Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72914 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 22, 2015, 10:51:53 »
    Dobra nie offtopujcie.

Dystansowanie Kowalskiego to hańba. Niestety w Ruchu Narodowowym za dużo jest skrajności. Ostatnio dyskutowałem z ich członkami, którzy chcą wprowadzić przymusowy jeden dzień pracy w tygodniu w którym zysk miałby iść w całości dla kraju. Dotyczyło by to wszystkich kobiet i mężczyzn. Do tego docelowo całkowita likwidacja zagranicznego kapitału lub specjalny wysoki podatek obrotowy dla zagranicznych. O ile ten ostatni podatek choć szkodliwy w niskiej wartości do zaakceptowania. Jednak według mnie nadal bezsensowny. To reszta jest to kompletna demagogia. Lubię ich bardzo za patriotyzm i aktywne działanie, jednak są oderwani od rzeczywistości. Złożyłem jednak podpis na Kowalskiego, trzeba też im dać szansę.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 22, 2015, 13:51:02 »
    Dobra nie offtopujcie.
    ... jednak są oderwani od rzeczywistości. Złożyłem jednak podpis na Kowalskiego, trzeba też im dać szansę.
    To nie jest żaden offtop ale puenta z wyprzedzeniem na taki sposób myślenia, który promuje oderwanie od rzeczywistości.
    Jak już się odrywać to konkretnie, a nie w ukryciu i wstydliwie to maskując jakimiś ideałami.
    Łubudu - odrywamy się i jesteśmy z tego dumni, a nie takie tam pitu-pitu.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 22, 2015, 15:36:41 »
    Dobra nie offtopujcie.

Dystansowanie Kowalskiego to hańba. Niestety w Ruchu Narodowowym za dużo jest skrajności. Ostatnio dyskutowałem z ich członkami, którzy chcą wprowadzić przymusowy jeden dzień pracy w tygodniu w którym zysk miałby iść w całości dla kraju. Dotyczyło by to wszystkich kobiet i mężczyzn. Do tego docelowo całkowita likwidacja zagranicznego kapitału lub specjalny wysoki podatek obrotowy dla zagranicznych. O ile ten ostatni podatek choć szkodliwy w niskiej wartości do zaakceptowania. Jednak według mnie nadal bezsensowny. To reszta jest to kompletna demagogia. Lubię ich bardzo za patriotyzm i aktywne działanie, jednak są oderwani od rzeczywistości. Złożyłem jednak podpis na Kowalskiego, trzeba też im dać szansę.
    Lekki faszyzm nie jest szkodliwy społecznie.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 22, 2015, 17:27:58 »
    To jest poroniony pomysł. I mógłbym się zakładać, że osoby z którymi ive rozmawiał, nie pracują nigdzie na stałe.  I jak większość poronionych pomysłów, dałby po dupie biednym, choć twórcy zarzekaliby się, że chcą wyciągnąć kasę od bogatych.
    Co motywuje ludzi do pracy? Zarobki. Któryś z amerykańskich ekonomistów, wolnorynkowców, opisywał jaka była różnica w pracy niemieckich fabryk a amerykańskich w czasie 2 wojny. Amerykanie pracowali dla kasy, nikt w nich nie celował lufą, nie groziła im śmierć za brak efektywności, a jednak byli o wiele bardziej efektywni niż robotnicy przymusowi w Niemczech.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 22, 2015, 18:17:03 »
    Dobra nie offtopujcie.

Dystansowanie Kowalskiego to hańba.
    Co autor miał na myśli poprzez "dystansowanie Kowalskiego"?
    Co do reszty posta, piszesz to tak jakby w KORWiNie/KNP nie było skrajności. Od anarchokapitalistów aż po monarchistów.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 22, 2015, 18:37:28 »
    Odniosłem się do postu Dedala w którym jakimś młody paskudny obszczymurek z PO szczeka na Kowalskiego, mówiąc, że Jaśnie Oświecony Pan zgoliłem wąsa Komorowski nie będzie stawał do debaty z kibolstwem. Chodzi o to, że taka postawa jest haniebna. Tak samo haniebna jak postawa niektórych Korwinowców dających popis hipokryzji, mówiąc, że nie ma sensu iść głosować na Kowalskiego bo się nie dostanie. Tymczasem opluwają każdego kto mówi to analogicznie to samo o sprawie Korwina. A w Korwinie i KNP owszem są skrajności jednak główny program jest wypracowany i jest o czym dyskutować w przypadku RN no niestety bardzo ciężko. Jednak szanuje pracę chłopaków w terenie.

Konkretnie ten filmik:
    https://www.youtube.com/watch?v=Y-8kRQnQeks&hd=1

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 22, 2015, 20:45:20 »
    Odniosłem się do postu Dedala w którym jakimś młody paskudny obszczymurek z PO szczeka na Kowalskiego, mówiąc, że Jaśnie Oświecony Pan zgoliłem wąsa Komorowski nie będzie stawał do debaty z kibolstwem.

