Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31420 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 07, 2016, 11:18:28 »
    Gdzie ja narzekam? Realnie patrzę na problem i niestety ni jak tego drugiego miejsca nie widzę...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 07, 2016, 12:56:59 »
    Oczywiscie, ze mamy szanse na drugie miejsce i to wcale niemale. Mamy sporo dobrych pilkarzy i jak tylko im siadzie i sie zgraja, to mozemy sobie poradzic zarowno z Irlandia, jak i Ukraina. Powiedzmy sobie szczerze, ze poza Niemcami, to poziom w grupie jest bardzo wyrownany, wszystkie 3 druzyny prezentuja porownywalny poziom i liczyc sie bedzie glownie zgranie i dyspozycja zespolow w danym dniu. Jestem daleki od zachwalania naszych pilkarzy, bo niestety jakos super to wcale nie gramy, co pokazaly ostatnie mecze - ale nie ma co narzekac, bo czasami ladne mecze potrafimy grac. Niestety, na Euro bedzie jeszcze wiekszy stres i presja na pilkarzy, niz w meczach towarzyskich. Oby tylko wytrzymali i zagrali jak w eliminacjach im sie to udawalo, a szanse bedziemy mieli duze. Wszystko sie okaze za pare dni :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 07, 2016, 13:20:23 »
    Gdzie ja narzekam? Realnie patrzę na problem i niestety ni jak tego drugiego miejsca nie widzę...
    No ja nie wiem. Serio wierzysz że Ukraina i Irlandia Płn są poza zasięgiem? To takie trochę wmawianie sobie na siłę "ooch jestem taki słaby i mały". Owszem będą to wymagające mecze ale taki zbędny defetyzm jest równie nie na miejscu co nadmierny optymizm. W przeciwieństwie do MŚ 2006, Euro 2008 i Euro 2012 mamy paru dobrych piłkarzy którzy potrafią znieść presję bo grywali już w równie ważnych a nawet ważniejszych meczach, więc można a nawet trzeba spojrzeć trochę bardziej przychylnym okiem na szanse reprezentacji. Pozostaje pytanie czy rzeczywiście są chociażby namiastką drużyny, jak wytrzyma nasza dość słaba obrona i czy zagrają ekstraklasowi zamulacze Pazdany, Linetty itp. To aż boli że najlepsi gracze z Polskiej ligi są tak cholernie słabi i ciągną drużynę w dół.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 07, 2016, 13:33:17 »
    Cionek to typowy stoper, a Wawrzyniaka szanuje, mimo że w internetach często sie śmieją z niego, bo raz się poślizgnął...no cóż, zdarza się. Jest doświadczony, mimo wszystko gra bardzo solidnie i pracuje na boisku, często sie podłącza do akcji...ja myślę, że Adaś może spokojnie na niego postawić. Jędrzejczyk może co najwyżej go zmieniać w drugiej połowie, bo jak Lew napisał, on lepiej gra na prawej stronie, tam jednak mamy profesora Piszczka, więc raczej ciężko by tam było z wygryzieniem go ze składu...
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 07, 2016, 13:36:59 »
    Słuchaj się internetów - daleko zajdziesz :D
    Wawrzyniak to jedyny ekstraklasowy kopacz który wnosi cokolwiek pozytywnego do gry. Chociaż też czasem zagra takiego raka że głowa mała, ale nie jego wina że nie uczył się grać w lepszych ligach.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 07, 2016, 13:41:57 »
    Polska musi wygrać mecz z Irlandią Północną by myśleć o wyjściu z grupy, wszyscy zaczynamy z 0 punktami i jeśli zaczniemy słabo, to nawet remis z Irlandczykami nie da nam niczego, a już wielokrotnie pokazywaliśmy na turniejach, że jeżeli startujemy źle, to tak samo kończymy naszą przygodę na ME lub na MŚ.
    Kluczowymi graczami w Polsce jest Krychowiak z Lewandowskim, a w Ukrainie Jarmolenko z Konoplyanką. Kto zagra lepiej ten wygra ten mecz.

Salamon powinien zagrać na środku koło Glika, Cionek daje radę, ale koleś nie potrafi wyprowadzić piłki i jego gra kończy się na zagraniu do Wawrzyniaka, Krychowiaka i Glika. Glik to również nie jest wirtuoz futbolu wśród środkowych obrońców, ma rozegranie na lepszym poziomie niż Cionek i jest o wiele lepszy i pewniejszy w defensywie, na minus jest tylko jego przyzwyczajenie do wypieprzania prostych piłek, tutaj jest właśnie widoczny powód, dlaczego Glik nie ma startu to lepszych obrońców.
    Pazdan to koleś na inny temat, oglądając grę Legii, śmiem stwierdzić, że to Lewczuk w tym momencie jest lepszym zawodnikiem, spokojniejszym, z lepszym wyprowadzeniem piłki (były prawy obrońca), a Pazdan według mnie grę w podstawowym składzie i marzenia to zakończył po meczu z Holandią, właśnie takimi głupimi błędami w ustawieniu i nie zdecydowaniem, przegrywa się mecze na ważnych turniejach. Taki Mariusz Jop v2.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 07, 2016, 15:24:40 »
    No ja nie wiem. Serio wierzysz że Ukraina i Irlandia Płn są poza zasięgiem? (...)
    O Irlandii nic takiego nie pisałem. Można a nawet trzeba na tym turnieju z nimi wygrać. Pamiętać jednak należy, że na takich turniejach łatwych oraz pewnych meczy nie ma, jednak Irlandia jakoś te eliminacje przeszła więc poziom odpowiedni jako drużyna prezentują. I tu dochodzimy do sedna- słowo klucz na dziś- DRUŻYNA. Nasi niestety na razie nie zawsze grają jako drużyna. Ok, mamy wielu świetnych graczy ale to trochę mało. Trzeba trawę w każdym meczu gryźć. Wtedy się i wyniki posypią.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 07, 2016, 16:17:01 »
    Kurczę muszę sobie spisać daty meczów Polaków, żeby się zabunkrować i przygotować psychicznie na te wszystkie opinie, krzyki, picie i januszowanie...
    Albo też się upijać :P

