Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 31326 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Euro 2016
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 31, 2015, 21:28:47 »
    Mamy dobrych kopaczy grających w mocnych ligach europejskich, którzy są często gwiazdami w swoich klubach. Nie ma naprawdę się czego wstydzić. Tak dobrej reprezentacji nie było uuuu.. bardzo długo. Nie mówię, że skopiemy Niemców bez problemów.. mamy jednak na tyle dobry team, że spokojnie możemy z nimi stoczyć walkę i wygrać. Zresztą już raz to zrobiliśmy..

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 31, 2015, 22:05:56 »
    Gdybyśmy mieli Krzynówka to wygrana w kieszeni )

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 02, 2015, 15:25:29 »
    Ja obstawiam bramkowy remis, bo nie wierzę, by tam było 0:0, bo Niemcy są zmotywowani tamtą porażką, ale mimo wszystko przez naszą passę nabrali do nas trochę respektu, a my mamy ostatnio bardzo bramkostrzelnych piłkarzy, nie tylko Lewy i Milik, ale nawet Rybus jak na skrzydłowego strzela dużo, mamy tytana w środku pomocy Krychowiaka, który grał z Barcą w Superpucharze jak profesor, mimo, że był dość mocno poobijany nie poddał się, walczak. No i też mamy naszego obrońce - kapitana z Torino Glika, Piszczu też jest w formie, mimo, że w BvB częścij gra Sokratis, i ostatni dylemat to Szczęsny czy Fabiański, bo o ile Wojtek ostatnio ratuje punkty Romie, to Łukasz zaliczył dobre wejście w sezon i bardzo dobry mecz z Man United :D Mimo, że obstawiałem bramkowy remis, to podczas wypisywania naszych atutów nabrałem wiary nawet w zwycięstwo ;)
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 02, 2015, 15:32:49 »
    Najbardziej się obawiam tradycyjnie o naszą obronę: o ile Szukała był akceptowalny gdy grał, o tyle teraz gdy ostatni mecz grał w czerwcu (4 minuty z Grecją) jego forma jest praktycznie jedną wielką niewiadomą. Szkoda, że Pazdan wypadł, byłby moim zdaniem znacznie lepszym wyborem. Jędrzejczyk również mało grał ostatnio, a Cionku lepiej nie wspominajmy. :P

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 02, 2015, 18:22:57 »
    Perquis by się sprawdził w takim wypadku, tak samo Polański byłby najlepszym wyborem obok Krychowiaka na środku obrony. Tylko po pierwsze media przedstawiają ich wizerunek w najgorszym świetle stąd niechęć sporej części kibiców do tych "farbowanych lisów", a po drugie konflikt z Nawałką.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 05, 2015, 00:00:32 »
    Wynik gorszy niż obstawiałem, ale nadal mamy spore szanse na awans i byłbym wręcz zdziwiony gdyby nam się to nie udało. Samego meczu nie skomentuję, bo nie miałem przyjemności go oglądać.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 05, 2015, 00:04:18 »
    Dobrze grali. Niemcom dużo pomogło szczęście, szczególnie przy pierwszym golu i jak Goetze ocalił bramkę.
    W przeciwieństwie do takiego Euro 2008 podeszli bez kompleksów i grali. 3:1 z mistrzem świata który teraz zagrał w formie i u siebie to nie najgorszy wynik, tym bardziej że Niemcy się pomęczyli. Widać że Nawałka zbudował sensowną drużynę która potrafi grać z takimi drużynami jak równy z równym.

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 05, 2015, 00:07:29 »
    Wynik gorszy niż obstawiałem, ale nadal mamy spore szanse na awans i byłbym wręcz zdziwiony gdyby nam się to nie udało. Samego meczu nie skomentuję, bo nie miałem przyjemności go oglądać.

Jeżeli chodzi o sam mecz to Polacy zagrali lepiej niż w poprzednim spotkaniu z Niemcami, choć wynik tego nie pokazuje. Po bramce na 2:1, były dwie świetne okazje na wyrównanie. Remis był w zasięgu...
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 05, 2015, 00:13:06 »
    Osobiście obstawiałem 2:1 lub właśnie 3:1, ale z samego meczu jestem dosyć zadowolony, bo nie ustępowaliśmy pola Niemcom jak we wcześniejszych meczach. Myślę, że śmiało możemy myśleć o awansie, jeśli nagle nasza forma nie odwróci się o 180 stopni.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 05, 2015, 00:20:40 »
    Według mnie, w stosunku do Niemców zabrakło nam najbardziej techniki. Ze strony naszych padało zdecydowanie więcej błędów, za często długie podanie kończyło się stratą piłki. Niemcy dużo pewniej i szybciej technicznie wychodzili z nieraz dużych opresji. I to by nam zagwarantowało zwycięstwo- szybsza gra, bo w pewnych momentach za wolno rozgrywali na takich przeciwników, jak Niemcy.

Ale mecz, jako całość całkiem dobry. Tylko bolały trochę te niewykorzystane sytuacje :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 05, 2015, 05:07:55 »
    Nikt nie narzeka? Co się z Wami stało? Ja w sumie mógłbym się podpisać pod tym co napisał Norbert. Dodam tylko, że 2 połowa wyraźnie była gorsza od 1 w naszym wykonaniu.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 05, 2015, 09:50:18 »
    Ja powiem tak - mimo porażki zagraliśmy super mecz, wkońcu mamy drużynę z charakterem, która gra do końca, a nie, gdy jest 1:0 dla przeciwnika to już olewają ten mecz. Super Grosik dośrodkował, ale wcześniej świetnie mu podał Milik, Lewy pokazuje, że jest niezłym kapitanem, ale znowu było widać to, co mnie w jego grze boli, czyli po stracie brak powrotu, nie biegł za przeciwnikiem odzyskać piłkę. Też Niemcy mieli swoje chwile słabości, a szczególnie, gdy Lewy dostał piłkę po przejęciu wybicia Neuera prawie sam na sam, i chyba tylko Neuer mógł wybrońić tamto uderzenie, bo to był czysty refleks. Ale z kolei, gdyby gol padł, to pewnie mecz potoczyłby się zupełnie inaczej. Ale to tylko gdybanie... Ja jestem dumny z naszej kadry, bo grali z mistrzami świata na równi praktycznie, walczyli jak lwy, no ale nie zawsze jest niedziela ;) Brawo!
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 05, 2015, 15:19:36 »
    Wygrał bayern

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 05, 2015, 18:17:24 »
    Gdyby @CarpeDiem ustalał taktykę na ten mecz, wygralibyśmy.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 06, 2015, 01:40:42 »
    Gdyby @CarpeDiem ustalał taktykę na ten mecz, wygralibyśmy.
    "Wy pilnujcie bramki, ja idę sfaulować Neuera!"