Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imigranci szturmują  (Przeczytany 43164 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Imigranci szturmują
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 16, 2015, 23:47:01 »
    Nie zapominaj też o walnięciu bazylki w każdym mieście i zbudowania wielkiego pomnika bohaterów smoleńskich.

Taaak. Zapomniałeś wspomnieć, że służby będą cię wyciągać o 6 rano z łóżka i w ogóle nad Polską będą wisiały przez całe 4 lata chmury burzowe. Nieustannie. Będzie szaro i ponuro, a społeczeństwo ogarną mroki średniowiecza. Nie minie pół kadencji, a zamiast służb, będzie cię z rana budzić inkwizycja, by spalić cię publicznie na stosie.

Jeszcze jakieś bajki pominąłem, czy nastrój grozy na myśl o PiS jest już wystarczająco duży? Pytam, bo nie mam takiej wprawy jak niektórzy zaprawieni w potyczkach słownych bajkopisarze z PO.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 17, 2015, 00:00:17 »
    Nie zapominaj też o walnięciu bazylki w każdym mieście i zbudowania wielkiego pomnika bohaterów smoleńskich. Tego, ze taka będzie jego postawa wobec imigrantów to było łatwo przewidzieć, patrząc na politykę zagraniczną polski 2006/2007. Ale akurat tu trzeba przyznać, że jego wystąpienie było bardzo dobre, zwłaszcza jak na Jarosława Kaczyńskiego. Nie zgadzam się z PiS'em głownie w sprawach socjalnych, kościelnych, ale tu nie da się nie zgodzić bo Jarek zdobył na tym punkty, zwłaszcza, że duża część społeczeństwa ma głęboko w poważaniu imigrantów, bo jak nazwac ludzi, ktorzy przed wojna uciekaja do kraju polozonego kilka tysiecy kilometrow dalej.
    Mam religię głęboko w poważaniu ale faketm jest że Polska to w większości kraj katolicki więc nie wiem czemu tych bazylik miałoby nie być? Do czasów inkwizycji nie ma już dziś powrotu.
    A że wielu księżom żyje się zbyt dostatnie to już sprawa na inny temat. Mam jednak wrażenie, że niektórzy ateiści zbyt się w "konflikt" z kościołem wczuwają. Fedora na głowę i do przodu.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 17, 2015, 01:37:31 »
    zwłaszcza, że duża część społeczeństwa ma głęboko w poważaniu imigrantów, bo jak nazwac ludzi, ktorzy przed wojna uciekaja do kraju polozonego kilka tysiecy kilometrow dalej.
    imigranci, uchodźcy czy starający się o azyl - czy to ważne, problem jest, a ich sytuacja trochę jak emigrujacy do Stanów przed i w czasie 2WŚ.

Generalnie nie potrafię zrozumieć budowania jakiegoś płotu wzdłuż granicy, jak to Orban zarządził. Za tę kasę co na to poszła, to przewiezliby do Niemiec kilka milionów ludzi i zapewnili pomoc i obozy, żeby ci ludzie po dworcach nie koczowali. No ale cóż, polityka...

To czy gdzieś jest bazylika czy nie zależy od Kościoła, a nie państwa.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 17, 2015, 10:03:44 »
    @Octavian
    Poparcie a realizacja ich postulatów. To co innego Octavian. Do tego znam narodowców i ich struktury od środka. Oni nic nie zrobią co najwyżej pokrzyczeć na gejów a potem do puby płaczą, że kobiety nie mają

@Kaczyński

Świetna wypowiedź jak na niego w 90% się nawet zgodzę. Kilka nawet błyskotliwych wstawek jak z tym porządkiem prawa. Niestety wyziewa z niego ksenofobia w stosunku do Niemiec i całego świata co odbiję się potem czkawką. Do tego nie można zapominać , że to socjalista mimo, iz akurat tutaj wypowiadał się tylko ws. imigrantów. No cóż ciemny naród jednak to kupi. Taki uroki d***kracji.

@Wracając do tematu

http://pikio.pl/pechowa-relacja-tvn24-na-wyspie-lesbos-az-zdjeli-ja-z-wizji-video

Ja zaś się wczoraj pożegnałem z Mohammedem, Rasim, i Alilem tą normalną częścią muzułmańskiego świata, nie ekstremistami ani imigrantami ekonomicznymi. To tak tylko na marginesie abyście nie wrzucali do jednego wora uczciwie pracujących chłopakow z tymi śmieciami, tylko dlatego, że mają tego samego Boga i kolor skóry.

