Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43243 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #300 dnia: Października 01, 2015, 11:21:17 »
    Odnoszę wrażenie, że Kolba ten tekst skądś skopiował i po prostu tu wrzucił, bo podobne brednie gdzieś już widziałem. To o plenieniu się homoseksualizmu, wegetarianizmie i feminizmie będącymi bolączkami spowodowanymi dobrobytem brzmi jak coś, co ludzie przeczytają, nie zastanowią się i podadzą dalej bo "brzmi sensownie" bazując na krótkiej obserwacji świata bez wzięcia pod uwagę ogromu czynników kształtujących społeczeństwo.
    Homoseksualizm zawsze był, tak więc nie jest on wynikiem "niewieścienia"mężczyzn, jego większa widoczność jest spowodowana tym, że społeczeństwo się zmienia i osoby o innych orientacjach nareszcie mogą się ujawnić bez strachu. Homoseksualiści zawsze byli, ale ukryci w szafie.
    Odchudzanie się kobiet też od dawna było, już od czasów wczesnonowożytnych, gdy kobiety wciskały się w okrutnie obcisłe gorsety, to nie jest w żaden sposób nowy fenomen.
    Mężczyźni swoim wyglądem z resztą coraz bardziej odstają od kobiet, nie w drugą stronę. Kiedyś normalne było w wielu krajach, by facet miał długie włosy(lub perukę), nosił obcisłe spodnie, a później nawet malował się i pudrował. Teraz takie zachowanie jest uważane za nie do przyjęcia dla "prawdziwego faceta". Obecnie facet powinien mieć krótkie włosy, brodę, być wysportowany, słowem być zupełnie różny od kobiety by być "ideałem męskości".

Nie ma zbytnio sensu dalej się zagłębiać i pokazywać kontrast pomiędzy tekstem Kolby a światem rzeczywistym i historią, bo i po co? Od razu widać, że to, co napisał/skopiował to brednie.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2015, 11:37:52 wysłana przez EMOsek »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #301 dnia: Października 01, 2015, 12:42:30 »
    W środku zdjęcie, na którym widać zwłoki.
    (click to show/hide)
    Kolega Alkhadias w SB, niewątpliwie słusznie zauważył że stwierdzanie oczywistych rzeczy jest dość męczące dla odbiorcy, nie wiem tylko czy istotnie jest to domena polityki, lub tylko polityki. Ale zarówno zdjęcie jak i komentarz kolegi Alkhadiasa, oceniam jako celne.
    Zdjęcie pochodzi z serwisu polecanego przez Waldziosa.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #302 dnia: Października 01, 2015, 14:33:23 »
       Widać zwłoki? Może jakiś dopisek czyje? Skąd mamy wiedzieć, że to Ci dobrzy? Równie dobrze, bo takie istnieją, kobieta ta mogła należeć do oddziałów walczących z ISIS.
       Rzym upadł przede wszystkim dlatego, że armia zaczęła mieć wpływ na obsady cesarskiego tronu. Częste zmiany władzy, intrygi, głupie decyzje. Po rozwaleniu Hunów na Polach Katalaunijskich, mogli śmiało w granicach Italii, sobie zbudować państwo i przetrwać. Nie. Trzeba było zgładzić, jedynego człowieka, który miał ku temu predyspozycje.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #303 dnia: Października 01, 2015, 14:42:10 »
    Racja Warder to tylko skrót myślowy, chodzi o to, że palenie flagi nie wyczerpuje pojemności słowa "walka".
    Rozmowa na forum, która będzie podążać w kierunku przyczyny upadku Rzymu też nie jest krańcową definicją słowa "walka", wypowiedź Kolby wyraźnie pokazuje dokąd zmierzają te nowe definicje "walki".
    To też taki sposób na wykrystalizowanie pewnych myśli, jak słusznie ktoś kiedyś zauważył ja sam prowadzę z sobą polemikę, którą w tym przypadku kończy właśnie to zdjęcie, nawet nie ma dla mnie znaczenia po której stronie jest ta pani.
    Rozważania na temat upadku Rzymu uważam za niezmiernie inspirujące, zwłaszcza w kontekście "Rozkwit i upadek Imperium Rzymskiego", czyli książki do której intelektualiści głośno rozmawiający w restauracjach  uwielbiają się odwoływać, a jak słusznie dostrzegali panowie z Monty Python, nikt jej nie czytał.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #304 dnia: Października 01, 2015, 15:26:33 »
    Wiem ze robi sie offtop, ale nie zgodze sie ze Rzym upadl z powodu nadmiernie ambitnych generalow. Imperium Rzymskie, rzadzane przez Imperatora- kogos z wladza imperium, czyli dowodzenia wojskiem, od zawsze mialo cesarzy-zolnierzy, i ogromny wplyw wojska na ich wybor. Pretorianie wybierali cesarzy w 3 wieku, a mimo to imperium przetrwalo. Wszyscy najwieksi imperatorzy dowodzili armia, a wielu z niej sie wywodzilo.

