Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73165 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #195 dnia: Marca 02, 2015, 14:12:03 »
    O straszne, oooo! Wszedł na krzesło! W akcie protestu spaliło się 10 mnichów buddyjskich! O!!!
    Nawet gdyby wszedł na krzesło to można to było uznać za spontaniczną reakcję i potraktować jako żart.
    Chciałbym zobaczyć takie nagłówki:

- Wczoraj prezydent podpisał umowę handlową z Japonią, która stworzy w Polsce 10.000 nowych miejsc pracy, uzgodniono też plany wymiany osiągnięć naukowych i staże dla studentów polskich uczelni oraz wstępną umowę, która przygotuje rynek polski na przyjęcie japońskich technologii. Prezydent zachowywał się niestosownie jadł suszi widelcem, podeptał krzesło i fałszował śpiewając hymn narodowy.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #196 dnia: Marca 02, 2015, 14:40:55 »
    A może Koziej jest potomkiem Ieyasu Tokugawy , że go Bronek szogunem nazwał ?

« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2015, 15:06:17 wysłana przez Lejba Goldszmit »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #197 dnia: Marca 02, 2015, 14:43:42 »
    Cytat: Waldzios
    Oczywiście źródło rzetelne na 100%, a Wykopki łykają.

No tak, faktycznie masz rację. To w ogóle był jakiś zmontowany filmik i Komorowski wcale tam, jak ostatni buc, z buciorami nie właził. W Faktach TVN takiego oszukańczego fragmentu w ogóle nie było, więc wszystko jest w porządku, rozejść się...

Nie jest istotne co tam jest i na co wlazł, niczym jakaś święta krowa puszona na samopas. Ważne, że zrobił niemałe faux pas, co widać wyraźnie po reakcji Japończyków, którzy momentalnie go stamtąd ściągnęli. Gdyby to nie było nic ważnego, to nie rzucili by się do niego od razu z łapami, a TVN by tego fragmentu nie wycinał. Wyglądało to gorzej, niż Merkelowa targająca Kopaczową niczym psa na smyczy.

Wpadek Komora niestety reżyserować nie trzeba. Wali je masowo i na niespotykaną dotąd skalę. Ot, chociażby wczoraj, gdy to na uroczystości upamiętniającej Żołnierzy Wyklętych mówi, że pamiętać należy, ale o ofiarach Żołnierzy Wyklętych. Ręce opadają.

To zdjęcie ze śpiącym Korwinem wrzucasz już któryś raz. Co, nie ma innych materiałów propagandowych? :) Przecież są, muszą być! Jest jeszcze "pijak" i "policyjny bokser" Wipler w upieprzonej koszulce! Jeśli solidnie poszukasz, to a nuż coś poza tymi dwoma obrazkami znajdziesz! Albo może tak dla odmiany wrzucisz jakieś "wpadki" innych kandydatów na prezydenta? Bo odnośnie Korwina to masz chyba jakąś obsesję - wpieprzasz go nawet tam, gdzie nijak ma się do tematu rozmowy.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #198 dnia: Marca 02, 2015, 17:00:46 »
    (click to show/hide)
    Mam wrażenie, że robi to na tobie duże wrażenie. Ciekawe, czy też tak byłeś w szoku, kiedy na Janukowicza spadł wieniec, a na Putin nasrał ptak. Tak, b. interesujące zdarzenia. Te zdarzenia zmieniły świat... bla... bla... bla...

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #199 dnia: Marca 02, 2015, 17:48:35 »
    Komorowski stanął na stołku dla niskich osób, a ujadacze sobie fotel uroili.

Z powodowane jest to dość uwarunkowanym genetycznie niskim wzrostem rasy żółtej. A możecie mi uwierzyć, tam trafiają się niżsi od przeciętnej.