Do tego dobry komentarz Korwina nt. aktualnych wydarzeń: https://www.youtube.com/watch?v=aoK7_5lxTHg
    Polecam do końca oberjrzeć. Po tym co zobaczyłem na zachodzie. Cięzko się nie zgodzić, Polska ma jeszcez szansę,zachód jednak jest już zgubiony.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2015, 10:27:00 wysłana przez ^IvE »

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 17, 2015, 11:56:42 »
    Taaak. Zapomniałeś wspomnieć, że służby będą cię wyciągać o 6 rano z łóżka i w ogóle nad Polską będą wisiały przez całe 4 lata chmury burzowe.

Spokojnie zdaję sobie sprawę, że przesadzam, ale taki mam stosunek do kościoła i tej całej "tragedii" (więcej ludzi ginie w długie weekendy czy dni świąteczne (pomieszało mi się :P) na drogach to powód z którego czasem bierze się moja frustracja :P ). Oczywiście, że nie nad Polską nie będą wisiały chmury burzowe , ale coś co przeraza to deklaracje sumień wśród nauczycieli i lekarzy, Rydzuś. Naprawdę bym wolał, żeby to państwo pozostało świeckie i, żeby Polacy nie modlili się do Dudy czy do Jarosława Kaczyńskiego jak do świętych...
    Mam religię głęboko w poważaniu ale faketm jest że Polska to w większości kraj katolicki
    Trebron Polska jest krajem w  30% - 40% katolickim a reszta to katolicy nie potrafiący pacierza. Ale wyjaśnimy sobie kim jest katolik (według kościoła, żeby lepiej to brzmiało) ... Katolik to osoba ochrzczona w obrządku katolickim. Dlatego mamy 93-95% katolików w Polsce. Rzekomych katolików. Zakładam, że nawet jak nie chodzicie do kościoła na codzień to widzicie, że 2/3 razy tyle osób zbiera się w kościele w świeta czy Wielkanoc. Osób chodzących regularnie do kościoła w niedziele jest około 30-40% (rekordowo nisko jest bodajże w zachodniopomorskim 29%). I to jest większość?? Jakoś średnio mi się to widzi.

To czy gdzieś jest bazylika czy nie zależy od Kościoła, a nie państwa.

Zależy od Państwa, gdyż to Państwo reguluje stosunki z Stolicą Apostolską za pomocą chociażby takiego konkordatu.

Ale mniejsza z katolicyzmem, a wracając do tematu, PiSu, mojej lekkiej manipulacji i naciągania faktów, to prawda jest taka, że PiS w taki sam sposób postępuje. "Polska w ruinie". "Trzeba odbudować Polskę". "Nie ma pracy". Te wszystkie teksty są dla mnie dość irytujące, bo żyje mi się po prostu dobrze, praca jak szukałem to była. Bezpłatnie studiuję na dobrej uczelni, obecnie jestem na średnio płatnym stażu, pracy jest dużo, nawet bez specjalnych kwalifikacji. Buduje się dużo, nowych firm też jest sporo, opcji są setki tylko trzeba chcieć. Owszem mieszkam w Warszawie a nie w "wygwizdowiu górnym", ale mimo wszystko irytuje mnie to, że ludzie mówią, że "nie ma pracy".

A co do imigrantów, to lepiej starac się rozwiązywać problem u nich niż na siłę przyciągać ich do nas.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2015, 16:49:58 wysłana przez Bojar »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 17, 2015, 12:07:15 »
    Problemem nie jest religia czy jej brak w szkołach. Problemem jest to, że decyduje o tym państwo. To też jednak da się obejść ja naprzykład wypisałem się z katechezy bo oglądano tylko filmy na lekcji. Sam byłem niewiarzący teraz mam nawrót wiary.

Problemem imigrantów powinni zajmować się oni sami. My nie powinniśmy nic zrobić. Ani pomóc ani zamykać granic. Od tego są fundacje. Ktoś chcę to niech sobie kupi domek i tam ich wsadzi jak kretyn. Za jego jednak pieniądze a nie wszystkich. Proste.

Tak samo niech Nowacka czy inna feministka sobie sprowadzi jurnego Aliego jak chcę na swój koszt do domu. Może ją porządnie zerżnie i wszyscy włącznie z nią, Alim, społeczeństwem ( bo nie będą słuchać tych bzdur już) - będą zadowoleni.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2015, 12:17:48 wysłana przez ^IvE »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 17, 2015, 12:26:33 »
    Ale mniejsza z katolicyzmem, a wracając do tematu, PiSu, mojej lekkiej manipulacji i naciągania faktów, to prawda jest taka, że PiS w taki sam sposób postępuje. "Polska w ruinie". "Trzeba odbudować Polskę". "Nie ma pracy". Te wszystkie teksty są dla mnie dość irytujące, bo żyje mi się po prostu dobrze, praca jak szukałem to była. Bezpłatnie studiuję na dobrej uczelni, obecnie jestem na średnio płatnym stażu, pracy jest dużo, nawet bez specjalnych kwalifikacji. Buduje się dużo, nowych firm też jest sporo, opcji są setki tylko trzeba chcieć. Owszem mieszkam w Warszawie a nie w "wygwizdowiu górnym", ale mimo wszystko irytuje mnie to, że ludzie mówią, że "nie ma pracy".
    To typowy zabieg kampanijny opozycji. Malowanie jak najgorszego obrazu obecnej rzeczywistości przy okazji stawiając obietnicę zmian. Po ewentualnych wygranych wyborach i tuż przed następnymi padnie stwierdzenie "patrzcie jak wiele się poprawiło, jak wiele się poprawia - zagłosujcie znowu na nas a będzie jeszcze lepiej".

