Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31302 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Genia

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 01, 2015, 13:46:22 »
    oj za bońka jest normalność w polskiej piłce, także poczekałbym z tego typu swierdzeniami. Mi też lepiej się jakoś gra, jestem przedstawicielką damskiej piłki klubowej. Ostatnio się nabawiłam lekkiej kontuzji, ale trochę -CIACH- i od razu człowiek czuje się lepiej : )
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2015, 17:53:47 wysłana przez Lew »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 01, 2015, 17:04:57 »
    1. Gramy beznadziejnie w ten sport, poza Lewandowskim.
    2. W siatkówce, nasi reprezentanci płaczą, gdy zdobywają 3 miejsce, bo czują rozczarowanie. Piłkarze, by z radości się posikali, gdyby zajęli takie miejsce.
    3. Spójrzmy na Nową Zelandię. Oni kochają jeden sport i są w nim mistrzami. Polacy mają fioła na punkcie piłki nożnej, gdzie od kilku dekad, żadna nasza drużyna nie zagrała w lidze mistrzów xDDD

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 01, 2015, 17:35:34 »
    Może nie od kilku, bo to raptem 19 lat :V
    BTW. ja już nie wiem, zawsze jest to narzekanie jak na przykład nie wychodzimy z grupy w eliminacjach, że słabo grają. Ale jak teraz w el. do EURO Polacy grali super, to i tak wielu twierdzi, że słabo gramy. Potem media też tak rozpieprzają atmosferę, podnosimy niepotrzebnie oczekiwania do kosmosu i potem wychodzi jak wychodzi...
    @Warder - poza Lewandowskim? A Milik, Grosik, Krychowiak, Glik? No, może Grosik akurat jest trochę chaotyczny, jak kiedyś gdzieś przeczytałem, ale potrafi błysnąć świetnymi zagraniami (np. asysta przy bramce Lewego z Niemcami we Frankfurcie).
    A żeby nie robić double-posta, to mnie zdziwiła trójka nominowana do Złotej Piłki (CR7, Messi i Neymar). Osobiście jestem zdziwiony, za co tam się Ronaldo pojawił?
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 01, 2015, 17:48:31 »
    Ale jak teraz w el. do EURO Polacy grali super,
        Oceniamy ich po wyniku, zakwalifikowali się. Ale, moim zdaniem graliśmy beznadziejnie.

Tak pamiętają ten mecz Polacy
    Tak wyglądał
    Gol na 2:2 ze Szkocją- Kompletnie przypadkowa bramka. Po prostu, dośrodkowanie tak bardzo nie wyszło, że aż zaskoczyliśmy Szkotów :c

Fajnie, że awansowaliśmy. Cieszę się. Ale, no serio, nie ma co popadać w jakieś patriotyczne uniesienie, bo tylko wywalczenie awansu. W naprawdę kiepskim stylu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2015, 17:59:53 wysłana przez Warder »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 02, 2015, 14:27:47 »
    Styl był mieszany. W drugim meczu z Niemcami zagraliśmy dobrą piłkę...

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 02, 2015, 14:58:59 »
    Moim zdaniem gramy teraz nienajgorszy futbol. Potrafimy rozgrywać piłkę, nie ma już tak często takich sytuacji, że "Ja szybko podam do byle kogo, żebym nie zje*ał." Więcej zawodników nie boi się wyjść do przodu i skleić dobrą akcję. Czsto brakuje jednak jej wykończenia. Ostatnie podanie jest zepsute i cała akcja idzie na marne.
    Oczywiście, jeszcze często jest chaos, szczególnie gdy przeciwnik ma dobry i wyszkolony skład. I tak jest jednak lepiej niż to było jakiś czas temu.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 02, 2015, 15:13:36 »
       Polemizowałbym. Był taki czas, gdy Leo nas szkolił, że oglądając Polaków, nie miałem wrażenia, że "Co oni robią?! Przecież zaraz nam strzelą gola!", a tak właśnie się czułem, gdy widziałem mecze ze Szkocją, Irlandią i 2x z Niemcami.
        Przy czym przyznaję, że mecz w Frankfurcie nam się o tyle udał, że czułem się, jakby to repra Portugalii wybiegła na boisko. Nie ta klasa co Niemcy, porażka 1:3 to oddaje, ale jednak poziom dobry.
        Tak czy siak, widząc te nastroje, pewność, że Polacy są w dobrej formie, dyspozycji, przypomina mi się sytuacja z 2002 roku. Byłem wtedy bardzo mały, ale pamiętam, jak Engel coś tam gadał, że mamy szansę na 3 miejsce! Ludzie mu w to nawet wierzyli.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 02, 2015, 15:44:47 »
    (...) przypomina mi się sytuacja z 2002 roku. Byłem wtedy bardzo mały, ale pamiętam, jak Engel coś tam gadał, że mamy szansę na 3 miejsce! Ludzie mu w to nawet wierzyli.
    Przecież on mówił o grupie- to było realne do ugrania.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 02, 2015, 17:12:49 »

