Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 130529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slimak78

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 27, 2009, 20:57:25 »
    Tak, Buu, a ty to jesteś taki pr0player.

Ja tam lubie takie turnieje jak są teraz, ale nowymi też nie pogardzę.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 28, 2009, 10:01:22 »
    Nie mówiłem do Ciebie tylko do Bazyli10, bo on narzekał , że nie można mieć swoich lordów i swojego państwa.

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 28, 2009, 16:18:09 »
    Czy ja gdzieś napisałem, że mówisz do mnie?

Zresztą. Nevermind.

Daedalusie, jedna sprawa. W modzie Everyone can be a leader jest taki fajny pasek, w górnym lewym rogu. Pokazuje stosunek sił wojsk na ekranie takimi trzema suwakami. Dało by rade wprowadzić?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 28, 2009, 19:37:37 »
    Ten pasek jest ohydny przecież. :P Pierwsze co zrobiłem grając w ECBaL to było wywalenie tegoż paska, kolorowego healthbara i paskudnych modeli strzał w locie. To po pierwsze. Po drugie, pasek ten działa jako prezentacja, a o ile dobrze pamiętam, to może być tylko jedna prezentacja włączona na raz i to miejsce jest już zarezerwowane dla prezentacji odpowiadającej za odpowiednie odgrywanie dźwięków wydawanych rozkazów.

Ja w swoim modzie szedłbym raczej w drugą stronę, czyli minimalizacji HUDa. Możliwe, że trochę obetnę celownik, gdyż obecnie wydaje mi się paskudny i o wiele za duży.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 28, 2009, 20:57:58 »
    1) Wspominałeś chyba, że chcesz do moda dodać rzeczy typu war parties z 808? Jeżeli tak to uczulam, żeby było ich dużo i miały różne rozmiary np patrole 50 wojaków a armie 700. Wiem,że  coś podobnego jest w Eagle and Radiant Cross ale tam jest kompromitacja - dodali dwa trzy i szczęśliwi. Pamiętaj, ze w średniowiecznych krajach mimo istnienia systemu feudalnego kraj posiadał także armie regularną.

2) Mógłbyś zaktualizować pierwszą stronę? Chcemy oszacować czy zdąrzysz do wakacji ;]

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Stycznia 28, 2009, 21:45:45 »
    Strzały faktycznie fatalne były, kolorowy health bar też, ale stosunek sił mi się podobał. Ale ok, rozumiem :D

Kilkanaście/dziesiąt/set postów wyżej zaproponowałem zatrudnianie peasantów w tawernach. Myślałeś już o tym? Może coś do rekrutacji manhunetrów, peasant women i innych bandytów?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Stycznia 30, 2009, 19:10:15 »
    Istnieje quest, w którym lord zleca nam załatwienie mordercy, który ukrywa się w jakiejś wiosce. Gdy udamy się na miejsce i zakłujemy faceta (nervous man) zadanie jest zaliczone ale...relacje z wioską słabną. Tak chyba nie powinno być, co nie? Relacje powinny się chyba wzmocnić? No bo przecież zatłukliśmy niebezpiecznego gościa, który mógł kogoś zabić a my tu pyk - i problem z głowy. Mieszkańcy wsi jednak mają na nas focha. Wydaje mi się, że po zakończeniu tego questa relacje z daną wsią powinny rosnąć. Co o tym sądzisz?

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Stycznia 30, 2009, 19:27:29 »
    Z drugiej strony dana wioska może być wioską rodzinną przestępcy, ma tam rodzinę , znajomych którym nie podoba się taka egzekucja :P

Pytanko: dochody z miast/wiosek będą uzależnione od populacji czy od czegoś innego?

