Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Evernight] Upadek Królestwa Ludzi - Sesja  (Przeczytany 20113 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Evernight] Upadek Królestwa Ludzi - Sesja
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 12, 2015, 16:44:34 »
    Stolfi
    - Chwila, chwila! Przecież nie ustaliliśmy najważniejszej kwestii - ile zarobimy! Czy ten kapłan, który zaproponował ci to zadanie, wspomniał coś o zapłacie?

Offline TostErer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Don't blink. Don't even blink.
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 12, 2015, 17:08:16 »
    Solarion
    Jeszcze z nim nie rozmawiałem zamierzam dopiero z nim to ustalić. Może tak jak kwota będzie odpowiednia wyruszycie ze mną ale jeżeli kwota będzie dosyć niska to sam wykonam te zadanie... Co wy na to?
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2015, 17:21:21 wysłana przez TostErer »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 12, 2015, 17:33:21 »
    Stolfi
    - Niech więc tak będzie, zostaniesz naszym emisariuszem. Zważ jeno na to, że ja za mniej niż 400 słońc rzyci stąd nie ruszam - mówię po chwili zastanowienia i powracam do picia piwa z kufla.

Offline TostErer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 12, 2015, 17:39:41 »
    Solarion
    Zatem do zobaczenia. Podchodzę do tablicy ogłoszeń zabieram ogłoszenie z zbadaniem ruin i wychodzę z karczmy oraz idę do kapłana.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 12, 2015, 22:06:54 »
    Stolfi
    Dopijam piwo do końca po czym zastanawiam się... Po chwili zrywam się z krzesła i wołam:
    - Czekaj no panie rycerzu, czy kim tam jesteś! Idę z tobą!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 13, 2015, 00:43:43 »
    Zolo

Zajęty piciem dziwnego dla niego trunku, gdyż raz dziwnie słodkawego, żeby za moment poczuć goryczkę, przysłuchiwał się półuchem...
    Nagłe poruszenie wytrąciło go z miłego stanu zwanego w innym wszechświecie 'relaksem'.
    - Eeee panowie, nie daliście dopić, no zaraz, idę z wami, beze mnie to was zwykły komar zabije, eee, co wyście dali mi do picia, Komar to ja jestem, miałem na myśli osę, tak właśnie, oooosę!
    Wstaje od stołu i udaje się razem ze Stolfim za rycerzem.
    - Chodźmy krasnoludzie, pokażemy mu jeszcze, co to znaczy badanie ruin, nie ukrywam, że jestem w tym całkiem dobry, hehe, może znajdziemy jakiś SSSSSSSkarb - wyszczerzył się

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 13, 2015, 11:29:46 »
    Solarion
    Stolfi
    Zolo Komar
    Więc razem jako drużyna wyruszyliście w stronę miejscowości Digilon. Całę szczęście znaleźliście karawanę kupiecką, która akurat zmierzała w tamtą stronę. Jako więc grupa strażników karawany(bo inaczej by was nie wzięli) ruszyliście w stronę waszego celu. Podróż trwała 2 dni, lecz pomimo nieprzyjaźnie nastawionej matki natury, udaje się wam dotrzeć tam bez większych kłopotów. Digilon to nieduża miejscowość, około 20 budynków mieszkalnych oddalonych od siebie w odległości 20-30 metrów w bezładzie. Najdostojniejszym budynkiem jest oczywiście kaplica Solariona, którą od razu wypatrzyliście z większej odległości. Po rozstaniu się z karawaną, każdy z was otrzymał za fatygę po 30 Słońc. Zatem jesteście na granicy wioski i otaczającego ją lasu i gdzie zamierzacie teraz iść?