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2015, 15:53:07 wysłana przez Octavian »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #143 dnia: Września 17, 2015, 15:53:27 »
    http://natemat.pl/154915,ambasada-szwecji-szybko-odpowiada-na-szariat-kaczynskiego-w-szwecji-mamy-szwedzkie-prawo

Miło, że akurat z tego serwisu podlinkowałeś news. Odpowiem obrazkiem:

Dodatkowo odnosząc się do samej wypowiedzi ambasady szwedzkiej, to chyba oczywiste, że nie przyznają się do błędu w polityce imigracyjnej. To nie leży w interesie Szwecji, co jest w pełni zrozumiałe. Warto też zapoznać się z sylwetką ambasadora szwedzkiego oraz jego lewicowych poglądów na takie sprawy.
    A to  pochodzi od szwedzkiej policji: http://swedenreport.org/2014/10/29/swedish-police-55-official-no-go-zones/
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #144 dnia: Września 17, 2015, 16:30:45 »
    Kaczyński trochę nadinterpretował rzeczywistość z tymi 54 obszarami, gdyż są to obszary działalności gangów (w tym islamskich) i obszary o utrudninej kontroli państwa, a nie obszary gdzie obowiązują prawa szariatu. A co do polityki tvn to jest ona dość oczywiście ukierunkowana w strone obecnej koalicji rządzącej, ale w taki sam sposób manipulują "wsieci", "tygodniki niedzielne", czy Radio Maryja.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2015, 16:47:59 wysłana przez Bojar »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #145 dnia: Września 17, 2015, 17:08:42 »
    Ja pierdzielę. Mamy rok 2015, a niektórzy ludzie dalej wierzą w bajki o strasznym PiSie, który Polskę spali albo odda w ręce kościoła i na każdym skrzyżowaniu będą pomniki katastrofy smoleńskiej... Przed wyborami prezydenckimi było to samo - strach, bo może wygrać fanatyczny pisior, marionetka Kaczyńskiego. Wygrał. I co? i gunwo. Było jak jest, z tą różnicą, że wreszcie mamy prezydenta, za którego nie trzeba się na każdym kroku wstydzić i którego czasem aż miło posłuchać. Niektórzy tak wygraną Dudy przeżywali i tak byli nią przerażeni, że chcieli uciekać z Polski. Szkoda, że tego nie zrobili, bo im mniej debili w kraju, tym lepiej.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Września 17, 2015, 17:42:20 »
    Te lewackie siusiumajtki z pierwszym prawiczkiem rzeczypospolitej na czele to powód do strachu? Nie wydaje mi się.

Ja mam tylko mieszane uczucia bo nie wiem czy:

a) PiS wpląta nas w wojne z Rosją czy Niemcami jak padnie UE. To skrajni idioci w tych sprawach. Przypominam że byłem na eventach gazety polskiej i PiSu. Tam Profesorowie świetnie bawili się przy piosenkach o biciu bolszewików i precz z moskwą. Do tego histeryczne płacze przy tych utworach, że oni już nadchodzą - serio. Przynajmniej w samym sercu poznańskuego pis. Do tego studiowałem na uczelni i pracowałem w muzeum przez nich instytucje opanowane. Miałem z nimi styczność i rozmawiałem codziennie. Ws. Polityki zagranicznej to nieodpowiedzialni nienawidzacy rosjii i niemiec szalency wszedzie wietrzacy spiski zydow.

b) zaczna cos robic, PO głównie kradło i nie robiło nic. PiS lubi swoje komunistyczne rozwiazania wprowadzic w zycie. Z jednej strony to zle z drugiej strony szybciej nastapi krach i bedzie okazja do zbudowania kraju na nowo. W sumie niewiele sie zmieni bo sa po tych samych pieniadzach co  po.

