Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja  (Przeczytany 25150 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [The Deluge] Puchar Deluga (eng. The Deluge Cup) - dyskusja
    « Odpowiedź #150 dnia: Września 02, 2015, 00:58:43 »
    Kraków zostaje ! :D

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #151 dnia: Września 02, 2015, 04:05:22 »
    Przecież i tak miał zostać! Tylko że poprawiony!trzeba byłonie rushowaćjak głupii posłuchać wujka Netomana

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #152 dnia: Września 02, 2015, 13:21:20 »
    Limity jednostek które miałem spisać:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_GWsOfj9TqTuBNBsRnCcr6StjbcjeEIFhrxcZamaB-w/pubhtml?gid=0&single=true

"0" to brak ograniczeń, "1" to jednostka niedostępna. wartości 0-99 to maksymalny % liczebności składu jaką może zajmować dana jednostka.
    Kawaleria w każdej frakcji sumuje się łącznie do około 30%, do tego dochodzi ograniczenie, że nie można zrespić więcej koni niż 1/3 liczby graczy w składzie. Choci tylko o fizyczne konie, niezależnie na jakiej jednostce. Husarz bez konia jest piechotą i można go tak brać, o ile gra pozwala przez limity. Liczą się konie, nawet te dragonów.

Co do limitów na jednostki najemne to nie jestem pewien jak z nimi zrobić, bo z jednej strony u Szwedów jak się ich nie ograniczy to nikt nie będzie brał narodowej piechoty, bo jest po prostu słabsza, a z kolei u Polaków pikinierzy są tylko najemni. Poddaję to wszystko pod dyskusję.
    Ze swojej strony dodam, że od bidy można zdjąć Szwedom te limity, bo w sumie to właśnie najemnicy są główną siłą całej frakcji, czymś co ich odróżnia od HRE i Moskwy.
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Września 02, 2015, 21:55:25 »
    Zgodnie z obietnicą informuje.

Po pierwsze co udało się ustalić do tej pory:

-10 minimum graczy na team,
    -inżynierzy od początku,
    -zmiana spawnow normalnie jak w nativie,
    -dopuszczamy zagranicznych,

Do omówienia:
    -flagi,
    dokładne mapy,
    -wprowadzamy sztandary, ale trzeba omówić jakie będą dokładnie bonusy,
    -organizacja, administratorzy, dostep do dzialow,
    -serwery.

Mi się limity podobają i wlepię je chyba całkowicie do zasady, ale jeszcze to omówimy.

Muszę Was przeprosić ale z powodu zamieszania w pracy nie powiem Wam jeszcze dzisiaj kiedy nastepne spotkanie, najprawodpobniej bede wiedzial jutro. A na pewno do końca tygodnia podam termin.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #154 dnia: Września 03, 2015, 17:23:48 »
    Trzeba rozruszać trochę temat, kolejny filmik tym razem od Kripsa.

http://filmixxy.pl/20598/O-pucharze-delunga?autoplay

Miłego seansu. :)

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #155 dnia: Września 03, 2015, 17:38:15 »
    Nie rozumiem o co ta burza jest, jak to jest jego turniej to są i jego zasady i trzeba się pod nie podporządkować jak ktoś chce uczestniczyć w tym pucharze. Za dużo nie wiem nic na temat Deluge'a i Krakowa, ale na pewno mecze mogą trwać godzinami jeśli nie będzie masterów. Bez nich żaden z zespołów nie będzie chciał zaryzykować.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #156 dnia: Września 03, 2015, 18:00:54 »
    Nie rozumiem o co ta burza jest, jak to jest jego turniej to są i jego zasady i trzeba się pod nie podporządkować jak ktoś chce uczestniczyć w tym pucharze. Za dużo nie wiem nic na temat Deluge'a i Krakowa, ale na pewno mecze mogą trwać godzinami jeśli nie będzie masterów. Bez nich żaden z zespołów nie będzie chciał zaryzykować.

