Mam małe pytanie odnośnie tego moda, czy jego się da skończyć go poprzez wyeliminowanie jednej z nacji (jest różnica między nativem a tym mode)?
Ale mam także uwagę krytyczną, Kolba bardzo się ucieszył z dużej ilość lordów, według mnie jest ich o 10 za dużo na stronę.
Może wyjaśnię dlaczego, ma to dwie bardzo, szczególnie mnie denerwujące implikację, po pierwsze zdobycie zamku lub miasta a następnie otrzymanie go od króla wymaga strasznie dużo zachodu w questach dla króla aby mieć z nim dobre relacje lub jakiegoś nieprawdopodobnego szczęści, drugą są watahy lordów szwendające się po mapie, nie mają oni więcej niż 45 woja ale jest ich 10 - 15, żeby takiego pojedynczego dogonić trzeba mieć 50 woja góra, tylko że wtedy nie walczy się z jednym tylko z kilkoma lub kilkunastoma (moim rekordem było dorwanie jednogo a skończyło się ja + 50 przeciwko 600 coś, billmanów i longbowmenów) jest to trochę męczące szczególnie na w momencie kiedy się już ma sporą przewagę strategiczną.
Oczywiście jak każdy wczesny mod, ma on kilka błędów wczesnego rozwoju ale są one akceptowalne dla mnie.
Mam jeszcze jedno pytanie do osób które modują, gra ma jedną wkurzającą mnie cechę którą chce sobie poprawić a nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, mianowicie wkurza mnie sposób pobierania podatków ze swoich włości, chciałbym to rozwiązać w taki sam sposób jak jest rozwiązany pobór żołdu (spływ raz w tygodniu i z łba a wożenie się po mapie jest męczące szczególnie dla utrzymania odpowiedniego morale woja).
Tak po za tym to bardzo fajna gra.
pozdrawiam
S