Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31281 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 06, 2015, 01:45:40 »
    "Wy pilnujcie bramki, ja idę sfaulować Neuera!"

Raczej "Wy się dajcie im kiwać, a ja w tym czasie pobiegnę na ich połowę i ukradnę piłkę".
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 08, 2015, 20:03:49 »
    No i kolejny mecz- tym razem ze Szkocją. Jak typujecie wynik?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #32 dnia: Października 08, 2015, 20:09:15 »
    kurczę 2-0, białoooo-czeeeerwoniii

(btw gdyby to był mecz rugby to 6-32 dla Szkocji) :P

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 08, 2015, 22:38:06 »
    Okazuje się, że nie tylko my umiemy tracić bramki w ostatnich sekundach XD
    ale i tak mecz słabo tak +/-

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 08, 2015, 22:51:58 »
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 08, 2015, 23:02:52 »
    Wawrzyniak dobrze zagrał.
    Mecz znowu dobry, mimo że wynik nie zachwyca. Jest gra do końca, jest walka. Ktokolwiek chce narzekać na tą drużynę niech pomyśli kiedy ostatnio była reprezentacja która się nie poddaje do ostatniej minuty.... no chyba nie za mojego życia więc ja nie powiem :D
    Lewy zszedł z boiska z klasą, piękna kara dla Szkotów za brudną grę. Ja rozumiem stawać twardo ale w obu meczach mocno przesadzili.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 08, 2015, 23:15:29 »
    Bardzo ciekawy mecz, szkoda bardzo ładnych sytuacji, ale trzeba przyznać, że bramki Szkotów były piękne.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 08, 2015, 23:20:25 »
    Krótko podsumuję ten mecz:

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 08, 2015, 23:46:41 »
    Mecz znowu dobry, mimo że wynik nie zachwyca. Jest gra do końca, jest walka. Ktokolwiek chce narzekać na tą drużynę niech pomyśli kiedy ostatnio była reprezentacja która się nie poddaje do ostatniej minuty.... no chyba nie za mojego życia więc ja nie powiem :D

