Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43330 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #375 dnia: Kwietnia 07, 2016, 22:22:36 »
    Mniejszości nie mają teraz wymówek że jest im źle i nie mogą się rozwijać i zarabiać, ba mają nawet łatwiej od tubylców dzięki programom antydyskryminacyjnym czy wręcz przeciwnie, programom "pozytywnej dyskryminacji". I co? I g*wno, dalej im mało, chcą szariatu i po cztery uległe kobiety.

nagle ktoś pod groźbą więzienia itd. zakazuje ci tego jak żyjesz i zarabiasz
    Oni nie zarabiali, tylko jeździli i kradli: bydło, drewno, nawet snopy siana, co się tylko dało. I robili sobie ogniska i obozowiska na prywatnych ziemiach.

Szczerze, czy ja brzmię jak klaun żebym robił sobie żarty? Nie ma taborów w tym kraju i tyle, niech się dostosują albo wyjadą sobie koczować do Cyganii. Skoro ich zabroniono to znaczy że były patologią, i były. Wiem to z opowieści moich przodków.

"ciekawą masz kulturę, ale u nas tak nie możesz, sorry, wracaj skąd przybyłeś - nie masz gdzie, bo jesteś nomadem - no sorry, ale nie akceptujemy takiej formy życia"
    Strawman. Nic takiego nie powiedziałem, tak samo jak nic nie mówiłem o gettach. W tym kraju jest taka i taka kultura i jeszcze o taka zasada i dostosuj się albo wypad. Ja tak samo dostosuję się w twoim kraju. Turyści mile widziani, zostawiaj hajs i enjoy.

ps. Tatarzy są ludem tureckim, nie mongolskim. Ludem mongolskim są np. Buriaci czy Kałmucy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #376 dnia: Kwietnia 08, 2016, 01:55:46 »
    Mniejszości nie mają teraz wymówek że jest im źle i nie mogą się rozwijać i zarabiać, ba mają nawet łatwiej od tubylców dzięki programom antydyskryminacyjnym czy wręcz przeciwnie, programom "pozytywnej dyskryminacji". I co? I g*wno, dalej im mało, chcą szariatu i po cztery uległe kobiety.
    No bo 'damage is done' jak to mówią, i powodzenia w odkręceniu tego. Cygańskie getta potrafią rozwalić i ludzi wydalić, bo za nimi nic nie stoi. Z muzułmanami gorzej, bo i ich więcej, i sytuacja polityczna nie sprzyja.

Oni nie zarabiali, tylko jeździli i kradli: bydło, drewno, nawet snopy siana, co się tylko dało. I robili sobie ogniska i obozowiska na prywatnych ziemiach.
    Skoro kradli, to trzeba było ich złapać i do paki, ale oczywiście łatwiej i bardziej na rękę władzy, ze względu na kontrolę społeczeństwa, jest usadzić ludzi na dupie niż zorganizować tak milicję/policję, żeby robiła, co do niej należy...

Aż brakuje mi IvEgo, który by pewnie powiedział coś w stylu: "w normalnym kraju, gdzie jest dostęp do broni i prawo szanujące własność by tak nie było!"
    Wiem to z opowieści moich przodków.
    Też słyszałem różne opowieści, tylko nie wiem czy lepiej mieć na stałe Cyganów w dzielnicy czy tylko przejazdem... Bo ja mam na stałe, więc i zagrożenie mam stałe. Z czego oni się utrzymują, nie mam pojęcia, w każdym razie gdyby zamiast nich byli jacyś 'twardzi' muzułmanie, to by się stylem życia wiele nie różnili... no oprócz tego, że nie żyliby w biedzie, bo by pewnie prowadzili sklep czy coś.
    Btw. jacyś tacy u mnie są... zaczęli od delikatesów ze wschodnią żywnością, teraz mają jeszcze wschodni fastfood(kebaby itp.) i normalną restaurację. Nieźle, nie? Wprawdzie kobieta w hidżabie, więc niefajnie, ale jeździ na rowerze, więc spoko. Ciekawe czy w Arabii kobiety mogą jeździć na rowerze...
    Nie ma taborów w tym kraju i tyle, niech się dostosują albo wyjadą sobie koczować do Cyganii
    Co to jest Cygania?

