Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kryształy Czasu / sesja  (Przeczytany 44237 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Kryształy Czasu / sesja
    « Odpowiedź #105 dnia: Listopada 13, 2015, 16:28:55 »
    Julia z Allier

Ale on nieśmiały... Chyba dawno takiej damy jak ja nie widział - powiedziała niezwykle skromnie jakby do siebie, uśmiechając się lekko. Dobyła po tym swego brzeszczota i ruszyła do groty, poprawiając swój płaszczyk.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 13, 2015, 20:22:57 »
    Randalfian

- Cóż za urocza niewiasta, zaprawdę, Asteriusz jest wielki...
    Słucha okrzykó towarzyszy i niechętnie idzie za nimi.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 13, 2015, 22:29:33 »
    Kafelki, które leżą na posadce mają takie zabawne literki.
    SKRZYPA, TRACH!
    ... i z takiej śmiesznej rureczki wyleciały, komiczne strzałki.
    sir Gawain wybucha mało zdrowym śmiechem po tej przygodzie, śmiał się tak swego czasu Roderyk Mściwy, gdy udało mu się jako jedynemu przeżyć bitwę z Trolami pomimo utraty oka i nogi, ale to zupełnie inna opowieść. , pozostali członkowie drużyny, dla kontrastu przez moment zachowali milczenie.
    W dół jaskini prowadzi tunel, to już za szkieletami leżącymi na ziemi.
    Nikt nie ma jednak pochodni, nie umie też widzieć w ciemnościach, więc nie wiadomo co jest dalej, gdyż panują tam straszliwe ciemności.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 13, 2015, 23:58:56 »
    Ghan

Wciórności! Żadnej kości do ogryzienia... Pójdę pierwszy, jak ja się zmieszczę, to i wy przejdziecie.
    Zgięty niemal wpół, osłaniając głowę bębnem, powoli rusza ciemnym korytarzem...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 14, 2015, 00:03:29 »
    Julia z Allier

Trzasnęła dłonią w czoło na tą sytuację... Czekaj! Powie mi ktoś, co nam da tłuczenie się po ciemnym niczym noc korytarzu, skoro spostrzec nie możemy nawet czubka własnego nosa? Trzeba pomyśleć, wziąć skądś pochodnię... Magu, znasz jakiś czar oświetlający drogę?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 14, 2015, 00:04:36 »
    Sir Gawain
    - A więc prowadź Ghanie, oby bogowie mieli cię w swojej opiece, jak i mię przed chwilą - mówi rycerz i rusza tuż za towarzyszem.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 14, 2015, 01:06:09 »
    Julia z Allier

Jak rozumiem głosu rozsądku już nie znajdę? Spytała nieco poirytowana, patrząc na towarzyszy, którzy nie weszli jeszcze do tunelu... Ja wiem, że to mało romantyczne to myślenie, ale czasem trzeba... Chyba.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 14, 2015, 09:09:19 »
    Argjolf
    Czar oświetlający, czar oświetlający... - szeptał do siebie.
    Odsuńcie się niegodziwcy - krzyknął i wzniósł ręce, wypowiadając nieznane nikomu sentencje.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 14, 2015, 19:05:36 »
    Randalfian

- Otwórzcie się na łaskę Asteriusza, on nam rozświetli mroczne ścieżki! - robi krok i potyka się

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 14, 2015, 22:19:53 »
    Aksamitne, delikatne, mieniące się trudnymi do nazwania kolorami światło oświetla salę w której stoicie. Wydaje się, że Argjolf trzyma w dłoni płomyczek, który pozwala wam kroczyć dalej.
    Kilka kroków i robicie się bardzo pewnie siebie, oj panikarze ci w Ostrogarze, panikarze! Co oni tam opowiadają po tych karczmach? Straszą ludzi bzdurami, hipochondrycznie boją się pułapek w porzuconych świątyniach i wyolbrzymiają proste sprawy.
    Wystarczyło, że Indianin Jan zrobił fikołka, gdy ze ściany wyskoczyło koliste ostrze, które przeleciało nad głową Randalfiana, strzygąc mu przy tym resztki włosów i po krzyku.
    HA! Wkraczacie spokojni, wręcz odprężeni do czegoś co definitywnie było kiedyś świątynią zła. Ponieważ jakiś uprzejmy jegomość najwyraźniej dba o renowację zabytków, tlą się tutaj światełka w kagankach z czaszek.

Ktoś postarał się o właściwą dla takich miejsc aranżację wnętrz, zadbał aby odpowiednie rekwizyty - czaszki, stopione czarne świece, pentagramy, kraty i złowieszcze kolce tworzyły demoniczną całość, budującą atmosferę w spójny i pełen pożądanej harmonii sposób, wykazując się dużą wyobraźnią do tworzenia turpistycznych bukietów z resztek jakiś nieszczęśników. 
     Dla wielu pewnie to jednak lepiej po śmierci stać się częścią poruszającego emocje abażuru pod sufitem w pracowni alchemika, niż pozostać pamiętanym jako "ten facet, który puszczał głośno bąki i... no wiecie co... z swoją kuzynką."
     W centralny punkcie pracowni rzemieślników ludzkich ciał, bo pewnie tak o sobie mówił cech zajmujący się rutynowo wyrywaniem serc, znajduje się olbrzymia czaszka, w którą wstawiono trzy lśniące kamienie.
    Indianin Jan podchodzi do niej jako pierwszy...

« Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2015, 22:33:07 wysłana przez Octavian »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 14, 2015, 22:27:10 »
    Sir Gawain
    - Ha, cofnij się Indianinie, ja mam doświadczenie w walce ze złem i to ja powiniem wziąć te kamienie... pozbędę ich się... wkrótce... a tobie coś jeszcze może się stać jak dotkniesz je gołą ręką!

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 15, 2015, 13:33:38 »
    Argjolf
    Odsuń się młodzieńcze! Od tych kamieni aż czuć magiczną aurę, są zaklęte, lepiej będzie, jeśli ja się nimi zajmę.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 15, 2015, 19:29:37 »
    Ghan

Ryczy znienacka przepitym basem:
    To męska rzecz, być kaleką i bez rączek pijać mleko...
    Aż zrodzi się pod plandeką, mała pchła, krwiożercza pchła...
    Jeszcze się tam szkielet bieli, tych co czaszkę ruszać chcieli,
    Nadzieja wciąż w serc kapeli na werbelku cicho gra...

A normalnie, to może by powierzyć to zadanie Indiana Jeansowi, dowiódł już parokroć, że wie co robi...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 15, 2015, 21:41:55 »
    Indianin Jan wręcz wpada w zachwyt, słysząc że chcecie podejść do kamieni.

- Ależ proszę bardzo! Nie sądziłem, że będziecie się pchali w puł..... eeee.... w objęcia przygody. Proszę, kto chętny?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 15, 2015, 23:39:50 »
    Julia z Allier

Hoho, no naprawdę, zaraz padnę ze śmiechu hohoho - zaśmiała się ironicznie. Tylu chętnych poszukiwań, a ja nie mam co robić. Nie ma tu kogoś do bicia? Rycerskiej przygody szukam! Mówiła gładząc sobie włosy.