Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I][STRONNICTWO][Poż] - Pożoga  (Przeczytany 17460 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SNIPer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [STRONNICTWO][Poż] - Pożoga
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 29, 2015, 01:03:33 »
    Już mniejsza z tym głosowaniem, w końcu jesteśmy partią wolnościową.

Zgoda huth, oczywiście będziemy się tu kierować Naszym sloganem: Po pierwsze silny władca. Zaraz potem bezprawie.
    Ora et Labora

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 29, 2015, 21:05:25 »
    Zgłaszam akces, po przyjęciu mojej aplikacji... (mały falstart...)
    Każde stronnictwo powinno mieć hymn, to moja propozycja:

Jak trwoga, to Pożoga!

Nie noszą lampasów i czarny ich strój,
    W kieszeniach zegarki ze złota,
    W ostatnim szeregu ruszają na bój,
    Niesłowna, cyniczna hołota…
    Ref.
    Podpalają dranie, podpalają,
    Zęby im się błyszczą, żują ryż…
    I kawałki drewna wciąż zbierają,
    Żeby znów Pożogę wzniecić dziś!

Po wioskach chowają już dziewki i ser,
    Eneasz się błąka po drogach,
    Ich dumne szeregi ruszają na żer,
    Pożoga, to nasza Pożoga!
    Ref…
    Fanatyk chce stosem naprawiać ten świat,
    Nad stosem pieczemy kiełbaski!
    Pożogi potrzeba by każdy coś zjadł!
    Bez żadnych objawień i łaski!
    Ref…

(mel. oczywiście ludowa...)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 29, 2015, 23:22:20 »
    Zgłaszam obiekcję.
    Wielce mnie tym ubawiłeś :D jak takie irytujące dziecko, co ciągle się pyta 'dlaczego?'

@ Agis
    Gratuluję przystąpienia do Pożogi!

Wybitne rymy, rzeczywiście brak było hymnu dla naszych batalionów, więc jest to wielki wkład w nasz ruch i znacznie podnosi morale(o ile w ogóle jakieś mamy)!
    Muszę się zastanowić nad funkcją/tytułem. Myślę, że możesz zostać naszym Oficerem politycznym ds. Propagandy, ze wzgledu na talenty marketingowe.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 30, 2015, 00:51:10 »
    Dzięki! Wdzięczność moja większa niż ja, i wraz ze mną uroście... :P
    Plisss! Tylko nie polityczny, to mi sie tak kojarzy... brrr...! Może choć warchoł?
    Mości huthcie nie dajcież mnie konfudować, z kacapami komparować! Zmiłowania proszę!
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

« Odpowiedź #34 dnia: Marca 30, 2015, 01:01:08 »
    No dobrze, to jakoś inaczej... trzeba coś wymyślić... sam coś wymyśl :P
    Tylko że teraz mój mózg już nie pracuje, więc na razie jesteś 4W: wieszcz, warchoł, wagant i wierszokleta :)

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 30, 2015, 20:57:06 »
    To może Wielki Kanclerz, Strażnik Tajnej Pieczęci?

Offline huth

« Odpowiedź #36 dnia: Marca 30, 2015, 21:15:27 »
    Strażnikiem Tajnej Pieczęci możesz być(takie to masońskie - bardzo dobrze), ale kanclerzem i to wielkim?! No nie wiem, to brzmi bardzo poważnie, odpowiedzialnie i tak jakby(!) ponadpartyjnie. Myślę, że nie możesz być Wielkim Kanclerzem, możesz natomiast być Arcykanclerzem, bo to tytuł honorowy.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 04, 2015, 21:10:47 »
    Szara Eminencjo Czarnej Sotni!
    Melduję, iż w trosce o powierzoną mi Tajną Pieczęć, podjąłem następujące działania:
    Pieczęć oną dałem umyślnemu, posłałem drania z nią do lasu, aby schował. Co też skwapliwie ów uczynił, zaczem stawił się przede mną nagrody wyglądając. Nie dawszy mu się odezwać, ściąć łyka kazałem nie mieszkając. Conclusum: nikt teraz nie wie gdzie owa Pieczęć się znajduje i możemy spać spokojnie, nikt nam jej nie ukradnie. Ba! Na torturach z nas nie wydusi gdzie jest...

Edit. Więc jak, łączymy się niechętnie ze SPOPEM? Takie Spopelenie?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2015, 21:41:44 wysłana przez Agis »

Offline huth

« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 04, 2015, 22:31:53 »
    Zaiste żaden inny człowiek nie mógłby obmyślić tak doskonałego planu, ten plan zrodzić mógł jedynie umysł tak węgliście czarny, że aż diamentowy!
    Jesteśmy więc w posiadaniu najtajniejszej Tajnej Pieczęci jakiej świat nie widział, ani nawet Spopowcom się nie śniło.
    Myślę, że nalezy to uczcić: każdy członek Pozogi dostaje talon na czarny jak kawa nordycki stout lub inny podobny trunek(może być też Cola) albo przepustkę do przybytku zwanego Czarna Perła, ekhem. A na deser pumpernikiel z konfiturą z czarnego bzu.

Ze SPOPEm się nie łączymy, gdyż dzielą nas zbyt donośne róznice doktrynalne, ale z całej siły życzymy im pogodnego samospalenia się :)
    Aczkolwiek okoliczności wymuszają wzajemne wsparcie w tych trudnych czasach rządów ludzi o kręgosłupach z galarety. Otrzymaliśmy już deklarację o podjęciu przez SPOPE zaszczytnej i jakże szlachetnej roli mięsa armatniego (w miarę możliwości), gdy będzie tego wymagać sytuacja. A sytuacja na pewno się nadarzy, zawsze gdzieś jakaś sucha słoma wystaje...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 09, 2015, 18:22:48 »
    Dobra, jak już skończycie jeść czarny bez, czy też czarne bezy, to powiedzcie mi czy ustalamy jakieś wspólne stanowisko dla proponowanej ustawy?
    W sumie jeśli tak, to jakie?

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 09, 2015, 18:31:49 »
    HA! Widać upadek SPOPE!
    Muszą już się pytać jak mają głosować drugiej partii(do tego mniejszej).
    Widać, że to już nie jest nawet porządna opozycja...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 09, 2015, 18:55:14 »
    Nie świruj, przecież mówiliśmy że zależy nam na roli mięsa armatniego - jak inaczej mamy zostać męczennikami?

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 09, 2015, 21:05:01 »
    Poza tym nie pytają, tylko ustalamy stanowisko.

Offline huth

« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 09, 2015, 22:21:09 »
    Propozycji ser Lucy lepiej nie odrzucać!

Offline SNIPer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 10, 2015, 07:41:26 »
    Jako że, współpraca pomiędzy Pożogą a SPOPE, w ostatni czasie się nasiliła, nasi spece od PR wymyślili adekwatną nazwę do naszej, bądź co bądź, egzotycznej koalicji - "Spopieleni".

Ale to nie koniec! W wyniku przypływu weny i %, nasi eksperci wspólnie stworzyli "Spopielara" - filmik, który będzie promował naszą koalicję!

http://www.wgrane.pl/04a6b38fb552080091047bb58a0dbdb7

Znajduje się w nim, wszystko to co tak charakterystyczne dla naszych ugrupowań:mesjanizm, kult ognia, silny bohater-przywódca, przepowiedziana katastrofa, nadzieja i rzecz jasna nasze nieuniknione zwycięstwo!

Ora et Labora