Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72822 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 15, 2015, 15:25:52 »
    Ja tam powiem tylko, że nie lubię tej maniery u niektórych, która cechuje się prostym myśleniem: Krytykujesz Korwina albo się z nim nie zgadzasz? NA PEWNO JESTEŚ GŁOSUJESZ NA PO, MASZ OJCA W SKARBÓWCE, TWOJA STARA SIEDZI W SEJMIE TY ***** SPRZEDAWCZYKU DBASZ TYLKO O WŁASNĄ DUPĘ!!!!!! ODEBRAĆ PRAWA WYBORCZE!!!@#!

Przypomnę jedynie pewne słowa: KNP(teraz też KORWiN) nigdy nie splamiło się kalkulatorem. Mają wizję, ale bez pomysłu jak spiąć budżet.
    I dlatego będę głosował na Ruch Narodowy, a w drugiej turze o ile będzie na Dudę.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 15, 2015, 18:35:51 »
    Ja tam powiem tylko, że nie lubię tej maniery u niektórych, która cechuje się prostym myśleniem: Krytykujesz Korwina albo się z nim nie zgadzasz? NA PEWNO JESTEŚ GŁOSUJESZ NA PO, MASZ OJCA W SKARBÓWCE, TWOJA STARA SIEDZI W SEJMIE TY ***** SPRZEDAWCZYKU DBASZ TYLKO O WŁASNĄ DUPĘ!!!!!! ODEBRAĆ PRAWA WYBORCZE!!!@#!

Czy ja pisałem coś o krytykowaniu Korwina? Nie. Pisałem o ślepym popieraniu obecnego Rządu, który wielokrotnie już nie tylko zawiódł, ale wręcz oszukał swoich wyborców (w tym mnie, bo były lata, że na PO głosowałem). Taka "delikatna" różnica.
    Waldzios wyraźnie napisał, że będzie głosował za obecnym systemem. Sposób w jaki reaguje i broni konkretnych polityków wskazuje na jedno - jest za PO i Komorowskim, bo uważa to za przysłowiowe już "mniejsze zło". No chyba że jest jeszcze jakaś inna opcja polityczna zapewniająca tę jego całą "stabilizację" i Waldzios o niej jawnie napisze, wówczas go przeproszę za pomówienia.
    A to, że takich ludzi uważam za nienormalnych czy szuje, to już tylko moja prywatna opinia. Zwyczajnie w głowie mi się nie mieści jak normalnie myślący człowiek może popierać oszustów i głosować ZA ludźmi, którzy na każdym kroku sobie z nas kpią, kręcą wałki i śmieją nam się otwarcie w twarz. Co to w ogóle za tok rozumowania? Lepiej głosować na znane zło, niż dać szansę komuś nowemu, tylko dlatego że a nuż jakimś cudem ta nowa osoba okaże się gorsza? Bo tak właśnie logika Waldziosa wygląda. O mnie pisze, żem chory na paranoję, a sam przejawia głębokie jej symptomy.

Co do Korwina, to osobiście nie mam zamiaru w wyborach prezydenckich na niego głosować. Po prostu nie widzę go na salonach.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 15, 2015, 21:02:53 »
    Niektórzy już wyjaśnili wyżej, więc nie będę się rozpisywał (...)
    ja właśnie jedynie na niego mógłbym zagłosować w ostateczności jako głos przeciwko Komorowi, bo we wszystkim innym się nie zgadzam :P W sumie co tam, może i tak zrobię

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 16, 2015, 10:23:50 »
    W pierwszej turze się głosuje za poglądami nie przeciwko. Tacy światli tu siedzą a sami nie zauważają czemu w Polsce jest jak jest bo się znajdą właśnie tacy co głosują przeciwko czemuś. Tylko ręcę załamać i bić czołem w brame Isztar -.-

