Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73053 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #255 dnia: Marca 13, 2015, 20:03:53 »
    Jednak o jedno Cię proszę. Wyzywanie mnie od oglądania TVNu to poniżej pasa
    Szczerze mówiąc, nie sądziłem, że sugerowanie oglądania TVNu to obraza ;) Bardziej chodziło mi o zasugerowanie, że te kwestie, pod którymi to pisałem, są brane tak trochę z eteru. Jeśli jednak cię to obraża, to przepraszam.

Według mnie zdecydowania Duda jest bardziej anty-rosyjski niż Komorowski. Świadczy o tym retoryka. PO - szkolenia, PiS - oddziały. Co jest bardziej wrogie? No wydaję mi się że to oczywiste. No ale cóż tutaj nie dojdziemy do konsensu.
    Ok, ale nie zauważasz jeszcze rozwinięć. PO- szkolenia, które wysyła; PiS - oddziały, które stacjonują w przyjaznych granicach, gotowe do reakcji w razie ataku na członka NATO. A jeśli takie zapobieganie jest wrogie, to równie dobrze możemy potraktować np. przemieszczanie się wojsk rosyjskich do Kaliningradu czy na inny własny teren jako zapowiedź wojny.

Błagam Cię. Nie sądzisz chyba, że każdy Rosjanin to od razu krwawy imperialista który chcę rzucić się z zębiskami na Polskę. Każdy konflikt w którym zaangażowała się Rosja pod rządami Putina, toczył się na ziemiach na których była większość lub spora ilość obywateli Rosji. Rosjanie nie będą angażowali się w żadne wojny gdzie nie ma Rosjan na terenach lub sympatii do nich. Nie mają w tym żadnego interesu. Za to USA i Nato z chęcią pakowało się gdzie popadnie i bazy Nato są coraz bliżej Rosji. Prosta obserwacja. Jak można tego nie dostrzegać.
    IvE, specjalnie wtrąciłem to: "Tzn tutaj warto by uściślić- mówię o władzach rosyjskich, nie uogólniam do narodowości." , żebyś tutaj takich tekstów nie pisał. Także, jak widzisz- napisałem wprost, że nie uważam Rosjan jako narodowości za "krwawych imperialistów". Znam nawet osobiście pewnego Rosjanina, który mieszka w Polsce i jak najbardziej nie ma w sobie nic z tego stereotypowego wiecznie pijanego i żądnego krwi Ruska. Powtórzę- chodzi mi o władze rosyjskie, a takim prezydentem nie zostanie pierwszy lepszy obywatel rosyjski. Patriarchowie i służby o to dbają. I oczywiście jestem świadom, że dla USA (konkretnie dla nich, nie dla NATO całego) opłaca się wojna. Mieliby w końcu argument na ciągle rosnące zasoby budżetu przeznaczane na zbrojenia oraz zaczęli by też redukować swój dług publiczny poprzez sprzedaż broni. Im się jak najbardziej opłaca globalna wojna, jednak nie zaprzeczysz, że władze Rosji z Putinem na czele (albo i nie) barankami nie są. Sami stwarzają zagrożenie na dużą skalę oraz sami wywołali ten konflikt. To było zresztą bardzo głupie posunięcie ze względów, jakie już opisałem, czyli interesów (i przygotowania do wojny) USA.

Nie oglądam telewizji od paru lat i bardzo mnie to krzywdzi no ale ok. Byłem na spotkaniach PiSu i kręgu PiSowskich i rozmawiałem z tymi ludźmi. No niestety wnioski mam tragiczne. A w głowie nadal Panią w średnim wieku, która rozpłakała się krzycząc, że Moskwa znowu atakuje a my nic nie robimy.
    Takie partie popierają bardzo duże masy ludzkie. Naprawdę wielu z nich nie wie nawet, czemu dane stronnictwo popiera albo o co w tym wszystkim chodzi. I tak musi być ze względu na liczby. Nie oceniaj wiec po tych bezmyślnych masach całego elektoratu czy samej partii. Sam gdzieś pisałeś nawet w tym temacie, że Korwina popierają takie postrzelone kuce, które nie mają najmniejszego pojęcia o programie Korwina, że aż się ich wyparłeś (czy coś w tym stylu, nie chce mi się teraz szukać posta).

