Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43235 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #360 dnia: Marca 31, 2016, 15:00:01 »

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #361 dnia: Marca 31, 2016, 15:03:38 »
    https://www.youtube.com/watch?v=72oeFHwn8As coś nie co o naszym narodzie
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Marca 31, 2016, 15:04:23 »

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Marca 31, 2016, 15:07:26 »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    « Odpowiedź #364 dnia: Marca 31, 2016, 19:38:24 »
    Hehe, "testovirus" ale "beka".
    Za dużo karachana i ironicznych stronek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Kwietnia 01, 2016, 16:51:39 »
    Hehe, "testovirus" ale "beka".
    Za dużo karachana i ironicznych stronek.

https://www.youtube.com/watch?v=TDfVyttAT9Y prawda o polakach za granica

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Kwietnia 01, 2016, 16:57:01 »

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #367 dnia: Kwietnia 01, 2016, 17:16:04 »
    https://www.youtube.com/watch?v=TDfVyttAT9Y prawda o polakach za granica
    Przecież to bełkot na zolpidemie czy innej marihuanie. Testoviron sam się os*ał i zaczął tłumaczyć sie satyrą kiedy go wystalkowano. I się skończyło cwaniakowanie.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Kwietnia 01, 2016, 17:18:00 »
    Przecież to bełkot na zolpidemie czy innej marihuanie. Testoviron sam się os*ał i zaczął tłumaczyć sie satyrą kiedy go wystalkowano. I się skończyło cwaniakowanie.
    To nie był on bo Testoviron siedzi na kubie i pije mohito z cycków polek które za 5 $ się sprzedały i imprezuje razem z 3 packiem i amy winehouse a nie jakies odrobaczanie w polshy

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #369 dnia: Kwietnia 04, 2016, 16:43:22 »
    Sejm przyjął uchwałę wyrażającą sprzeciw wobec przyjmowania imigrantów
    Jak czytamy w przyjętej przez Sejm uchwale, polski parlament „wyraża zdecydowany sprzeciw wobec jakichkolwiek prób ustanawiania unijnych stałych mechanizmów alokacji uchodźców czy imigrantów. Instrumenty polityki uchodźczej i imigracyjnej powinny pozostać w rękach państwa polskiego”.
    Jak przekonują autorzy uchwały, imigranci są jednym z głównych źródeł napięć w Europie, dlatego też Polska będzie pomagała uchodźcom udzielając im pomocy tam gdzie jest to potrzebne, czyli m.in. w krajach ich zamieszkania lub krajach gdzie pierwotnie trafili po ucieczce ze swojej ojczyzny. Uchwała głosi ponadto, że Polska może przyjąć część uchodźców pod warunkiem, że będą to kobiety z dziećmi będące członkami mniejszości religijnych, czyli de facto chrześcijanami.
    Za przyjęciem uchwały głosowali wszyscy posłowie Prawa i Sprawiedliwości oraz Kukiz’15. Przeciwko głosowali posłowie Platformy Obywatelskiej i Nowoczesnej. Od głosu wstrzymali się posłowie Polskiego Stronnictwa Ludowego.

Nie jestem jakimś specem od polityki ale to co odstawia ten Swetru z ekipą profesjonalnych okradaczy powoduje u mnie raka za każdym razem kiedy o nich słyszę

Źródła: pikio.pl, sejm.gov.pl
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2016, 16:54:37 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #370 dnia: Kwietnia 04, 2016, 18:17:18 »
    Zabawne, że ci mocniej związani z katolicyzmem głosują za, a ci niby pragmatyczni przeciw. Krejzolstwo, wszystko na odwrót.