Jako, że ten wątek został porzucony i nie podjęty to powtórzę bo jest on naijstotniejszy. Ja każdego kandydata, który nie podejmie kwestii i nie zajmie się pomysłami na rozwiązanie przyczyn aktualnych problemów państwa będę uważał, za skrajnego kretyna lub jawnego złodzieja. Bo jak można nazwać ludzi, którzy wobec oczywistej nadchodzącej katastrofy demograficznej państwa i oficjalnego bankructwa, nie wspominają o tych kwestiach nic. Kompletnie nic, do tego chcą tworzyć kolejne instytucje, robią amerykańskie spoty, paranoja. To jak ja potem nie mam być wyzywany od Korwinów i kuców, niech jakiś kandydat podejmie najważniejsze kwestię narodu a nie tylko społeczeństwa na następne 4 lata. Oni się zachowują jakby chcieli nakraść najwięcej niech reszta się potem martwi. Taka smutna prawda i oni bezczelnie tym biją po oczach. No chyba, że niektórzy nawet sobie nie zdają sobie z tego sprawy bo co ich obchodzi co będzie za 40 lat. Przypomnę tylko, może naszych rodziców już wtedy nie będzie i mogą mieć to gdzieś. Jednak my bo większosć tutaj to młodzi ludzie; będziemy już w poważnym wieku i z brakiem perspektyw na jakiekkolwiek przeżycie. No chyba, że ktoś ma zamiar mieć sporo dzieci i je dobrze wychować. Ja tak planuje, ale za cholerę nie mam pomysłu jak w tym kraju utrzymać taką gromadkę.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 16, 2015, 11:35:03 »
    Waldzios, skoro jesteś takim realistą, powinieneś wiedzieć, że gdyby frakcja Mikkego pojawiła się w sejmie, nie było by, twoim zdaniem tak szkodliwej, "wolnorynkowej rewolucji". Rząd po prostu byłby tylko troszkę bardziej wolnorynkowy, czyli w praktyce: chyba nawet dla Ciebie była by to dobra wiadomość.
    No właśnie ze nie wiem, bo mnie nie informują.
    Wiem doskonale co zrobią jeśli będą mieli większość konstytucyjną w parlamencie.
    Natomiast z żadnymi konkretami na wypadek gdyby zdobyli zwykłą większość się nie spotkałem, nie mówiąc już o byciu w silnej mniejszości.

Kiedy słucham ich haseł czuje się jakby ktoś obrażał moja inteligencje.
    Skoro chcą zmian to czemu zaczynają od pustych obietnic i propagandy.
    Bez konkretów nie są lepsi od PO, PIS i kto tam jeszcze pcha się do władzy.
    Zdobędą w skrajnym przypadku 20-30%, i co dalej, będą obalać system leżąc do góry brzuchem?
    W przypadku pozostałych przynajmniej wiem czego oczekiwać.
    To zabrzmi źle, ale niestety lepszy znany diabeł niż nieznany święty.

Co prawda konserwatywnego kołtuństwa nienawidzę bardziej niż socjalizmu, ale na pewno nie jestem przeciwnikiem "wolnorynkowej rewolucji" , wprost przeciwnie.
    Z gospodarczych poglądów całkowicie nie zgadzam się tylko z pomysłem na nagłe i zupełne zlikwidowanie podatków (ekonomiczny absurd).  Pozostałe mniej lub więcej popieram.

Problem w tym ze to nawet nie są pomysły, bardziej fantazje, brakuje jakichkolwiek koncepcji ich realizacji, przynajmniej w realnych warunkach.
    W zdobycie przez "frakcje Mikkego" większości konstytucyjnej nie wierze, więc uważam głos oddany za zmarnowany.