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 07, 2016, 16:46:19 »
    12, 16 i 21 czerwca Hucio, powodzenia :D
    Nie słuchałem sie internetów, chodziło mi o to, że tak bardzo go zgnojono za jeden głupi TOWARZYSKI mecz z Niemcami...a później i tak grał cały czas w kadrze, i zawsze był jednym z lepszych reprezentantów na boisku, tak myśle...środek obrony, to bezapelacyjnie Glik z Salamonem, Glik akurat wcale nie odstaje od najlepszych światowych obrońców, jest kapitanem w Torino, i w ostatnich paru latach jego klub kończył wysoko, więc to coś znaczy, a Salamon sie troche obudził, bo poza tym że go kiedyś Milan wypożyczył, to ani słuchu, ani widu, ale teraz zaczął coś grać, tylko nie pamiętam czy ejszcze w Brescii, czy gdzieś indziej, bo nie oglądam ligi włoskiej za często, ale myślę, że jest to pewniak na następne lata, zobaczymy, czy będzie w przyszłości takim drugim Glikiem może?
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 08, 2016, 01:03:55 »
      Irlandia postawi autobus. Jeśli, się uda strzelić im gola nim oni nam, to będzie o wiele łatwiej. Coś jak w finale LM ostatnim. Byle tylko, nie było jak na ostatnich meczach, że Polska gra w ofensywie i nic z tego nie ma. Bo akurat w porównaniu do Litwinów Irl Płn, może to wykorzystać. Zresztą, gdy Owen, zasugerował, że zajmą ostatnie miejsce w grupie to Ci się oburzyli na niego, bo przecież od wielu meczów nie przegrali, więc nie jadą na turniej by sobie zagrać. A tak myśli wielu Polaków "ooo dla nich to sukces, że są XD". Ale oni nie mają piłkarzy typu Lewandowski czy Milik, no to powinniśmy wygrać o ile nam nie zrobią głupiej kontry xd.
        Niemcy, tutaj zależy od bramkarza naszego. Nie raz na tych meczach, bramkarze grali świetnie. Może i tym razem.
        Ukraina ma mocne skrzydła, gdzie u nas to trochę słabo z tym.

Jak się nasi zepną, to ograją i Irl i Ukr, a z Niemcami może być remis. Jak zagrają tak jak ostatnio, to przegrają z Irlandią Północną i się skończy zabawa.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 08, 2016, 11:29:12 »
    That's simple as simple ~ Michael Owen
    Peszko 0-3 Carroll, legenda irlandzkiego kieliszka

+BONUS dla tych, którzy chcą zobaczyć w skrócie jak wygląda gra Irlandii Północnej, a wszystko okraszone polskim komentarzem - od 4:30
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 08, 2016, 12:20:01 »
    Do pierwszego meczu w naszej grupie zostały 4 dni, zróbmy sobie na forum jakąś ligę typerów ;)

(click to show/hide)
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 08, 2016, 12:58:51 »
    Łaaał ależ wymowny obrazek łaaał SOO REKT łaał ale brutalnie. Ciekawe kto go zrobił, zakompleksiony Janusz z bólem tyłka bo nie powołali Dudka czy 16 letni niemiec Mahmud XD

Jak najbardziej za ligą typerów!

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 08, 2016, 12:59:06 »
    Ja mogę zrobić jakąś ligę typerów jeśli jest ktoś zainteresowany - brałem już kiedyś udział na wayofwar.org, gdzie zająłem chyba 4 miejsce na ponad 60 lub więcej użytkowników. Pamiętam, że wytypowałem wszystkie wyniki Wlochów poprawnie, oprócz finału xD
    Punktowanie, według mnie jest najlepsze, to 1 punkt za poprawne wytypowanie zwycięzcy, 3 pkt za prawidłowy wynik meczu. Można by pomyśleć o typowaniu 1 połowy również, jeśli wytypujesz 1 połowe oraz końcowy wynik poprawnie to otrzymujesz 5 punktów. Coś w ten deseń. Jak jest ktoś zainteresowany, to mogę wieczorem założyć już temat, jak wrócę z pracy ;)

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 08, 2016, 13:09:57 »
    Prusak, chociaż o piłce nożnej wiem tyle co przeciętny Indianin z plemienia Ciemnych Niedorajdów w Dolinie Wiecznego Zaciemnienia o fizyce kwantowej to chętnie bym do tego dołączył.

Łaaał ależ wymowny obrazek łaaał SOO REKT łaał ale brutalnie. Ciekawe kto go zrobił, zakompleksiony Janusz z bólem tyłka bo nie powołali Dudka czy 16 letni niemiec Mahmud XD

Oni, smutni Wpierdolanie.
    https://www.youtube.com/watch?v=GOSv7fza68A#t=12m38s
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany