W tych trudnych czasach, gdy stare dynastie upadają, powstają nowe sekty, a nasi wrogowie tylko czekają na pretekst by anektować Nasze ziemie, potrzebujemy silnego przywództwa i realistycznego spojrzenia na rzeczywistość, by utrzymać się na powierzchni. Po przyjrzeniu się wszystkim stronnictwom, stwierdzam że tylko Pożoga daje nam możliwość wyjścia z całego tego bajzlu w jednym kawałku, a jej trzeźwo myślący członkowie dają mi wręcz pewność, że w nadchodzących konfliktach na pewno obłowimy się na łupach, niewolnictwie i spekulacji!
Zatem jeśli cały świat ma zaraz stanąć w ogniu, nie należy się tego obawiać. Tylko słabych on poparzy, natomiast silnych ogrzeje i da siłę!
Wypatrujmy więc na horyzoncie łun pożarów, wsłuchajmy się w lament dobrodusznych prostaczków wznoszących ręce ku niebu. Uśmiechnijmy się na widok kaznodziejów sprzedającym naiwnej tłuszczy nadzieje na przetrwanie... Bo gdy to wszystko już nastanie, będziemy wiedzieli że rozpoczął się Nasz czas - Czas ludzi interesu!
Chciałbym dołączyć do ludzi silnych, niezaprzątających sobie głowy moralnymi pierdółkami i herezjami robiącym z mózgu kisiel. Ludźmi po których wiem, kiedy nie mogę na Nich liczyć, a kiedy mogę zrobić dobry interes. Składam więc na ręce Jego Szarej Eminencji hutha petycje o włączenie mnie w szeregi Waszego stronnictwa.
Pożoga!