Upadek Imperium nie wynikal raczej z jednej glupiej decyzjy czy jeden glupiej intrygi (choc na pewno sie przyczynily), ale raczej z braku checi kontynuacji Imperium. Gdy kilka bogatych prowincji odpadlo  od Rzymu, i maszyna urzednicza i wojskowa zaczela sie zacinac, idea Imperium na cala Europe przestala byc atrakcyjna, i zamiast walczyc o Rzym globalny, pojedyczne prowincje i ich bogaci Rzymianie skupili sie na Rzymie lokalnym, sluzac swoim nowym, barbazynskim wladca.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #305 dnia: Października 01, 2015, 18:50:46 »
    Mężczyźni muszą w sposób konstruktywny rozładowywać pewne napięcie wewnętrzne, które można nazwać agresją (w znaczeniu jak najbardziej pozytywnym). Dawniej było do tego mnóstwo okazji - zdobywano pożywienie, mierzono się z potęgą przyrody, dbano o dobrobyt materialny rodziny [proszę nie mylić tego ze współczesnym zarabianiem pieniędzy - dzisiaj jesteśmy niewolnikami korporacji i państwa, które za marne grosze każą nam wykonywać pozbawione (w większości) sensu prace, tylko po to aby się jeszcze bardziej wzbogacić], toczono wojny pomiędzy państewkami/plemionami, które wzmacniały wojowniczość i siłę mężczyzn (najlepszy przykład to miasta-państwa greckie w okresie klasycznym lub plemiona celtyckiej Galii przed podbojem rzymskim). Teraz, ponieważ mamy zaspokojone wszystkie potrzeby materialne, mężczyźni staczają się na dno. Nie mają jak rozładować tej agresji, udowodnić wartości swojej płci. Pleni się homoseksualizm [....]

1. Dobry przykład, twardych mężczyzn, żyjących zgodnie z prawdziwymi zasadami - Mieszkańcy Polis.
    2. Homoseksualizm, to choroba naszych czasów, efekt odejścia od wzorca, takich mężczyzn jak w greckich polis.
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #306 dnia: Października 01, 2015, 19:42:29 »
    To chyba nie jest prawdziwy kolba

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #307 dnia: Października 02, 2015, 11:39:06 »
    Prawdziwy czy nie, Kolba miał racje, "wykształciuchy" się same już przebiarajo za brudasów, same zobaczta :

https://www.facebook.com/kamila.arya.94?pnref=story

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #308 dnia: Października 02, 2015, 21:12:12 »
    Mi to lata. Ja nawet już pochody nudystów widziałem to i to mnie nie dziwi. Wedle mnie niech sobie demonstrują. Ja tam podtrzymuje moje zdanie. Nie ma co demonizować obcych kultur ale niech przyjeżdzają pracować uczciwie a nie brać nasze pieniądze i mieszkanie. Dlatego w aktualnej formie nie ma mowy o przyjmowaniu brudasów i tchórzy.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #309 dnia: Października 02, 2015, 21:39:08 »
    Z podróży poślubnej
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #310 dnia: Października 04, 2015, 01:36:58 »
    Że też żonie nie wstyd tak bez nikabu tam chodzić było!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Października 06, 2015, 08:28:42 »
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2015, 09:35:11 wysłana przez ^IvE »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #312 dnia: Października 06, 2015, 23:25:59 »
    Przepraszam ^IvE, do kogo się zwracasz?
    To co zrobiłeś tym postem, wywarło na mnie takie wrażenie, jak moje wyznanie że nie wiem jak grać w Europę Universalis, bo nie umiem zdefiniować swojego państwa na mapie - na huth'cie.
    To znaczy nie wiem, po co ja teraz piszę. Po co?
    Tam chodziło o to, że im totalnie powiewa czy my tu latamy po ulicach z flagami, i jakimi i które tam palimy, działasz jak każdy fan disco-polo, który dorabia teraz ideologię do zdjęć. Pokazują ci zdjęcie dziecka w które mierzą faceci z ISIS, jako dowód na to, że masz temu dziecku nie pomagać.
    No powiem ci tak, ten mój kumpel który na tamtych zdjęciach latał z ręcznikiem na głowie w Gnieźnie, teraz sika ze śmiechu bo na forach ludzie grożą mu pobiciem. Dla pełnego obrazu, odbierał dwa dni temu nagrodę z rąk ministra, jest między innymi twórcą Offeliady, festiwalu filmów amatorskich, czyli osobą bardzo wpływową i zaangażowaną, a wy mi teraz każecie tłuc razem z kibolami mojego przyjaciela?
    Podobno Dobrotliwy Korwin miał kontrolować jakoś tam "działaczy prawicowych", którzy teraz chcą tłuc człowieka który w prawdziwym życiu pełni taką rolę jak tutaj Lew, czyli jest łącznikiem pomiędzy mną a pospólstwem - ^IvE, chociaż postaraj się tworzyć pozory, że po czymś takim, można ciebie traktować poważnie.
    Dzisiaj na forum Shadowrun na fejszie, jeden facet mnie zdemaskował, doszedł do wniosku, że ja to tak na prawdę Bartłomiej Bart - ktokolwiek to jest, to ponoć "rak RPG" i mnie zaraz związku z tym zablokował. Jak będziesz tak pisać jak teraz, tutaj powyżej, po tym jak ci twoi "działacze prawicowi" się wypowiedzieli do Piotrusia, to się przekonacie, że Bartłomiej Bart to jest miły facet i ty też mi założysz bloka. ;)