Szczerze, czy ja brzmię jak klaun żebym robił sobie żarty?
    Rany julek, jesteś niezwykle poważny, tak poważny, że zasłania ci to kontekst i kiedy się pisze o tatarskim najeździe, to nie ma się na myśli tylko tureckiego ludu tatarów, a ofensywę mongolską, którą tak się przyjęło określać... zresztą, po co to tłumaczę, to są jakieś oczywistości
    Ale oprócz tego jesteś na tyle poważny, żeby określać się mianem multikulturarysty, choć akceptujesz tylko państwo kulturowo jednolite wewnętrznie...

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #377 dnia: Kwietnia 08, 2016, 13:21:37 »
    Damage is done, w sensie "foszek"? Może jeszcze módlmy się do nich o przebaczenie.

>Skoro kradli, to trzeba było ich złapać i do paki, ale oczywiście łatwiej i bardziej na rękę władzy, ze względu na kontrolę społeczeństwa, jest usadzić ludzi na dupie niż zorganizować tak milicję/policję, żeby robiła, co do niej należy...

Czyli musieli by wsadzić do paki wszystkich Cyganów. Oni koczując nie uznawali prawa własności, brali wszystko co leży czy stoi. Z resztą nikt nie ma prawa w tym kraju koczować z taborami, dlaczego jakaś mniejszość by miała móc?

A IvEgo nie lubię słuchać w kwestiach polityki, bo to korwinista. Nie trawię korwinistów.

>Też słyszałem różne opowieści, tylko nie wiem czy lepiej mieć na stałe Cyganów w dzielnicy czy tylko przejazdem... Bo ja mam na stałe, więc i zagrożenie mam stałe. Z czego oni się utrzymują, nie mam pojęcia, w każdym razie gdyby zamiast nich byli jacyś 'twardzi' muzułmanie, to by się stylem życia wiele nie różnili... no oprócz tego, że nie żyliby w biedzie, bo by pewnie prowadzili sklep czy coś.
    Btw. jacyś tacy u mnie są... zaczęli od delikatesów ze wschodnią żywnością, teraz mają jeszcze wschodni fastfood(kebaby itp.) i normalną restaurację. Nieźle, nie? Wprawdzie kobieta w hidżabie, więc niefajnie, ale jeździ na rowerze, więc spoko. Ciekawe czy w Arabii kobiety mogą jeździć na rowerze...

Przejazdem czy na stałe, nie wiem co lepsze co gorsze. Najlepiej jakby potrafili chociaż w minimalnym stopniu koegzystować z tubylcami.
    A co do muzułmanów, to póki jest ich mało to jeszcze są w miarę grzeczni.

>Co to jest Cygania?

To była ironia. Miałem na myśli to żeby poszli sobie rościć swoje prawa i zwyczaje gdzie indziej.

>Rany julek, jesteś niezwykle poważny, tak poważny, że zasłania ci to kontekst i kiedy się pisze o tatarskim najeździe, to nie ma się na myśli tylko tureckiego ludu tatarów, a ofensywę mongolską, którą tak się przyjęło określać... zresztą, po co to tłumaczę, to są jakieś oczywistości

Pytałeś mnie czy robię sobie żarty. Zapewniłem cię tylko że nie.

>Ale oprócz tego jesteś na tyle poważny, żeby określać się mianem multikulturarysty, choć akceptujesz tylko państwo kulturowo jednolite wewnętrznie...

Klasyczni wielokulturaryści chcą zmieszać wszystkie kultury w jednym kraju, następstwem czego powstanie beztożsamościowa papka. Ja jestem za tym żeby na świecie istniało wiele kultur, każda w swoim kraju, bo tylko to jest gwarantem przetrwania tych kultur. Przeczytaj jeszcze raz moje poprzednie posty.

Offline huth

« Odpowiedź #378 dnia: Kwietnia 08, 2016, 18:01:48 »
    Wsadziliby tyle ile trzeba. W końcu ich osiedlenie niemal nic nie zmieniło, bo dalej robili to samo.
    Zastanów się, czy ten zakaz obozowania czy taborów trafia tylko w tę mniejszość, czy szerzej...

Koegzystowanie jest możliwe, tylko że złe początkowe decyzje skutkują jeszcze większymi problemami potem. No i sama skuteczność i egzekucja prawa nie działa, bo w końcu policja to też ludzie i nie pakują się tam, gdzie jest zagrożenie i kupę roboty, bo nikt im za to nie da więcej...
    W związku z tym albo trzeba starać się tworzyć państwo, w którym wszyscy są traktowani równo, czy są mniejszością czy nie wobec prawa, co jest cholernie trudne, albo od razu gdzie wywalać tych ludzi, żeby mieć w kraju spokój i mnóstwo sporów dyplomatycznych...