Kwalifikacje do MŚ 2002, Kwalifikacje do MŚ 2006, kwalifikacje do EURO 2008... Fajnie grają chłopaki, ale nie czas i miejsce się podniecać. Jak narazie ta drużyna pokonała 2 razy Gibraltar, 2 razy Gruzje (przy czym w Warszawie to Gruzini mieli przewagę w posiadaniu piłki), Niemcy cudem (bodajże 3 strzały celne, przegrany mecz był lepszy), 2 remisy ze słabiuteńką Szkocją, która grę opiera na trzech wyrobnikach (Brown, Naismith i Fletcher) oraz remis z Irlandią, która całą drugą połowę robiła oblężenie niczym Szwedzi Częstochowy. Nawałka ma ten atut w przeciwieństwie do poprzedników, iż dostał od losu sporo szczęścia, ma najlepszą 11 od kilkunastu lat i wykorzystują nadażające się okazje. W tej chwili ciężko widzę byśmy wyszli z grupy na EURO (o ile się dostaniemy na 100%), dzisiejszy mecz pokazał jaką jakość prezentuje nasza ławka rezerwowych.
    Reasumując - pierwsza 11 najlepsza od lat, ławka rezerwowych najgorsza od lat.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 09, 2015, 11:40:02 »
    Adam "Faken" Nawałka wczoraj zrobił wg mnie jeden błąd ze zmianami. O ile wejście Wawrzyniaka w pełni rozumiem (Rybus musiał grać niżej, bo miał żółtą kartkę i nie mógł ryzykować) i Olkowskiego też (zmęczony i mało dający zespołowi Błaszczykowski), tak wejście Jodłowca to dla mnie największe zaskoczenie. Koleś gra słabo jak cała Legia (poza Nikoliciem) a wchodzi, na dodatek za Arka Milika, który jest świetnym napastnikiem oraz niezłym rozgrywającym w kadrze. Ok, jeśli Milik odczuwał dyskomfort dlaczego wszedł Jodłowiec a nie Sobiech ? Przy wyniku 2:1 dla gospodarzy graliśmy tylko jednym napastnikiem, w środku pola mieliśmy dobrego w tym meczu Mączyńskiego i beznadziejnego Jodłowca, który powołanie do reprezentacji dostaje chyba za to, że wyszły mu 2 mecze z poprzedniego roku.
    Prawdą jest, że nasi zawodnicy pokazali wczoraj pazur, jednak kilka zagrań było bez żadnego pomysłu, co kończyło się fatalnie. Na przykład gol na 2:1 padł wyłącznie z naszego błędu, bo za szybko chcieliśmy wznowić stały fragment. Gol Richiego to strzał, który wychodzi piłkarzowi raz na 25 prób, także tutaj nie winie nikogo.
    Najważniejsze, że zagraliśmy do końca i co najważniejsze - sprzyjało nam szczęście i nie było amatorskich arbitrów. Bo przypomnijcie sobie mecz w el. do MŚ2014, jak to gol Błaszczykowskiego na 3:2 z Czarnogórą nie został uznany.
    Osobiście liczę, że w niedzielę ugramy minimum remis i awansujemy na Euro. Tam liczę, że trafimy do grupy z Islandią i Francją. 4 drużyna jest mi obojętna :D
    Aha, jeśli ktoś jeszcze chce wzdychać nad tym, że to najlepsza reprezentacja Polski w XXI wieku, niech przypomni sobie eliminacje do Euro2008. Tam mieliśmy znacznie mniej piłkarzy, grających w czołowych klubach europejskich, a jednak przyjemnie się oglądało ich występy, w tym pamiętny dwumecz z Portugalią :)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #40 dnia: Października 09, 2015, 12:20:25 »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 09, 2015, 13:17:55 »
    Kwalifikacje do MŚ 2002, Kwalifikacje do MŚ 2006, kwalifikacje do EURO 2008... Fajnie grają chłopaki, ale nie czas i miejsce się podniecać. Jak narazie ta drużyna pokonała 2 razy Gibraltar, 2 razy Gruzje (przy czym w Warszawie to Gruzini mieli przewagę w posiadaniu piłki), Niemcy cudem (bodajże 3 strzały celne, przegrany mecz był lepszy), 2 remisy ze słabiuteńką Szkocją, która grę opiera na trzech wyrobnikach (Brown, Naismith i Fletcher) oraz remis z Irlandią, która całą drugą połowę robiła oblężenie niczym Szwedzi Częstochowy. Nawałka ma ten atut w przeciwieństwie do poprzedników, iż dostał od losu sporo szczęścia, ma najlepszą 11 od kilkunastu lat i wykorzystują nadażające się okazje. W tej chwili ciężko widzę byśmy wyszli z grupy na EURO (o ile się dostaniemy na 100%), dzisiejszy mecz pokazał jaką jakość prezentuje nasza ławka rezerwowych.
