Bo ta debata zapełniła by mu najprawdopodobniej zwycięstwo bo Bronek to najgorszy i najłatwiejszy do pokonania kandydat. W zupełnie innym przypadku gdyby stanął w szranki z innym to już by pewnie przegrał.
Zgadzam się z pierwszym zdaniem- debata z Komorowskim, to dla większości kandydatów zwykły spacer. Nic dziwnego, że jej unika, licząc, że wygra w I turze i że nigdy jej nie będzie.
Ale w drugim zdaniu to cię chyba poniosło. Sugerujesz, że Duda nie dałby rady w debacie z Ogórek, Jarubasem, Palikotem, czy Grodzką? Nie jestem w stanie się niestety odnieść do Brauna i Deski, bo niewiele o nich wiem. Kukiz za to jest ok, ale małe ma szansę, by wystarczająco dobrze się przygotować na debatę z kandydatem PiS, ze względu na wciąż za małe doświadczenie polityczne i poziom zorganizowania sztabu wyborczego Dudy. Nie wiem też, co by miał niby takiego dobrego zaprezentować Wilk? Albo Kowalski? Dla odmiany ciekawa mogłaby być taka debata, gdyby w szranki stanął do niej Korwin. Wraz z Dudą i Komorowskim (ten ostatni po to, by stracił na niej w notowaniach) oczywiście.
pokazując, że nie są mu rywalem, a bardziej tylko i wyłącznie kandydatem. Jednym z dość głośnym postulatem jak dla mnie jest głos Adama Jarubasa. Mam wrażenie, że Bronisław Komorowski mógłby rozumiem swoje "niezagrożone" stanowisko i traktować w taki sam sposób Andrzeja Dude.
A nie są nimi w większości przypadków? Ogórek to tylko zryw SLD, które i tak nie ma zbyt wiele do stracenia. "Kandydatka całej lewicy", którą ta lewica krytykuje. Palikot, który próbuje odzyskać tytuł naczelnego błazna, czy Jarubas, który wraz ze sztabem PSL udają, że rywalizują z Komorowskim.
Komorowski ma bardzo zagrożone stanowisko. Przez 5 lat chował się pod żyrandolem, gdy były poruszane ważne kwestie społeczne, w których musiał wybrać stronę albo społeczeństwa albo rządu. Wszystko, by nie tracić w notowaniach. Teraz robi to samo, unikając debaty.
Bardzo nie chciałbym, aby większość kierowała się emocjami przy wyborach a bardziej racjonalnymi możliwościami, atutami oraz osiągnięciami kandydatów.
Skoro już stoisz murem za Komorowskim, to może podasz jakie ma atuty, czy osiągnięcia? Albo "racjonalne możliwości"? :D