Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hundred Years War 5.0  (Przeczytany 23438 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Loriano

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Hundred Years War 4.0
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 30, 2008, 14:49:44 »
    Wyszła nowa wersja tego moda kompatybilna z 0.960 !!!!!!

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=655

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 30, 2008, 14:54:10 »
    Holy cow! Nareszcie coś się dzieje w świecie modów. Czytam na repository że po każdej stronie (Anglia i Francja) jest aż 30 lordów.

Hmm z tego co ja widze to tam sa cyfry 25... czyzby tylko 2 frakcje?

Chyba nie zauważyłeś tego zdania "There are 30 lords in each side now, so campaigns will be big." (w file history). A dwie frakcje w tym modzie były od zawsze...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2008, 15:13:11 wysłana przez Kolba »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 30, 2008, 17:33:04 »
    hm.... Nie grałem w poprzednie wersje tego moda ale już zasysam :p
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 08, 2008, 16:38:07 »
    Ciekawe i w końcu coś z głową. Sam gram od momentu wrzucenia tego na MBre :>
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline strus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 10, 2008, 19:09:18 »
    Mam małe pytanie odnośnie tego moda, czy jego się da skończyć go poprzez wyeliminowanie jednej z nacji (jest różnica między nativem a tym mode)?

Ale mam także uwagę krytyczną, Kolba bardzo się ucieszył z dużej ilość lordów, według mnie jest ich o 10 za dużo na stronę.
    Może wyjaśnię dlaczego, ma to dwie bardzo, szczególnie mnie denerwujące implikację, po pierwsze zdobycie zamku lub miasta a następnie otrzymanie go od króla wymaga strasznie dużo zachodu w questach dla króla aby mieć z nim dobre relacje lub jakiegoś nieprawdopodobnego szczęści, drugą są watahy lordów szwendające się po mapie, nie mają oni więcej niż 45 woja ale jest ich 10 - 15, żeby takiego pojedynczego dogonić trzeba mieć 50 woja góra, tylko że wtedy nie walczy się z jednym tylko z kilkoma lub kilkunastoma (moim rekordem było dorwanie jednogo a skończyło się ja + 50 przeciwko 600 coś, billmanów i longbowmenów) jest to trochę męczące szczególnie na w momencie kiedy się już ma sporą przewagę strategiczną.

Oczywiście jak każdy wczesny mod, ma on kilka błędów wczesnego rozwoju ale są one akceptowalne dla mnie.

Mam jeszcze jedno pytanie do osób które modują, gra ma jedną wkurzającą mnie cechę którą chce sobie poprawić a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, mianowicie wkurza mnie sposób pobierania podatków ze swoich włości, chciałbym to rozwiązać w taki sam sposób jak jest rozwiązany pobór żołdu (spływ raz w tygodniu i z łba a wożenie się po mapie jest męczące szczególnie dla utrzymania odpowiedniego morale woja).

Tak po za tym to bardzo fajna gra.
    pozdrawiam
    S

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 14, 2008, 12:42:25 »
    Nie rozumiem pytań typu 'da się skończyć grę' , 'można zniszczyć frakcje' . Po prostu graj i się baw i nie martw się o to co będzie za 100 h spędzonych przed monitorem =) !

Ze zdobywaniem i otrzymywaniem zamków jest identycznie jak wszędzie indziej. Co do tych małych grupek chodzących hordą to masz nieco racji. Jeśli masz daleko do pobrania podatków to tego w ogóle nie rób. W tym modzie itemy są dość drogie, tak więc po zebraniu łupów po bitwie i sprzedaniu ich masz trzykrotnie większe przebicie niż kilka wsi.

Napotkałem się na abstrakcyjny bug. Otóż jest odcinek rzeki, pewnie Loary bo przepływa w pobliżu Paryża, gdzie Lordowie, karawany, bandyci, dezerterzy i wszystko inne co hasa po mapie strategicznej blokuje się przy brzegu i biegnie w miejscu. Tak jakby stali w wodzie i nie mogli wyjść na suchy ląd. Śmiesznie wygląda, ale zdarza się, że ekipa 200 ludzi z lordem z twojej nacji się blokuje i jest wyłączona z gry na pewien czas. Po pewnym czasie w końcu 'wodniacy' wyskakują z buga. Sam kiedyś tam bylem. Wystarczy wjechać na most, a później to już w stronę wody i bzium. Darmowe statki. Najlepsze jest to, że jadąc Loarą do ujścia w Normandii można "popływać" sobie po Kanale La Manche. Chyba zrobię screena i tu opublikuję ^^'

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline strus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 14, 2008, 17:48:22 »
    Co do kwestii ekonomicznych to się lekko nie zgodzę, w momencie posiadania kilku tysięcy woja (obsadzenie kilku zamków i miast oraz posiadanie rezerwy dla następnego szturmu) koszty robią się już bardzo duże, właśnie dlatego potrzebuje tego prostego rozwiązania jakim jest mała poprawka do gry.

Offline Lord_Graal

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 01, 2008, 12:38:47 »
    czy jest możliwość by spolszczenie współgrało z HYW 4.2? gdy mam je wgrane nazwy miast i frakcji są z native

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 01, 2008, 13:23:21 »
    Jeszcze raz powtarzam, TO NIE WINA SPOLSZCZENIA, a jeśli tak to możesz mnie nazywać jak chcesz :)

Obecne spolszczenie nie będzie w 100% tak zgrane z modem jak z Native, pod którego było tworzone. Trzeba by było na nowo tworzyć, chociaż nie od podstaw, nowe spolszczenie i tłumaczyć masę tekstu.

Offline Lord_Graal

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 01, 2008, 13:26:27 »
    a nie da sie zrobic eng-pol wersji?
    questy itd polskie..nazwy jednostek miast itd angielskie

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 01, 2008, 15:45:38 »
    JA tak mam i wszystko mi chodzi
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 03, 2008, 22:01:38 »
    Ja również. Spolszczenie zostało w 50 %, reszta po angielsku.

Offline Loriano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 10, 2008, 17:57:48 »

Offline Ferun

• Użytkownik
    Odp: Hundred Years War 4.3
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 10, 2008, 19:52:36 »
    Hmm.. czekałem na tego moda i troszke jestem zawiedziony. Nie dosc że nie ma w nim nic nowego to jeszcze jest krok wstecz. Miasta maja nazwy te z nativ:) Moze to jeszcze poprawią. Miałem nadziej też że poprawia niektóre itiemki szczególnie te czarne hełmy są tak koszmarne jak pomalowane czarną farbą. Gdyby to wygladało jak black armor było by cudo.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    Odp: Hundred Years War 4.3
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 10, 2008, 23:36:41 »
    Hmm.. czekałem na tego moda i troszke jestem zawiedziony. Nie dosc że nie ma w nim nic nowego to jeszcze jest krok wstecz. Miasta maja nazwy te z nativ:) Moze to jeszcze poprawią. Miałem nadziej też że poprawia niektóre itiemki szczególnie te czarne hełmy są tak koszmarne jak pomalowane czarną farbą. Gdyby to wygladało jak black armor było by cudo.

Ktoś ma takie same zdanie ? Bo po tym poście nie zamierzam zasysac modu ...