Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72980 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #135 dnia: Lutego 18, 2015, 19:24:39 »
    Coraz ciekawiej się dzieje. PO przyjęło taktykę gnojenia kontrkandydatów na stanowisko prezydenta i próbuje z Komorowskiego zrobić jakiegoś mesjasza ludów - https://www.youtube.com/watch?v=Y-8kRQnQeks&hd=1

Najpierw Donek bawi się w małego dyktatora, dosłownie podcierając się milionami wniosków o referenda, a teraz Bronek urasta nam do kogoś namaszczonego przez samego Boga, na jedyną osobę godną bycia prezydentem RP i kogoś, kto nie może się zniżać do poziomu byle jakiego obywatela, bo ogromna ujma by go spotkała, gdyby choć zbliżył się do plebsu. Nie no, piękna parodia demokracji.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #136 dnia: Lutego 18, 2015, 20:50:12 »
    Czy ktokolwiek tutaj naprawdę wierzy, że poprzez wybory można coś zmienić? Już pomijając fakt, że ta ''prawdziwa opozycja" przedstawia się dla mnie słabo, to i tak nie ma szans na jej turę u władzy. Większość Polaków to zapijaczone Janusze, moherowe babcie, kuce, kibice, (wszystkie grupy z równo wypranymi mózgami) z telewizji codziennie propaganda, panuje taki totalny marazm, co roku jest afera, co roku zero reakcji.. Narodowcy o żołnierzach zaklętych i husarii, kuce o wolnym rynku, pis o papieżach, po to nawet nie wiem o czym jest, to jest taki wielki anty-pis. Gdybym chciał porównać poziom apatii w Polsce a w Rosji, to w Polsce wyglądałoby to gorzej, bo my możemy, a i tak ch*ja robimy. Osoby, które chcą coś zmienić bawią się w upry, kanapy, korwiny i tak dalej, coraz bardziej rozbijając ten blok. Jak o tym pomyślę, to z miejsca mi się odechciewa.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 18, 2015, 21:40:42 »
    Po prostu demokracja do nas nie pasuje. Ludzie za bardzo się zapatrzyli w demokratyczny zachód i widzieli, że tam wszystko mniej więcej działa. Z resztą- demokracja jest siana na całym świecie jak zboże- Azjaci mają demokrację, murzyny w Afryce maja demokrację to czemu my nie możemy jej mieć? No i ją mamy, ale jakoś na nią nie zwracamy na nią uwagi, mamy ją gdzieś. Tak jak Francuzi przelewali krew za ten system tak ja odnoszę wrażenie, że Polacy ten system przyjęli w myśl zasady "bo tak, czemu nie?"
    Osobiście wychodzę założenia że potrzebujemy wodza, a nie bezpłciowego ortografa Komorowzgieko albo wielopłciowe dziwadło jakim jest Krzysztof Bęgowski. Osobiście na kandydatów z partii które już przy władzy były nawet nie patrzę, bo głosowanie na nich i oczekiwanie że będzie inaczej to szczyt debilizmu, a głosowanie na tego osła Bronka to już jawne wbicie noża w Polskę, która i tak właściwie leży martwa.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 18, 2015, 22:14:13 »
    Rybiński twierdzi, że Polska wcale by wtedy nie upadła, a raczej zaczęła rozwijać się w tempie kilkunastu procent. Jak widać, są różne opinie na ten temat.
    Poczytaj o Eurogeddonie zanim zaczniesz powoływać się na Rybińskiego, to autorski fundusz Rybińskiego, oparty na jego poglądach na ekonomie europy, efekt porażający, strata: -57,5%, temu człowiekowi nikt już złotówki nie powierzy, została mu tylko polityka. Otaczanie takimi ludźmi świetnie świadczy o JKM.

Jak zarobić na giełdzie? Posłuchać co głosi polski "Dr. Zagłada" i zainwestować odwrotnie... Od 2008 ani razu nie miał racji :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2015, 22:26:05 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lutego 18, 2015, 22:35:06 »

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #140 dnia: Lutego 18, 2015, 23:07:42 »
    Widzę, że Ogórek ostatnio jest na fali różnego typu parodii. Ja ostatnio natknąłem się na coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=UjOdSVzAasw

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #141 dnia: Lutego 19, 2015, 00:59:03 »
    Seksizm!!1

A w ogóle to jakieś takie filmiki wrzucacie, kiedy panowie wyrzej w poważny ton uderzają, to się nie godzi :P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lutego 19, 2015, 09:35:08 »
    A w ogóle to jakieś takie filmiki wrzucacie, kiedy panowie wyrzej w poważny ton uderzają, to się nie godzi :P

Poważny ton? Nie wiem jak inni, ale ja z postów Waldziosa mam ubaw większy, niż z filmików o pani Ogórek. ;)

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lutego 19, 2015, 10:13:42 »
    Poważny ton? Nie wiem jak inni, ale ja z postów Waldziosa mam ubaw większy, niż z filmików o pani Ogórek. ;)
    Bez komentarza.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2015, 10:33:32 wysłana przez Waldzios »

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #144 dnia: Lutego 19, 2015, 10:19:02 »
    Waldzios, pokaż mi ty lepiej dyplom z psychologii, bo Ci nie wierzę. Nie masz w końcu kompetencji do postawienia diagnozy, jeżeli nie ukończyłeś odpowiednich studiów.

Co do pani Ogórek: zjawiła się znikąd, głosi co najmniej śmiałe postanowienia (ma podobno zmienić prawo jak będzie prezydentem/prezydentką?), więc dla mnie człowiek, który na nią zagłosuje to albo fanatyk SLD, albo skończony idiota (no żeby głosować dla wyglądu? Do czego to doszło..)
    Suprajs, podpisu brak!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #145 dnia: Lutego 19, 2015, 10:24:28 »
    Wolałbym aby dyskusja prowadzona w tym temacie była bardziej rzeczowa i merytoryczna. Przypomnę może wam, że dotyczy ona WYBORÓW PREZYDENCKICH w tym roku oraz KANDYDATÓW na to stanowisko a nie stanu zdrowia Daedalusa czy Waldziosa...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Lutego 19, 2015, 10:33:08 »
    Jeśli Daedalus nie jest zainteresowany moimi opiniami to niech przestanie szukać zaczepki, napisałem wyraźnie ze nie zamierzam z nim dyskutować i na tym skończyłem.
    Powrót do tematu był jego decyzją.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lutego 19, 2015, 11:22:10 »
    Waldzios, zluzuj nieco poślady, bo się za bardzo spinasz. ;)

żeby głosować dla wyglądu? Do czego to doszło.

Uroki demokracji. Większość ludzi właśnie w ten sposób głosuje. Ktoś może mieć powiązania z wrogą agenturą, robić wałki na grube miliardy, mieć współudział w wyciekaniu tajemnic państwowych, ale ludzie na niego zagłosują, bo się mile prezentuje i spokojnie mówi. Co tam afery, przekręty, zdrada kraju - ważna jest przyjemna buźka.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Lutego 19, 2015, 11:40:17 »
    Proszę administracje o reakcje. Kulturalne metody rozmowy z tym człowiekiem mi się skończyły.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #149 dnia: Lutego 19, 2015, 16:02:09 »
    Oj ludzie... Jak wy się zachowujecie w RL, skoro w internetach prawie że wam puszczają nerwy...

Ale dobrze. Proszę wszystkich o nie urządzanie śmieszkowania z adwersarza. Mniej lekceważący stosunek.