O wszecheuropejski, postępowy i oświecony Waldziosie i Veinrusie, wytłumaczcie mi po co on tam wchodził? Jeżeli rasa żółta jest niska, to po co wchodził na podest? Żeby wydać się jeszcze wyższy? To bardzo niekulturalne ze strony naszego naczelnego wieśniaka wszechwspaniałego mister prezydenta. Mi on bardziej włażąc na ten podest czy krzesełko przypomina 3- letnie dziecko, które musi wejść na każdy murek.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Marca 02, 2015, 17:57:26 »
    Naprawdę, nie wiem, dlaczego on tam wlazł. Z tego co wiem, nie była to zniewaga. Są ważniejsze rzeczy niż dziwne ekscesy. Co innego jeżeli była by to zamierzona zniewaga. W ten prosiło by się przeprosiny. Cesarz Japonii nie widział w tym zamierzonego czynu. Cieszę, że Japończycy pokazali mu behawioralne, że tak raczej się tu wchodzi. Mam wrażenie, że boli to Was bardziej niż Japończyków, którzy chyba bardziej rozumieją, że przyjechał człowiek, który nie zna kultury i zachowań japońskiej cywilizacji. A bynajmniej nie naginał znaczących związków, które mogły by obrazić stronę japońską.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #201 dnia: Marca 02, 2015, 18:37:16 »
    czy też tak byłeś w szoku, kiedy na Janukowicza spadł wieniec, a na Putin nasrał ptak.

Co innego zdarzenie losowe, co innego zachowywanie się na każdym kroku jak skończony idiota.

Mam wrażenie, że boli to Was bardziej niż Japończyków, którzy chyba bardziej rozumieją, że przyjechał człowiek, który nie zna kultury i zachowań japońskiej cywilizacji.

Boli nas, bo to wstyd jak cholera. Żaden normalny i poważny dorosły człowiek by się tak nie zachowywał. Zresztą od tego jest cały sztab, aby prezydent, czyli najwyższy przedstawiciel naszego narodu i głowa państwa, był odpowiednio przygotowany do zagranicznych wizyt i się nie wydurnił na obcej ziemi. Bronkowi widać nawet to nie pomaga i zaprezentował nam sceny niczym z jakiejś szkolnej wycieczki. Ciężko poważnie traktować w jakichkolwiek negocjacjach kraj, którego prezydent zachowuje się jak opóźniony w rozwoju gimnazjalista, co chwilę robiąc z siebie błazna.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #202 dnia: Marca 02, 2015, 18:55:27 »
    Zachowanie Komora to mniejsza o to.. zgadzam się w całości w tej sprawie z Veinrusem.

Chodzi o to, że on i Duda wygadują jakieś brednie o tworzeniu miejsc pracy (Duda nawet chcę magicznie stocznie wskrzeszać, ten dopiero ma rozmach) i to rząd powinien poprawiać sytuację Polaków. Z tego co ja wiem to chyba każdy sam powinien o siebie dbać a rząd nie powinien przeszkadzać. Bo są ludzie mniej i bardziej zdolni. Więc naturalnie jedni zarobią mniej, drudzy więcej. No ale jednak jak się żyje w państwie totalitarnym w którym większość narzuca coś reszcie to jest jak jest... Skandal a o podstawowych sprawach długu i katastrofy demograficznej nadal nic. Tylko Waldzios rzucił już starym wytartym śpiącym Korwinem. Żenada i kolejna lata katastrofy nam się szykują. Może to i lepiej im szybciej wpadniemy w przepaść tym szybciej oczy się otworzą. Mnie tylko martwi ta fascynacja Dudą,  to miły sympatyczny facet-katolik jednak kompletny kretyn, jak można głosować z czystym sumieniem w 1 turze na kretyna?

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Marca 02, 2015, 18:58:49 »
    Co innego zdarzenie losowe, co innego zachowywanie się na każdym kroku jak skończony idiota.

Boli nas, bo to wstyd jak cholera. Żaden normalny i poważny dorosły człowiek by się tak nie zachowywał. Zresztą od tego jest cały sztab, aby prezydent, czyli najwyższy przedstawiciel naszego narodu i głowa państwa, był odpowiednio przygotowany do zagranicznych wizyt i się nie wydurnił na obcej ziemi. Bronkowi widać nawet to nie pomaga i zaprezentował nam sceny niczym z jakiejś szkolnej wycieczki. Ciężko poważnie traktować w jakichkolwiek negocjacjach kraj, którego prezydent zachowuje się jak opóźniony w rozwoju gimnazjalista, co chwilę robiąc z siebie błazna.
    Każde państwo ma taką władze, na jakę zasługuje.

Zachowanie Komora to mniejsza o to.. zgadzam się w całości w tej sprawie z Veinrusem.