W tej nie był, ale był krótko przed. Spotkanie było też dla wszystkich. Duda niestety zrobił je tylko dla wybranych. Smutne.
    Smutne jest to, że Korwin nie znalazł dla nich czasu w trakcie kampanii. Duda jako jedyny dla nich go znalazł i jeszcze za ograniczenia w tym jedynym spotkaniu jest atakowany przez takich, jak ty. Zwróć uwagę, że A.Duda objeżdża cały czas Polskę, kolejne i kolejne powiaty, by rozmawiać z ludźmi osobiście, zamiast pozwalać, by jakieś TVNy wciskały kit o nim. To i tak dobrze, że znalazł czas, by przygotować się chociaż na ten jeden temat związany z przyszłymi pokoleniami, które się w UK narodzą i poleciał do nich.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #256 dnia: Marca 13, 2015, 20:16:18 »
    To nie Rosja stawia bazy wojskowe z roku na rok coraz bliżej terytorium Nato.
    Kłamstwo: Krym, Mołdawia, Białoruś, Abchazja, Armenia, Syria.....
    To nie Rosja co chwila wszczyna nowe konflikty w różnych częściach świata tylko Nato pod egidą USA.
    Wybiórcza pamięć: Naddniestrze, Czeczenia, Gruzja, Krym, Wschodnia Ukraina...
    Rosja co najwyżej zamieszała się w swoje lokalne konflikty przy granicach.
    Po każdym lokalnym konflikcie granica Rosji dogodnie się przesuwa. Mieszając się w swoje lokalne konflikty przy granicach można opanować spory kawałek świata.
    Polska nie ma żadnego interesu w awanturze na Ukrainie. Nas interesuję tylko aby pomiędzy nami a Rosjanami istniała niepodległa Ukraina.
    Naprawdę nie widzisz absurdu tego stwierdzenia?

Mamy nie interesować się walką o niepodległość Ukrainy, a jednocześnie interesować żeby pomiędzy nami a Rosjanami istniała niepodległa Ukraina. Gdzie tu sens albo logika.

Jeśli przestaniemy interesować się awanturą na Ukrainie, to za wschodnia granicą będziemy mieli jakiegoś separatystycznego potworka podległego Rosji.

Rosjanie za Dniepr się nie posuną bo tam już ich mniejszości nie ma, albo są znikome.
    Rosjanie akurat będą się interesować rozmiarem mniejszości. Zrobią referendum, które stwierdzi 120% poparcie i po sprawie.

Ciekawe że dla "krula" wszyscy zachodni Politycy to kłamcy i oszuści, a wyłącznie "jego ekscelencja" Putin zawsze mówi prawdę i jest wiarygodny.

« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2015, 21:04:17 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #257 dnia: Marca 13, 2015, 21:33:58 »
    Naprawdę nie widzisz absurdu tego stwierdzenia?

Mamy nie interesować się walką o niepodległość Ukrainy, a jednocześnie zapewnić żeby pomiędzy nami a Rosjanami istniała niepodległa Ukraina. Gdzie tu sens albo logika.

Jeśli przestaniemy interesować się awanturą na Ukrainie, to za wschodnia granicą będziemy mieli jakiegoś separatystycznego potworka podległego Rosji.

Przecież Ukraina jest na przegranej pozycji w Donbasie. Własnymi siłami w życiu tego nie odbije, co zajęli separatyści z pomocą Rosjan. Załóżmy optymistycznie, że nawet by się jej udało. I co dalej? W Donbasie już prawdopodobnie nie ma żadnej infrastruktury, czy też przemysłu, a jest za to duża masa ludzi, którzy są głodni i bez pieniędzy. Ukraina obecnie jest w kiepskim stanie finansowym, więc odbicie tych terytoriów finansowo też im nie pomoże.

Putin doskonale wie, że Ukraina wcześniej, czy później wykrwawi się finansowo i będzie musiała podpisać ugodę. Sama Polska niewiele może pomóc Ukrainie bez dużego wsparcia reszty państw UE, więc gdzie tu nasz interes?

Import z Rosji wynosił u nas w 2013 roku ok. 12,1% w stosunku do całkowitego naszego importu, więc dobre relacje z Rosją są nam na rękę, tym bardziej, że traci na tym też nasze rolnictwo. Jesteśmy w takim położeniu geopolitycznym, jakim jesteśmy i zabawa w przykładny naród, który kieruje się ideami jest dla nas nieopłacalne. Oczywiście smutne jest to, że takie rzeczy dzieją się obok nas i cierpią na tym zwykli ludzie, ale nasz postawa tego nie zmieni.