Klasyczni wielokulturaryści chcą zmieszać wszystkie kultury w jednym kraju, następstwem czego powstanie beztożsamościowa papka. Ja jestem za tym żeby na świecie istniało wiele kultur, każda w swoim kraju, bo tylko to jest gwarantem przetrwania tych kultur. Przeczytaj jeszcze raz moje poprzednie posty.
    Nie powstaje beztożsamościowa papka. To jest jakieś generalizowanie. Polska kultura też ma wiele naleciałości z innych. Powstaje coś innego, na co władza może nie być przygotowana, jeśli zmiany szybko postępują i co oddolnie ma siłę zbyt szybkiej zmiany ładu społecznego, bo ten jest zależny od wyznwanych wartości w danej kulturze. No i pytanie, czy to jest złe? Z którego punktu widzenia?
    Mam wrażenie, że ludzie gdzieś z tyłu głowy mówiąc takie coś, mają od razu obrazy schyłku Rzymu albo jakieś getta...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #379 dnia: Kwietnia 08, 2016, 18:06:40 »
    BOOOZIU ale Ty bredzisz Mongoł. Praktycznie calutka europa składała się z krajów, kraików i nacji innych kulturowo przez cały okres istnienia i aż do teraz to funkcjonuje. Rzymianie łączyli się z Germanami, Normanowie z Frankami. Normanowie z Longobardami. I tak w można mnożyć. Zupełnie obce kultury, religię i jakoś się mieszali. Dopiero XIX wiek i edukacja przyniosła w miarę ukształtowaną ogólną kulturę narodową czyli to co mniej więcej jest teraz. Problem jest w tym, że przez cały czas trwania naszej cywilizacji europejskiej (teraz to jest cywilizacja unijna czyli sto lat za murzynami) na najgłębszej wsi w Rzeczpospolitej jak był taki cygan to... Dostawał wpiedziel albo mu ucinano parszywe łapska. Bez żadnego pierdzielenia się. I nie było żadnego problemu czy to był cygan, żyd, muzułmanin, kalwinista itd. Miasta sobie funkcjonowały nawet jak był kocioł nacji (patrz Białystok) Jednak musiało funkcjonować PRAWO. Prawo, którego przestrzegano.

Ba! Nawet teraz w Anglii czy innych kraikach duża część "ciapatych" się naturalizuje. A gdyby funkcjonowało prawo i zdrowe zasady to nie było by z nimi zupełnie żadnego problemu. No i przypomnę, że tylko Europa ma takie problemy w innych jeszcze normalnych regionach świata "kotły" nacji funkcjonują i jakoś nikt się nie wyżyna.

Teraz w dobie laickości czyli od początku niech będzie on na wieczność przeklęty - XX wieku zapanowała w Europie era laickości. Prawo nie funkcjonuje, całkowicie odeszło się od  zasad cywilizacji łacińskiej. Nie ma nawet kary śmierci co cofa nas kilka tysięcy lat wstecz. To nie dziwne, że panoszą się cyganie. No ale człowiek ,który nie ma zielonego pojęcia o historii czy nie zna podstawowych zasad logiki i tak tego nie pojmie.

Amen.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #380 dnia: Kwietnia 08, 2016, 19:24:06 »
    Z taborami władza ludowa miała inny problem. Otóż, kiedyś istniało coś takiego jak obowiązek meldunkowy (teraz niby też istnieje, ale to martwy przepis). Bo władza chciała wiedzieć, gdzie aktualnie przebywa obywatel. Nawet wyjeżdżając na wczasy do Ciechocinka trzeba było dopełnić tego obowiązku. Dlatego nie tolerowano taborów i zmuszono Cyganów do osiedlania się. Co było bardzo złym pomysłem, bo Cygan mobilny robi mniej syfu od Cygana statycznego.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #381 dnia: Kwietnia 09, 2016, 20:51:59 »
    Powiem krótko: multikulti nie wypaliło.

@Ive
    >Rzymianie łączyli się z Germanami
    I Rzym upadł. Chrystianizacja, rozleniwione od dobrobytu społeczeństwo, napływ barbarzyńców. Brzmi znajomo?

