Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak rozkładamy nową władzę? (piszemy w komentarzach na co oddaliśmy glos)

Pełne możliwości inicjatyw i władza wykonawcza dla ludu (zbiorczo)
    3 (13%)
    Robimy parlament (czyli władza wykonawcza dla stronnictw, wszyscy obywatele zachowują jednak możliwości inicjatyw)
    20 (87%)

Głosów w sumie: 23

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I]Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 29105 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Forumowa Kampania Online (WB) - Dyskusja ogólna
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 28, 2015, 14:22:36 »
    Jakby nie było, powinniśmy mieć dostęp do tego sejwa, u siebie na kompach patrzeć co się aktualnie dzieje.
    Jeśli chciałbym odgrywać rolę błazna/mądrego doradcy/intryganta/wichrzyciela... muszę wiedzieć co się dzieje w państwie.

Nie no, dajcie spokój możliwość toczenia wspólnych bitew to by było to - a najlepsza opcja teoretycznie, to taka sytuacja w której każdy ma w tej grze jedno życie - zginąłeś w czasie szturmu - sorki już nie pokonspirujesz.
    No powiedzmy, trafiasz na miesiąc do szpitala, i nie możesz spiskować.
    Niebezpiecznie? A prawdziwy szturm to jak wygląda? :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 28, 2015, 14:31:44 »
    Ideałem byłaby możliwość wspólnego brania udziału w bitwach! To byłby dopiero czad!

Od tego jest Strategus na c-rpg. Ale to dla klanów tam grających, nawet gdybyśmy mieli możliwość postawienia własnej mapy świata, to nie starczyłoby graczy.

Jakby nie było, powinniśmy mieć dostęp do tego sejwa, u siebie na kompach patrzeć co się aktualnie dzieje.

Będzie dostęp.

Nie no, dajcie spokój możliwość toczenia wspólnych bitew to by było to - a najlepsza opcja teoretycznie, to taka sytuacja w której każdy ma w tej grze jedno życie - zginąłeś w czasie szturmu - sorki już nie pokonspirujesz.
    No powiedzmy, trafiasz na miesiąc do szpitala, i nie możesz spiskować.
    Niebezpiecznie? A prawdziwy szturm to jak wygląda? :)

Byłoby fajnie, ale to aktualnie ponad nasze możliwości. Przede wszystkim ze względu na liczbę aktywnych graczy, jak zapewnie będzie. Bo teorytycznie da się zrobić takie coś. Nawet już powstawało takie coś tu, na Tawernie. Ale cóż, pozostaje czekać, czy w Bannerlordzie dodadzą w końcu te kampanie online.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 28, 2015, 14:39:37 »
    Byłoby fajnie, ale to aktualnie ponad nasze możliwości. Przede wszystkim ze względu na liczbę aktywnych graczy, jak zapewnie będzie. Bo teorytycznie da się zrobić takie coś. Nawet już powstawało takie coś tu, na Tawernie. Ale cóż, pozostaje czekać, czy w Bannerlordzie dodadzą w końcu te kampanie online.
    Mógłbyś napisać coś więcej?

No właśnie nie wiem, dlatego nie rozwijałem myśli.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2015, 14:45:58 wysłana przez Dyktator »

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 28, 2015, 20:06:17 »
    Mam takie pytanko a czy w trakcie gry nie można zmieniać poziomu trudności w sumie to wiem że można, to jak skontrolujemy króla czy nie ściemnia i nie zmienia sobie trudności przed bitwą ;)
    W sumie to chyba też muszę poprzeć kampanie w nativ skoro to ma być pierwszy raz ale mam nadzieję że następną rozegramy już na jakimś fajnym modzie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 28, 2015, 20:21:23 »
    Proponuję, żeby król na koniec musiał umieścić skrina z zakończoną karierą z obozu. Pokazany jest tam poziom trudności, na jakim się grało. Nie w dniu zakończenia kariery, ale ogólnie  (nie wiem, jaki jest na to wzór, ale to akurat nieistotne). Najwyższym poziomem trudności jest, o ile dobrze pamiętam, 135%. Włączyłem sobie nową grę na tej wysokości, minął jeden dzień, kończę karierę. Tak to wygląda:
    (click to show/hide)
    Teraz toczę szybką, łatwą i przyjemną potyczkę z 5 łupieżcami na trudności 112% i po tej potyczce kończę karierę:
    (click to show/hide)
    Poziom trudności obniżył się o 15%. Konkluzja? W przypadku, gdy na dodanym skrinie z zakończenia kariery poziom trudności jest niższy niż przez nas ustalony, król oszukiwał i należy go skrócić o głowę. Przepraszam za kiepską jakość, ale gram na najniższych detalach i najniższej możliwej rozdziałce :P
    EDIT: Jaką miłość? xD