Chodzi o to, że on i Duda wygadują jakieś brednie o tworzeniu miejsc pracy (Duda nawet chcę magicznie stocznie wskrzeszać, ten dopiero ma rozmach) i to rząd powinien poprawiać sytuację Polaków. Z tego co ja wiem to chyba każdy sam powinien o siebie dbać a rząd nie powinien przeszkadzać. Bo są ludzie mniej i bardziej zdolni. Więc naturalnie jedni zarobią mniej, drudzy więcej. No ale jednak jak się żyje w państwie totalitarnym w którym większość narzuca coś reszcie to jest jak jest... Skandal a o podstawowych sprawach długu i katastrofy demograficznej nadal nic. Tylko Waldzios rzucił już starym wytartym śpiącym Korwinem. Żenada i kolejna lata katastrofy nam się szykują. Może to i lepiej im szybciej wpadniemy w przepaść tym szybciej oczy się otworzą. Mnie tylko martwi ta fascynacja Dudą,  to miły sympatyczny facet-katolik jednak kompletny kretyn, jak można głosować z czystym sumieniem w 1 turze na kretyna?
    Tego nie chciałbym mówić, że Duda to kretyn, bo oczywiście tak nie jest. Co nie zmienia, że bardzo łatwo mu przychodzi mówić kilka rzeczy, kiedy nasze państwo nie ma tyle pieniędzy na tyle reform na jedna kadencję, które on chciałby wprowadzić. Trzeba się pogodzić, że stocznia nie była rentowna, jak i górnictwo. Na takie sentymenty stać tylko bogate państwa.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #204 dnia: Marca 02, 2015, 20:24:04 »
    O wszecheuropejski, postępowy i oświecony Waldziosie i Veinrusie, wytłumaczcie mi po co on tam wchodził? Jeżeli rasa żółta jest niska, to po co wchodził na podest? Żeby wydać się jeszcze wyższy? To bardzo niekulturalne ze strony naszego naczelnego wieśniaka wszechwspaniałego mister prezydenta. Mi on bardziej włażąc na ten podest czy krzesełko przypomina 3- letnie dziecko, które musi wejść na każdy murek.
    Bardziej niekulturalne, a wręcz chamskie są bzdury rozpowiadane o jakimś urojonym, podeptanym fotelu...
    Komorowski zrobił coś głupiego, pewnie troszkę śmiesznego, ale nikogo nie obraził  (poza polskimi narzekaczami )...
    Opozycja oczywiście musiała odpowiedzieć stekiem kłamstw i pomówień..., po raz kolejny udowadniając jak bardzo ceni prawdę i fakty...
    Dla mnie jest jasne kto tu reprezentuje wyższy poziom.

Tylko Waldzios rzucił już starym wytartym śpiącym Korwinem.
    To było w odpowiedzi na Komorowskiego na urojonym fotelu...
    Żenada i kolejna lata katastrofy nam się szykują. Może to i lepiej im szybciej wpadniemy w przepaść tym szybciej oczy się otworzą.
    Wasz ulubiony ekonomista Rybiński, największy zwolennik JKM, na takich przepowiedniach stracił już miliony (swoje i cudze)...
    Jakoś wole wierzyć ekonomistom którzy zarabiają pieniądze, zamiast tym którzy je masowo tracą..., albo żyją z pieniędzy po mamusi...
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2015, 20:38:58 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Marca 02, 2015, 21:32:15 »
    Gwiazdowski też żyje za pieniądze mamusi?
    Jak już jesteś taki drobiazgowy to bądź przynajmniej konsekwetny a nie wybieraj co Ci wygodnie.
    Korwin odziedziczył i pomnożył majątek.
    Według Ciebie jak ktoś coś odziedziczył to koniec i nie jest już godzien wypowiadania się publicznie? Twoje myślenie Waldzios jest bardzo płytkie w pewnych kwestiach a pewnych wykazujesz się rozsądkiem bardzo dziwne zachowanie, schizofrenia? Nie wiem. Martwię się o Ciebie tak jak Ty o Dedala, wybacz to nie przytyk tylko troska.

Co do tego nazywania Dudy kretynem.

Niepoprawnie politycznie i niegrzeczne takie przytyki. Wiem. No ale jak nie nazwać kretynem człowieka, który takie brednie o stoczniach wygaduje. Do tego o tworzeniu miejsc pracy i inne głupoty straszne. No chyba, że to jawny kryminalista, który chcę po prostu nakraść kolejne 4 lata. Ja jednak głęboko wierzę, że Jego Ekscelencja Duda  jest  po prostu nieuświadomiony ekonomicznie, bo strasznie sympatyczny z niego facet. Tylko po co kolejne popychadło bez pojęcia co robi nam na stołku.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #206 dnia: Marca 02, 2015, 21:45:36 »
    Jego Ekscelencja Duda  jest  po prostu nieuświadomiony ekonomicznie, bo strasznie sympatyczny z niego facet.