huth - chcesz rozwinąć temat wycieczki - szykuj nowego posta. Żona wróciła posrana ze strachu, nic się nie wydarzyło, ale mówi że więcej tam nie pojedzie w życiu! Co i jak trzeba długo by tłumaczyć, bo tej skali zmysłowości się nie przełoży o tak. To jest trzask w szczękę, zderzenie z tak odmienną emocjonalnością i zmysłowością, przeraża i fascynuje. Ta wycieczka to jest i tak pikuś, kumpel był w tych miejscach Afryki gdzie nie ma wody bieżącej i internetu, nie ma hoteli. Wrócił ma głowę na karku.
    Co by nie mówić, ciutek to wszystko zdemonizowane, i chybione jak post ^IvE.

Offline huth

« Odpowiedź #313 dnia: Października 06, 2015, 23:56:48 »
    No właśnie próbuję sobie wyobrazić jakby to było, gdyby wyjechać w podróż czy na wycieczkę do kraju, gdzie to faceci musieliby chodzić w jakichś osłaniających ciało ciuchach, a ja bym popalał w krótkich spodenkach i polo.
    Ale w sumie to jest chyba bardziej kulturowo niż religijnie determinowane. W sumie nie znam się, ale większosć muzułmanek na świecie jednak nie musi ubierać się w jakieś burki, nawet w chustach nie chodzą. Więc dziwne to dla mnie. Kiedyś u nas też często kobiety w chustach chodziły, a babuszki takie to nawet i dzisiaj można znaleźć.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Października 07, 2015, 09:30:38 »
    No cóż temat zastygł na parę dni to mogliście zgubić wątek, który tutaj ciągle wałkuje. Zwracam się zaś do zwoleników tej akcji "pomagania"

Wcześniej wstawiłem zły też link, miał być ten: http://natemat.pl/156961,uchodzcy-w-obozach-dla-uchodzcow-w-europie-mowia-o-swoich-problemach-glowny-z-nich-to-brak-seksu

Ja nie mam nic przeciwko temu, że oni są muzułmanami. Gdyby tam siedzieli Polacy równie głośno bym protestował.

Wstawiłem ten link aby uwydatnić jak się kończy dawanie komuś za nic. To jest po prostu a) nieludzkie bo tłoczy się w ich gettach b) niemoralne i nieefektywne robi się z nich bezrozumne bydło to krzyczą tylko więcej, więcej i są kompletnie nieprzydatni ani dla państwa ani nie są już nawet ludźmi bo stają się niewolnikami. To przeciw temu protestuje.

Po pierwsze takie pomaganie jest nieopłacalne dla nas i niesprawiedliwe w stosunku do naszego społeczeństwa. Czemu niby mamy dawać komuś coś za nic a nasze społeczeństwo ma pod przymusem na to łoić hajs?

Do tego tak jak już wspomniałem takie pomaganie nie jest nawet dla samych zainteresowanych ludzkim traktowaniem. Robimy z nich bydlęta bez własnej woli i rozumu, którzy tylko krzyczą więcej. Dodam jeszcze, że ten protestujący tłum coraz bardziej się alienuje i niedługo zacznie narzucać swoje warunki. Nawet komuniści po II wojnie mieli więcej rozumy i do każdej wioski przesiedlali maksymalnie po 1/2 rodzinie z danej wioski do innej. Na tej sytuacji macie namacalny przykład potwierdzenia moich słów.

A jak pomagać w takim razie? Przyjmować wszystkich ale nie dać ani grosza. Można ewentualnie na jakiś czas zaoferować pomoc medyczną. Kto chcę przyjmie ich pod dach. Reszta zostanie potraktowana normalnie po ludzku i zaczną pracować i mieć godność. Polacy potrafią w tydzień ogarnąć się na emigracji to oni tym bardziej dadzą radę.