 2016, 09:38:41 »
    Apo a nie lepiej sobie kupić maturkę na boku?
    Patryku, ostatnio często bywam w Toruniu, więc uważaj :D

Tak na poważnie to matura to bzdura i tyle, nie miałem weny do pisania, ale już prezentacja bodajże 95%...

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 26, 2016, 10:04:21 »
    Ostatni nasz mecz to było 8-7 dla Was, wielkie mistrzostwo wygrać 1 pkt. ze składanką 20 różnych Narodowości...
    Jak zbierzecie ekipę SRC na PP16', ja pogadam z Robinem i podnajmę jego i 6 ludzi z FTW, zagramy coś :D

Może bym się tym przejął, gdybyś tak nie gadał przed każdym meczem a potem i tak przegrywał xD Ale zapraszam, spróbuj jeszcze raz, to ostatnia szansa by wkońcu znaleźć się blisko najlepszych drużun w polsce. Może będziesz mógł się pochwalić tym że jak już Virus Cię zdejmie z lancy to później weźmie Twojego konia i zabije jeszcze kilku. To dopiero historia! "Virus, postrach wszystkich konnych, moim własnym Crouserem wybił mi w pień drużynę!"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 28, 2016, 12:32:54 »
    Kiedy zostanie podana lista map? Czy może na razie nie należy się jej spodziewać, bo po zamknięciu zapisów będą jakieś głosowania kontaktów kto co woli? Bo gracze z Native'a raczej nawet ci starsi będą w stanie przynajmniej część jako-tako kojarzyć, ale dla drużyn z różnych modyfikacji mapy będą kompletnie nowe i będą musiały się z nimi zaznajomić, przygotować do gry na nich.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 28, 2016, 18:59:12 »
    Dajcie Starego NT :D

Będzie zabawnie xD

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2016, 23:52:09 wysłana przez Bojar »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 28, 2016, 23:35:29 »
    Dyktator odpowie na dniach.

(click to show/hide)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 28, 2016, 23:54:44 »
    Do tego wioska bez flag plis
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 29, 2016, 00:05:41 »
    Jestem bardzo za wioską, jeszcze za istnienia Rzymu opracowałem tam świetną taktykę, nazwałem ją przesuwną, ze względu na umiejętne rozmieszczanie ludzi na pozycjach i przesuwaniu się ich w odpowiednie miejsca kontujące wroga! Ku chwale Rzymu.
    (click to show/hide)

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 29, 2016, 06:18:16 »

Ale trwa krócej ?
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 29, 2016, 17:44:45 »
    Krócej, krócej ^^

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 06, 2016, 13:01:21 »
    Mam pytanie do organizatorów bo mnie tak naszło - czy przemyśleli jak uniknąć oszukiwania w tej edycji PP ? Jak wiemy, ostatnie edycje miały swoje ciemne strony, raz za sprawą Soty, który po roku się przyznał i zwycięstwo trafiło do SRC (jednak po roku to już nie smakuje tak samo, niestety) czy też 2 lata temu wykluczenie z turnieju zespołu Kapusia, gdzie jednak najbardziej poszkodowani byli gracze Hitmen. Jak wiemy, łatwo jest pobrać od ludzi ID, od bardziej naiwnych i/lub majacych w dupie Native CD-keye do gry, porozdawać je znajomym z EU klanów, np. jakimś Niemcom, czy Francuzom, by grali oni pod nickami "Krzysiu_nadzieja_WB" czy "Geralt" (tutaj żartuje, takie fejki to już budzą mega podejrzenia :D ) Niby można robić kontrole na TS - to też można jakoś obejść, bo większość ludzi wie jak zmienić sobie flagę na TS :D Liczę, że organizatorzy jakoś ten problem rozwiążą i dopilnują, by w tym roku nikt nie oszukiwał z tymi ID i na inne sposoby, bo to jednak zabija ducha rywalizacji, powodując tylko radość u mniej ogarniętych mentalnie osób, którzy dopuszczają się takich zagrań.... w grze komputerowej :P