Dajcie mi prawdziwego liberała, z konkretnym programem, a pierwszy popędzę zagłosować i będę najgłośniej agitował.
    Przebierańcy z "frakcji Mikkego" tylko mnie mierżą. Moim zdaniem nikt w Polsce nie wyrządził więcej szkody dla idei liberalizmu niż JKM. Wstyd się przyznać w towarzystwie do liberalnych poglądów, bo cie zaraz z tym gwałcicielem gawędziarzem kojarzą :P.

Teraz gdy KNP wykopało krula, trochę ich polubiłem. Z przekonaniami (w części gospodarczej) się zgadzam, niestety ich program jest ze się tak wyrażę pisany "przez gimnazjalistów dla gimnazjalistów". Do gimnazjum nigdy nie chodziłem, więc gdyby pomyśleli nad realnym "dorosłym" programem mógłbym nawet rozważyć oddanie głosu.

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 16, 2015, 11:43:48 »

Czyli jest dokładnie tak, jak pisałem. Dziękuję za potwierdzenie moich słów, mimo że moje posty totalnie olewasz. Pozdrawiam. :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 16, 2015, 13:11:29 »
    Cóż czyli nadal nic. Chociaż jest drugi kandydat, który coś wspomina o najważniejszych rzeczach czyli Wilk. Jednak Wilk dla mnie się skompromitował. Jednak to i tak znacznie lepszy kandydat niż reszta jawnych kryminalistów lub kretynów (dlaczego tak uważam, post powyżej) Cóż przynajmniej jest dwóch takich kandydatów coś się rusza. A może niedługo po prostu sprowadzi się cykl Kondratiewa i wszystkim same się oczy otworzą.

Kiedy słucham ich haseł czuje się jakby ktoś obrażał moja inteligencje.
    Skoro chcą zmian to czemu zaczynają od pustych obietnic i propagandy.
    Bez konkretów nie są lepsi od PO, PIS i kto tam jeszcze pcha się do władzy.
    Zdobędą w skrajnym przypadku 20-30%, i co dalej, będą obalać system leżąc do góry brzuchem?
    W przypadku pozostałych przynajmniej wiem czego oczekiwać.

Co? Proszę mi podać konkretne przykłady propagandy i pustych haseł. Do tego jeśli uważasz, że populistą jest ten co umie wyskoczyć z wspominanym "gwałceniem kobiet" lub "masakrowaniem" Boniego. No to jednak diagnoza jest jedna.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 16, 2015, 15:34:38 »
    W zdobycie przez "frakcje Mikkego" większości konstytucyjnej nie wierze, więc uważam głos oddany za zmarnowany.
    ... pomyślał przeciętny kowalski... co za bzdury.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 16, 2015, 19:04:31 »
    Czy ja pisałem coś o krytykowaniu Korwina? Nie. Pisałem o ślepym popieraniu obecnego Rządu, który wielokrotnie już nie tylko zawiódł, ale wręcz oszukał swoich wyborców (w tym mnie, bo były lata, że na PO głosowałem). Taka "delikatna" różnica.
    Waldzios wyraźnie napisał, że będzie głosował za obecnym systemem. Sposób w jaki reaguje i broni konkretnych polityków wskazuje na jedno - jest za PO i Komorowskim, bo uważa to za przysłowiowe już "mniejsze zło". No chyba że jest jeszcze jakaś inna opcja polityczna zapewniająca tę jego całą "stabilizację" i Waldzios o niej jawnie napisze, wówczas go przeproszę za pomówienia.

Źle wyraziłem swoją myśl, była ona skierowana do ^Ive, a zapisałem ją tak, że pomyślałeś, że jest skierowana do ciebie.