Przy czym przyznaję, że mecz w Frankfurcie nam się o tyle udał, że czułem się, jakby to repra Portugalii wybiegła na boisko. Nie ta klasa co Niemcy, porażka 1:3 to oddaje, ale jednak poziom dobry.
    Moim zdaniem, to zagraliśmy lepiej stylowo ten mecz przegrany 1:3, niż ten na Narodowym 2:0 :D
        Tak czy siak, widząc te nastroje, pewność, że Polacy są w dobrej formie, dyspozycji, przypomina mi się sytuacja z 2002 roku. Byłem wtedy bardzo mały, ale pamiętam, jak Engel coś tam gadał, że mamy szansę na 3 miejsce! Ludzie mu w to nawet wierzyli.
    Swoją drogą dla mnie porównywanie kadry Engela do obecnej raczej nie ma sensu, moim zdaniem to nie ten sam poziom, teraz mamy znacznie więcej piłkarzy, którzy grają regularnie zagranicą, i to wcale w nie najgorszych klubach, bo oczywiście nie licząc Lewego, to takie kluby jak Ajax, Sevilla, Roma, nawet Torino i oczywiście moje ukochane BVB z pewnością należą do europejskiej czołówki. A w 2002 z tego co pamiętam (miałem wtedy 6 lat, więc...)byli jedynie Hajto, Dudek, Krzynówek, no i też na przykład Wałdoch. Możliwe, że kogoś pominąłem (Olisadebe celowo, bo moim zdaniem był niezłym napastnikiem, ale jednak go przeceniano), więc bez hejtów od razu ;)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 12, 2015, 22:20:45 »
    Już po losowaniu:

Grupa:
    Niemcy
    Polska
    Ukraina
    Irlandia Północna

Co sądzicie o grupie?

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 12, 2015, 22:36:42 »
    Można powalczyć z Ukrainą o drugie miejsce. Z Niemcami będzie ciężko, ale dobry wynik też jest możliwy.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 13, 2015, 09:12:27 »
    A dlaczego nie bierzecie pod uwage Irlandii? To są jednak wyspiarze, a z takimi zazwyczaj nie ma lekko ;)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 14, 2015, 18:24:15 »
    A dlaczego nie bierzecie pod uwage Irlandii? To są jednak wyspiarze, a z takimi zazwyczaj nie ma lekko ;)
         Problem z wyspiarzami leży w tym, że w tych krajach bardzo popularne jest Rugby. Dla Szkotów i Irlandczyków, zaryzykowałbym, że to ważniejszy sport niż piłka nożna. Jeśli piłkarze zagrają zbyt miękko, to prasa ich zje. Po prostu nazwie ciotami, w porównaniu do dzielnych rugbistów, którzy wyszli z faz grupowych (+ Szkocja została okradziona ze zwycięstwa przez sędziego, w meczu z Australią, która zajęła 2 miejsce w fazie grupowej pogrążając Anglików). W Irlandii Północnej chyba, aż tak źle z tym nie jest.
    http://joemonster.org/filmy/72113
      Ten filmik, był komentowany pokrótce na Polsat Sporcie, przed meczem Polska-Szkocja. No tak to wygląda, że w niektórych państwach obrońca, który w 90 minucie powstrzyma się od brutalnego faulu, umożliwiając strzelenie gola przeciwnej drużynie, zostanie ukazany jako pozytywny bohater, ten dla którego fair-play coś znaczy, a w innych jako kompletna ciota.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 14, 2015, 19:01:46 »
    Mimo wszystko to nie zmienia faktu, że Irlandczycy i północni, i ci "normalni", Szkoci, Angole i Walijczycy to waleczne zespoły i nie można ich ignorować, bo się po prostu nas nie przestraszą i tyle. A co do linku to miał sędzia racje, w rugby graja 120 kilogramowe (albo i więcej, nie znam się) bestie, które nie wiedzą co to ból, albo faul, a w piłce nożnej ostatnio to sie czasem odechciewa oglądać meczu, bo kogoś lekko palcem szturchniesz, a on pada na glebe jakby mu jaja urwało, a potem wstaje i gra bez problemu. Wiem jak to wygląda, bo grywałem kiedyś w trampkarzach na stoperze, a później w szkolnych drużynach i dawno temu na Play Arenie również na stoperze, i czasem aż mnie ponosiło, gdy taki mały knypek wymuszał w ten sposób faul ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 14, 2015, 19:11:35 »
    Mamy szanse na 3 miejsce... w grupie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"