Toż to zamach na ideały demokracji! Przecież z tego co wiem, w tym osranym przez psa wspaniałym systemie każdy jest równy, nie ma hierarchii, tak więc kibol jest równy prezydentowi. No cóż, kolejny powód żeby nie głosować na Komorowzgieko.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 22, 2015, 21:43:30 »
    Amerykanie pracowali dla kasy, nikt w nich nie celował lufą, nie groziła im śmierć za brak efektywności, a jednak byli o wiele bardziej efektywni niż robotnicy przymusowi w Niemczech.
    Gdyby ktoś wycelował w mnie pistolet i liczył na to, że zmusi mnie do zaangażowania się np. w bycie kreatywnym - małe szanse.
    Za to dziwne elastyczny się robię dzięki pieniążkom - chyba nie jestem w tym szczególny :)

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 22, 2015, 22:17:08 »
    Toż to zamach na ideały demokracji! Przecież z tego co wiem, w tym osranym przez psa wspaniałym systemie każdy jest równy, nie ma hierarchii, tak więc kibol jest równy prezydentowi. No cóż, kolejny powód żeby nie głosować na Komorowzgieko.
    Cóż, najwyraźniej nasz szanowny prezydent i jedyny sensowny kandydat wychodzi ze słusznego założenia, że z ekstremą nie warto debatować. Na jego miejscu zrobiłbym dokładnie to samo. Poza tym, biorąc pod uwagę wasze wypowiedzi o nim i manię karykaturyzowania jego nazwiska stwierdzam, że tak naprawdę zachowuje się o wiele dojrzalej niż co poniektórzy na tym forum.
    Co zaś do pomysłu z przymusowym ciągnięciem zysku z całego dnia pracy obywateli - ciekawi mnie to, że proponują go ci, którzy jakąkolwiek ingerencję państwa w rynek uznają za zbrodnię przeciw ludzkości. Według mnie jednak autor tego pomysłu powinien się zastanowić nad tym, dlaczego z Korwinreichu się wyrasta...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 23, 2015, 01:24:50 »
    Gdyby ktoś wycelował w mnie pistolet i liczył na to, że zmusi mnie do zaangażowania się np. w bycie kreatywnym - małe szanse.
    Za to dziwne elastyczny się robię dzięki pieniążkom - chyba nie jestem w tym szczególny :)
    Słyszałem też coś takiego, że w fabrykach podczas wojny znacznie zwiększała się efektywność/wydajność kiedy włączano pracownikom Szopena...

A tak w ogóle to może ten pomysł o jednym dniu to taka metafora? Jak sądzę narodowcy wykluczają pracę w niedzielę, więc wychodzi na to, że mówią o 16,6% podatku liniowym :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 23, 2015, 08:59:08 »
    To jak coś pomysł tylko części stronnictwa bo oni są rozczłonkowani na dziesiątki segmentów. Nie wiadomo o co im chodzi. Oni my bardzo chcieli aby jak najbardziej zwiększyć siłę narodu, wszystko dla narodu. Jednak kapitał nie ma narodowości, a i obcy może się przysłużyć i znaturalizować.

Adrianku Drogi, naucz się co to popyt i podaż potem wyzywaj nas od Rzeszy Korwinowskiej i ekstremistów to jest poniżej godności.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 23, 2015, 09:54:25 »
    Cytat: adriankowaty
    nasz szanowny prezydent i jedyny sensowny kandydat

Oglądałeś ten film o Komorowskim, do którego link podałem? Jeśli nie, to obejrzyj. Jeśli tak, to chyba nie ma dla Ciebie ratunku, skoro uważasz, że osoba łamiąca zasady demokracji, jawnie kłamiąca podczas zeznań, umaczana w olbrzymie afery i w wyciekanie tajemnic państwowych, będąca pionkiem jakichś wschodnich służb lub organizacji jest jedynym sensownym kandydatem na prezydenta Rzeczypospolitej.

Serio, jak się czyta posty niektórych z was, to przychodzi na myśl tylko jedno - już niebawem w Polsce:

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 23, 2015, 10:03:56 »
    Jak nie patrząc nasz "jedyny szanowny i jedyny prawdziwy, słońce narodu, potomek piastów, światło POlaków, obrońca demokracji, wyśmienity łowca, etc., etc. prezydent" chyba zaczął ogólnie już transformację w takiego Kima. Sami zobaczcie, posturę już ma, no i po co zgolił wąsa? Przypadek? Nie sądzę!
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 23, 2015, 15:50:35 »
    Szansę ma największe Kwashniewski, przecież on ma największe doświadczenie (nawet większe od Komora). Człowiek odpowiedzialny, bohater transformacji.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 23, 2015, 17:08:35 »
    To jak coś pomysł tylko części stronnictwa bo oni są rozczłonkowani na dziesiątki segmentów. Nie wiadomo o co im chodzi. Oni my bardzo chcieli aby jak najbardziej zwiększyć siłę narodu, wszystko dla narodu. Jednak kapitał nie ma narodowości, a i obcy może się przysłużyć i znaturalizować.

Adrianku Drogi, naucz się co to popyt i podaż potem wyzywaj nas od Rzeszy Korwinowskiej i ekstremistów to jest poniżej godności.
    1. I właśnie ów etatyzm gospodarczy i obowiązkowy dzień płac na rzecz RP doprowadzi do zmniejszenia realnych dochodów ludności, co zmniejszy popyt, a więc gospodarka będzie od tego kuleć. Bo powstanie nadwyżka podaży nad popytem i stracą wszyscy, poczynając od konsumentów.
    2. Popyt generuje się, zapewniając konsumentowi pracę pow. minimum socjalnego (czyli od poziomu płacy minimalnej wzwyż). Popyt wynika z realnych dochodów ludności (praca/zasiłki, przy czym zdecydowanie lepsze jest rozwiązanie nr. 1), a ograniczają go podatki, hiperinflacja, katastrofy naturalne lub wahania rynkowe (kryzysy gospodarcze). Podaż wynika z popytu i z ogólnej produktywności lokalnej gospodarki (a ta wynika z poziomu zaawansowania technologicznego, kondycji gospodarki i poziomu zatrudnienia).
    (click to show/hide)