Co? Proszę mi podać konkretne przykłady propagandy i pustych haseł. Do tego jeśli uważasz, że populistą jest ten co umie wyskoczyć z wspominanym "gwałceniem kobiet" lub "masakrowaniem" Boniego. No to jednak diagnoza jest jedna.
    Ale po co je tobie podawać?
    Nawet na posty je zawierające nie odpowiadasz. Przypominam:
    Tak właśnie się zastanawiałem czy to napiszesz. Niskie podatki i wysokie świadczenia(zamiennie lub u niektórych razem) to przecież najczęstsze populistyczne zagrywki. Przypomnij sobie z jakimi hasłami Platforma szła po władzę. Odpowiedz w końcu na poprzednie wiadomości w tym temacie, bez zbywania ich głupim hasłem, że hejtujemy dla hejtowania.
    Przez ciebie przecież wprost wpłynie propaganda Korwina. Najlepszy przykład:
    No dobrze Europa jeszcze nie padła to prawda Waldzios. Pozycja Europy za to leci na łeb na szyję i już od dawna nie rządzimy światem jako Europejczycy. Teraz zaś gramy w trzeciej lidze za Azjatyckimi Tygrysami, Stanami, Chinami a już niedługo za Brazylią i Indiami. Cóż ja bym wolał abyśmy byli coraz silniejsi zamiast cieszyli się tylko samą egzystencją jednak zostawmy to. Doszliśmy już chyba po kilku stronach do konsensu, że każdy ma inne zdanie na pewne tematy. Jednak jest jeden niezaprzeczalny fakt, wobec którego nie można przejść obojętnie. Ciekawi mnie Twoje zdanie na ten temat. Co w takim razie z katastrofą demograficzną, która nas czeka. Jeśli rząd nie zmieni polityki o 180 stopni to klops. Zachodnia europa dzięki imigrantom pewnie przetrwa ale w zupełnie innej formie bo jako kalifaty a co z nami?
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 16, 2015, 22:21:44 »
    W pierwszej turze się głosuje za poglądami nie przeciwko. Tacy światli tu siedzą a sami nie zauważają czemu w Polsce jest jak jest bo się znajdą właśnie tacy co głosują przeciwko czemuś. Tylko ręcę załamać i bić czołem w brame Isztar -.-
    a czy ja piszę o pierwszej turze?...

A z liberałów jest jeszcze artysta libertarianin Waldemar Deska :D To ci dopiero kandydatura :) Może niech z Kukizem założy zespół... :P

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 16, 2015, 22:51:41 »
       Co by się stało gdyby wygrał Korwin? Dla mnie ten człowiek, jest trochę jak Chmielnicki wraz ze swoją czernią-  nie może się cofnąć, zejść z tonu, bo jego "armia" tego by nie zrozumiała i znalazłaby sobie nowego idola. Jak było z Palikotem? Wszedł w sejmowe układanki, targi "my was tu, wy nas tu" i elektorat mu uciekł. Korwin więc, systematycznie, robi wokół siebie show. Gdyby zaczął pracować w europarlamencie, wypowiadać się mniej kontrowersyjnie to może by osiągnął coś więcej, niż chwila przed kamerami z tekstem "Nie jestem Charlie, jestem za karą śmierci".

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 16, 2015, 23:18:44 »
    Waldzios:
    Nie pasuje Ci więc jedynie forma tego, jak Mikke chce działać (a raczej wprowadzać zmiany). Twoje oskarżenia wobec niego są więc całkowicie nie na miejscu. Już tłumaczę!

Janusz, gdyby dostał się od sejmu, tworzyłby skojarzone obyczajowo z PiS-em, a gospodarczo z ideą wolnościową (czyli ze sporą gromadką z PiS-u, PO, SLD), skrzydło. Nie przejąłby władzy absolutnej, nie zlikwidowałby od razu wszystkich podatków.
     Wracając do tego, że natychmiastowe zlikwidowanie wszystkich podatków jest absurdalne: oczywiście, metod zmiany systemu  myślę że Korwin i spółka nie ma pewnie jeszcze opracowanych (chyba że o czymś nie wiem). Sam jednak wielebny Janusz stwierdził, że wszystkich podatków likwidować przecież nie będzie. Jego celem będzie wpierw spłacenie długów itd. względem dotychczasowych rządów. Zostawienie WATu , wprowadzenie nowego podatku (pogłównego) i radykalne zmniejszenie reszty. Oczywiste jest, że w razie czego ekipa Mikkego musiałaby zabezpieczyć państwo przed bankructwem. Wiesz kto był zwolennikiem wprowadzenia zakazu uchwalania budżetu z deficytem??
    Nie interesuje się środowiskiem na tyle by zacząć wymieniać wielkich pochodzących stamtąd ekonomów i fachowców: do głowy przychodzi mi tylko zaprzyjaźniony Rybiński i Wipler, który coś tam już się napracował.

