Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73069 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #510 dnia: Maja 06, 2015, 16:05:16 »
    Też bym się wkurzył na jego miejscu, gdyby ktoś w publicznej telewizji podkopał mój jedyny i kretyński postulat.

Najśmieszniejsze jest to, że nawet jak wybory w Wielkiej Brytanii pokażą głupotę JOWów to kretyni dalej będą głosować na Kukiza, bo już robiono ankiety na fejsbukach.

Wcześniej było "hurr durr nie głosuję na Korwina bo traktuje kobiety przedmiotowo"- teraz będzie "hurr durr nie zagłosuję na Korwina bo zdradził Kukiza".

Zdecydowani, moim zdaniem, przegrani w tej debacie to Duda, Tanajno i Palikot.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #511 dnia: Maja 06, 2015, 16:20:17 »
    Kowalski ładnie wypadł,  mam wrażenie że troszkę za agresywny momentami był, ale i tak duży plus dla niego za wczorajszą debatę.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #512 dnia: Maja 06, 2015, 17:49:52 »
    Zdecydowani, moim zdaniem, przegrani w tej debacie to Duda, Tanajno i Palikot.

Zapomniałeś dodać Komorowskiego. Dezercja z pola bitwy to też przegrana, tylko bardziej upokarzająca.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #513 dnia: Maja 06, 2015, 17:51:44 »
    Też bym się wkurzył na jego miejscu, gdyby ktoś w publicznej telewizji podkopał mój jedyny i kretyński postulat.

Podkopał sam siebie: http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/o_akcji_ruchu_jow_oraz_ppawla_kukiza_zmieleni/1474

Przy okazji muszę się podzielić faktem, że przez ostatnie miesiące zmieniłem zdanie o Wiplerze. Widać, że te całe zagrywki, zarówno w akcji z Kukizem jak i z tym zastrzeleniem kibica w Knurowie to pomysł Pszemka. Najpierw środowiska korwinistów, narodowców i kukizowe zgodziły się na swoisty "pakt o nieagresji" by w momencie gdy kandydaci występują razem w najlepszym czasie telewizyjnym zajebać tak srogi nóż w plecy. Na moje jest to wynik tej ich umowy pomiędzy Korwinem a Kukizem o tym, że kandydat z mniejszym poparciem zrezygnuje z startu w wyborach i udzieli poparcia temu drugiemu. Korwinowi to pasowało dopóki Kukiz miał 2 % poparcia, jednak nagle Kukiz ma 10 %, czyli 2 razy więcej od niego. Z głównego rozdającego stał się jednym z partnerów do rozmowy na temat wspólnych list do jesiennych wyborów.

Tak to oczywiście wygląda z mojej strony, czyli osoby która nie ma dostępu do tego jak naprawdę tam te negocjacje przebiegają. Ale właśnie te moje przemyślenia są źródłem twierdzenia, że Korwinowi bardziej jak na zmianie zależy na byciu na świeczniku.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #514 dnia: Maja 06, 2015, 17:54:24 »
    @Odnośnie lepszej ordynacji wyborczej tutaj proszę:
    https://www.youtube.com/watch?v=A0lja3vJ5uY

Chociaż i tak d***kracja jest beznadziejnym pomysłem.

@Leinnan

Ciekawa uwaga jestem w stanie się zgodzić z tym tokiem rozumowania.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #515 dnia: Maja 06, 2015, 18:11:37 »
    @Leinnan

Przypominam, że to najpierw Kukiz uderzył w Korwina, kiedy podniósł się hejt o słynne "strzelanie o górników".

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #516 dnia: Maja 06, 2015, 18:21:46 »
    @Leinnan

Przypominam, że to najpierw Kukiz uderzył w Korwina, kiedy podniósł się hejt o słynne "strzelanie o górników".
    Rozumiem że jako fanatyczny fan Korwina bezkrytycznie akceptujesz słowa o strzelaniu do ludzi... ach.. no przecież klasyk. "NIE TO MIAŁ NA MYŚLI"/"WCALE TAK NIE POWIEDZIAŁ"/"MEDIA PRZEKRĘCIŁY"

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Maja 06, 2015, 18:30:43 »
    @Leinnan

Korwin opowiadał o strzelaniu do bandytów, po czym pojechał do Knurowa narzekać na Policję strzelającą do bandytów. :D
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #518 dnia: Maja 06, 2015, 18:38:56 »
    Na początku uważałem Dudę za całkiem dobry wybór, jego pierwsze wystąpienie było bardzo dobre, no ale niestety, im dalej idzie kampania tym jest coraz gorszy. Nawoływanie z ambony, poparcie wrzodu na dupie narodu polskiego - czytaj Kościoła, bawienie się w drugiego Davida Copperfielda, ba, tamten wyciągał królika z kapelusza, ten miliardy złotych z dupy.
    Co do Korwina - kuce nie pomogą, nie wygrają mu prezydenta. Zgadzam się z jego poglądami, nie ze wszystkimi, bo nie ma idealnych kandydatów, tylko tak jak niektórzy są nim zafascynowani, to tak z drugiej strony inną część odrzuca swoją retoryką. Najlepszy z KNP byłby Berkowicz - wypromować go, zamiast wystawiać często Korwina czy też Wiplera, powinni pokazywać go jak najczęściej w TV, jest młody, używa bardziej neutralnego języka, nie ma problemu jak Korwin, który co jakiś czas palnie totalną głupotę, myśląc może o czymś innym, jednakże wyrażając to w zły sposób. No tak, ale potencjalni wyborcy nie zastanawiają się "a  co Koriwn chciał powiedzieć, co miał na myśli" tylko po prostu widzą, słyszą to, co poszło z jego ust.
    Na plus Kowalski, Braun, Kukiz.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #519 dnia: Maja 06, 2015, 18:44:24 »
    Korwin opowiadał o strzelaniu do bandytów, po czym pojechał do Knurowa narzekać na Policję strzelającą do bandytów. :D