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #371 dnia: Kwietnia 05, 2016, 13:43:41 »
    Zabawne, że ci mocniej związani z katolicyzmem głosują za, a ci niby pragmatyczni przeciw. Krejzolstwo, wszystko na odwrót.
    To nie ma nic do rzeczy. Katolicy nie mają zasady przyjmowania imigrantów, a Petru i kolesiostwo jest za imigrantami żeby pokazać jacy to są nowocześni i tolerancyjni. Mają wszystko w du*ie bo mają ogrodzone domy w chronionych dzielnicach, a w razie czego mogą wyjechać dokąd zechcą, "bo ich ku*wa stać", jak to się mówi. Oni nie będą mieli styczności z tabunami tych biedaków o obcej kulturze bo mają limuzyny z pancerną szybą i helikoptery. Oni nie mają związku z pragmatyzmem, tylko populizmem lub, jak kto woli, z lizustwem w stronę Brukseli.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #372 dnia: Kwietnia 06, 2016, 14:08:28 »
    Islam to nie jest zagrożenie. Uchodźcy tak samo. Nie można po prostu im dawać żadnych pieniędzy. Jak zdrowo myślący człowiek, moze dotować bandę nierobów, którzy alienują się od reszty społczeństwa bo nie musi pracować i staję się tylko coraz bardziej rozszczeniowe?

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #373 dnia: Kwietnia 07, 2016, 16:05:33 »
    Islam to nie jest zagrożenie. Uchodźcy tak samo. Nie można po prostu im dawać żadnych pieniędzy. Jak zdrowo myślący człowiek, moze dotować bandę nierobów, którzy alienują się od reszty społczeństwa bo nie musi pracować i staję się tylko coraz bardziej rozszczeniowe?
    Nie zgodzę się. Po prostu różnych kultur nie wolno mieszać w jednym państwie. Czarni w USA nie dostawali zasiłków, więc kradli i rozrabiali (nie wszyscy, ale stereotypy to brutalna rzecz). U nas Cyganie też niegdyś nic nie dostawali to kradli na umór. Dopiero jak za komuny zabroniono koczowniczych taborów to się trochę uspokoiło, jednak tendencja wciąż w pewnym stopniu została. Nie mam nic do mniejszości dopóki nie dąży owa do bycia większością i zachowują się według kultury i praw kraju swojego celu imigracji.
    Uważam siebie za prawdziwego multikulturarystę - jestem za tym żeby istniały państwa ze swoimi kulturami, zamiast wpychać wiele kultur do jednego lub standaryzować wszystkie państwa na wzór zachodni, szariacki czy chiński. To nie ma nic z kulturami, to jest wyniszczanie bądź spychanie jednej na rzecz drugiej.
    Jestem internacjonalistą.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #374 dnia: Kwietnia 07, 2016, 20:27:21 »
    Czarni czy Cyganie nie tyle nie dostawali zasiłków, i dlatego kradli, co po prostu nie mieli możliwości rozwoju i zarabiania tak jak biali, choć w przypadku Cyganów to po części wynik ich wykoślawionej tradycji i stylu życia, który nie przystawał do nowej rzeczywistości.. A jak już się patologia staje alternatywą, która daje możliwość przeżycia, to z czasem się umacnia jako styl życia całych grup, no i mamy problem, bo wiadomo, że zepsuć jest coś łatwiej niż naprawić.
    Więc jeśli nie ma zasiłków, ale nie ma jakichś ograniczeń, to nie ma problemu oprócz początkowego dostowania do kultury w danym kraju i języka.

Zakaz taborów coś uspokoił? Żarty sobie robisz? Jeśli od wieków żyjesz w pewien sposób i nagle ktoś pod groźbą więzienia itd. zakazuje ci tego jak żyjesz i zarabiasz, to co masz zrobić? Musisz osiąść i iść do pracy. Nikt cię nie chce. Więc albo kradniesz albo robisz za najgorsze pieniądze na czarno do czasu aż cię wywalą 'bo tak'. Rzeczywiście 'uspokojenie'.
    Multikulturaryzm w sensie "ciekawą masz kulturę, ale u nas tak nie możesz, sorry, wracaj skąd przybyłeś - nie masz gdzie, bo jesteś nomadem - no sorry, ale nie akceptujemy takiej formy życia".
    Jakoś nie wydaje mi się, żeby taki tabór był jak najazd tatarski(siema Mongoł), żeby był szkodliwy dla kultury danego kraju. To getta są szkodliwe.