Gdyby inne państwa nie kierowały się gospodarką, to zapewne kryzys ten byłby zażegnany, ale jak to się mówi "każdy sobie rzepkę skrobie", więc nie wierzę za bardzo w jakiś przełom, który pomoże Ukrainie. Za to na pewne jest, że Ukraina stała się właśnie idealnym demobilem Europy i nie jedno państwo na tym skorzysta.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #258 dnia: Marca 13, 2015, 22:36:03 »
    Ta kampania Bronka naprawdę przejdzie do historii - co chwilę coś się dzieje. Jak nie zamachowcy z krzesłami, to bezprawne wykorzystanie dzieci, wysyłanie wyborczych tekstów przez smsowy system alarmowy, a dzisiaj jeszcze do tego doszły jego BORowiki, zaklejające krzyczącemu obywatelowi usta taśmą i panikujące na widok kamery. Wy na Ukrainę patrzycie, a my tu już własną Białoruś mamy. :)

edit: Kolejne miasto i kolejne dzieciaki, które Komorowski sobie przywłaszczył. Normalnie zgroza.
    (click to show/hide)

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #259 dnia: Marca 13, 2015, 22:49:02 »
    Z tym wykorzystywaniem dzieci do polityki to mi się to skojarzyło:

(click to show/hide)
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Marca 13, 2015, 23:35:52 »
    Przecież Ukraina jest na przegranej pozycji w Donbasie. Własnymi siłami w życiu tego nie odbije, co zajęli separatyści z pomocą Rosjan. Załóżmy optymistycznie, że nawet by się jej udało. I co dalej? W Donbasie już prawdopodobnie nie ma żadnej infrastruktury, czy też przemysłu, a jest za to duża masa ludzi, którzy są głodni i bez pieniędzy. Ukraina obecnie jest w kiepskim stanie finansowym, więc odbicie tych terytoriów finansowo też im nie pomoże.
    Oczywiście, ale kto ci zagwarantuje ze na Donbasie się skończy.
    Nie widzę powodu by Rosja miała się zadowolić Donbasem.
    Separatyści już planują dalsze natarcie, a rosyjskiego sprzętu przybywa.

W zapewnienia Putina i jego "V kolumny" nie wierze, złamał wystarczająco wiele porozumień.
    Sama Polska niewiele może pomóc Ukrainie bez dużego wsparcia reszty państw UE, więc gdzie tu nasz interes?
    Oczywiście ze Polska niewiele może sama.
    Ale Polska jest częścią UE i NATO i jako ich część ma obowiązek interesować się tym co się dzieje na Ukrainie.
    Nasz interes, to interes UE i NATO !!!

Nasz interes to niepodległa Ukraina pomiędzy Polska a Rosją. Nie osiągniemy tego ignorując bandyctwo Putina i podlizując się Rosji.

Zamkniecie oczu i nakrycie głowy poduszką nie sprawi ze problem za wschodnią granica zniknie!!!
    Jesteśmy w takim położeniu geopolitycznym, jakim jesteśmy i zabawa w przykładny naród, który kieruje się ideami jest dla nas nieopłacalne. Oczywiście smutne jest to, że takie rzeczy dzieją się obok nas i cierpią na tym zwykli ludzie, ale nasz postawa tego nie zmieni.
    Super, może od razu zrezygnujmy z niepodległości i poprośmy o przyłączenie do Rosji.... Putin i JKM się ucieszą.
    Gdyby inne państwa nie kierowały się gospodarką, to zapewne kryzys ten byłby zażegnany, ale jak to się mówi "każdy sobie rzepkę skrobie", więc nie wierzę za bardzo w jakiś przełom, który pomoże Ukrainie.
    Tym bardziej musimy interesować się Ukrainą, wbrew bełkotowi narzekaczy nas głos jest słyszalny na świecie, szczególnie ze okazało się ze w sprawie Rosji od lat mieliśmy racje.
    Szanse na przełom są minimalne, ale to nie znaczy ze trzeba brać przykład z JKM, leżeć do góry brzuchem i czekać aż wszystko szlak trafi.