Ogólnie to tchórze flejdy i kretyni zero obaw o katoland. Nawet gdyby to wyjdzie nam to w aktualbej sytuacji na dobre gdy w europie wartosci juz upadly.Choć nie wiem czy to by było efektywne. Ogólnie to jest PO bis tylko ksenofobiczne dla mnie nic nowego tylko lekkie obawy bo wojna u granic. A jedyne co potrafi PiS to nawyzywać naokoło a potem robić z połykiem Amerykanom. US nie będzie raczej za to pomagał.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #147 dnia: Września 17, 2015, 23:23:49 »
    Oj ładnie się Dyktator przygotowałeś. Jeszcze tylko to - http://wyborcza.pl/1,75478,18845127,szariackie-szarze-prezesa-pis-w-sejmie-jak-jest-naprawde.html#BoxGWImg

^IVE - no bije siła z twych słów. Myślałem, o tym co mówiłeś o tych narodowcach, może coś w tym jest. Ostatecznie darli się na tych którzy się zapędzali, nie spalili budki z kebabami. A PO nawet mi się nie chce mówić.
    Zupełnie serio - propozycje Polski to:
    Korwin - przepuszczamy, co chce to pracuje.
    Kaczor - na pustyni was wesprzemy.

Niech nie narzekają - to nasza wina, że Niemcy walnęli taki syf!? Źle coś? To zamykamy granice, stan wojenny i radźcie sobie sami. Przecież z tych nawoływań do agresji nic nie wyszło. Nie ma co mówić o próbach upolitycznienia problemu, a spróbujcie go nie upolitycznić!
    Na pewno masz Dyktator rację, że strasznie bazylikami to nonsens w sytuacji gdy prowadzące metodyczne ludobójstwo ISIS wciela w życie swoje groźby.
    Al Kaida ponoć znowu trzyma z ISIS, a szkoda bo podobał mi się ich sojusz z USA. Putin też tam jest, co może oznaczać rychłą stabilizacje, albo totalny gnój.
    Denerwujące jest to, że nikt nie ma tak na prawdę realnego pomysłu na tą sytuację, i przy tej skali problemu analitycy będą bardziej sterować sprawą, niż politycy.
    Ktoś wie, czy na ziemiach zajętych przez ISIS trwa jakieś życie, czy to już są Czerwoni Khmerzy?
    Do wyborów jeszcze jest czas, ale zarówno postawa Korwina, jak i Kaczora ma dużo sensu, ale nie wypowiedział się jeszcze Donald, który ma niedługo na całą sprawę łaskawie spojrzeć.
    I tak o to koledzy po raz kolejny walczymy z nawałą bogactwa kulturowego, wzbogacającego naszą cywilizację.
    Inaczej ten szwedzki raport o przestępczych dzielnicach wygląda gdy popatrzymy na inne czynniki społeczne, takie jak wykształcenie, zarobki  praca - ładne bardzo pocieszanie się.
    Mimo sysko - 13% poparcia dla tych antyimigracyjnych partii w Szwecji.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2015, 23:38:27 wysłana przez Octavian »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #148 dnia: Września 18, 2015, 02:07:49 »
    Zależy od Państwa, gdyż to Państwo reguluje stosunki z Stolicą Apostolską za pomocą chociażby takiego konkordatu.
    No a ja ci mówię, że to, że kościół zostaje bazyliką nie zależy od państwa. I weź pomyśl, bo gdyby tak było jak piszesz, to znaczy, że żylibyśmy w jakiejś teokracji.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Września 18, 2015, 10:55:33 »
    https://www.youtube.com/watch?v=geS29poY8MM

Pozdrawiam fanów PiSu, Wasi idole byli za. Do tego takich kretynizmów za. którymi PiS głosuje jest więcej. Wystarczy przejrzeć czasami dziennik ustaw sejmowych. Jednak tego nie wymagam nawet :P

Do tego Wasza partia jest za utrzymywaniem morderców i pedofilli w więzieniach z podatków ludzi, chcę decydować o moralności ludzi i narzucać co ma być uczone w szkołach. Chcę dalej zadłużać, Polske nie ma żadnych planów spłaty długu !!!! I co się z Wami stanie na starość a co z dziećmi Waszymi gdy państwo padnie? Czy Wam ludzie nie jest po prostu wstyd? Owszem PO jest takie same, ale to nie tłumaczy PiSu. Głosujecie na nich bo Duda to fajny facio? Obudźcie się !!!

Dodam jeszcze najważniejsze do aktualnego tematu ! To PiS na czele z prezydentem Kaczyńskim ratyfikował i głosował za przyjęciem traktatu lizbońskiego. To PiS stworzył aktualny problem, że w ogóle Unia może nam takie coś narzucić. Dlatego teraz ich deklarację są śmiesznie, a jeśli imigranci zostaną jednak tu przesiedleni odpowiedzialny w całej rozciągłości jest PiS.