To chyba najmniej sympatyczny z kandydatów, moim zdaniem. No, może ewentualnie powalczyć o to z Korwinem-Mikke :D

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #207 dnia: Marca 02, 2015, 21:48:02 »
    Gwiazdowski też żyje za pieniądze mamusi?
    Jak już jesteś taki drobiazgowy to bądź przynajmniej konsekwetny a nie wybieraj co Ci wygodnie.
    Korwin odziedziczył i pomnożył majątek.
    Według Ciebie jak ktoś coś odziedziczył to koniec i nie jest już godzien wypowiadania się publicznie? Twoje myślenie Waldzios jest bardzo płytkie w pewnych kwestiach a pewnych wykazujesz się rozsądkiem bardzo dziwne zachowanie, schizofremia? Nie wiem. Martwię się o Ciebie tak jak Ty o Dedala, wybacz to nie przytyk tylko troska.
    Po pierwsze, Gwiazdowski to prawnik nie ekonomista.
    Po drugie, Gwiazdowski nie popiera JKM, tylko krytykuje obecny system a to duża różnica:
    "Lubię Korwina jako felietonistę. Cenię Jego zjadliwość, zabójczą logikę, inteligencję i działalność publicystyczno-wydawniczą w okresie komuny. To lektury „Oficyny Liberałów” kształtowały mój liberalny światopogląd. Ale nie cenię Korwina jako polityka za działalność po 1989 roku. Nie widzę powodu wspieranie jego inicjatyw politycznych bo, po pierwsze, nie chcę w ogóle zajmować się polityką (jak wyżej), a po drugie szkoda mi energii na działania, które sam Korwin skazuje na niepowodzenie. Co miałbym robić na Kongresie, podczas którego lider ruchu mieniącego się liberalno-konserwatywnym zaczyna swoje programowe wystąpienie od stwierdzenia, że „najlepszy czerwony, to martwy czerwony”? Proszę o cytat z klasyków liberalizmu lub konserwatyzmu, który by uzasadniał głoszenie takich haseł. Nawet „Pochwała kata” Józefa de Maistre ich nie uzasadnia. Zwłaszcza, że zgodnie z Prawem Natury (a chyba wśród liberałów i konserwatystów panuje zgoda co do jego wyższości nad prawem pozytywnym), jakby nie brzmiało ono „sexy”, zrealizować go nie można!"

Chodzi mi wyłącznie o to ze JKM ma ZERO doświadczenia z prawdziwą ekonomią a wy mu wierzycie w każde słowo.

Ile lat można się mylić? JKM przewiduje katastrofę od ponad 25lat, a katastrofa złośliwie nie chce nadejść...
    Nic dziwnego ze ludzie "wyrastają" z korwinizmu, ile można czekać na obiecane nieszczescie, 5 lat, 10 lat, a może 15.

Skąd wiesz ze znowu nie pomylił się o następne 25 lat, a może tym razem 50?

Dzięki za troskę. Postaram się wyjaśnić.
    Rzecz w tym, że zgadzamy się w podstawowych poglądach gospodarczych. Problem leży w tym ze ty wierzysz ze JKM reprezentuje idea które są dla ciebie cenne i słuszne, natomiast ja uważam ze JKM te same idee opluwa i ośmiesza. Stąd dysonans w naszych dyskusjach.

Dla ciebie "krul" to pogromca lewaków, dla mnie szkodnik który od prawie 30lat obrzydza Polakom wszelkie idea liberalne...
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2015, 22:16:26 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Marca 02, 2015, 22:26:05 »
    Hmm.. Cenne uwagi. Na tyle cenne, że nie odpiszę od razu. Muszę to przemyśleć. Dzięki.

Tylko ja nie jestem typowym kucem nie jaram się masakrowaniem lewaków.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #209 dnia: Marca 02, 2015, 22:54:57 »
    Waldzios - spoczywa na tobie moralny obowiązek udostępnia w ramach Tawerny "Pochwały kata” Józefa de Maistre.
    Może tu, może w dziale książki, czy w dziale MLG, nie wiem, ale musisz to jakoś udostępnić, musisz i już!