Baheshtur ma rację. Co prawda jest to wirtualna postać, ale mądra. Odpalcie nativa, poszukajcie go i przejdźcie się z nim do Halmar, potem posłuchajcie, a raczej poczytajcie co ma do powiedzenia.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #382 dnia: Kwietnia 09, 2016, 21:34:26 »
    Tak tylko prawilnie przypomnę, że taka Ameryka to jest jedna wielka baza imigrantów. A dlaczego to się jeszcze nie rypło? Bo tacy politycy jak pan Sanders są uważani (a przynajmniej na razie) za durni i socjaliści nie są u władzy. Gdyby było prawo równe dla wszystkich (nawiązuje tutaj do trafnej wypowiedzi kolegi Bałbałian), przy jednoczesnym braku wsparcia dla nierobów - nie można mówić o "zerowym socjalu", gdyż jednostki niezdolne do pracy muszą być wspierane - to tylko największe i najlepsze jednostki by imigrowały do takiego państwa. To samo było przecież w XIX Europie, ale się rypło przez czerwonych socjalistów i równie durnych socjal-demokratów.

Jako konserwatysta muszę dodać, że najgorsze co spotkało Europę to socjalizm, nacjonalizm i związana z nim "wizja świata Wilsona". Niejako nacjonalizm stał się "prawacki" przez polaków, którzy walcząc w różnych rewolucjach i powstaniach XIX-wiecznych zmieniły postrzeganie świata niektórych polityków i "unarodowiły" niektóre przejawy walki.

Polecam tutaj poczytać Stanisława Cata Mackiewicza, świetnie wyjaśnia dlaczego nacjonalizm był dla odrodzonej Rzeczypospolitej szkodliwy. Na początek Kropki nad i oraz Dziś i jutro.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #383 dnia: Kwietnia 22, 2016, 00:56:28 »

Offline huth

« Odpowiedź #384 dnia: Kwietnia 22, 2016, 09:01:40 »
    To kiedyś nie mieli takich miękkich poduch do skoczków w górę i tyczce i nie lądowali na dupie po skoku w dal? :O Impossssibrrru

Zawsze się czegoś człowiek dowie i nauczy z filmów z Hitlerem :P

A tak na poważnie:
    http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1610271,Wspolna-europejska-straz-graniczna-Ministrowie-uzgodnili-stanowisko

Zaczyna się IvE! :D Pierwszy krok ku europejskiemu aparatowi przemocy bezpośredniej w imię ochrony obywateli.

A tak w ogóle to jak się czujecie IvE i Octaviania będąc imigrantami?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2016, 09:23:04 wysłana przez huth »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #385 dnia: Kwietnia 22, 2016, 10:33:33 »
    Ja już dawno do Polski wróciłem.

Co do imigracji to tak jak kilkakrotnie wspomniałem. Imigracja jest dobra i pożądana . Tak samo wymiana kultur też jest korzystna. Co innego jednak gdy dotuję się imigrantów i daję im się za coś darmo. Szczególnie gdy nie szanują oni prawa i zwyczajów danego kraju. Motywacja do imigracji musi być jednak zarobek i praca a nie socjal. Pracujący i szanujący prawo turek/arab w Polsce? - jak najbardziej. Leniwy Polak-cebulak na zasiłku? Wypad. I odwrotnie w ten sam sposób.

Co do tego linka to jest oczywiście śmiech. Ta instytucja nic nie może i nie będzie w stanie. Szczególnie w proponowanej formie. Zresztą Unia Europejska to i tak już przechodzi do lamusa i każdy wyziew tego najkomiczniejszego tworu w historii to tylko uśmiech politowania.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #386 dnia: Kwietnia 23, 2016, 10:15:21 »
    Zapraszam panów do działu suchary, obiecuje że padniecie ze śmiechu. Znalazłem genialny film, odnośnik do tego z olimpiady, Hitler opowiada w nim dowcip.
    Chciałem tylko podkreślić, że nie wolno zapominać o elementarnych wartościach takich jak tolerancja w natłoku problemów.

Doszło też do mnie, że łatwo manipulować w tej kwestii tworząc iluzoryczne powiązanie pomiędzy negatywnymi emocjami, a poglądami politycznymi.
    Bo masz do wyboru"
    A - naiwnych lewaków
    B - zaczadziałych od nienawiści

A kto powiedział, że ja mam się wkurzać na kogokolwiek i przyjmować zaraz opcje polityczne?
    No to jest właśnie retoryka faszyzmu, skoro czujesz nienawiść - proszę tu jest koszula, szarą czy brązową?
    BŁĄD!
    Nie muszę mieć żadnych poglądów politycznych i mogę np. wkurzyć się na turka, polaczka, rumuńskiego lenia w robocie, to wcale nie jest rasizm bo wkurzam się na wszystkich po równo, ha.