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 28, 2015, 20:33:09 »
    Nie wiem czy już padła taka propozycja, ale skoro modów na początek za bardzo nie chcemy bo Native jest najbardziej popularny, to może chociaż Diplomacy, które usprawniło by o trochę rozgrywkę?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 28, 2015, 20:40:50 »
    Tak, wspominałem już o tym i przez Steama, i zdaje się tu też, ale zdaje się że czyste Diplo nie działa w pełni poprawnie z najnowszymi wersjami WB. Przynajmniej jak miesiąc temu ściągnąłem je, to miałem dziwne bugi. Oczywiście, można by zaopatrzyć się w MS i "wykroić" interesujące nas fragmenty do specjalnego, tawernianego moda zrobionego pod tą rozgrywkę, jak również proponowałem Dyktatorowi przez Steam, ale wymagało by to:
    1) wykonania takiego modułu (tylko w przypadku tworzenia go - nie pamiętam czy pobierałem najnowszą wersję moda, możliwe że to była jakaś starsza, bo mi akurat nie o pogranie chodziło, tylko o testowanie pewnych mechanizmów, jeśli nie, możliwe że najnowsza wersja działa normalnie z najnowszymi wersjami WB)
    2) pobraniem go przez kandydatów na króla

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lutego 28, 2015, 20:43:31 »
    Jaką miłość? xD
    Może Meraced? xD

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #53 dnia: Lutego 28, 2015, 20:54:26 »
    No to ja dorzucam, że strona RPG zabawy jest już i tak wystarczająco fajna. Kilka możliwych ról które można rozegrać, podaje krótkie przykłady wypowiedzi dla lepszego zobrazowania o co mi chodzi, o to król wypowiada wojnę i...
    - natchniony rewolucjonista w rodzaju V, lub Anonymous jeśli wolicie z V jak Vendetta -na wieść o wypowiedzeniu wojny mówi"

"Drodzy mieszczanie, bracia pokoju! Wy umiejący docenić wagę każdej sekundy spokoju rodzącego dostatek, jaki nie da się wagą złota mierzyć. - Jak się to stało, iż dzisiaj wraz z śpiewem kruków, które o brzasku nad murami imię grozy wykrzyczały, słychać charczenie ogarów wojny? Jak w tym gronie, bogactwo swoich rodzin budującym od wieków, możliwym jest, iż niosący z sobą smród zgnilizny trupów, powstał szaleniec głoszący nam Wojnę? Czyż nie widzicie w tym spisku i zdrady? Jak jeden z nas mógłby ściągać na nasze głowy klęski tak sromotne?"
     - zaradny kupiec, który stara się zarobić na całym zamieszaniu:

"Ależ panowie szlachetni, cóż to za wspaniałe wieści! Piwa, piwa dla naszych wojaków! Dziś w mojej karczmie piwo za pół ceny, a gdy tylko pokonacie tych psubratów, co pewnie nastąpi niechybnie i za ćwierć ceny - niech sczeznę jeśli nie warto w imię naszego króla do interesu nawet dopłacić! "

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lutego 28, 2015, 20:54:56 »
    @lllew
    Ja byłbym za wprowadzeniem chociażby takiego małego modu, który zmieniałby rozgrywkę. Każdego komputer to uciągnie bez problemu, po prostu przydałoby się coś co lekko usprawniłoby rozgrywkę z Native.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lutego 28, 2015, 21:10:31 »
    @lllew
    Ja byłbym za wprowadzeniem chociażby takiego małego modu, który zmieniałby rozgrywkę. Każdego komputer to uciągnie bez problemu, po prostu przydałoby się coś co lekko usprawniłoby rozgrywkę z Native.
    No, pomysł jest dobry, ale trzeba wymyślić, co dokładnie można było by dodać do takiego moda. Skoro już miałby być osobny moduł, to najlepiej, żeby najbardziej pasował do tego, co chcemy tu odegrać.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lutego 28, 2015, 21:14:14 »
    Oczywiście że Calradia, można by było po prostu dodać parę rzeczy żeby urozmaicić i zrobić z rozgrywki nieco ciekawszą wersję. Nic więcej. No i zapakować to dajmy w jeden moduł FKO (taka nazwa), wysłać na serwer i osoby zainteresowane musiałyby jedynie ściągnąć i wrzucić gotową grę do modułów. Nic więcej, żadnej głębszej filozofii by w tym nie było.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 28, 2015, 21:15:58 »
    Nie lepszy Floris? Tam też jest Caldaria, a przynajmniej rozgrywka ciekawsza. W każdym razie, mógłbym dołączyć.

Offline firentis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 28, 2015, 21:17:42 »
    Lepiej na Native, tylko że lekko zmienionym. Trzeba jednak wiedzieć co to "lekko" ma znaczyć. W każdym bądź razie IMO lepszy Native z małymi usprawnieniami, niż Floris.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 28, 2015, 21:22:59 »
    Floris nie byłby zły nawet, z tym tylko że obciąża zbyt mocno komputer (przynajmniej jak miałem stary to ledwo co mi to wszystko chodziło). Wszystko by grało jeśli nowe opcje skierowane byłyby jedynie na rozgrywkę, bez nowych opcji graficznych itd. Więc Floris byłby według mnie super, z tym tylko iż ktoś ogarnięty w jego temacie potrafiłby dokładnie powiedzieć, co należałoby od niego oddzielić by zbyt nie obciążało nam komputera i było w miarę stabilne.