Wolgang Uberffald
    Wiele dni ostatnio spędziłeś w Digilon jako jeden z najemników loklnego kapłana słońca Kaldema badający ruiny nieopodal Digilon u podnóża gór. Żywisz nadzieję, że właśnie tu znajdziesz informacje dotyczące twojego własnego projektu, lecz dobrze pamiętasz, że pomimo lat poszukiwań jedyne co udało Ci się na razie odkryć to jak działają tryby na parę oraz sekret produkcji muszkietów. Siedzisz wraz z resztą najemników w obozie znajdującym się nieopodal ruin wgryzających się w górę. Obecnie zajadasz się czymś co można nazwać też zupą. Jest was około 20.

Offline TostErer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 13, 2015, 15:44:56 »
    Solarion

Zatem dotarliśmy i powiem wam ,że spodziewałem się ta wioska będzie znacznie hmm... większa. Nie wiem jak wy ale nie mam zamiaru tutaj stać całego dnia i zamierzam najpierw udać się do kaplicy. Co wy zamierzacie zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Września 13, 2015, 18:24:40 wysłana przez TostErer »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 14, 2015, 11:49:45 »
    Stolfi
    - Podążam z tobą. Spróbujmy przy okazji od ojczulków wykołować jakiś nocleg, bo nawet jeśli jest tu jakaś karczma, odnoszę dziwne wrażenie że nie będzie to zbyt przyjemne miejsce, a piwo będzie miało smak szczyn.

Offline huth

« Odpowiedź #24 dnia: Września 14, 2015, 13:20:04 »
    Zolo

Zbity z tropu
    - Nie wiem, co wy tam w tej jakiejś światyni chcece znaleźć, ale chodźmy... Tam to na pewno piwa nie dostaniesz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 14, 2015, 13:28:56 »
    Stolfi
    - Przekonamy kapłanów że przybyliśmy tu ze świątobliwą misją i powinni nas ugościć, jako na dobre zwyczaje przystało.

Offline TostErer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 14, 2015, 13:44:15 »
    Zatem ruszajmy.
    Szybkim krokiem zmierzam w stronę świątyni.

Offline huth

« Odpowiedź #27 dnia: Września 16, 2015, 00:39:48 »
    Zolo

- Tak, tak, bardzo świątobliwą, brakuje tylko dziewicy na ofiarę - ciszej - choć może to nasz dzielny rycerz będzie ją odgrywał...
    - Czekajcie, mości rycerzu, świątynia na pewno nie ucieknie! - podąża średnim krokiem za Solorionem.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 16, 2015, 23:37:09 »
    Wolgang Uberffald

Siedzę, jem zupę, ale myślę, myślę o tym, czy opór powietrza można wykorzystać do wznoszenia się. Myślę też że takich nierobów to już dawno nie widziałem. Tępę ćwoki, które drażnią mnie swoimi pyskami, co za przeciętniactwo intelektualne i ja z nimi muszę siedzieć!

- siurp Możecie na chwilę się przymknąć, staram się coś przemyśleć, wiecie czasem tak niektórzy robią,... a nie wy nie wiecie. siurp

Offline Peterov

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 17, 2015, 07:32:20 »
    Solarion
    Stolfi
    Zolo Komar
    Po pięciu minutach marszu dotarliście przed masywne drzwi kaplicy, na których widnieje podobizna słońca. W momencie gdy chcieliście zapukać, drzwi otworzyły się. Ze środka wychodzi stary człowiek, ubrany w biało złotą szatę, trzymający jakąś księgę pod pachą oraz coś na wzór inkrustowanej buławy w drugiej ręce. Zmierzył was swoim surowym, lecz spokojnym wzrokiem i ruchem buławy zaprosił was do środka, nadal nic nie mówiąc.

Wolgang Uberffald
    Twoja wypowiedź nie wywarła na grupie jakiegokolwiek wrażenia. Zajęci swoją... zupą, nie zwracają na Ciebie uwagi. Myślałeś już, że wrośniesz w ten konar na którym siedzisz, gdy podszedł do Ciebie Szef i rzekł:
    Te, pokurcz. Rusz rzyć i skocz mi po pyrów dwa worki i pęto kiełby do wiochy. - po chwili odwrócił się rzucając i ci pod nogi mieszek ruszył do namiotu.