    Reasumując - pierwsza 11 najlepsza od lat, ławka rezerwowych najgorsza od lat.
    Nie ma sie co podniecać ale też nie ma co takich defetyzmów sadzić. Co do MŚ 2002, 2006 i Euro 2008 bądźmy szczerzy - tamte zespoły nie miały nawet połowy takiego potencjału jaki jest dzisiaj. Składały się głownie z gwiazd własnego podwórka a ci z lepszych lig i tak nie grali na topie. Żadna z tamtych drużyn nie zremisowałaby wczorajszego meczu. Pod presją zawsze team wysiadał i ruszał się jak muchy w smole a jednostki bały się ryzykować.
    Zapominasz o jeszcze jednej rzeczy - to że w piłce X pokonał Y to nie znaczy że Z który wygrał z X jest lepszy od Y. Owszem wygrana z Niemcami była fartem, ale już drugi mecz pokazał że drużyna potrafi grać jak równy z równym i utrzymywać otwarty wynik niemal do końca. Znowu to powiem - ŻADNA reprezentacja Polska z tego wieku nie była w stanie tak grać. Głównie przez zakompleksionych piłkarzy którzy poza boiskami ekstraklasy dostawali baty. Właśnie dlatego też dzisiejsza ławka rezerwowa jest tak kiepska. Ale tu widać progres - tacy gracze już nie są w 1 teamie, niemal ich wyeliminowano z podstawowej 11 i nie grają pełnych 90 minut.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 09, 2015, 13:43:13 »
    Co ty za głupoty pleciesz XD Zacząłem interesować się piłką nożną w wieku 5 lat, oglądałem mnóstwo meczy, pamiętam MŚ, te mecze o 8 rano na Polsacie. Kwalifikacje do MŚ przebrnęli bez problemów, piękne mecze z Ukrainą czy z Norwegią a ty gadasz o słabej Szkocji, która posiadała ledwo jeden argument - własny stadion XD
    Napastnicy Polski w 2002 roku
    Maciej Żurawki, Paweł Kryszałowicz, Emanuel Olisadebe, Marcin Żewłakow, Cezary Kucharski, Artur Wichniarek, Radosław Gilewicz i jeszcze inni.
    Ci gracze strzelali po kilkanaście bramek w sezonie, grali w zagranicznych klubach lub w polskich, jako gwiazdy ligi i potrafili jak równy z równym grać w europejskich pucharach. Z tą różnicą, że wtedy było po prostu ciężej zakwalifikować się czy to do MŚ, LM czy do ME. Jakich napastników ma teraz Polska? Lewandowski top5 na świecie, Milik który aktualnie już stracił miejsce w 11 Ajaxu, Sobiech który ostatnio po dłuuuugim czasie strzelił bramkę i dalej nikt. Ty tu widzisz mocniejszy skład? XD
    Radzę wpierw się trochę dowiedzieć na temat piłki nożnej, a nie pisać frazesy od których głowa boli. Ty kiedyś grałeś w piłkę nożną i wiesz czym jest gra 11 zawodnikami na krótkiej przestrzeni czasu? Widziałeś mecze  Polska vs Portugalia, Polska vs Norwegia, Polska vs Ukraina?
    Poza tym duża część zawodników niedawno przerżneła w widowiskowym stylu MŚ XD
    Pod presją zawsze team wysiadał i ruszał się jak muchy w smole a jednostki bały się ryzykować.
    Przecież ta reprezentacja nie wygrała żadnego meczu pod presją (nie licząc cudu z Niemcami) to o czym ty gadasz? XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Października 09, 2015, 14:30:35 »
    Plecenie bzdur to sam sobie możesz zarzucić, nie mi.
    Według ciebie lepiej mieć 7 średniaków niż 1 z topki i lepszego średniaka? No super, życzę powodzenia w graniu meczu siedmioma napastnikami :D A, to chcesz się bawić w zmiany i wrzucać do gry jokerów? Much tactics...
    Jakikolwiek mogę mieć sentyment do Olisadebe czy Żurawskiego - wiem że nie byli oni na poziomie Lewandowskiego a nawet Milika.