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 06, 2016, 14:26:27 »
    Mam pytanie do organizatorów bo mnie tak naszło - czy przemyśleli jak uniknąć oszukiwania w tej edycji PP ? Jak wiemy, ostatnie edycje miały swoje ciemne strony, raz za sprawą Soty, który po roku się przyznał i zwycięstwo trafiło do SRC (jednak po roku to już nie smakuje tak samo, niestety) czy też 2 lata temu wykluczenie z turnieju zespołu Kapusia, gdzie jednak najbardziej poszkodowani byli gracze Hitmen. Jak wiemy, łatwo jest pobrać od ludzi ID, od bardziej naiwnych i/lub majacych w dupie Native CD-keye do gry, porozdawać je znajomym z EU klanów, np. jakimś Niemcom, czy Francuzom, by grali oni pod nickami "Krzysiu_nadzieja_WB" czy "Geralt" (tutaj żartuje, takie fejki to już budzą mega podejrzenia :D ) Niby można robić kontrole na TS - to też można jakoś obejść, bo większość ludzi wie jak zmienić sobie flagę na TS :D Liczę, że organizatorzy jakoś ten problem rozwiążą i dopilnują, by w tym roku nikt nie oszukiwał z tymi ID i na inne sposoby, bo to jednak zabija ducha rywalizacji, powodując tylko radość u mniej ogarniętych mentalnie osób, którzy dopuszczają się takich zagrań.... w grze komputerowej :P

Bez obaw, nie jest to dla nas problem. Jesteśmy przygotowani na każdą okazję. Dzięki powołaniu w 2014 TABW (Tawerniana Agencja Bezpieczeństwa) z powodzeniem inwi... tzn kontrolujemy rozwój sytuacji i skutecznie przeciwdziałamy oszustwom. Nie jest możliwe sprawdzanie wszystkiego przez internet, dlatego przy jakichkolwiek podejrzeniach o oszustwie wysyłamy małą grupę, która o 6 rano (żeby zmniejszyć ryzyko nie zastania podejrzanego w domu) "puka" do drzwi takiego delikwenta. Tam przeprowadza szybką kontrolę i w razie potrzeby zabiera taką osobę w miejsce przesłuchań (o tutaj).

Nasze służby z powodzeniem uratowały już Puchar Polski 2014, gdy z zaskoczenia aresztowano Prusaka po tym, gdy zdobyliśmy dowody na oszustwo 13AM:
    (click to show/hide)
    Również głośna była sprawa Arniego, gdzie to właśnie TABW przeprowadziło akcję schwytania sprawcy ataków ddos i ocaliło WNLa. Mówili o tym w specjalnym wydaniu wiadomości (żółty pasek):
    (click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Września 06, 2016, 14:28:21 »
    Warto jednak przyjrzeć się te z innemu rodzajowi oszustw czyli modyfikacją tekstur itd. Bo praktycznie w każdym turnieju zdarzały się wpadki z modyfikacjami tekstur i czasem tylko dlatego, że był to kapitan i to on wstawiał screeny. Fajne rozwiązanie jest w WMT2:

(click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #132 dnia: Września 06, 2016, 14:37:45 »
    Warto jednak przyjrzeć się te z innemu rodzajowi oszustw czyli modyfikacją tekstur itd. Bo praktycznie w każdym turnieju zdarzały się wpadki z modyfikacjami tekstur i czasem tylko dlatego, że był to kapitan i to on wstawiał screeny. Fajne rozwiązanie jest w WMT2:

(click to show/hide)

Mała prośba - przeczytajcie regulamin, zanim zaczniecie pisać sugestie. Dla Ciebie Bojar polecam pkt 1.7.
    W sumie to zabawnie widzieć, jak ktoś ci sugeruje coś, co sam rozpropagowałeś :P Otóż zapis ten pochodzi z Pucharów Polski właśnie (po raz pierwszy wprowadzone przez IvEgo kilka lat temu), a za granicą wprowadzili go po którymś ECS/WNL, gdy jako sędzia zacząłem żądać takich screenów, za co na początku strasznie się oburzali na mnie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Września 06, 2016, 14:51:52 »
    Przepraszam xD

Przeczytałem regulamin, ale nie zauważyłem tego podpunktu... Przeoczyłem to... Ale w takim razie gratuluję pomysłu, bo jest naprawdę dobry xD

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #134 dnia: Września 06, 2016, 17:50:39 »
    IvE i jego trzewiki pod mapą. :D
    DANCE OR GET BANNED