Warder:

1. Udowodnij, że Korwin-Mikke nie pracuje w parlamencie, to by było bardzo interesujące.
    2. Porównanie do Chmielnickiego musi być owocem bardzo bujnej wyobraźni, bo ja, oprócz wąsa i porywczości, rażących podobnieństw nie dostrzegam.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 17, 2015, 00:38:57 »
    a gospodarczo z ideą wolnościową (czyli ze sporą gromadką z PiS-u, PO, SLD)
    No to są jakieś jaja? Może i są w tych partiach ludzie myślący bardziej liberalnie, ale nic nie zrobią skoro według tych partii ma być również rozbudowany socjal.
    Oczywiste jest, że w razie czego ekipa Mikkego musiałaby zabezpieczyć państwo przed bankructwem.  Wiesz kto był zwolennikiem wprowadzenia zakazu uchwalania budżetu z deficytem??
    Że niby państwo bez długu? Przecież tak się nie robi...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 17, 2015, 01:21:24 »
    Janusz, gdyby dostał się od sejmu, tworzyłby skojarzone obyczajowo z PiS-em, a gospodarczo z ideą wolnościową (czyli ze sporą gromadką z PiS-u, PO, SLD), skrzydło. Nie przejąłby władzy absolutnej, nie zlikwidowałby od razu wszystkich podatków.
     Wracając do tego, że natychmiastowe zlikwidowanie wszystkich podatków jest absurdalne: oczywiście, metod zmiany systemu  myślę że Korwin i spółka nie ma pewnie jeszcze opracowanych (chyba że o czymś nie wiem). Sam jednak wielebny Janusz stwierdził, że wszystkich podatków likwidować przecież nie będzie. Jego celem będzie wpierw spłacenie długów itd. względem dotychczasowych rządów. Zostawienie WATu , wprowadzenie nowego podatku (pogłównego) i radykalne zmniejszenie reszty.
    Ja się powtórzę, Korwin i jego partia nigdy nie splamiła się kalkulatorem. Nie mają konkretnego planu, jedynie hasła.

2. Porównanie do Chmielnickiego musi być owocem bardzo bujnej wyobraźni, bo ja, oprócz wąsa i porywczości, rażących podobnieństw nie dostrzegam.
    Akurat to porównanie jest genialne.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 17, 2015, 11:17:50 »
    To są twoje domysły..., masz do nich pełne prawo, ja preferuje informacje zawarte w programie partii.
    Poza tym, epizody z PE i "współpraca" z KNP, niezbyt dobrze świadczą o umiejętnościach do "skojarzenia" z innymi..
    Jego celem będzie wpierw spłacenie długów itd. względem dotychczasowych rządów.
    Długi spłaca się pieniędzmi nie słowami...
    Nie mają pomysłu na zamkniecie budżetu, a zamierzają długi spłacać, ROTFL
    Zostawienie WATu , wprowadzenie nowego podatku (pogłównego) i radykalne zmniejszenie reszty.
    O tym pogłownym słyszę od dawna, ale jakoś zero konkretów.
    Genialne, ale może by najpierw sięgnąć po kalkulatory.