Edit: tu napiszę bo nakrzyczą za offtop: bardzo prawdopodobne że ukrył by się w  rodzinnych stronach bo w innym przypadku mieszkańcy nie mieli by powodów by ukrywać groźnego przestępcę. 
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2009, 21:38:32 wysłana przez Petros »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Stycznia 30, 2009, 20:53:59 »
    Z drugiej strony dana wioska może być wioską rodzinną przestępcy, ma tam rodzinę , znajomych którym nie podoba się taka egzekucja :P

Ok, ale w takim razie powinno to się równoważyć i nie powinno być żadnego współczynnika ani na minus ani na plus.  Nawiasem mówiąc Lord chyba mówi, że on się tam UKRYŁ a nie POCHODZI ale nie jestem pewien :-D

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #354 dnia: Stycznia 30, 2009, 20:56:39 »
    pomijam fakt ze niektórzy przestępcy mają np. w imieniu coś w stylu "--- z wercheg" albo inne opcje.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Stycznia 31, 2009, 15:17:07 »
    Daedalus.
    Mam pytanie dotyczące oblężeń, a mianowicie ilości drabin przy obleganiu murów. Jestem prawie pewien, że przepychanie się na siłę między dziesiątkami wojowników denerwuje każdego, gdyż nie daje to dobrego efektu od strony wizualnej, jak i od strony technicznej (chyba tak to trzeba nazwać 0.0). Wkurza mnie to, gdy jestem już prawie na murach, a tu jakiś 'wał' wpycha się z tyłu na hama i lecę w dół (każdy chyba miał takie przypadki). Teraz mam prośbę, czy np. ilość drabin nie mogła by być uzależniona od punktów Inżynieryjnych. Przynajmniej dwie drabiny max były by bardzo spoko. Po osiągnięciu pewnej ilości tych punktów przy następnych oblężeniach możemy wybudować sobie dwie drabiny. Dla mnie jedna drabina przy obleganiu większego zamku (bo o miastach już nie mówię) wygląda drętwo. A, i ta wieża oblężnicza, hmm... Może przy rozpoczęciu oblężenia mamy do wyboru drabiny lub tę wieżę. Nie wiem czy Będziesz umiał dokonać czegoś takiego, ale było by to dobre urozmaicenie.

Pozdrawiam
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #356 dnia: Stycznia 31, 2009, 15:40:28 »
    Przyznam się, ta drabina to katorga. Chciałem pomóc swoim wojakom wejść na mury i tam rozwalali by wszystko, a tak to spadam i oblężenie przełamane. A z tym wyborem, to średnio. Są duże i małe zamki. Te wysokie oblega się wieżą oblężniczą, a do tych niskich starcza(ją) drabina/y.
    Jestem za wprowadzeniem kilku drabin.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Stycznia 31, 2009, 20:52:12 »
    Drogi Daedalusie. Wiem że powinienem to pisać w innym temacie pt. Zdarzenia przypadkowe czy jakos tak, i jeśli Cię to urazi to przepraszam.
    co do zdarzeń przypadkowych to czy mozna by było zrobić tak że bandyci atakowaliby nas w tawernie?
    tzn. klikamy na opcję "zaczekaj jakiś czas" i w nocy pojawia się komunikat ze do Twojego pokoju wchodzi jakiś człowiek i wtedy nagle znajdujemy się w tawernie i walczymy z jednym bandytą lub z całkiem nową postacią: zabójcą
    dobrze by było gdybyśmy wtedy mieli tylko nóż albo jakąś pałkę(coś co akurat jest pod reką)
    będę wdzięczny jeśli rozważysz mój pomysł
    Pozdrawiam!

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #358 dnia: Stycznia 31, 2009, 21:42:19 »
    Takie pomysly to pisz do tworcow gry :)

Co do tego mordercy w wiosce...to za kazdym razem lord nam przeciez mowi, ze skryl sie w RODZINNEJ wiosce, nie wiem jak wy, ale gdyby ktos nagle wszedl z mieczem w reku do domu obok i zatlukl mi sasiada to bym raczej w niego kamieniem rzucil niz padl do nog z wdziecznosci.

Nie zmniejszaj celownika, taki jest swietny :) A jesli juz zmniejszasz koniecznie, to daloby sie jakos to ominac?

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Stycznia 31, 2009, 23:08:11 »
    (...)
    Jestem za wprowadzeniem kilku drabin.
    Pozdrawiam.
    Nie do zrealizowania.