Rozmawiamy o tym, co wyprawia pan Kukiz. Natomiast Korwin już się wypowiadał na ten temat w "TAK czy NIE"

Rozumiem że jako fanatyczny fan Korwina bezkrytycznie akceptujesz słowa o strzelaniu do ludzi... ach.. no przecież klasyk. "NIE TO MIAŁ NA MYŚLI"/"WCALE TAK NIE POWIEDZIAŁ"/"MEDIA PRZEKRĘCIŁY"

Nie ma sensu marnować na ciebie czasu, skoro sam wiesz lepiej od innych, co chcą powiedzieć.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #520 dnia: Maja 06, 2015, 18:52:03 »
    Kolega Leinnan dobrze zauważył, a ty Ephedrinum nagle zmieniasz temat. Wytłumacz mi jego tok rozumowania, w końcu jak Kuc, to chyba powinieneś mieć w swojej biblioteczce słownik polsko-korwinowy, tłumaczący co miał na myśli Krul.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #521 dnia: Maja 06, 2015, 19:06:06 »
    Kolega Leinnan dobrze zauważył, a ty Ephedrinum nagle zmieniasz temat. Wytłumacz mi jego tok rozumowania, w końcu jak Kuc, to chyba powinieneś mieć w swojej biblioteczce słownik polsko-korwinowy, tłumaczący co miał na myśli Krul.

Po pierwsze- nie jestem kucem.

Po drugie- wy zmieniliście temat. Była mowa o tym jak to Korwin złamał umowę i uderzył w Kukiza z tymi JOWami. Ja powiedziałem, że to Kukiz pierwszy uderzył, kiedy chodziło o strzelanie do górników, a WY nagle zmieniliście temat na strzelanie do górników. 

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #522 dnia: Maja 06, 2015, 19:18:52 »
    Jeśli ktoś łamię prawo i niszczy mienie nielegalnie to powinno się do takiego kogoś strzelać. Gdyby ktoś Wam wtargnął na posesję i niszczył wszystko w około albo zaczynał dobierać się do Waszej kobiety też byście byli bierni? A czy prawo łamię górnik, lekarz, Refowiec to nie ma to żadnego znaczenia, gdy je łamie w taki sposób manifestując to powinna być kulka w łeb.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Maja 06, 2015, 19:39:54 »
    Jeśli ktoś łamię prawo i niszczy mienie nielegalnie to powinno się do takiego kogoś strzelać. Gdyby ktoś Wam wtargnął na posesję i niszczył wszystko w około albo zaczynał dobierać się do Waszej kobiety też byście byli bierni? A czy prawo łamię górnik, lekarz, Refowiec to nie ma to żadnego znaczenia, gdy je łamie w taki sposób manifestując to powinna być kulka w łeb.
    No właśnie tamci kibice łamali prawo, a Korwin pojechał ich bronić i zbijać kapitał polityczny na trupie.

No i ja rozmawiam o wzajemnym obrzucaniu się gównem przez Kukiza z Korwinem. Dla mnie sytuacja wygląda jasno i Korwin popierał JOWy dopóki Kukiz go nie prześcignął w sondażach i zrobił go w konia. Wygląda na to, że Korwin z Wiplerem grają va banque i może to się dla nich skończyć bardzo źle. Po prostu Kukiz zawiąże sojusz z Ruchem Narodowym, Kongresem Nowej Prawicy itd. i kompletnie oleją KORWiNa jako element niepewny i zdradliwy. Może się to dla Korwy skończyć nawet powrotem do 1% poparcia i dalszą wegetacją, a Wipler znajdzie sobie inne miejsce do żerowania.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #524 dnia: Maja 06, 2015, 19:57:56 »
    No właśnie tamci kibice łamali prawo, a Korwin pojechał ich bronić i zbijać kapitał polityczny na trupie.

No i ja rozmawiam o wzajemnym obrzucaniu się gównem przez Kukiza z Korwinem. Dla mnie sytuacja wygląda jasno i Korwin popierał JOWy dopóki Kukiz go nie prześcignął w sondażach i zrobił go w konia. Wygląda na to, że Korwin z Wiplerem grają va banque i może to się dla nich skończyć bardzo źle. Po prostu Kukiz zawiąże sojusz z Ruchem Narodowym, Kongresem Nowej Prawicy itd. i kompletnie oleją KORWiNa jako element niepewny i zdradliwy. Może się to dla Korwy skończyć nawet powrotem do 1% poparcia i dalszą wegetacją, a Wipler znajdzie sobie inne miejsce do żerowania.

Nie za bardzo orientuję się, jak to jest u Korwina z JOWami, ale podobno jest za JOWami przy innej roli parlamentu w polityce.

Natomiast JOWy Kukiza należało zaorać, bo jeśli są szkodliwe, a Kukiz nie ma nic innego w programie- to nie rozumiem, dlaczego Kukiz ma mieć tak wysokie poparcie.