VAT to mniej niż połowa dochodów budżetu 115mld (2014) , pozostałe podatki to 132mld (2014), do tego dochodzi 47mld deficytu (ma być zakazany). Z uprzejmości pominę obiecywane zmniejszenie VATu.
    W Polsce pracuje 16mln osób, to wychodzi trochę ponad 11tys pogłownego na osobę.
    Powiedzcie tym zarabiającym pensje minimalną ze bada płacić co miesiąc tysiąc pogłownego, na pewno się ucieszą :P.

Od razu uprzedzę argument o zmniejszeniu kosztu państwa. W programie przy każdym likwidowanym urzędzie czy instytucji obiecany jest okres przejściowy (nie określony), więc istotne zmniejszenie szybko nie nastąpi (przecież nie "zlikwidują" kalek, chorych i emerytów :P).
    .
    Oczywiste jest, że w razie czego ekipa Mikkego musiałaby zabezpieczyć państwo przed bankructwem.
    Dla mnie nie takie oczywiste, konkretów brak, pomysłów brak...
    Wiesz kto był zwolennikiem wprowadzenia zakazu uchwalania budżetu z deficytem??
    Jasne, wystarczy wprowadzić zakaz i sprawa będzie załatwiona.
    Znalezienie dodatkowych 50mld pln jest zupełnie nieistotne...
    Nie interesuje się środowiskiem na tyle by zacząć wymieniać wielkich pochodzących stamtąd ekonomów i fachowców: do głowy przychodzi mi tylko zaprzyjaźniony Rybiński i Wipler, który coś tam już się napracował.
    Wipler, bez komentarza...
    KNP pewnie świętował gdy JKM zabrał Wiplera ze sobą..
    1. Udowodnij, że Korwin-Mikke nie pracuje w parlamencie, to by było bardzo interesujące.
    Jeden obraz wart tysiąc słów:

Nie trzeba daleko szukać. Całe to zlikwidowanie/zmniejszenie podatków, to już czysty populizm. Każdy to może obiecywać. Wykonać to inna sprawa.
    Ekonomia to nie plac zabaw, muszą zgadzać się słupki i cyferki.

Nie zrozum mnie źle, jestem całym sercem za zmniejszeniem podatków, ale tu potrzeba konkretnych pomysłów na realizacje.  Nie wystarczy powiedzieć zlikwiduje podatki, bo są złe, ekonomia tak nie działa.
    Był już taki co 100mln obiecywał, a jak przyszło co do czego to dostał arkuszem kalkulacyjnym po głowie.

Naprawdę myślisz ze Tusk, Kopacz, Kaczyński czy Miler nie obniżyli by podatków gdyby to było takie proste.
    Co by o nich nie mówić nie są głupi, zrobiliby to dla czystej propagandy i paru głosów.

A jeśli chcesz przykładu ze same podatki sprawy nie załatwiają, popatrz na polskich rolników, podatków nie płacą, ubezpieczania tylko minimalne (KRUS), a jakoś nie jesteśmy potęgą rolniczą. Wiadomo ze problemem są pośrednicy, ale rolnicy nie potrafią zebrać się w grupę i ich przeskoczyć (standard na zachodzie). Dla mnie to kwestia mentalności. Nie zmienisz mentalności, podatki nie pomogą.

Nieakceptowalne wypowiedzi o "gwałceniu kobiet", umniejszanie zbrodni nazistów,  czy tchórzliwe (pod osłoną immunitetu) "masakrowanie" Boniego uważam wyłącznie przykład totalnego chamstwa i prostactwa. Nie wiąże ich w jakikolwiek sposób z programem, ot moja opinia o człowieku, którym otwarcie pogardzam.
    Zdaje sobie sprawę ze robi to dla "show", ale mimo wszystko uważam to za całkowicie niedopuszczalne.

Tak jak pisałem na dawne KNP (z JKM na czele) nawet bym nie spojrzał, na obecne KNP (które się oczyściło) mógłbym oddać swój głos (w odpowiednich okolicznościach).

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"