Radzę wpierw się trochę dowiedzieć na temat piłki nożnej
    Zagrałeś parę lig podwórkowych i myślisz żeś wielki znawca XD Zostaw takie żałosne rady dla siebie. też grałem... i co? Mam automatycznie rację? Profesjonalny futbol to zupełnie inny świat, zawodnicy są inaczej przygotowani - gracz na wysokim poziomie JEST W STANIE grać w jedenastce intensywnie przez krótki okres czasu. U niektórych nawet stymuluje to wzrost formy, często i eksplozje talentu. Jedynym poważnym zagrożeniem są kontuzje i fizyczne urazy na boisku. Jeśli taka Polska straci Krychowiaka, Lewandowskiego czy Glika to na mistrzostwach byłoby pozamiatane ale na to się zwyczajnie nie poradzi bo nikt nie wyprodukuje piłkarzy z próbówek na poczekaniu. Trzeba ryzykować z tym co się ma. Dzisiejsza podstawowa jedenastka jest lepsza niż poprzednie, roli rezerwowych nie można nie doceniać ale ty ją przeceniasz.

Przecież ta reprezentacja nie wygrała żadnego meczu pod presją (nie licząc cudu z Niemcami) to o czym ty gadasz? XD
    Czy ja piszę o wygrywaniu? Widzę co się dzieje na boisku tak samo jak widziałem co się działo na boisku w poprzednich turniejach/eliminacjach. W większości sytuacji po prostu chciało się wyłączyć telewizor bo zaczynało się granie do jednej bramki a potem "mecze o honor". Widać nastawienie zawodników i widać że pracują na boisku. W przeciwieństwie do np. żenady z Euro 2008.

Nikt nie wie jak drużyna się spisze w dalszej perspektywie. Ani ja ani tym bardziej ty. To czy gra na 2 napastników których nie ma kto zmieniać okaże się dobrym pomysłem zależy od zbyt wielu czynników żeby cokolwiek ocenić.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Października 09, 2015, 14:46:57 »
    Poproszę konkrety, jak narazie to piszesz, że ten jest lepszy od drugiego bo tak uważasz. Po 1 - pokaż mi drużynę, która grała na obojętnie jakiej imprezie 11 zawodnikami, mając przy tym słabą ławkę rezerwowych. To nie jest żaden atut, że gramy tylko 11 zawodnikami, przy czym większość z rezerwy jest albo za słaba na grę (na przykład Kapustka) albo grają ogony w swoich klubach. Takimi zawodnikami chcesz uzupełniać pierwszy skład? Po 2 - jakim cudem Polska ma według ciebie lepszych napastników? Jeśli oceniasz poziom drużyny poprzez 1 zawodnika to gratulacje, aktualnie mamy 1 gracza najwyższej klasy (Lewandowski) oraz Milika, który po w miarę udanym sezonie złapał zadyszkę i stracił miejsce w podstawowej jedenastce. Na EURO 2016 też mamy stawiać na zawodnika, który może zagrać albo dobry albo beznadziejny mecz? Nie będzie miał formy, dojdzie czasami sytuacja, że nie będzie grał w 1 składzie Ajaxu i co? Dalej na niego stawiać mimo iż nie jest w ciągu na grę?
    Uwielbiam dyskutować z ludźmi, którzy myślą, że mają rację i bazują na jednym, gównianym argumencie - są przekonani, że to co piszą i myślą jest prawdą.
    Proszę bardzo, podaje ci statystki napastników z 2002 roku, porównaj sobie ilu wtedy mieliśmy zawodników regularnie grających i strzelających.

Żurawski - Wisła Kraków - 21 bramek/król strzelców
    Kryszałowicz - Eintracht Frankfurt - 16 bramek
    Olisadebe - Panathinaikos - 9 bramek
    Żewłakow - Excelsior - 15 bramek
    Kucharski - Legia Warszawa - 13 bramek
    Wichniarek - Arminia Bielefeld - 20 bramek
    Gilewicz - Tirol Innsbruck - 11 bramek/mistrzostwo (rok wczesniej 22 bramki i król strzelców)
    Juskowiak - Wolfsburg - 3 bramki (rok wczesniej 12 bramek, 2001/2002 leczyl pol sezonu kontuzje)
    Sosin - Odra WŚ - 12 bramek
    Waligóra - Lommelse - 10 bramek
    Kowalczyk - Anorthossis - 24 bramki (mistrzostwo i król strzelców)

Lewandowski - Bayern - 17 bramek
    Milik - Ajax - 11 bramek
    Sobiech - Hannover - 2 bramki
    Teodorczyk - Dynamo Kijów - 5 bramek

Ale ty oczywiście znafco futbolu przez duże Z powiesz, że Polska za twojego życia nie miała dobrego składu, a teraz gra najlepiej od lat. Śmiechłem XD