Eh... szkoda słów, po pierwsze to filmik został stworzony w celach humorystycznych, po drugie nikt nie chce IvE'owi wciskać coś na siłę, większe klany i osoby zaangażowane w scenę podają różne sugestie i podsuwają pomysły, ale ostateczna decyzja należy i tak do IvE'go. Jednak absurdalne jest mówienie "gdyby nie mastery to mecze trwałyby godzinami", jak dotąd na Delugu został przeprowadzony tylko jeden mecz z masterami i był to stanowczo najdłuższy i najnudniejszy mecz, nie chcę się wdawać w głębszą dyskusję z osobą która nigdy nie miała styczności z tym modem.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Września 03, 2015, 19:11:02 »
    Według mnie to nuda pojawiłą się głównie z powodu zbyt długiego czasu gry i charakterystyki Krakowa (który zostaje, niech się męczą Ci co nie będą go banować) a w szczególności jednego ze spawnów, który jest zdecydowanie lepszy. Same filmiki mnie bawią i nie mam z tym problemu. Decyzję ostatecznie podejmę bo taka moja niecna dola, ale będe dyskutować bo pojawią się wiele fajnych sugestii Najbardziej podabała mi się ta żeby za wygranie bez masterów dawać 1 pkt a z masterami 0,5, było by to idealne tylko prawie nie do zrobienia..

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #158 dnia: Września 03, 2015, 19:13:25 »

Te dialogi pisal ktos kto nie widzial w zyciu napisow w filmie xD? Bo sa serio slabe, nie wiem jak z trescia filmu, ale czytanie takich dialogow jest po prostu be i fuj :v

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Września 03, 2015, 19:37:29 »
    To już nie chodzi o ten filmik, ale ogólnie ale cały spór ciągnący się od kilku stron w tym temacie. A "300" w rzeczywistości jest jeszcze gorszy. Przerabianie Termopil w jakąś walkę kulturystów z tytanami, smokami i innymi wyobrażeniami twórców tego filmu.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #160 dnia: Września 03, 2015, 19:58:23 »
    To już nie chodzi o ten filmik, ale ogólnie ale cały spór ciągnący się od kilku stron w tym temacie. A "300" w rzeczywistości jest jeszcze gorszy. Przerabianie Termopil w jakąś walkę kulturystów z tytanami, smokami i innymi wyobrażeniami twórców tego filmu.
    Film był kręcony na bazie komiksu, mociumpanie. ;)

A jeśli chodzi o mecz, to był długi i nudny bo nie był grany do końca na zasadach ligi, tylko z masterami, które, jak już IvEmu wytłumaczyliśmy na spotkaniu, są powodem całego zła na świecie.

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #161 dnia: Września 03, 2015, 20:37:12 »

300 ostatecznie przegrali, więc mastery faktycznie chyba i tak będą. To wynika z filmiku ^^. Tak czy siak Masoni dopną swego :P

Offline blackhawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Września 03, 2015, 23:38:18 »
    Film był kręcony na bazie komiksu, mociumpanie. ;)

Ahaa to stąd te cyklopy, no i wszystko jasne.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Września 04, 2015, 00:06:30 »
    Z miła chęcia ogłaszam, że w przyszłym tygodniu zostanie rozegrany mecz na proponowanych zasadach Pucharu. Wprowadzone zostaną limity Czeremisa, bonusy do sztandarów, zagramy na nowych frakcjach i mapach z wykorzystaniem armat i innych urządzeń.  Co do flag ten konkretny mecz zostanie rozegrany bez nich w celu konfrontacji z poprzednim meczem z RW. Czas zostanie zmniejszony, wszekich obserwatorów ze swojej strony zapraszam na mecz. Mam nadzieję również, że strona Hakapelitów również na to przystanie. Termin zostanie podany jeszcze w tym tygodniu. Planowany jest jeszcze jeden mecz z docelowo ChW, które ponoć powraca z zaświatów i oby przyjęło rzuconą przeze mnie rękawice. Po tym meczu który docelowo miałby rozegrać się za 2 tygodnie (jeśli plotki okażą się prawdziwe).. chciałbym zrobić podsumowanie, dopiąc zasady i ruszyć wątki zapisów na TW i Tawernie.

Pozdrawiam. To tyle z informacji co się dzieje przy turnieju.

Offline SpajderChrum

• Morderca Macior z Moczar
    • Użytkownik
    • Piwa: 32
    « Odpowiedź #164 dnia: Września 04, 2015, 00:35:50 »
    Planowany jest jeszcze jeden mecz z docelowo ChW, które ponoć powraca z zaświatów i oby przyjęło rzuconą przeze mnie rękawice.

Ale będzie netoman?

(click to show/hide)