Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72831 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #570 dnia: Maja 11, 2015, 00:18:38 »
    Nie popieram wszystkich postulatów Kukiza ani teorii spiskowych ale jednak ze wszystkich kandydatów najbardziej mi odpowiada. Cieszy tak wysoki wynik, wreszcie się beton dwupartyjny trochę przerzedzi. PO i PiS się skompromitowały przez lata, im mniej będą miały do powiedzenia tym lepiej, oby te partie dostały po dupie w wyborach do parlamentu. To co osiągnął Kukiz dobrze wróży.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #571 dnia: Maja 11, 2015, 00:27:22 »
    Nie jestem "za Bronkiem" w sensie, że nie uważam go za kandydata w 100% "mojego". Zagłosowałem na Komorowskiego, zagłosuję na niego po raz kolejny. Nie jest to jednakże głos w pełni szczery, pozostawia pewien niesmak. Spośród wszystkich kandydatów jest on niemniej jednak najlepszy...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #572 dnia: Maja 11, 2015, 00:49:11 »
    O, w końcu jakiś głos na Bronkobusiarza! Może wyjaśnij, w kilku punktach dlaczego on? Może w końcu dowiemy się tajników, tego dosyć dziwnego sposobu myślenia.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #573 dnia: Maja 11, 2015, 01:28:51 »
    Zagłosowałem na Komorowskiego (...) Spośród wszystkich kandydatów jest on niemniej jednak najlepszy

Leżę i kwiczę. :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #574 dnia: Maja 11, 2015, 01:35:02 »
    Leżę i kwiczę. :D

I cytujesz Szoguna :)

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #575 dnia: Maja 11, 2015, 03:48:02 »
    Ciekawi mnie, jak teraz wyglądać będzie tworzenie partii politycznej przez Kukiza; jaki program, jacy ludzie itp.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #576 dnia: Maja 11, 2015, 07:28:16 »
    Duda to żadna zmiana on reprezentuje środowisko oplutych nienawiścią do świata ludzi. Ogólnie było by to nawet mało szkodliwe gdyby nie to, że na świecie najbardziej nienawidzą siebie nawzajem i Rosjan co w aktualnej sytuacji jest złe.

Do tego uważam, że Duda będzie lepszym prezydentem, ba! może nawet dobrym. Jednak w STARYM SYSTEMIE on niczego nie chcę zmieniać. Ten człowiek może tylko rozbudzić nadzieję, zapudruję, zaszminkuję tego trupa którym jest III RP jak to mówi JE Braun. Jest on absolutnie szkodliwy. To właśnie paradoksalnie dzięki Komorowskiemu powstała tak wielka nienawiść do systemu i dzięki temu wybili się antysystemowcy. Co mi po człowieku, który niepotrzebnie rozbudzi nadzieję i wydłuży życie tej pomagdalenkowej republiki bananowej. Lepiej oddać głos na Komorowskiego, który jeszcze bardziej wzbudzi nienawiść do tego systemu poprzez 5 lat rządów. Duda nie będzie krzyczał " to my mamy rację" ten człowiek właśnie będzie prowadził dialog i na pewno spodoba się to ludziom. A to źle w ogólnym rozrachunku. Ja jestem za tym aby zniechęcić do tego systemu jak najbardziej się da i aby wywieźli tych ludzi na taczkach z Komorowskim i Dudą na czele. Niech Komorowski porządzi kolejne 5 lat to może na widłach go wyniosą z Pałacu. Mój głos aktualnie pójdzie na Komorowskiego. Chcę zagłosować na siekierę aby naród zawrzał, eksplodował. Co nie zmienia faktu, że wspomniane sumienie mnie będzie męczyć i nie wiem czy zagłosuje - pewnie tak.
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2015, 07:47:44 wysłana przez ^IvE »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #577 dnia: Maja 11, 2015, 08:40:13 »
    Po tych kolejnych 5 latach nie będzie komu wynieść Komora na widłach, bo wszyscy młodzi ludzie w Londynie, Amsterdamie i Sztokholmie będą siedzieć i liczyć euro oraz funty. ;p

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Maja 11, 2015, 09:58:06 »
    IvE, ja myślałem, że Ty mądrzejszy jesteś... Liczenie na to, że ludzie nagle się obudzą jest co najmniej naiwne. Na pobudkę mieli niemal 10 lat. Niemal dekada afer, podnoszenia podatków, działania na szkodę kraju i śmiania się w twarz obywatelom. I co? I Platforma nadal prowadzi w sondażach.

Póki większość ludzi polityką się nie interesuje i w nią nie zagłębia, póki jedyną swoją wiedzę czerpią z głównych nurtów medialnych, póty ta większość będzie popierała PO, PiSy i ich "potworki" w stylu Palikota. Będzie wieczna zabawa w dobrego i złego glinę, będzie wieczna roszada PO i PiSu.