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #387 dnia: Maja 03, 2016, 10:41:33 »
    ^IvE
    Imigranci przeludnią twój naród i tyle będzie z twojej cywilizacji łacińskiej.
    No ale przynajmniej bo będzie szariat prawda? Nie będzie laickości, więc będziesz usatysfakcjonowany.
    Głównym rakiem Unii Europejskiej nie jest twój urojony socjalizm, tylko odejście od i tępienie tradycji narodowościowych i tożsamościowych.
    Ale liberalne lewaki jak ty i twój idol Korwin tego nie zrozumieją.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #388 dnia: Maja 03, 2016, 11:42:25 »
    Słynna rodzina "uchodźców" wraca do kraju - "paskudne jedzenie, brak pieniędzy i mieszkania" [pikio.pl]
    To się powoli zaczyna przekształcać w jakiś słaby kabaret. Ci ludzie nie przyjeżdżają tu uciekając przed wojną, oni tu najwyraźniej są po darmowe wakacje :V

A ta najnowsza akcja 250 tys. jełro kary za każdego nieprzyjętego uchodźcę to dowód na upadek całej UE. Już sam fakt że ktoś w ogóle zaproponował tak bzdurny plan (bo o wdrożeniu póki co nic nie mówię) wprawia po prostu w przerażenie. Powinniśmy pozamykać granice i ustawić na nich wojsko zanim to tatałajstwo i do nas przylezie.

Ja mam jedno pytanie skoro już poruszyłem temat wojskowych. Dlaczego wojsko rozlokowane na granicy np. Macedonii nie strzela do ciapatych ostrą amunicją tylko bawi się gazem i granatami hukowymi, czasem wytoczą jakąś armatkę wodną?? Przecież ta formacja jest przede wszystkim po to, żeby bronić granic swojego kraju. Jakbym JA spróbował wtargnąć (nawet się nie chowając/po cichu przemykając tylko taranując po kolei ogrodzenia) i zaatakował kamieniami patrol to bez wątpienia skończyłbym bardzo nieciekawie. Poprawność polityczna im nie pozwala?
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #389 dnia: Maja 03, 2016, 12:24:27 »
    ^IvE
    Imigranci przeludnią twój naród i tyle będzie z twojej cywilizacji łacińskiej.
    No ale przynajmniej bo będzie szariat prawda? Nie będzie laickości, więc będziesz usatysfakcjonowany.
    Głównym rakiem Unii Europejskiej nie jest twój urojony socjalizm, tylko odejście od i tępienie tradycji narodowościowych i tożsamościowych.
    Ale liberalne lewaki jak ty i twój idol Korwin tego nie zrozumieją.

Oż... Chłopie jeśli większość narodowców to są kibole rzucający petardy na stadionie a jak ich przedstawiciele mówią, że "jesteśmy głosem pomordowanych na stadionach"  (Kowalski) to się nie dziw, że większość uważa ich za idiotów i osoby z, których poglądami na razie nie warto się liczyć. Po za tym przypomnij sobie okres kiedy idee narodowościowe były najsilniejsze w XX/XXI wieku. A teraz zrozum, że nie jest problemem to, że przyjeżdżają, bo to opierając się tylko i wyłącznie na statystykach przeprowadzanych przez wiele niezależnych organizacji jest dla gospodarki państwa plusem, gdyż koniec końców imigranci wpłacają do kasy, więcej niż biorą. Problemem jest to, że zamiast ich rozmieszczać i kazać im pracować w różnych miejscach unii tworzy się getta a wcześniej wmawiało się tym ludziom, że UE to raj i wszyscy dostają kasę za nic. Getta nie działały w średniowieczu, nie działały w XX wieku i nie działają dziś, więc jaki sens znowu popełniać ten sam błąd. Dla mnie najlepszym odniesieniem jest akcja "wisła", która koniec końców okazała się sukcesem i to właśnie UE stara się robić rozmieszczając po różnych krajach uchodźców. Problemem jest to jak się do tego zabierają, ale to inna kwestia...