BTW. Powiedzcie mi co ma wspólnego popieranie/ignorowanie łamania prawa międzynarodowego, wspólnego z konserwatyzmem albo liberalizmem. Dla mnie to idea czysto anarchistyczna ("najwyższym prawem dla człowieka powinna być korzyść własna"), czyli kolejny dowód ze JKM to skrajny "lewak".
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2015, 00:17:11 wysłana przez Waldzios »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Marca 14, 2015, 14:48:53 »
    Nowe muzeum można zwiedzać również w internecie ;)

http://muzeumzgody.pl/
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #262 dnia: Marca 14, 2015, 21:38:59 »
    Duda spot wypuścił, średni, ale zawsze:
    https://www.youtube.com/watch?v=jW7bjMdt6X4&feature=youtu.be
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2015, 22:22:12 wysłana przez Dyktator »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #263 dnia: Marca 14, 2015, 22:28:23 »
    Kiepskie, zahacza o teorie spiskowe i inne ścierwo od którego Duda miał się przecież odcinać.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Marca 14, 2015, 22:51:22 »
    Duda spot wypuścił, średni, ale zawsze:
    https://www.youtube.com/watch?v=jW7bjMdt6X4&feature=youtu.be
    Spot na miarę kandydata i jego elektoratu, pewnie zabrakło gotówki ze SKOK-ów na lepszy.
    Jeśli to ma być dowód na sprawność sztabowców Dudy, to Komorowski ma już wygraną w kieszeni.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Marca 14, 2015, 23:00:20 »
    Ten spot to tylko odpowiedź dla Ewy Kopacz. Nie jest to Trebrone zachaczanie o teorie spiskowe, tylko w zasadzie sparodiowany poziom wypowiedzi sztabowców PO. Co prawda niepotrzebne zniżanie się do ich poziomu, ale skoro taki Waldzios stawia to w takim świetle, to logiczne powinno być, że oryginał (sztab PO) również nie powinien wygrać wyborów :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Marca 14, 2015, 23:22:52 »
    Ten spot to tylko odpowiedź dla Ewy Kopacz. Nie jest to Trebrone zachaczanie o teorie spiskowe, tylko w zasadzie sparodiowany poziom wypowiedzi sztabowców PO. Co prawda niepotrzebne zniżanie się do ich poziomu, ale skoro taki Waldzios stawia to w takim świetle, to logiczne powinno być, że oryginał (sztab PO) również nie powinien wygrać wyborów :)
    Bzdura, Kopacz stwierdziła fakty, że Duda to kukiełka Kaczyńskiego, pseudo-kandydat którego nawet własny elektorat nie popiera w pełni. To był atak wyborczy, ale utrzymany w ramach przyzwoitości.

Natomiast ten spot to chamskie i żenujące szambo ...., ciekawe co będzie następne, jak Komorowski idzie do kibla?
    Jaki kandydat, taki i jego spot. Ale tak jest właściwie zawsze jak nie bardzo ma się coś sensownego do powiedzenia. Patrząc na merytoryczny poziom spotu można się domyślać, że Duda walczy o elektorat PiS a dokładnie te 15%, które jeszcze go nie popierają.

PIS osiągnął nowe dno!

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Marca 14, 2015, 23:25:20 »
    Bzdura, Kopacz stwierdziła fakty, że Duda to kukiełka Kaczyńskiego, pseudo-kandydat którego nawet własny elektorat nie popiera w pełni. To był atak wyborczy, ale utrzymany w ramach przyzwoitości.

I gdzie tu fakty? Ty odróżniasz w ogóle fakt, od opinii, czy już ci piana leci, jak u Niesiołowskiego?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Marca 14, 2015, 23:37:11 »
    I gdzie tu fakty? Ty odróżniasz w ogóle fakt, od opinii, czy już ci piana leci, jak u Niesiołowskiego?
    Proszę bardzo, PIS poparcie w ostatnich sondażach średnio 32.3%, Duda 23.6%, znaczy ze około 1/3 elektoratu PISu nim gardzi.
    Wyborcy PIS w sondażach pokazali co sądzą o kandydaturze Dudy i tchórzostwie Kaczyńskiego.

A pan profesor Niesiołowski to bardzo mądry człowiek z którego opiniami na temat PISu zgadzam się w 100%.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #269 dnia: Marca 15, 2015, 00:38:26 »
    Proszę bardzo, PIS poparcie w ostatnich sondażach średnio 32.3%, Duda 23.6%, znaczy ze około 1/3 elektoratu PISu nim gardzi.
    Wyborcy PIS w sondażach pokazali co sądzą o kandydaturze Dudy i tchórzostwie Kaczyńskiego.

A pan profesor Niesiołowski to bardzo mądry człowiek z którego opiniami na temat PISu zgadzam się w 100%.

Jak się z tobą na temat Korwina w dużym stopniu zgadzałem tak tutaj to mnie załamałeś.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii