Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31299 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 14, 2015, 19:21:02 »
    Mimo wszystko to nie zmienia faktu, że Irlandczycy i północni, i ci "normalni", Szkoci, Angole i Walijczycy to waleczne zespoły i nie można ich ignorować, bo się po prostu nas nie przestraszą i tyle. A co do linku to miał sędzia racje, w rugby graja 120 kilogramowe (albo i więcej, nie znam się) bestie, które nie wiedzą co to ból, albo faul, a w piłce nożnej ostatnio to sie czasem odechciewa oglądać meczu, bo kogoś lekko palcem szturchniesz, a on pada na glebe jakby mu jaja urwało, a potem wstaje i gra bez problemu. Wiem jak to wygląda, bo grywałem kiedyś w trampkarzach na stoperze, a później w szkolnych drużynach i dawno temu na Play Arenie również na stoperze, i czasem aż mnie ponosiło, gdy taki mały knypek wymuszał w ten sposób faul ;)

Heh, też grałem kiedyś w piłę i u nas w lidze takie same sytuacje były :P

Oczywiście nie można nikogo lekceważyć, ale jęsli zagramy dobry futbol, jaki ostatnio coraz bardziej nam wychodził, to nie powinniśmy mieć z nimi większych problemów. Waleczność to jeszcze nie wszystko ;)
    Ja bym się najbardziej martwił o Ukrainę.
    Ale nie można za wiele mówić, bo Polacy na imprezach tego pokroju dawno nie wypadli dobrze. Nawet, jeśli mecze przed mistrzostwami nie wyglądały aż tak źle.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 14, 2015, 19:42:58 »
    Awansujemy spokojnie.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 14, 2015, 20:00:37 »
    Ale nie można za wiele mówić, bo Polacy na imprezach tego pokroju dawno nie wypadli dobrze. Nawet, jeśli mecze przed mistrzostwami nie wyglądały aż tak źle.
    No, nie da się ukryć :p
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 14, 2015, 20:03:19 »
    Myślę że Polska raczej wyjdzie z grupy jeśli główne gwiazdy drużyny będą w formie i nie zostaną popełnione jakieś karygodne taktyczne błędy. Właśnie indywidualności brakowało na poprzednich Euro, ludzi którzy w trudnej sytuacji próbują wziąć na siebie grę całego zespołu i co najważniejsze - jakoś dają radę. Nic nie jest 100% pewne jednak szanse są spore, większe niż w 2008 i 2012. Trzeba dopingować i mieć nadzieję, jak się nie uda to trudno :P

Na wyspiarskie drużyny grające twardo jest jeden hak - na turniejach pokroju Euro nie grają u siebie a sędziowie są zwykle o wiele bardziej wyczuleni na bardziej brutalne zagrywki w meczach w których zła decyzja może doprowadzić do dużego skandalu, co samo w sobie odbija się na karierze takiego sędziego. Większość sędziów na samym początku trzyma rygor, karząc mocniejsze przewinienia kartkami od pierwszych minut. To już inny poziom gry, odrobinę inne zasady. Co nie zmienia faktu że zagrają po swojemu, dostosują się - tak czy siak skuteczność takiej gry stanie się nieznacznie mniejsza. Zawsze na plus.

Co do fauli i ich wymuszania - naprawdę łatwo utrzymać się na nogach przy ostrej grze. Gdyby piłkarz chciał się utrzymać myślę że nawet 90% fauli które mamy dziś na boiskach nie miałoby miejsca. Do obalenia kogoś przy uderzeniu w nogę potrzeba bardzo dużego impetu, rzadko zdarzają się takie wślizgi. Niemal jedyne prawdziwe faule to wejścia całym ciałem lub mocne, bolesne uderzenia butem po nodze.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 29, 2015, 18:30:08 »
    Ja bym powiedział, że grupę mamy bardzo dobrą.

Nie spodziewajmy się, że jakikolwiek mecz będzie łatwy. To już Euro - 24 najlepsze drużyny i takich cieniasów jak Gruzja to prawie w ogóle nie ma. Niemniej jednak gra coraz lepiej naszym piłkarzom wychodzi. Potrafią naprawdę grać drużynowo, obrona wreszcie jest niezła. Oby tylko ich stres nie zjadł.

Moim zdaniem - realne szanse na drugie miejsce w grupie. Z pewnością możemy pokonać Ukraińców i Irlandczyków, wyjść z drugiego miejsca i mieć pewność, że w fazie pucharowej już mistrzów Świata nie zobaczymy. Oczywiście, wszystko możemy też spartolić i skończyć na czwartym miejscu. Ale warunki są w tym roku wyjątkowo dobre - raz, że Polacy grają najlepiej od dobrych kilku(nastu) lat, dwa, że wiele tych drużyn, które do tej pory królowały w Europie, mają obecnie problemy. Mówię tu o Niemcach, Hiszpanach, którzy jednak powoli się podnoszą, Holendrach(odpadli już w eliminacjach) i Portugalczykach. Z drugiej strony pojawiło się wiele nowych drużyn grających na dobrym poziomie - Islandia, Słowacja, Turcja. Na pewno turniej będzie bardzo wyrównany i mocno zależny od szczęścia, co potęguje fakt, że już przy 16 drużynach zacznie się faza pucharowa.
    Mimo to myślę, że Polska ma realne szanse na ćwierćfinał :)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 29, 2015, 18:38:37 »
    Dwie najważniejsze kwestie na EURO 2016
    - oby Nawałka nie zajechał kadry w okresie przed turniejem jak miało to miejsce ostatnimi razy
    - pierwszy mecz z Irlandią, jak wygramy to z Ukrainą powinno być już dobrze, pamiętać przede wszystkich o zabezpieczaniu skrzydeł, a jak przegramy to możemy się pakować, gorszej drużyny już w tym turnieju nie znajdziemy
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 07, 2016, 01:11:02 »
    Tyle od grudnia 2015 się wydarzyło, a tu nadal cisza? Nikt nie ma obiekcji co do powołań Nawałki? Nikt nie chce podzielić się opinią na temat formy Orłów? Nikogo nie obchodzi stan zdrowia Grosickiego? :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 07, 2016, 07:43:00 »
    Pazdan i Linetty do kosza. W ich grze widać prawdziwą jakość ekstraklasy. Obaj mocno przyłożyli rękę do przegranej z Holandią.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 07, 2016, 08:05:34 »
    A o czym tu dyskutować??? Pierwszy mecz otwarcia, potem o wszystko i na koniec mecz o honor. Tradycyjnie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 07, 2016, 08:16:21 »
    Nie biadol jak cebulak z onetu. Jest spora szansa wyjścia z grupy, oby tylko nie zawalili.

Im mniej piłkarzy z ekstraklasy zagra w 1 składzie tym lepiej XD

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 07, 2016, 08:31:35 »
    Trebron, bądźmy realistami. Szanse mamy na 3 miejsce w grupie- dzięki zmianie przepisów część drużyn z 3 miejsca wyjdzie dalej więc my też mamy szansę. Drugie miejsce to naprawdę będzie wielki sukces. Nasi kopacze jacy są każdy widzi, nie ma co wymagać od nich niemożliwego.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 07, 2016, 08:45:32 »
    Szansa to nie gwarant. Mamy szansę na wyjście z 2 miejsca co wcale nie może się zdarzyć ale jest prawdopodobne. Na pewno więcej nadziei można pokładać w tej drużynie niż w choćby takim teamie z 2008 obsadzonym gwiazdami ekstraklasy i Smolarkami.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 07, 2016, 09:21:56 »
    Zawodników mamy niezłych ale czy to drużyna? Dowiemy się po pierwszym meczu. Najwyższa pora uświadomić sobie, że na taki turniej nikt nie dostaje się przypadkiem. Żaden mecz nie będzie łatwy a jak pisałem trzeba co najmniej jeden wygrać i jeden zremisować.

Życzę naszym sukcesów i oczywiście będę kibicował- jeśli rozegrają cztery mecze na tych mistrzostwach uznam to za wielki sukces.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 07, 2016, 09:45:55 »
    Według mnie mamy duże szanse nie graliśmy optymalnym składem żaden z tych meczy towarzyskich. Do tego one się nie liczą tylko mecze o stawkę. Ja tam jestem pozytywnie nastawiony i sądzę, że mamy szansę spokojnie na wyjście co najmniej z 2 miejsca w grupie. Nie rozumiem po co te narzekanie. Wszystko zweryfikuje jednak niedziela. A ja sądzę, że będzie naprawdę dobrze. Wiadomo wady naszych kopaczy są. Jednak cmon. Na co te narzekanie starego dziada? Na ekstraklasę też bym nie narzekał Jędrzejczyk i Kapustka to wg. mnie jaśniejsze punkty tej drużyny, tak samo nieźle grał Mączyński.

Chociaż wiadomo Luca to stary pantofel z kijem w pupie to nic nowego. Hehehe. Jemu to już tylko ponarzekać zostało.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 07, 2016, 10:24:08 »
    A co myślicie o obsadzenia lewej obrony, kto powinien tam zagrać zamiast Rybusa? Nawałka sprawdził tam Jędrzejczyka, Cionka i Warzyniaka i prawdę mówiąc... ten ostatni zrobił na mnie najlepsze wrażenie, pomimo że przed meczem z Litwą zastanawiałem się, ile nowych megadryblingów i podań do przeciwników zaliczy :D
    Ogólnie byłem pozytywnie zaskoczony jego grą, no ale to była Litwa, poziom do Niemców czy Ukrainy bez porównania. Jędrzejczyk lepiej grał na prawej obronie, niż na lewej, no a fanem Cionka jakoś nie jestem i, jak dla mnie, lepiej już radził sobie wczoraj obok Glika, niż jako lewy obrońca z Holandią.