Nie nastąpi żaden cud, wszystkim ludziom nie spadną nagle łuski z oczu. Im bardziej będą się pogrążać nastroje społeczne, im więcej będzie protestów ze strony różnych grup zawodowych, tym większa będzie medialna nagonka na protestujących i tym silniejsze dzielenie obywateli, a wszyscy dokładnie wiemy, jak dobrze sprawdzała się ta taktyka w ostatnich latach.
    A nawet jeśli Platforma opierdzieli już coś tak ewidentnie chorego i  bezczelnego, że większość obywateli się ocknie, może być za późno na jakiekolwiek zmiany i szkód przez nich wyrządzonych może już nie dać się naprawić.

Zatem wybacz, ale pieprzysz straszne farmazony. Polska już zbyt wiele czasu straciła i nie może sobie pozwolić na to ryzyko, by przez 5 kolejnych lat najwyższy urząd w państwie pełniła taka gnida, jak Komorowski. Tych ludzi trzeba odsuwać od władzy jak najszybciej - jeśli nie da się wszystkich na raz, to należy to robić stopniowo.

Jedyna rozsądna opcja to kontynuować to, co zaczęli Korwin, Kowalski, Braun i Kukiz. Po obecnych wyborach dobrze to wygląda, bo ponad 25% ludzi przeciwko systemowi to już jest jakaś siła. Jest z czym pracować, mamy dobry start. Jeśli ten elektorat uda się utrzymać, ba, jeśli uda się - a jest to bardzo prawdopodobne - uświadamiać i zdobywać coraz więcej ludzi, to na jesienne wybory poczujemy wreszcie lekki wiatr idących zmian.

Trzeba to jednak robić spokojnie, konsekwentnie, bez wybuchowości. Trzeba wprowadzać stopniowo pozytywne zmiany, uświadamiać ludzi, a nie nawoływać do rewolucji... No chyba, że chce się mieć poparcie tylko wśród kuców, kiboli i gimbusów. Trzeba powoli, acz wytrwale próbować skuwać ten beton, kawałek po kawałku. Przy próbie wysadzenia tego betonu w powietrze może się nagle okazać, że beton pozostał niewzruszony, natomiast wybuch rozsadził wokół wszystko to, co ludzie w pocie czoła przez długie lata budowali.

edit: ekipa Komorowskiego przechodzi do ofensywy. Bronek poparł dziś JOWy i zapowiedział referendum w tej sprawie. Najpierw kpił sobie z wyborców nazywając ich smerfami Marudami lub wrzeszczał w ich stronę "Gwiżdżcie sobie, tylko tyle wam pozostało!", a teraz fajka trochę mu zmiękła i zaczyna grać dobrego wujka, który to słucha głosu ludzi. Najpierw on i jego PO olewali sikiem rzadkim wszelkie obywatelskie projekty i wnioski o referenda podpisane przez miliony Polaków, a teraz nagle chcą, by to obywatele decydowali. PO widać zrozumiało, że grunt zaczyna palić im się pod nogami i JOWy mogą być dla nich ratunkiem.

Najgorsze jest to, że sporo debili się na tę kiepską kiełbasę wyborczą Komorowskiego rzuci. Cała nadzieja w tym, by teraz Kukiz ostro Bronka potępił i pokazał, że z PO nie chce mieć nic wspólnego. Jeśli tego nie zrobi, część tych 20% (niezbyt duża, ale jednak) może zasilić konto naszego obecnego prezydenta-rezydenta.
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2015, 11:13:11 wysłana przez Daedalus »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Maja 11, 2015, 12:35:56 »
    Nie no, to już jest całkowita jazda po bandzie:

Tegoroczna kampania przekroczyła już chyba wszelkie granice hipokryzji, obłudy, bezczelności i żenady.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #580 dnia: Maja 11, 2015, 12:43:02 »
    Buahahahahaha. Tyle w temacie:D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #581 dnia: Maja 11, 2015, 12:57:12 »
    Długo mu zeszło, czekałem na tą deklarację od wczoraj od 21, była do przewidzenia...

Przekazanie władzy jakie w tej chwili następuje rozegrali po mistrzowsku. PO się przejadło to teraz PiS dostanie swoją kolejkę przy żłobie. A za parę lat znów zmiana, pewnie pod innym szyldem ale ludzie ci sami...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #582 dnia: Maja 11, 2015, 14:39:50 »
    Ive, Braun jest spoko, ale żeby go nazywać excelencją? :)
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #583 dnia: Maja 11, 2015, 15:35:38 »
    Nie no, to już jest całkowita jazda po bandzie:

Tegoroczna kampania przekroczyła już chyba wszelkie granice hipokryzji, obłudy, bezczelności i żenady.
    Wow... To jest.... po prostu wow. To nie fejk? Bo takiej bezczelności bym się nie spodziewał nawet po PO.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #584 dnia: Maja 11, 2015, 16:44:42 »
    Długo mu zeszło, czekałem na tą deklarację od wczoraj od 21, była do przewidzenia...

Deklaracje napisał wczoraj na Twitterze, bodajże 40 minut po pierwszych sondażach :DD

W pierwszej turze głosowaliśmy według własnego przekonania, w drugiej zagłosujmy na Dudę, nie wierzę jak ludzie waleni są bez wazeliny od 5 lat i nadal są za nim. Nie wiem, może to nie odra, a syndrom sztokholmski oraz sadomasochizm są najgroźniejszymi chorobami Polaków?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...